Dare Stable

LUCKY JACK

VH17-011-0168

ERJ-I, HANN-II

☆ 01.01.2016 - ✞ 30.10.2021


Lucky Jackin kuvat © Benny de Ruiter Stables (with permission)

Name Lucky Jack Spitzname Jack
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, ori Widerristhöhe, Farbe 168cm, ruunikko
Geburtsdatum, -ort 01.01.2016, Saksa Alter 15-vuotias
Ausbildung Vaativa B, re. 150cm, me. 90cm Betonung Esteratsastus
Züchter Rolf Fuchtel EVM Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Lucky Jack on saksalaissyntyinen hannoverinhevonen, johon tutustuin ensimmäisem kerran sen ollessa muutaman vuoden ikäinen. Kolmevuotiskaudellaan ruunikko kilpaili jo ikäkausikilpailuissa, eikä sen ote höllentynyt iän karttuessa. Mielenkiinnosta seurailin aina silloin tällöin Jackin menestystä vaihtuvien ratsastajien kanssa, kunnes yhtenä päivänä huomasin sen palautuneen takaisin kasvattajansa Rolf Fuchtelin hoiviin. Syytä ihmettelin pitkään mielessäni, kunnes rohkaistuin ottamaan kasvattajaan itseensä yhteyttä. Minulle selvisi, että ymmärrettyään Jackin todellisen laadun hän oli päättänyt ottaa sen itselleen takaisin kilpa- ja jalostuskäyttöön. Varovaisesti yritin sopia diiliä, jolla voisin saada orin omaan talliini kilpailemaan ja astumaan tammoja. Se ei kasvattajalle kuitenkaan sopinut ja asia jäi sikseen. Kunnes sitten Jackin ollessa kuusivuotias löysin sen pakkohuutokaupasta. Asiaa tovin selviteltyäni huomasin suureksi harmikseni Fuchtelin menehtyneen äkillisesti ja hänen koko omaisuutensa menneen pakkomyyntiin - hevoset mukaan lukien. Epäröimättä hetkeäkään ostin Jackin itselleni ja jo kahden päivän kuluttua se seisoi omassa tallissani.

Jack on luonteeltaan palvelualtis ja luotettava. Ruunikko ei juuri häiriötekijöistä välitä, vaan on turvallinen käsiteltävä kokemattomallekin hoitajalle. Orilla on toki olemassa orimaisia piirteitä, mutta ne eivät juuri nouse esille jokapäiväisessä elämässä. Jack on omaksunut vahvasti roolinsa ihmisten palvelijana ja alimmaisena, eikä se yritä nousta heidän yläpuolelleen missään tilanteessa. Hevosen kanssa onkin todella miellyttävää työskennellä sen ollessa rauhallinen, mutta silti sopivan valpas ja kiinnostunut ympäristöstään. Ori tulee hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa, eikä se katso kieroon eläinlääkäriä tai kengittäjääkään. Se on osallistunut myös muutamaan otteeseen hyväntekeväisyystapahtumiin muun muassa hoivakodeissa, joissa ihastuneet vanhukset ovat saaneet muistella omia hevoskokemuksiaan komean ja äärimmäisen kiltin sekä turvallisen Jackin seurassa. Harjaaminen ja varustaminen sujuvat orin kanssa ilman pienintäkään ongelmaa, mutta sopivan satulan löytäminen sen melko hankalaan selkään onkin sitten haastavampi projekti. Sitä ei onneksi tarvitse hakea kovin usein ja arkipäiväinen elämä pääsee näin sujumaan mutkattomasti eteenpäin. Taluttajaansa Jack seuraa rennosti löysällä narulla, eikä sen hallitsemiseen ole ikinä tarvittu esimerkiksi ketjunarua. Turvallisuussyistä sitä sillä toisinaan kisapaikoilla käytetään, mutta ikinä vastaan ei sellaista tilannetta ole tullut, että narusta oikeasti olisi tarvinnut ruunikkoa komentaa. Muista hevosista ori ei välitä, olivatpa nämä sitten machoilevia oreja tai kiimaisia tammoja. Erityisesti sellaisten ruunien kanssa Jack tulee loistavasti toimeen, jotka omaavat samantapaiset elämänarvot kuin hevonen itse. Niihin kuuluu esimerkiksi suuri arvostus ruokaa kohtaan, sekä rauhallinen elämänrytmi turhaa stressaamista ja pörhentelyä vältellen. Kuten kaikki muukin hevosen kanssa, myös lastaaminen ja kuljettaminen sujuvat Jackin kanssa ilman mitään ongelmia. Ruunikko tietää täysin, miten sen oletetaan toimivan, ja toimiikin sitten täsmällisesti sen mukaan. Orin pakkaaminen autoon ei ikinä vie puolta minuuttia kauempaa ja kyydissä se osaa seistä hiljaa ja riehumatta juuri niin kauan kuin on tarve.

Ratsastaminen Jackin kanssa on mukavaa, eivätkä sukset mene ristiin hevosen kanssa juuri koskaan. Suurimmatkin konfliktit, joita orin kanssa on sen elämän aikana sattunut, ovat liittyneet ratsastajan epävakaaseen istuntaan sekä epämääräiseen apujenkäyttöön. Tällöin kilpahevosella loppui huumori ja se yritti pienen hetken lopettaa kaiken yhteistyön, ei kuitenkaan hurjilla rodesarjoilla tai poistumalla paikalta. Sen sijaan Jack jämähti tiukasti paikalleen ja veti naamalleen loukkaantuneen ilmeen, joka hälveni pois vasta, kun ratsastaja selässä oli saatu aisoihin. Orin selkään voi siis hyvin huoletta laittaa millaisen ratsastajan tahansa, mutta mikäli sen kanssa mielii kilpailuissa menestyä, on ammattimainen amatööri hevoselle hyvä vaihtoehto. Jack vaatii säännöllistä virittelyä pysyäkseen ruodussa, vaikka ori itse olisikin mielellään naapurin tädin luotettavana tätikuljettimena. Hevonen kulkee luonnostaan kauniissa peräänannossa, mutta kovin laiskanpulskeasti. Sileällä sitä joutuu ratsastamaan koko ajan eteenpäin, mikäli mielii säilyttämään aktiiviset takajalat ja matkaavoittavat liikkeet. Tehtävät Jack kuitenkin tekee melko täsmällisesti ja teknisesti oikein, joten kouluratsastus sen kanssa on oikeasti melko mukavaa puuhaa. Hyppääminen on orille kuitenkin se juttu, jota hevonen oikeasti rakastaa. Hitaamman puoleinen se esteilläkin on, mutta lahjakkuuttaan se ei peittele loikkiessaan esteiden yli epäröimättä ja suurella ilmavaralla. Jack on rohkea hyppääjä, joka kuitenkin kuulaisesti seuraa, mitä ratsastaja haluaa sen tekevän. Huonojen ratkaisun kohdalla ori saattaa yrittää vielä pelastaa tilanteen, mutta mielummin se kuitenkin ottaa kieltoja kuin hyppää puomit suussaan. Kiellot eivät kuitenkaan hevoselle jää päälle, vaan se menee varmasti seuraavalla yrittämällä yli, mikäli ratsastaja osaa korjata virheensä. Kun ori on ratsastettu hyvin takajaloilleen ja tasapainoon, se etenee riittävästi eteenpäin ja kuuntelee tarkasti ratsastajansa jokaista apua, on se lähes voittamaton tykki esteradoilla. Yleensä se kuitenkin jää hieman ajasta kilpakumppaneilleen tehden kuitenkin teknisesti todella upeita suorituksia. Vaikka Jack onkin kovaksikeitetty kilpahevonen, on se toisaalta rentouttava maastoratsu, jonka kanssa useammankaan tunnin lenkit eivät ole huono idea. Ori pitää siitä kovasti ja erityisesti kisojen jälkeisinä palauttelupäivinä se lähes vaatii päästä maastoon pitämään hauskaa.

STAMMBAUM

i. Flap Jack EVM
hann, 168cm, rn
ii. Russian Roulette EVM
hann, 167cm, rn
iii. Mahone EVM
iie. Carcassonne EVM
ie. Concrete Call EVM
hann, 168cm, prn
iei. Meclenburger EVM
iee. As It Looks EVM
e. Lucky Madame EVM
hann, 170cm, prt
ei. Sir Lorethan EVM
hann, 170cm, rt
eii. Everafter EVM
eie. Ms. Ashloy EVM
ee. Miss Marvellous EVM
hann, 171cm, rn
eei. Double Couple EVM
eee. Allway Down EVM

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Flap Jack oli peruskiva kilpahevonen, joka ratsastajansa Hannes Schiffin luotsaamana kilpaili usean ehjän kauden aina 160cm luokissa saakka. Ruunikko ori keskitti kilpakiertueensa tiukasti Eurooppaan, mutta siitä huolimatta se kiinnitti myös amerikkalaisen puoliverikasvattajan Steve Summersin huomion, ja näin ollen se myytiin 15-vuotiaana rapakon toiselle puolelle siitoskäyttöön. Valitettavasti Flap Jack menehtyi vain pari vuotta myöhemmin ähkyyn, eikä sen koko jalostuspotentiaali ikinä päässyt oikeuksiinsa Michiganissa. Eurooppalaisia jälkeläisiä orille syntyi lopulta 56 kappaletta ja Amerikassa vastaava lukumäärä oli 34. Pääsääntöisesti hevosen jälkeläiset ovat olleet selväpäisiä estehevosia, joiden tekniikka on ollut erinomainen ja voitontahto periksiantamaton.
Russian Roulette oli varsin hyväntuulisena tunnettu kilpahevonen, joka ei ikinä aiheuttanut ongelmia asuintallillaan. Ensimmäiset kymmenen vuotta elämästään hevonen pyhitti kilpaurheilulle, jossa se lähes voittamaton olikin. Ruunikko oli lähes säännönmukaisesti aina palkintojenjakoseremonioissa, eikä menestyksen tuoma julkisuus sitä piirun vertaa haitannut – päinvastoin Russian Roulette rakasti valokeilassa paistattelua! Mallikelpoisesti hoidetun kilpauran jälkeen ori eläköityi kilparadoilta lievän loukkaantumisen seurauksena, jonka jälkeen se hoiti siitosorin velvollisuuksia aina kuolemaansa saakka. Puoliverinen lopetettin 19-vuotiaana uusineen jalkavaivan seurauksena, ja silloin sillä oli jälkeläisiä maailmassa yhteensä 161 kappaletta. Concrete Call oli yksi Russian Rouletelle kiikutetuista tammoista. Tämä punaruunikko oli nuorena käytetty kaikissa mahdollisissa kissanristiäisissä, ratsukoulutettu sekä kilpailutettukin, mutta valitettavasti tamman terveys ei pidemmän päälle vakavamielistä treeniä kestänyt. Varsinaista vikaa ei lukuisista yrityksistä huolimatta ikinä onnistuttu hevosesta paikantamaan, mutta koska vaikeuksia tuli aina silloin, kun treenin määrä nostettiin vastaamaan kilpahevosen vaatimustasoa, luovuttiin puoliverisen kilpailuttamisesta lopulta kokonaan. Concrete Call toimi vaihtelevasti harrasteratsuna ja siitostammana tehden varsoja usealle eri omistajalle. Flap Jack oli ehdottomasti paras puoliverisen viidestä jälkeläisestä, mutta huonoiksi ei voi muitakaan sen varsoja kutsua. Concrete Call lopetettiin toimettomana turhakkeena sen täytettyä 14 vuotta.

Lucky Madame oli suurehko punarautias hannovertamma, joka aikanaan kunnostautui esteratsastuksessa aina 150cm-luokissa saakka. Hevonen oli luonteeltaan räjähdysaltis, mutta juuri siitä syystä se soveltui erinomaisesti ratsastajalleen Edith Straussille. Hannoverilainen jättäytyi pois kilpaurheilusta vasta 16-vuotiaana vuosien rasituksen tuomien moninaisten pienten vikojen vuoksi. Eläinlääkärit vakuuttelivat tamman voivan jatkaa elämäänsä täysin kivuttomasti siitostammana, ja jalostuskäyttöön se näillä perusteilla sitten siirrettiinkin. Hevonen ehti tehdä viisi hyvin säpäkkää varsaa ennen kuolemaansa 23-vuotiaana. Lucky Madame lopetettiin hampaiden huonon kunnon takia viimeisen varsan vieroituksen jälkeen. Myöhemmin sen jälkeläiset ovat tulleet tunnetuiksi kilparadoilla, osa jopa aina emänsä tasolla saakka.
Sir Lorethan oli estesukuinen puoliveriori, joka jalostusarvosteltiin ensimmäisen kerran vain kolmevuotiaana. Silloin se hyväksyttiin parinkin eri kantakirjan jalostusohjelmaan määräajaksi, mutta myöhemmin ori ansaitsi itselleen elinikäisen siitokseenkäyttöoikeuden saavutuksillaan sekä kantakirjatodistuksellaan. Hevosen saavutuksiin kuuluivat lukuisat sijoitukset 140-150cm luokista saakka, jonka lisäksi se oli mukana muutamassakin mitalijoukkueessa aktiivivuosiensa aikana. Sir Lorethan lopetettiin 20-vuotiaana huonontuneen yleiskunnon seurauksena, mutta sitä ennen se ehti toimia kuuden vuoden ajan pelkästään siitoskäytössä. Eläväisiä ja uskomattoman uteliaita jälkeläisiä hevoselle kertyi kaikkiaan 87 kappaletta, joista valtaosa kilpaili elämänsä aikana ainakin helpoissa esteratsastusluokissa. Miss Marvellous oli ruunikko puoliveritamma, joka jäi kohtaamiensa ihmisten mieleen erityisen kauniin päämerkkinsä ansiosta. Kiiltokuvamaisen ulkonäkönsä lisäksi hevosesta löytyi myös kykyä kilpakentille, ja parhaina vuosinaan se kilpailikin aina 150cm-luokissa saakka säännöllisen epäsäännöllisesti sijoituksia itselleen napsien. Miss Marvellousin kilpaura katkesi epäonniseen jännevammaan 13-vuotiaana, jonka jälkeen se siirtyi kokopäiväiseksi siitostammaksi. Jälkeläisiä tamma synnytti yhteensä kuusi kappaletta, joista viisi selvisi hengissä aikuisuuteen saakka. Tamma itse lopetettiin 22-vuotiaana, kun talliin tarvittiin kipeästi tilaa nuoremmille hevosille, eikä sillä enää oikein ollut annettavaa omistajansa jalostussuunnitelmille.

NACHWUCHS

t. Gloryan DareEV-IIe. Shame on Hope
t. Aroma DareEV-Ie. Space Orchid
o. Legendary Dare-e. Margarite

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 40kpl.

16.08.2017 Kilpakeskus Chermia ERJ 150cm 3/18
16.08.2017 Kilpakeskus Chermia ERJ 150cm 3/18
19.08.2017 Kilpakeskus Chermia ERJ 150cm 2/18
05.09.2017 Zurück ERJ 150cm 3/30
06.09.2017 Zurück ERJ 150cm 2/30
08.09.2017 Zurück ERJ 150cm 2/30
17.09.2017 Zurück ERJ 150cm 5/30
03.12.2017 Team J&K ERJ 150cm 4/35
11.12.2017 Rêve de Haussea ERJ 150cm 1/30
15.12.2017 Rêve de Haussea ERJ 150cm 5/30
15.02.2017 Kilpakeskus Litt ERJ 150cm 3/37
18.12.2017 Rêve de Haussea ERJ 150cm 2/30
19.12.2017 Rêve de Haussea ERJ 150cm 3/30
18.01.2018 Supernatural ERJ 150cm 7/50
20.01.2018 Supernatural ERJ 150cm 4/50
29.01.2018 Colosseum ERJ 150cm 5/35
03.02.2018 Everholt Estate ERJ 150cm 4/30
06.02.2018 Everholt Estate ERJ 150cm 2/30
09.02.2018 Everholt Estate ERJ 150cm 5/30
10.02.2018 Everholt Estate ERJ 150cm 5/30
14.02.2018 Stratocaster ERJ 150cm 3/32
15.02.2018 Everholt Estate ERJ 150cm 3/30
16.02.2018 Everholt Estate ERJ 150cm 1/30
16.02.2018 Everholt Estate ERJ 150cm 4/40
17.02.2018 Everholt Estate ERJ 150cm 5/30
17.02.2018 Everholt Estate ERJ 150cm 2/30
18.02.2018 Everholt Estate ERJ 150cm 3/30
18.02.2018 Everholt Estate ERJ 150cm 1/30
04.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 1/32
04.09.2018 Susiraja ERJ 150cm 3/30
06.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 4/32
06.09.2018 Susiraja ERJ 150cm 5/30
08.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 2/31
10.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 5/31
16.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 3/31
17.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 2/31
17.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 5/32
21.12.2018 Colosseum ERJ 150cm 4/34
28.12.2018 Colosseum ERJ 150cm 5/34
29.12.2018 Colosseum ERJ 150cm 1/34

AUSZEICHNUNGEN

31.10.2020 - Esteratsujen laatuarvostelu - (7 + 40 + 20 + 20 + 15 = 102p) - ERJ-I
30.01.2021 Hannoverinhevosten laatuarvostelu - (8 + 30 + 11,5 + 21 + 17 = 87,5p) - HANN-II

TAGEBUCH

14.05.2018 - Hierontapäivä - omistaja - 162 sanaa
Jackilla oli tänään hevosen huoltosuunnitelman mukainen hierontapäivä. Treenit ja kilpailut olivat sujuneet hyvin, eikä meillä varsinaisesti ollut tarjoilla mitään selkeää ongelmaa Louiselle tämän tullessa ruunikkoa moikkaamaan. Hieronta sujui operaationa asiallisesti ja Jack osasi silminnähden nauttia saamastaan huolenpidosta. Louise kertoi reaaliajassa havainnoistaan, jotka eivät onneksi mitään järisyttävän suuria olleet: orin lavat olivat hieman jumissa, sen selkä oli aavistuksen kipeän tuntuinen ja puoliverisen niska oli aiempia kertoja jäykempi. Lisäksi hevosen takapolvet olivat jälleen edelliskertaa täyttyneemmät, minkä vuoksi orille saisi jälleen varata ajan nivelten vuosihuoltoon. Lisäksi hieroja suositteli hevoselle satulan sovittamista, sillä jonkinlainen painetta tasaava pädi voisi olla Jackille tarpeellinen. Lisäksi nainen suositteli ratsastukseen paljon väistöjä ja taivutuksia, jotta ruunikko pysyisi mahdollisimman pehmeänä koko kropastaan. Viimeiseksi Louise vielä mainitsi, että iltaheinien antaminen heinäverkosta kannattaisi ainakin osittain lopettaa, sillä niskan jumit vaikuttivat olevan suoraan yhteydessä Jackin muuttuneisiin ruokintajärjestelyihin. Louisen mainitsemat huomiot olivat hyvin pitkälti linjassa omieni kanssa, ja jo samana iltana ryhdyimme toimenpiteisiin heinäruokinnan muuttamisella sekä ontumakokeen ja piikitysajan varaamisella parinkymmenen kilometrin ajomatkan päässä sijaitsevalta hevosklinikalta.

09.10.2020 - Jälkeläiskatsaus - omistaja - 188 sanaa
Jack oli yksi ensimmäisistä Darea koskaan asuttaneista hevosista, ja siksi sen vaikutus tallin kasvatustoimintaan on ollut merkittävä. Orilla itsellään on vain kaksi jälkeläistä, eikä tuon määrän ole tarkoitus nousta enää kuin yhdellä varsalla lähitulevaisuudessa: kilpauransa loppuun saattanut Margarite ultrattiin tovi sitten Jackista tiineeksi, ja varsaa tästä yhdistelmästä odotetaan syntyväksi vielä vuoden 2020 loppuun mennessä! Ensimmäinen jälkeläinen orille syntyi jo syyskuussa 2017, kun kimoutuva tammavarsa Shame on Hopesta näki päivänvalon eräänä sateisena aamuyönä. Gloryan Dare palkittiin nuorena toisella palkinnolla estevarsojen laatuarvostelutilaisuudessa, ja myöhemmin se kilpaili esteratsastuksessa menestyksekkäästi 150cm-luokissa. Glory synnytti ensimmäisen varsansa kesäkuussa 2019, eikä sen siitosura suinkaan ole vielä ohi. Space Orchidista oleva Aroma Dare taas syntyi alkuvuodesta 2018, ja myös tämä tamma palkittiin nuorena estevarsojen laatuarvostelussa – ensimmäisellä palkinnolla ollen vieläpä tilaisuuden paras hevonen sekä 2- että 3-vuotiaana! Myös Mona on tätä nykyä jo kilpailunsa kilpaillut hevonen, jonka ensimmäinen jälkeläinen syntyi vuoden 2019 loppupuolella. Jack vaikuttaa siis parhaimmillaan jo toisessa polvessa darelaisten suvuissa, eikä loppua jalostustoiminnalle toki näy, eli jatkossa se tulee olemaan yhä yleisempi, joskin aina vain kaukaisempi nimi kasvattiemme sukutauluissa. Eikä suotta, sillä onhan ori jättänyt perillisilleen muiden hyvien ominaisuuksien lisäksi pääosin helppoa ja mukavaa luonnetta.

01.01.2021 - Kuulumisia - omistaja - 170 sanaa
Jack on ollut jo pidemmän aikaa poissa ratsukäytöstä vaivaamaan alkaneiden takapolvien vuoksi: niveliä piikitettiin säännöllisesti jo orin kilpauran aikana, mutta iän kartuttua pelkkä voiteluaineen lisäys ei enää riittänyt takaamaan hevoselle kivutonta työntekoa. Suvullisesti arvokas ori on pidetty kahden jälkeläisen jälkeen pitkään poissa jalostuskäytöstäkin, mutta nyt Margariten siirryttyä kokopäiväisesti siitostammaksi, olisi tarkoituksena yrittää yhdistelmästä vielä yhtä naperoa Jackille. Ikäisekseen ruunikko on kovassa kunnossa, ja osallistuipa se muutama tovi sitten myös menestyksekkäästi estehevosten laatuarvosteluihin korjaten matkaansa puhtaan ensimmäisen palkinnon. Ori käyttäytyi reissussa tapaansa mukaan nöyrän arvokkaasti hurmaten käytöksellään niin tuomarit kuin yleisönkin. Saavutetusta menestyksestä innostuneina päätimme ilmoittaa Jackin mukaan myös hannoverinhevosten laatuarvostelutilaisuuteen, joka olikin kalenterissa jo valmiiksi Acen osallistumisen vuoksi. Samalla vaivalla tilaisuuteen kiikuttaisi kaksi hevosta – tai miksei vielä useampaakin, jos esimerkiksi Winnien tai Miamin innostuisi valmistelemaan koitokseen mukaan. Jackissa ei juuri valmistelua ole, sillä kuten jo sanottu, ori on kovassa kunnossa: se on säilyttänyt lihasmassansa erinomaisesti pelkällä kävelykonekävelyllä sekä runsaalla tarhailulla, sekä satunnaisilla maastokävelyillä työntekijöiden virkistyspäivinä. Luotto hevosen onnistumiseen on kova, vähintään toista palkintoa olemme lähdössä pienen tovin päästä kinkereistä hakemaan!

COACHING

15.12.2017 - Estevalmennus - Olivia Wilson (omistaja) - 223 sanaa
Päivän valmennuksen harjoitus oli yksinkertainen: okserit kummallakin pitkällä sivulla, ja niitä ennen rytmin säilyttämistä auttamassa apupuomit. Esteitä ei ollut paljoa, mutta mahdollisuuksia tehtävän muuntelemiseen oli silti riittävästi. Työskentely aloitettiin heti sileän askellajien jälkeen, sillä verryttelyhypyt olivat jo loistava tilaisuus tutustuttaa ratsukko päivän harjoitukseen. Jack vaikutti tänään hyvinkin omalta itseltään: se oli vähän vetelä, mutta kuitenkin kohtuullisen kuuliainen ja iloisella ilmeellä liikenteessä. Sen hypyt olivat vähän laiskoja, mutta mitään silmiinpistävää vikaa niissä ei ollut. Koska valmennuksen tarkoituksena oli jumpata hevosta vetreämmäksi, terävämmäksi sekä tarkkaavaisemmaksi, otimme mukaan nopeasti lähestymiset vuorotellen eri laukoissa, sekä hypyn jälkeiset käännökset vaihteleviin suuntiin. Tällainen konsepti ei ollut hevoselle täysin vieras, joten sen suurempia ihmettelemättä se teki työtä käskettyä.

Ruunikon hypyt paranivat laadullisesti orin vertyessä, ja samalla se myös heräsi olemaan rehellisesti läsnä ratsastajalleen. Harjoitus sujui kerta kerralta kauniimmin, kun Jack alkoi reagoimaan Cherryn apuihin niitä lainkaan kyseenalaistamatta. Nainen selvästi keskittyi tänään ratsastamaan pienin ja sievin avuin, ja lopputuloksena olikin oikein kaunis ja harmoninen yhteinen sävel hevosen ja ratsastajan välillä. Myös jumppatavoite saavutettiin, kun hevonen alkoi polkea aktiivisesti takajaloillaan ja liikkua sekä hypätä oikeasti ryhdikkäänä ja selkänsä läpi. Kokonaisuutena treeni oli siis onnistunut, ja tältä pohjalta olisi hyvä suunnata viikonloppuna kilpailuihin: valmennustunti ei ollut ollut fyysisesti kovin rankka, mutta se oli pakottanut sekä hevosen että ratsastajan oikeasti keskittymään ja kuuntelemaan toisiaan sillä bonuksella, että hevosen kroppakin tuli samalla vaivalla jumpattua auki.