Dare Stable

LEGENDARY DARE

VH21-011-0062

EV-I


Legendary Daren kuvat © Benny de Ruiter Stables (with permission)

Name Legendary Dare Spitzname Larry
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, ori Widerristhöhe, Farbe 169cm, tummanpunaruunikko
Geburtsdatum, -ort 19.01.2021, Saksa Alter 3-vuotias
Ausbildung Vaativa B, re. 160cm, me. 100cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Lucky Jack oli jo teoriassa vedetty pois siitoskäytöstä, kun Margarite-niminen hannovertamma eläköityi siitosuraltaan ja siirtyi kokopäiväisesti kasvatushommiin. Tammalla oli jo yksi varsa hieman uudemmasta tuonnistani Double-Checkistä, mutta nyt hain hevoselle sulhoksi jo varttuneempaa ja periyttäjänpotentiaalinsa todistanutta puoliverioria. Tällaiseksi valikoitui ERJ-I -palkittu ja myös hannoverinhevosten laatuarvostelutilaisuuteen ilmoitettu Jack, jonka aiemmat jälkeläiset olivat menestyneet kilpaurillaan erinomaisesti. Vanhan herran siemenessä riitti vielä potkua, niin että Rita saatiin tiineeksi heti ensimmäisestä siemennyksestä. Ruunikon tiineysaika sujui hyvin ja toiveissa ollut orivarsa näki ensikertaa päivänvalon tasan 11 kuukautta myöhemmin. Legendary Dareksi nimetty sukkajalkainen puoliveriori oli pienestä pitäen kova menemään, eikä sen kapasiteetikkuus jäänyt huomaamatta keneltäkään. Varsasta odotetaan vanhempiensa kaltaista rautaista suorittajahevosta, sekä tietysti tulevaisuudessa myös kykenevää siitosoria tallin jalostussuunnitelmaa täydentämään.

Larry on reipashenkinen hevonen, joka kaipaa elämäänsä menoa ja meininkiä pysyäkseen tyytyväisenä. Liian tylsille olosuhteille altistuessaan ori alkaa empimättä viihdyttämään itse itseään, mistä yleensä seuraa vain harmaita hiuksia ja taloudellisia tappioita. Puoliverisen bravuureihin lukeutuvat tarhasta omin avuin poistuminen ja loimista kuoriutuminen, mutta luovina päivinään se voi yllättää aivan ennennäkemättömillä tempauksilla. On siis kaikkien eduksi, että Larryn mielikuvitus pidetään aisoissa tarjoamalla hevoselle kaikkiin tilanteisiin sallittuja virikkeitä: karsinassa ja kuljetusmatkoilla puoliverisellä on seuranaan sen mukana pienestä pitäen kulkenut maskottiaasi Anky. Hoitopaikalla ruunikko on oikeutettu nuoltavan herkun maisteluun erityisesti silloin, kun palvelusväen aherrus syystä tai toisesta taukoaa. Larry on siis hieman lellitty, mutta ehkä juuri sen takia kohtalaisen kivasti käyttäytyvä hevonen kaikissa hoitotilanteissa. Ruunikko myös kävelee narussa melko asiallisesti, vaikka energiaa sillä riittäisi paljon vauhdikkaampaankin etenemiseen. Matkustajana ori on ensimmäiset kilometrit hieman levoton rauhoittuen kuitenkin nopeasti syömään ja katselemaan maisemia. Vieraissa paikoissa Larry on positiivisella tavalla kiinnostunut ympäristöstään ja usein tavallistakin enemmän virtaa täynnä. Hevosen kanssa on kuitenkin aina mukava olla reissusa sen ollessa aina valmis hoitamaan oman tonttinsa kunnialla.

Ratsain hannoverinhevonen on perusluonteelleen uskollisena vähän säheltävää mallia oleva touhupetteri, jonka energian kanavoiminen pelkästään työskentelyyn vie usein melko runsaasti aikaa. Larry tiedostaa hyvin tarkasti kaikki ympärillään tapahtuvat asiat, eikä sen siksi ole helppo keskittyä pelkästään ratsastajansa tunnolliseen miellyttämiseen. Valppaudestaan huolimatta ori ei ole mitenkään nopea tai voimakas reaktioissaan, harvoin se jaksaa välittää asioista korvien kääntelyä tai pään hetkellistä nostamista enempää. Säikyksi ruunikkoa ei voi kuvailla missään tilanteessa: se kestää nimittäin erinomaisesti painostaviakin tilanteita, vaikka hevosta tuntemattomampi ratsastaja toisin voisi kuvitellakin. Sileällä Larry on melko reipas, mutta kuitenkin helposti pohkeen taakse jättäytyvä aavistuksen kömpelö puksuttaja. Se osaa kaikki estehevoselle tarpeelliset taidot kiitettävästi, mutta kouluaitojen sisällä sillä ei juuri olisi mitään näytettävää. Sen sijaan esteillä sukkajalka on mitä mainioin työkaveri ja kilpakumppani. Hevonen rakastaa hyppäämistä ja on valmis tekemään kaikkensa onnistuneen suorituksen eteen. Orin kapasiteetti riittää pitkälle ja se pystyy kompensoimaan laiskaa etujalkatekniikkaansa hyppäämällä ilmavia loikkia yksi toisensa perään. Kestävyydeltään Larry on yksi tallin kovimpia hevosia jaksaen painaa pitkiä kisaturneita kuukausi toisensa perään.

STAMMBAUM

i. Lucky Jack
hann, 168cm, rn
ERJ-I
ii. Flap Jack EVM
hann, 168cm, rn
iii. Russian Roulette EVM
iie. Concrete Call EVM
ie. Lucky Madame EVM
hann, 170cm, prt
iei. Sir Lorethan EVM
iee. Miss Marvellous EVM
e. Margarite
hann, 171cm, rn
ei. Mürrisch EVM
hann, 173cm, prn
eii. Mühsam EVM
eie. Trapezes EVM
ee. Bergerite EVM
hann, 172cm, m
eei. Baumwolle EVM
eee. Sargerite EVM

Isälinja: Lucky Jack
Emälinja: Margarite

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Sukuselvitys tuloillaan

NACHWUCHS

t. Whoopsie Dare-e. Ametist Dare

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 160cm
ERJ 160cm

AUSZEICHNUNGEN

31.03.2021 - Estevarsojen laatuarvostelu - 100-120cm - (6 + 10 + 5 + 3 + 4 + 9 = 37p) - EV-I

TAGEBUCH

31.01.2021 - Anky - omistaja - 187 sanaa
Tarina siitä, kuinka Larry valitsi elämänkumppanikseen juuri Ankyn. Kaikki sai alkunsa siitä, kun nuori oripoika alkoi oireilla tylsistymistään tuhoamalla paitsi omiaan, myös viattomien sivullisten varusteita. Kun osansa ruunikon talttahampaista alkoi saada myös karsinan rakenteet kotona ja matkoillakin, oli aika alkaa miettiä ratkaisuja ongelman taltuttamiseen. Larrylle tarjottiin monennäköistä virikettä siinä toivossa, että se lopettaisi itsensä toteuttamisen ainakin nyt käynnissä olevalla alati kiihtyvällä vauhdilla. Aktivaatiokäyttöön tarkoitetut herkut pitivät nuorukaista aina hetken kiireisenä, mutta se kyllästyi niihin aina verrattain nopeasti. Myös kaikki luvan kanssa tuhottavaksi tarkoitetut asiat olivat hetken verran hauskoja, mutta riittävän pieniksi atomeiksi hajottuaan ei niistäkään ollut enää iloa. Eräänä päivänä Larry sitten jälleen seikkaili tallipihalla omilla teillään, kun se sitten sattui bongaamaan ojan pohjalta jonkun sinne hylkäämän pehmoaasin. Tämä harmaata, joskin mudan myötä myös osittain ruskeaa, karvapeitettä kantanut ja toisesta nappisilmästäänkin eroon joutunut aasi oli Larryn mieleen niin kovasti, ettei se odotuksista huolimatta halunnut repiä sitä ollenkaan kappaleiksi. Kun Anky-lempinimen saanut pehmolelu oli hengissä vielä kuukauden yhteiselon jälkeenkin, pääsi se pesukoneen ja ompelupöydän ehostuksen jälkeen virallisesti asumaan orin kämppäkaveriksi. Tuosta päivästä lähtien parivaljakko on ollut täysin erottamaton, eikä Larry enää suostu edes matkustamaan ilman parhaan ystävänsä seuraa.

21.02.2021 - Oma romanssi - omistaja - 159 sanaa
Larryn pahamaineinen karkailu oli ollut jo niin pitkään tauolla, että moinen tapa oli ehtinyt haihtua työntekijöiden lähimuistista jonnekin kaukaisempiin muistoihin. Pari viikkoa sitten ori oli kuitenkin jälleen muistutellut palvelusväkeään portin varmistuslukon käytön tärkeydestä poistumalla tarhauksestaan omatoimisesti parempaan seuraan, eli tietysti tammojen hallitsemalle etupihalle. Seuranneet tapahtumat ovat hieman hämärän peitossa, mutta ilmeisesti ruunikko ehti touhuilla naisten seurassa jonkin aikaa, ennen kuin luvaton karkureissu tallin puolella havaittiin. Larry oli nokkelan miehenä avannut myös Ametistin tarhan portin ja siellä onnellinen pariskunta nyt yhdessä hengailivat. Jäljistä päätellen kaksikon välillä oli tapahtunut hieman muutakin kuin varovaista jutustelua, minkä vuoksi tamma ultrattiin nyt 14 vuorokautta tapahtunutta myöhemmin. Kohdussa iloisesti möllöttänyt alkio ei todellakaan ollut toivottu, mutta tiukan palaveeraamisen jälkeen sen päätettiin kuitenkin antaa jatkaa kasvamistaan: yhdistelmä oli ihan lupaava, vaikkei kaksivuotiaalla orilla vielä minkään sortin näyttöjä ollutkaan. Tiineyden keskeyttäminen olisi kuitenkin sekoittanut Ametistin kiimat täysin jättäen sen turhaan tältä kaudelta tyhjäksi. Larrystä tulisi siis 11 kuukauden kuluttua isä, oli se sitä sitten halunnut tai ei.

COACHING

Ei merkintöjä