Dare Stable

WHOOPSIE DARE

VH21-011-0069


Whoopsie Daren kuvat © Bob Langrish

Name Whoopsie Dare Spitzname Whoopsie
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, tamma Widerristhöhe, Farbe 168cm, rautias
Geburtsdatum, -ort 09.03.2021, Saksa Alter 0-vuotias
Ausbildung Vaativa B, re. 160cm, me. 100cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Whoopsie Dare on vahinkovarsa sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Tamma on isänsä Larryn omatoimisen lemmenloman seurausta, mutta kaikeksi onneksi vahinko osoittautui lopulta positiivislaatuiseksi: koska Ametistin tiineyttä ei enää myöhäissyksynä uskallettu keskeyttää, päätettiin tiineyden antaa jatkua loppuun saakka. Lähes vuoden kuluttua syntynyt Whoopsie omaa erittäin laadukkaan suvun, kauniin ulkomuodon ja lupaavia luonteenpiirteitäkin, joten sillä lienee onneksi paljon annettavaa tulevaisuuden kilpaurheilulle.

Whoopsiella on hauska nimi ja hurmaava luonne, eikä se jätä kylmäksi taitojensakaan puolesta. Kaunis rautias on ollut pienestä pitäen kiltti ja sopeutuvainen hevonen: se viihtyy hyvin ihmisten kanssa, ja haluaa tulla kaikkien kanssa ongelmattomasti juttuun. Tamman persoonasta löytyy pieniä hauskoja ominaisuuksia, joiden turvin se erottuu kilpahevosmassasta edukseen; Whoopsie esimerkiksi kallistelee päätään kuin koiranpentu konsanaan odottaessaan herkkuja hoitopaikalla seisoessaan tai karsinansa yläluukusta ulos kurkotellessaan. Puoliverinen on myös kova höpöttelijä, eikä se ikinä unohda tervehtiä aamutalliin ensimmäisenä saapuvaa työntekijää. Hannoverilainen on melko mutkaton tyyppi ihan kaikissa hoitotoimenpiteissä: se tuntee arjen rutiinit hyvin, eikä tee mistään asiasta tarpeettoman suurta ohjelmanumeroa. Matkustajana Whoopsie on ehkä aavistuksen hermostunut, mutta kuitenkin kaikessa toiminnassa jo rutinoitunut hevonen: se saattaa stressata kauden ensimmäisiä reissuja hieman, mutta loppukaudesta pidemmätkin matkat sujuvat yleensä jo ongelmitta. Tamman jännittyneisyys ilmenee selkeimmin heikentyneenä juomisena, jolloin ylimääräisestä nesteyttämistä on tärkeää huolehtia koko matkan ajan. Vieraissa paikoissa Whoopsien käytös on oikein kohteliasta ja herttaista, eikä sen kanssa toimiessa tarvitse murehtia muiden mielipiteistä tai yleisestä turvallisuudesta.

Ratsastaessa rautias on sopivan energinen ja yritteliäs olematta kuitenkaan liian kuuma tai taipuvainen säheltämiseen. Tamma on tottunut laadukkaaseen ratsastukseen ja se saattaakin hämmentyä, mikäli satulaan istahtaa vasta oman kroppansa rakennuspalasia etsiskelevä ratsastaja; tuhmaksi hevonen tuskin ryhtyy, mutta kovin tasaista tai harmonista treeniä tuskin kannattaa odottaa. Hannoverinhevonen on ratsastajansa istunnalle hyvin herkkä ja sen raamia pystyy säätelemään pitkälti pelkällä keskivartalolla. Sileällä Whoopsie on kohtalaisen osaava, mutta tamman sydän sykkii ehdottomasti esteiden suuntaan. Vaikka rautias syttyykin hyppäämisestä, ei se kuitenkaan ole millään tavalla mahdoton ratsastettava. Puoliverinen imee estetehtäville mukavasti, niin että sen kanssa on helppo päästä esteille perille. Tarvittaessa tamma saa myös mahanalusensa täyteen jalkoja, jolloin nopeat ja tiukat ratkaisut onnistuvat yleensä tavoitteiden mukaisesti vikkelästi ja tasapainossa. Whoopsie on tunnettu tarkasta jalkatekniikastaan - se tekee estevirheitä vain aniharvoin, vaikka hypättävät tehtävät olisivatkin tappiin saakka viritettyjä. Luonteensa ja kokemuksensa vuoksi hevonen voisi soveltua myös vasta kansainvälisiin ratoihin tutustuvalle ratsastajalle, joskaan silloin sen täysi kapasiteetti ei välttämättä pääsisi oikeuksiinsa.

STAMMBAUM

i. Legendary Dare
hann, 169cm, tprn
ii. Lucky Jack
hann, 168cm, rn
ERJ-I, HANN-II
iii. Flap Jack EVM
iie. Lucky Madame EVM
ie. Margarite
hann, 171cm, rn
iei. Mürrisch EVM
iee. Bergerite EVM
e. Ametist Dare
hann, 167cm, rt
EV-I
ei. Reckless Carma
hann, 164cm, trn
ERJ-I, HANN-II
eii. Finest Quelin EVM
eie. Carma Strikes Back EVM
ee. Trojan Rose
hann, 166cm, prn
ERJ-I, HANN-II
eei. Future Star EVM
eee. Field of Roses EVM

Isälinja: Legendary Dare - Lucky Jack
Emälinja: Ametist Dare - Trojan Rose

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Sukuselvitys tuloillaan

NACHWUCHS

skp. Varsan nimii. Isän nimi

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 160cm
ERJ 160cm

TAGEBUCH

Ei merkintöjä

COACHING

Ei merkintöjä