Dare Stable

WHOOPSIE DARE

VH21-011-0069

EV-I


Whoopsie Daren kuvat © Bob Langrish

Name Whoopsie Dare Spitzname Whoopsie
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, tamma Widerristhöhe, Farbe 168cm, rautias
Geburtsdatum, -ort 09.03.2021, Saksa Alter 3-vuotias
Ausbildung Vaativa B, re. 160cm, me. 100cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Whoopsie Dare on vahinkovarsa sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Tamma on isänsä Larryn omatoimisen lemmenloman seurausta, mutta kaikeksi onneksi vahinko osoittautui lopulta positiivislaatuiseksi: koska Ametistin tiineyttä ei enää myöhäissyksynä uskallettu keskeyttää, päätettiin tiineyden antaa jatkua loppuun saakka. Lähes vuoden kuluttua syntynyt Whoopsie omaa erittäin laadukkaan suvun, kauniin ulkomuodon ja lupaavia luonteenpiirteitäkin, joten sillä lienee onneksi paljon annettavaa tulevaisuuden kilpaurheilulle.

Whoopsiella on hauska nimi ja hurmaava luonne, eikä se jätä kylmäksi taitojensakaan puolesta. Kaunis rautias on ollut pienestä pitäen kiltti ja sopeutuvainen hevonen: se viihtyy hyvin ihmisten kanssa, ja haluaa tulla kaikkien kanssa ongelmattomasti juttuun. Tamman persoonasta löytyy pieniä hauskoja ominaisuuksia, joiden turvin se erottuu kilpahevosmassasta edukseen; Whoopsie esimerkiksi kallistelee päätään kuin koiranpentu konsanaan odottaessaan herkkuja hoitopaikalla seisoessaan tai karsinansa yläluukusta ulos kurkotellessaan. Puoliverinen on myös kova höpöttelijä, eikä se ikinä unohda tervehtiä aamutalliin ensimmäisenä saapuvaa työntekijää. Hannoverilainen on melko mutkaton tyyppi ihan kaikissa hoitotoimenpiteissä: se tuntee arjen rutiinit hyvin, eikä tee mistään asiasta tarpeettoman suurta ohjelmanumeroa. Matkustajana Whoopsie on ehkä aavistuksen hermostunut, mutta kuitenkin kaikessa toiminnassa jo rutinoitunut hevonen: se saattaa stressata kauden ensimmäisiä reissuja hieman, mutta loppukaudesta pidemmätkin matkat sujuvat yleensä jo ongelmitta. Tamman jännittyneisyys ilmenee selkeimmin heikentyneenä juomisena, jolloin ylimääräisestä nesteyttämistä on tärkeää huolehtia koko matkan ajan. Vieraissa paikoissa Whoopsien käytös on oikein kohteliasta ja herttaista, eikä sen kanssa toimiessa tarvitse murehtia muiden mielipiteistä tai yleisestä turvallisuudesta.

Ratsastaessa rautias on sopivan energinen ja yritteliäs olematta kuitenkaan liian kuuma tai taipuvainen säheltämiseen. Tamma on tottunut laadukkaaseen ratsastukseen ja se saattaakin hämmentyä, mikäli satulaan istahtaa vasta oman kroppansa rakennuspalasia etsiskelevä ratsastaja; tuhmaksi hevonen tuskin ryhtyy, mutta kovin tasaista tai harmonista treeniä tuskin kannattaa odottaa. Hannoverinhevonen on ratsastajansa istunnalle hyvin herkkä ja sen raamia pystyy säätelemään pitkälti pelkällä keskivartalolla. Sileällä Whoopsie on kohtalaisen osaava, mutta tamman sydän sykkii ehdottomasti esteiden suuntaan. Vaikka rautias syttyykin hyppäämisestä, ei se kuitenkaan ole millään tavalla mahdoton ratsastettava. Puoliverinen imee estetehtäville mukavasti, niin että sen kanssa on helppo päästä esteille perille. Tarvittaessa tamma saa myös mahanalusensa täyteen jalkoja, jolloin nopeat ja tiukat ratkaisut onnistuvat yleensä tavoitteiden mukaisesti vikkelästi ja tasapainossa. Whoopsie on tunnettu tarkasta jalkatekniikastaan - se tekee estevirheitä vain aniharvoin, vaikka hypättävät tehtävät olisivatkin tappiin saakka viritettyjä. Luonteensa ja kokemuksensa vuoksi hevonen voisi soveltua myös vasta kansainvälisiin ratoihin tutustuvalle ratsastajalle, joskaan silloin sen täysi kapasiteetti ei välttämättä pääsisi oikeuksiinsa.

STAMMBAUM

i. Legendary Dare
hann, 169cm, tprn
EV-I
ii. Lucky Jack
hann, 168cm, rn
ERJ-I, HANN-II
iii. Flap Jack EVM
iie. Lucky Madame EVM
ie. Margarite
hann, 171cm, rn
iei. Mürrisch EVM
iee. Bergerite EVM
e. Ametist Dare
hann, 167cm, rt
EV-I
ei. Reckless Carma
hann, 164cm, trn
ERJ-I, HANN-II
eii. Finest Quelin EVM
eie. Carma Strikes Back EVM
ee. Trojan Rose
hann, 166cm, prn
ERJ-I, HANN-II
eei. Future Star EVM
eee. Field of Roses EVM

Isälinja: Legendary Dare - Lucky Jack
Emälinja: Ametist Dare - Trojan Rose


NACHWUCHS

skp. Varsan nimii. Isän nimi

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 160cm
ERJ 160cm

AUSZEICHNUNGEN

28.02.2022 - Estevarsojen laatuarvostelu - 100-120cm - (9+10+5+5+2+9=40p) - EV-I

TAGEBUCH

07.08.2021 - Irtojuoksutus - omistaja - 127 sanaa
Whoopsie on kyllä sellainen mammanmussukka, ettei toista yhtä kultaista hevosta ainakaan minun tallistani löydy. Tamma oli tänään ensimmäistä kertaa elämässään maneesissa juoksemassa, eikä uusi ympäristö hetkauttanut sitä juuri ollenkaan. Ensimmäinen taluttaen suoritettu kierros maneesissa oli toki hieman jännittävä, mikä näkyi hevosen ottaessa vähän tukea minusta katsellessaan seiniä, pohjia ja vähän nurkassa kököttävää estekalustoakin. Pieni varautuneisuus sai kuitenkin nopeasti väistyä uteliaisuuden tieltä, eikä kahden kierroksen tallustelun jälkeen varsassa näkynyt enää jälkeäkään epävarmuudesta. Juostessaan rautias näytti upealta: sen askeleessa oli joustoa ja silmissä sopivasti pilkettä. Lisäksi puoliverinen näytti olevan hyvissä väleissä oman kroppansa kanssa keskeneräisestä kasvusta huolimatta: hevonen paitsi käytti koko kroppaansa säästelemättä, se teki myös tiukkojakin käännöksiä hyvässä tasapainossa ja romahtamatta etupainoiseksi. Irtojuoksutuksen päätteeksi hevonen juoksi suoraan luokseni laskien päänsä minun syliini – sulattaen siinä samalla jälleen kerran sydämeni.

18.01.2022 - Ratsukoulutusta - omistaja - 144 sanaa
Whoopsie oli taas yksi niistä kivoista nuorista, joiden ratsukoulutus sujui oikein nätisti. Tamma aloitti harjoitukset totuttelemalla satulaan ensin hoitopaikalla ja sitten juoksutuksessa. Yhden ainoan pienen pukin jälkeen rautias oli hyväksynyt härvelin jalustimineen kaikkineen, eikä mitään protestointia tai testailua enää myöhemmin nähty. Ratsastajan painon alla Whoopsie horjui ensin hieman, mutta olihan se vasta hontelo 3-vuotias noin muutenkin. Ylimääräiseen painolastiin totuttuaan puoliverinen näytti oikein tyytyväiseltä uuteen työhönsä: seuraavien viikkojen aikana se oppi liikkumaan kaikissa askellajeissa sekä reagoimaan ratsastajansa esittämiin yksinkertaisiin pyyntöihin. Hevosella oli koko ajan erittäin hyväksyvä ja innokaskin asenne uusien haasteiden suhteen, eikä se alkumetrien jälkeen tarvinnut maassa olevalta avustajalta juuri minkäänlaista tukea tai apua. Tällaisella mielenmaisemalla varustetulla nuorella olisi helppo lähteä lähestymään kilpakenttiä: hevonen halusi osata ja oppia, eikä sen intoa tulisi laannuttaa liian vaikeilla tehtävillä tai nopealla etenemisellä. Eipä sitä kuitenkaan tarvitsisi patistellakaan töihin, vaan hommat saisi helposti pidettyä sille mielekkäinä ja kannustavinakin.

COACHING

Ei merkintöjä