Dare Stable

AURORA DARE

VH19-011-0213

EV-I


Aurora Daren kuvat © Gál Ildikó (with permission)

Name Aurora Dare Spitzname Aurora
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, tamma Widerristhöhe, Farbe 168cm, ruunikonkimo
Geburtsdatum, -ort 01.09.2019, Saksa Alter 3-vuotias
Ausbildung Helppo B, re. 160cm, me. 100cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Aurora Dare syntyi ilman pienintäkään etukäteisvaroitusta aikaisin syyskuun ensimmäisenä aamuna. Sen ensikertalainen emä ei ollut näyttänyt mitään merkkejä lähestyvästä varsomisesta, eikä laskettu aikakaan ollut vielä aivan nurkan takana. Ilman tarkistustakin voitiin arvata, että hyvissä ajoin maailmaan putkahtanut hevosenalku oli sukupuoleltaan tamma, joka alusta asti olikin ollut toiveissa. Auroraksi ristitty varsa sai elää tavanomaisen nuoruuden: kasvaa puolivuotiaaksi saakka emänsä hoivissa ja siirtyä sitten ikäistensä kanssa pihattoon kasvamaan ja voimistumaan. Tulevaisuudessa siintää sitten ratsukoulutuksen jälkeinen kilpaura ja sitä seuraava siitostamman rooli kasvattaja-omistajan katon alla.

Aurora on luonteeltaan hyvin pitkälti hieman tasaisempi versio omasta emästään. Se on Monan tavoin melko ailahteleva luonne, mutta oikein vaikeita päiviä sen kohdalle sattuu kuitenkin suhteellisen harvoin. Yleensä mielialanvaihtelut liittyvät vahvasti ruokailuaikoihin, jolloin varsin itsekeskeiseksi kasvanut hevonen vaatii kaiken huomion itselleen. Metelistä huolimatta Aurora ei yleensä kohdista raivoaan vieruskavereihinsa, vaan puhtaasti karsinan rakenteisiin. Tästä johtuen kumimatot joka seinällä ovat välttämätön ominaisuus hevosen kotikarsinassa, ja reissussa ongelma kannattaa pyrkiä ratkaisemaan ruokkimalla tamma aina ensimmäisten hevosten joukossa. Muutoin kimon käsiteltävyys on kohtuullista luokkaa, vaikka toisinaan se saattaakin suunnitella teroittavansa purukalustoaan viattoman hoitajan käsivarteen. Tallin hirmuhallitsija Aurora ei kuitenkaan pyri olemaan, vaan yleensä sille riittää huomion saaminen silloin, kun se sitä haluaa, ja vastaavasti tamman rauhaan jättäminen silloin, kun se selkeästi osoittaa sitä kaipaavansa. Hoitaa puoliverinen kannattaa aina käytävälle sidottuna, jolloin hoitajalle jää riittävästi tilaa hevosen harjaamiselle ja varustamiselle. Vaikka kaikki muut perushoitotoimenpiteet sujuvat Auroran kanssa melko asiallisesti, on pesu tamman mielestä varsin vastenmielistä puuhaa. Puunattavaksi joutuessaan tavallisesti potkimattomasta hevosesta tulee varsin pahansisuinen potkuri, jonka putsausoperaatiota ei kukaan halua vastuulleen vapaaehtoisesti. Onneksi kimo ei kuitenkaan yleensä pyöri kurassa, vaan on hyvinkin tarkka siitä, minne se suostuu itsensä kellistämään. Kilpamatkat Auroran kanssa sujuvat matkutamisesta johtuvan alkukankeuden jälkeen kelvollisesti, vaikka tamma tarvitseekin suitset jo lyhyillekin siirtymisille vieraissa paikoissa. Matkustajana Aurora on rauhaton ja se saattaa pyrkiä jopa trailerissa etupuomin päälle. Hevonen kannattaakin ehdottomasti pyrkiä kuljettamaan autossa, jossa kyseistä vaaratilannetta ei pitäisi päästä syntymään. Usein pelkkä hevosen lastaaminen tuottaa ongelmia, eikä hommaan kannata edes ryhtyä ilman apukäsien läsnäoloa. Muita hevosia kohtaan Aurora on usein jopa ystävällinen, eikä muiden kuljettaminen samaan aikaan ole mikään ongelma. Tamman voisi myös periaatteessa tarhata kaverin kanssa, mutta ailahtelevaisen olemuksensa vuoksi siitä on kuitenkin toistaiseksi pitäydytty.

STAMMBAUM

i. Demoniac Dare
hann, 168cm, mkm
EV-I
ii. Dark Action
hann, 170cm, trn
iii. Maiden Illusion EVM
iie. Joker Dancer EVM
ie. Shame on Hope
hann, 165cm, mkm
iei. Poker Game EVM
iee. Shame on Love EVM
e. Aroma Dare
hann, 168cm, prn
EV-I
ei. Lucky Jack
hann, 168cm, rn
eii. Flap Jack EVM
eie. Lucky Madame EVM
ee. Space Orchid
hann, 168cm, trn
eei. Gentleman MacMarvel EVM
eee. Capriccio EVM

Isälinja: Demoniac Dare - Dark Action
Emälinja: Aroma Dare - Space Orchid

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Space Orchidin isä Gentleman MacMarvel on nimensä kaltaisesti oikea herrasmies. Kotitallissa Mäkiksi kutsuttu ori on paitsi estelahjakkuus, joka kilpailee esteitä aina 160m tasolla saakka, myös omistajaperheensä lellikki. Oriksi Mäkkiä on kovin vaikea uskoa, sillä se on 164cm pelkkää suurta sydäntä. Kilpailemisen ohella ori tekee rentoja maastolenkkejä, käy uimassa ja vetää silloin tällöin jopa valjakkokärryjä harrastemielessä. Tämän kaiken muun ohella se on myös melko suosittu siitosori, jolle riittää tammoja joka kaudella. Sillä on jo useampi ikäluokka jälkeläisiä, joista suurin osa on jo päässyt kilpailemisen makuun. Tämän ruunikon nimi tulee olemaan tulevaisuudessa vielä haluttu estehannoverien sukutauluissa. Acen emä on Capriccio, eli tutummin Capri. Tämä 166cm säkäinen tummanpunarautias on uljas näky, sillä sen karvapeitteen syvä sävy ja upea rakenne sekä hieno liike tekee siitä lähes enemmän koulu- kuin estehevosen. Näistä seikoista välittämättä on tamma kuitenkin kilpaillut vain ja ainoastaan esteratsastuksessa, huippuvuosinaan aina 150cm tasolla saakka. Capri on ollut kuitenkin myös valitettavan usein sairaslomalla milloin mistäkin syystä. Näiden taukojen aikana se on ehtinyt kuitenkin tehdä jo muutaman varsan, vaikka virallisesti se ei olekaan vielä siitostammaksi siirtynyt. Vanhin Caprin jälkeläisistä, Ace, on itsekin ehtinyt jo kilpailla hyvän tovin ja siitä onkin tullut omalle emälleen varteenotettava vastus. Mikäli Capri ei pian parane vallitsevasta jalkavammastaan, tullaan se joko siirtämään siitokseen tai vaihtoehtoisesti lopettamaan jo nyt, tamman ollessa kuitenkin vasta 15-vuotias.

NACHWUCHS

skp. Varsan nimii. Isän nimi

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 160cm
ERJ 160cm

AUSZEICHNUNGEN

30.04.2020 - Estevarsojen laatuarvostelu - 100-120cm - (7 + 9 + 3 + 4 + 2 + 9 = 34p) - EV-I

TAGEBUCH

17.12.2019 - Klinikkareissu - omistaja - 127 sanaa
Kaksivuotiaan Auroran tuli vuoro tehdä ensivisiittinsä klinikalle, kun nivelten irtopalakuvausten päivä koitti. Sen matkustuskumppanina oli suorastaan sikamaisesti käyttäytyvä Allu, johon verrattuna ruunikonkimo tamma oli suorastaan enkelimäinen. Pientä vastahakoisuutta oli kuitenkin havaittavissa myös vielä melko pienikokoisessa tammassa. Ongelmat kohdistuivat kuitenkin melko pitkälti klinikalla toimimiseen, vieras paikka kun jännitti pikkuista kovasti. Pienen rauhoituksen jälkeen hevoslapsen elämä muuttui huomattavasti mukavammaksi, ja täysin untenmailla ollessaan sujuivat röntgenkuvaukset helposti ja hammashuoltokin onnistui hyvin. Sen enempää ei sanomista ollut hevosen purukalustossa kuin nivelissäkään, joten rokotuksen jälkeen varsa oli valmis heräilemään karsinassaan. Parhaat korttinsa tamma kiskaisi kuitenkin esiin klinikan pihalla kotiinlähdön koittaessa, kun jyrävaihteen itsestään löytänyt hevosenalku meinasi ottaa jalat alleen ja poistua paikalta kokonaan. Kahden naisen voimin saimme Auroran juuri ja juuri pidettyä hallinnassa, mutta tempauksen johdosta se otettiin kotona ulos autosta suitsittuna.

03.03.2020 - Ratsukoulutusta - omistaja - 147 sanaa
Auroran kanssa ei aina ole ollut ihan helppoa, mutta ruualla lahjottuna sen ensimmäiset kokemukset ratsastajasta saatiin aikaiseksi varsin positiivisessa ilmapiirissä. Vaikka selkäänsä tunkenut kaksijalkainen selvästi tammaa jännittikin, suuntasi se jakamattoman huomionsa mielummin kauraämpärin tyhjentämiseen kuin ylimääräisen lastin karistamiseen selästään. Varsan jännittämisen takia pari ensimmäistä harjoituskertaa sisälsivät vain satulaannousun ilman yhtäkään käveltyä askelta, ja vasta kun tamma uskalsi harjoituksen aikana hengittää, siirryimme turvallisen karsinan sijaan pyöröaitaukseen ottamaan ensimmäiset askeleet. Kahden taluttajan turvaamana pyöröaitaus kierrettiin kahtena peräkkäisenä päivänä onnistuneesti, jonka jälkeen Aurora sai pitää muutaman miettimispäivän sisäistääkseen uudet oppinsa. Muutaman edellämainitun kaltaisen harjoituskerran jälkeen uskalsimme ravuuttaa tammaa hieman, sitten tehdä harjoituksia vain yhden avustajan kanssa ja lopulta myös pelkässä liinassa. Kun kaikki askellajit onnistuivat liinassa kumpaankin suuntaan, oli aika antaa nuorelle sen ensimmäinen oikea loma ratsun hommista. Tämän loman aikana varsa on tarkoitus esittää nuorten hevosten arvostelutilaisuudessa, jonka jälkeen se saa palata muistelemaan oppimiaan asioita toisen ratsastuksen intiimijakson merkeissä.

COACHING

Ei merkintöjä