Dare Stable

PSYCHOTIC DARE

VH20-011-0237

EV-II


Psychotic Daren kuvat © Bob Langrish

Name Psychotic Dare Spitzname Tokyo
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, ori Widerristhöhe, Farbe 168cm, tummanruunikko
Geburtsdatum, -ort 01.06.2020, Saksa Alter 3-vuotias
Ausbildung Helppo A, re. 150cm, me. 100cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Ametist Darelle oli jo korkea aika saada jälkeläinen, Tamma itse oli vuosia sitten Dare Stablen ensimmäinen kasvatti, ja tänä päivänä varsoja löytyi jo huomattavasti sitä nuoremmiltakin darelaisilta. Ensikertalainen tamma selvisi kantoajasta ongelmitta ja myös itse varsominen sujui hyvin. Psychotic Dareksi nimetty orivarsa oli syntyessään lähes pelkkää jalkaa, mutta siitä viis veisaten se kapusi ensimmäisen kerran tolpilleen vain parinkymmenen minuutin ikäisenä. Tokyo-lempinimeä kantava ruunikko eli onnellisen lapsuuden huolehtivaisen emänsä hoivissa, ja sittemmin se on opetellut kilpahevosen elämään askel kerrallaan tavoitteenaan kansainväliset esteskabailut.

Tokyo on energinen ja positiivisella tavalla osallistuva kilpahevonen, jonka kanssa kärttyisämpikin groomi saa nopeasti hymyn huulilleen. Ruunikolla ei huonoja päiviä ole ja se on kaikissa käsittelytilanteissa fiksusti läsnä. Tästä kaverista pitävät niin tallin omat työntekijät kuin vierailevat tähdetkin, eikä sen seurassa tarvitse hävetä kilpareissuillakaan. Kohteliaisuudestaan huolimatta Tokyo on kuitenkin vireä oman elämänsä supersankari, joten aivan nukuksissa ei hevosta käsitellessä kannata olla. Puoliveristä tarvitsee komentamalla komentaa vain hyvin harvoin, mutta pelisäännöistä on kuitenkin tärkeää pitää kiinni kaikkien turvallisuuden takaamiseksi. Orimaiseksi luettavia piirteitä Tokyossa on hyvin vähän, lähinnä se pitää itsestään hieman meteliä havaitessaan uusia hevoskavereita läheisyydessään. Taluttaessa ruunikko on reipas, lyhytjalkaisten makuun varmasti suorastaan kiireinenkin, mutta aina se kuitenkin pysyy tiukasti maankamaralla ja kokemattomammankin taluttajan hyppysissä. Matkustajana Tokyo on kokenut, eikä se tee seikkailuistaan suurta numeroa. Ori lastautuu autoon suoraviivaisesti, ja seisoo siellä hiirenhiljaa pidempienkin matkojen ajan. Väliaikaisissa majapaikoissaan se voi hetken hyöriä karsinassaan, mutta rauhoittuu kuitenkin nopeasti syömään tarjolla olevia appeitaan. Tokyo sopii erinomaisesti aloittelevan hevosenhoitajan passiksi, sillä se on varmasti yksi tallin mukavimmista käsiteltävistä hevosista.

Ratsastaessa hannoverinhevonen on menevä kaveri, ajoittain suorastaan kuumakin, mutta kuitenkin aina melko hyvin ratsastettavissa. Ori on erityisesti keveyttä suosivien ratsastajien suosiossa, sillä koskaan sitä ei tarvitse potkia tai repiä apujen läpisaamiseksi. Toisinaan ruunikko muistuttaa herkkyydeltään jopa rautiasta tammaa, vaikkei punaisille paholaisille tyypillisiä kilareita onneksi vedäkään. Suurin synti Tokyolla on sen kyvyttömyys keskittyä samaan asiaan pitkiä aikoja. Esteiden parissa asia ei muodostu ongelmaksi, sillä keppejä ylitellessä tilanteet tunnetusti elävät, eikä harjoituksia ole edes mahdollista toteuttaa kerta toisensa jälkeen samalla tavalla. Sileällä Tokyo kuitenkin tylsistyy helposti, rullautuu hieman tuntuman alle ja pelailee siellä kielensä kanssa, kunnes sille tarjotaan uusi haaste ratkaistavaksi. Koulu- ja hölkkäpäivät hoituvatkin parhaiten, kun niihin ei yritä väkisin käyttää tuntitolkulla aikaa. Lyhyet ja ytimekkäät harjoitukset puoliverinen nimittäin klaaraa hyvin, eikä sen läpiratsastamiseen ikinä puolta tuntia pidempään menekään. Hyppääminen on ehdottomasti hevosen lempipuuhaa, ja se tekeekin mielellään yhteistyötä ratsastajansa kanssa pystyäkseen olemaan aina paras versio itsestään. Puomeja ori pudottelee vain harvoin, eikä ikinä pelkkää laiskuuttaan vaan aina jonkin virhearvion tai vahingon seurauksena. Kieltäytymistä Tokyo ei harrasta myöskään, ellei tarjolla oleva ponnistuspaikka sitten satu olemaan täysin toivoton. Tavallisesti hevonen tulee kuitenkin aina radalta maaliin, olivat tehtävät sitten teknisiä, nopeutta ja ketteryyttä vaativia tai vaikka kaikkea kolmea. Maastoratsuna kilpahevoseksi jalostettu ja kasvatettu Tokyo voi reagoida asioihin, joskus isostikin, mutta tahallaan tuhma se ei ole koskaan. Orin saa myös melko helposti rauhoitettua, kunhan sydämentykytyksiä aiheuttanut asia on ensin ohitettu jollain asteella hallitusti.

STAMMBAUM

i. Lionheart Dare
hann, 169cm, prn
EV-II
ii. Last Heartbeat
hann, 170cm, prn
iii. Heartbroken EVM
iie. Rivelona EVM
ie. Longview
hann, 166cm, vprt
iei. Rocky Point II EVM
iee. Love's for Losers EVM
e. Ametist Dare
hann, 167cm, rt
EV-I
ei. Reckless Carma
hann, 164cm, trn
ERJ-I, HANN-II
eii. Finest Quelin EVM
eie. Carma Strikes Back EVM
ee. Trojan Rose
hann, 166cm, prn
ERJ-I, HANN-II
eei. Future Star EVM
eee. Field of Roses EVM

Isälinja: Lionheart Dare - Last Heartbeat
Emälinja: Ametist Dare - Trojan Rose

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Sukuselvitys tuloillaan

NACHWUCHS

skp. Varsan nimie. Emän nimi

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 150cm
ERJ 150cm

AUSZEICHNUNGEN

31.10.2020 - Estevarsojen laatuarvostelu - 100-120cm - (7 + 10 + 1 + 3 + 1 + 9 = 31p) - EV-II

TAGEBUCH

18.06.2020 - Lapsihevonen - omistaja - 105 sanaa
Tokyo on ihana nuori. Se on aina hyvällä tuulella ja innoissaan osallistumassa ihmisten kanssa puuhailuun. Poikamaista pelleilyä sen päiviin toki kuuluu, mutta se puolivuotiaalle orivarsalle suotakoon. Ruunikko on oppinut hevosten tavoille esimerkillisesti: se antaa pukea riimun päähänsä ja kävellä narun päässä siivosti, se osaa seistä käytävällä hoidettavana siinä missä aikuisetkin hevoset, ja se on kokeillut emänsä seurassa myös autossa matkustamista. Vieraita ihmisiä pikkumies hieman vierastaa, mutta tuttujen seurassa se uskaltaa olla täysin oma itsensä. Tokyon kanssa ei kerta kaikkiaan voi tulla huonolle tuulelle, sillä vaikka irtotavaraa mielellään riepotteleva ja hihansuita huolettomasti maisteleva varsa välillä raskas onkin, ei sen suloisen viattomalle olemukselle vain voi olla vihainen.

18.08.2020 - Sisäänratsastus - omistaja - 138 sanaa
Tokyon sisäänratsastaminen oli helppo ja kivuton operaatio. Ensimmäisenä päivänä oria juoksutettiin satula selässään, ja kun kolmevuotias ei siitä mitään sanonut, heitettiin kyytiin heti seuraavana päivänä stunttiratsastajan virkaa toimittava Janine. Puoliverinen otti uuden asian vastaan positiivisin mielin, eikä se yrittänytkään rodeoida tallimme kakkosratsastajaa alas satulastaan. Parin liinapäivän jälkeen Tokyo ja Janine pääsivät treenaamaan ilman apukäsiä, ja kahden viikon tehotreenin jälkeen ruunikko jo liikkuikin kaikissa askellajeissa kiltin kuuliaisesti. Tässä vaiheessa annoimme nuorelle orille parin viikon mittaisen mietiskelytauon, jonka jälkeen hevonen palasi ratsutukseen vielä pariksi viikoksi ennen hyvin ansaitulle oikealle kesälomalle pääsyä. Tämän jälkimmäisen kahden viikon rupeaman aikana Tokyo pääsi kokeilemaan pikkuesteiden ylitystä sekä maastoilua, ja kaikkeen tähän se suhtautui avoimen uteliaasti. Hevosen kanssa kaikki treenit olivat sujuneet erinomaisesti, ja vaikka nuorikko toki tasapainoton ja kaikessa tekemisessään vielä haparoiva olikin, oli se tästä sisäänratsastusjaksosta saanut erinomaiset lähtökohdat syksyllä alkavaan vakavamieliseen treenikauteen.

COACHING

Ei merkintöjä