Dare Stable

DARK ACTION

VH17-011-0170

ERJ-I, HANN-II

☆ 01.01.2015 - ✞ 20.10.2021


Dark Actionin kuvat © Benny de Ruiter Stables (with permission)

Name Dark Action Spitzname Drake
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, ori Widerristhöhe, Farbe 170cm, tummanruunikko
Geburtsdatum, -ort 01.01.2015, Saksa Alter 19-vuotias
Ausbildung Helppo B, re. 160cm, me. 100cm Betonung Esteratsastus
Züchter Erica Hönig EVM Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Dark Action muutti Dareen kymmenvuotiaana tehtyään ennen sitä lupaavan kisauran junioriratsastajansa kanssa. Drakeksi kutsuttu ori hurmasi minut energisellä ja ystävällisellä luonteellaan, sekä tietysti vakuuttavilla kisatuloksillaan ja valtavalla estepotentiaalillaan. Vaikka ori ei ollutkaan hypännyt 130cm suurempia luokkia, uskoin sen varmasti pystyvän nousemaan aina GP-tasolle saakka. Lisäksi tallissa ei vielä montaa asukasta ollut ennen Drakea, joten tarvitsin paitsi karsinantäytettä, myös materiaalia tulevaisuuden jalostussuunnitelmien toteuttamiseksi. Erica Höningin rakkaudella pidetty kasvatti on sittemmin osoittautunut täydelliseksi hevoseksi minun tarpeisiini.

Drake on aina hyväntuulinen ja eläväinen hevonen, joka tietää kuitenkin hyvin paikkansa tässä ihmisten johtamassa maailmassa. Ori on ehtinyt nähdä elämänsä aikana kaikenlaista, joten se ei oikeasti pelkää juuri mitään. Se ottaa kuitenkin mielellään kipinää ympärillään tapahtuvista asioista, kuten tarhoissa irroittelevista hevosista tai käytävällä huristelevasta lakaisukoneesta. Draamakuningasta ruunikosta ei kuitenkaan saa, sillä se rauhoittuu samalla sekunnilla, kun hälinä tallialueella loppuu. Hoitotoimenpiteet Draken kanssa onnistuvat ongelmitta, onhan se harjattu ja varustettu tuhansia kertoja vuosien saatossa. Samalla rutiinilla sujuvat myös hieman harvinaisemmat aktiviteetit, kuten kenkäykset ja klippaukset. Draken kävelyttäminen luonnistuu ilman turvavälineitä paitsi kotona myös kilpamatkoilla, sillä vaikka se toki tiedostaa sukupuolensa, ei se kuitenkaan käyttäydy järin orimaisesti vieraidenkaan hevosten joukossa. Reissaaminen puoliverisen kanssa on muiltakin osin ihanan helppoa, sillä se muun muassa lastautuu autoon suoraviivaisesti ja matkustaa pidemmätkin matkat stressaamatta. Hevosen suorituskyky ei laske pidempienkään reissujen aikana, vaan Drake osaa nauttia kauneusunistaan myös vieraissa paikoissa. Se myös juo ja syö kyselemättä kaiken sille tarjotun, joten esimerkiksi suolatasapainosta huolehtiminen on hannoverilaisen kanssa rikollisen helppoa.

Ratsuna Drake on energinen menijä, mutta yleensä kuitenkin asiallisesti ratsastajansa avuilla. Vapaapäivien jälkeen nyt jo vanhemman puoleinen ori on notkea kuin rautakanki, mutta rauhallisella verryttelyllä sen saa viritettyä parhaaseen suoritusterään melko helposti. Pohkeisiin reagoiminen on Drakella toisinaan hieman hakusessa, hevonen kun haluaisi singahtaa kylkiinsä kohdistuvasta paineesta aina eteen, eikä koskaan vahingossakaan sivulle. Kouluratsastusliikkeitäkin ori kyllä jollain tasolla taitaa, estehevoselle tietysti tärkeimpänä laukanvaihdot askeleessa. Hyppäämisestä Drake syttyy entisestään, ja sitä saakin usein pidellä lähtömerkkiä odotellessa ihan tosissaan. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei hevosen kanssa hypätessä juuri puutu, mutta hyvän tasapainonsa ja tarkkojen jalkojensa puolesta ruunikko on kuitenkin onnistunut kipuamaan aina 160cm luokkiin saakka. Drake on ehdottomasti aikaluokkien hevonen, sillä teknisillä radoilla se tuppaa helposti tekemään huolimattomuusvirheitä. Maastoratsuna ori ei ole sieltä rauhallisimmasta päästä, mutta melko turvallisia maastolenkkejä sen kanssa kuitenkin saa toteutettua.

STAMMBAUM

i. Maiden Illusion EVM
hann, 168cm, trn
ii. Danger Rider EVM
hann, 172cm, mrn
iii. Star Gazer EVM
iie. Hera EVM
ie. Vinca von Saturn EVM
hann, 170cm, mkm
iei. Seven Seas EVM
iee. Weasel EVM
e. Joker Dancer EVM
hann, 169cm, rn
ei. Cringo al Astor EVM
hann, 169cm, prn
eii. Fell in Failure EVM
eie. Betrayal EVM
ee. Slender's Inferno EVM
hann, 172cm, rn
eei. Slender EVM
eee. Glider Grane EVM

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Draken isä Maiden Illusion oli vahvasti estesukuinen hannoverori, joka ehti elämänsä aikana nostaa useamman aiemmin melko tuntemattoman ratsastajan mukaan kansainvälisiin karkeloihin. Tummanruunikko puoliverinen ei ollut rakenteeltaan aivan priima, mutta se ei estänyt sitä hyppäämästä koko sydämensä pohjasta. Ori kompensoi fyysisiä rajoitteitaan pettämättömällä esteälyllään, ja se myytiinkin kerta toisensa jälkeen eteenpäin opetusmestarin nimikkeellä. Kilpaurheilu oli hevosen elämässä aina tärkeimmässä roolissa, mutta muutamana vuonna se oli myös rajoitetusti käytössä jalostukseen. Jälkeläisiä hevoselle syntyikin reilu 30 kappaletta, ja niistä noin puolet on isänsä tapaan noussut kilpailemaan kansainvälisiä esteluokkia. Maiden Illusion lopetettiin 19-vuotiaana, kun nivelrikot riistäytyivät huolellisesta hoidosta huolimatta täysin hallinnasta, eikä orilla ollut enää edessään kivuttomia eläkepäiviä.
Danger Rider oli saksalaissyntyinen mustanruunikko hannoverori, josta povattiin menestyksekästä kilpahevosta jo ensimmäisten elinpäiviensä aikaan. Puoliverinen lunastikin sitä kohtaan asetetut tavoitteet kirkkaasti napsien sijoituksia sekä voittoja säännöllisesti ympäri Eurooppaa. Nuoruusvuosiensa jälkeen orilla oli nimissään useita arvokisavoittoja, sekä se oli lunastanut itselleen myös elinikäisen siitokseenkäyttöoikeuden. Esteradoilta eläköidyttyään hevonen kävi hyppäämässä pukille varsin ahkerasti, ja lopullinen jälkeläismäärä orilla huitookin lähempänä kuuttasataa yksilöä. Danger Rider löytyi 22-vuotiaana kuolleena omasta karsinastaan. Myöhemmin ruumiinavauksessa kuolinsyyksi selvisi sydänkohtaus, joka ei ollut antanut itsestään pienintäkään ennakkovaroitusta. Vinca von Saturn oli 170cm korkea mustankimo hannovertamma. Sen elämä ei alkanut kovin onnellisesti, kun puoliverinen menetti emänsä vain tunteja varsomisen jälkeen. Hevoselle löytyi kuitenkin nopeasti aivan ihana sijaisemä, joka kasvatti ottolapsensa hienosti hevosten tavoille. Vinca von Saturn kilpaili ensimmäisen kerran vasta 8-vuotiaana, mutta se nousi nopeasti 140-150cm luokkiin asti. Tamma kuitenkin loukkaantui melko vakavasti vain 11-vuotiaana, eikä sillä enää sen jälkeen ollut tulevaisuutta kilparadoilla. Hevonen myytiin siitoskäyttöön yksityiselle henkilölle, joka varsottikin tamman kahdeksan kertaa seuraavien kymmenen vuoden aikana. Vinca von Saturnin varsat olivat pääsääntöisesti ryhdikkäitä ja selväpäisiä, ja niistä jokainen kokeili siipiään esteratsastuksen maailmassa onnistuneesti. Tamma itse lopetettiin 22-vuotiaana viimeisen varsan vieroituksen jälkeen, kun se ei enää palautunut imettämisestä toivotulla tavalla.
Star Gazer oli hieman alle 170 senttimetriä korkea mustan värityksen omannut hannoverori. Hevonen on hyvin tuttu näky tämän päivän suoritushevosten sukutauluissa, eikä ihmekään, sillä jälkeläisiä tälle aikansa huippuhevoselle kertyi yli 800 kappaletta. Star Gazerin jälkeläisistä jalostukseen on hyväksytty yli 60 oria, ja jalostusarvosteltuja tammoja sen jälkeläisissä on lähes 350 kappaletta. Ori itse oli tunnettu valtavasta hyppykyvystään sekä upeasta laukastaan, joiden avulla se napsi itselleen lukuisia sijoituksia ympäri maailman. Puoliverinen eli pitkän elämän, vaikka eläköityikin kilpahommista 15-vuotiaana ja jalostuskäytöstäkin 22-vuotiaana. Se lopetettiin vasta 29-vuotiaana huonontuneen yleiskunnon takia. Hera oli rautiaankimo 165cm korkea hannovertamma, joka olisi sukunsa puolesta sopinut niin este- kuin kenttäradoillekin. Hevosen leipälajiksi valikoitui kuitenkin nopeasti ensimmäinen, kun sen havaittiin olevan hieman liian varovainen kilpaillakseen kenttäratsastuksessa aivan tosissaan. Pääasiassa Hera keskittyi elämänsä aikana kilpailemiseen, mutta se sai kaksi jälkeläistä parannellessaan ensin jännevammaa ja muutama vuosi myöhemmin vielä potkun seurauksena syntynyttä leikkaushoitoa vaatinutta puikkoluun murtumaa. Tamma lopetettiin 18-vuotiaana jännevamman uusiessa. Heraa ei ollut järkeä enää alkaa kuntouttamaan, eivätkä sen saavutukset olleet niin mahtavia, että tammaa olisi kannattanut käyttää enää kantakirjansa jalostamiseenkaan.
Seven Seas oli huikeat 175cm korkea mustanruunikko jalostusori. Ensimmäisen kerran hannoverinhevonen palkittiin maitovarsana, ja siitä eteenpäin se kiersi näyttelyjä menestyksekkäästi aina viisivuotiaaksi saakka. Erinomaisin arvosteluin kantakirjatulle orille myönnettiin elinikäinen jalostukseenkäyttöoikeus kuusivuotiaana, ja siitä eteenpäin se toimi usean vuoden verran sekä kilpa- että siitoshevosena. Seven Seasin parhaita saavutuksia ovat sijoitukset 160cm luokissa, mutta valtaosa orin ruseteista on kerätty hieman matalammalta tasolta. Jälkeläisiä hevoselle kertyi 678 kappaletta. Siihen joukkoon mahtuu kaikkea harrasteratsuista kilpapeleihin sekä siitoshevosiin, mutta vakuuttavaa jälkeläisnäyttöä orista kyllä löytyy. Seven Seas lopetettiin 17-vuotiaana trailerimatkalla sattuneen onnettomuuden seurauksena. Weasel oli kolmevuotiaasta alkaen koko elämänsä siitoshevosena. Varsana siitä kyllä kaavailtiin vanhempiensa tapaan kilparatsua, mutta kohtalo puuttui peliin ja varsa loukkasi itsensä vakavasti alle vuoden iässä. Weasel ei ikinä parantunut vammastaan kokonaan, eikä sitä ikinä päästy ratsukouluttamaan saati kilpailuttamaan. Jälkeläisiä tammalle kertyi vuosien aikana 15 kappaletta ja näiden saavutusten perusteella noin 170cm korkea ruunikonkimo oli ehdottoman hyvää jalostusmateriaalia. Tamma menehtyi viimeiseen varsomiseensa 21-vuotiaana. Syynä kuolemalle olivat valtavat sisäiset verenvuodot, joiden takaa paljastui varsomisessa pahasti revennyt kohtu.

Draken emä Joker Dancer oli karvan alle 170cm korkea saksalaissyntyinen hannovertamma. Se pysyi koko elämänsä ajan visusti kasvattajansa Erica Höningin omistuksessa, mutta kilpaili kuitenkin useamman ratsastajan kanssa ennen kilpaurheilusta eläköitymistä ja siitostammaksi siirtymistä 15-vuotiaana. Hevosen parhaat tulokset ovat aina 160cm luokista saakka, mutta pääasiassa hevonen hyppäsi hieman pienempiä luokkia erinomaisella menestyksellä. Jälkeläisiä Joker Dancerille ehti syntyä kolme, ennen kuin tamma kuoli traagisesti tallipalossa yhdessä viimeisekseen jääneen orivarsansa kanssa. Ruunikon eloonjääneet jälkeläiset ovat perineet emältään paljon hyviä ominaisuuksia, ja ne ovatkin menestyneet kilparadoilla upeasti.
Cringo al Astor on Astorin arabisiittolassa syntynyt punaruunikko hannoverori. Hevosella oli paljon terveyshuolia varsana, mutta lopulta siitä kasvoi kuitenkin suhteellisen terve ja kyvykäs suoritushevonen. Punaruunikko hannoverori kilpaili suurimman osan kausistaan Julian Backerin ratsastamana. Miehen kanssa puoliverinen napsi sijoituksia 140-160cm luokista tasaiseen tahtiin. Esteradoilta eläköidyttyään hevonen siirtyi synnyintallilleen siitosoriksi, joskaan se ei koskaan saavuttanut suuren suurta kysyntää kasvattajien puolelta. Joitain jälkeläisiä orille kuitenkin joka vuosi syntyi, ja lopullinen jälkeläismäärä hevosella oli 15 oria ja 21 tammaa. Cringo al Astor lopetettiin 18-vuotiaana epäillyn suolenkiertymän vuoksi. Slender's Inferno oli ruunikko hieman yli 170 senttinen hannovertamma. Hevonen sisäänratsastettiin kolmevuotiaana, jolloin se osoitti olevansa nopea oppimaan, sekä liikkuvansa luonnostaan hyvässä tasapainossa. Ensimmäisen varsansa ruunikko synnytti nelivuotiaana palaten mammaloman jälkeen takaisin tavoitteelliseen treeniin. Slender's Inferno jalostusarvosteltiin viisivuotiaana, jonka jälkeen se hyppäsi pari kautta nuorten hevosten luokkia kohtalaisella menestyksellä. Yhdeksänvuotiaana hevosen annettiin pitää välivuosi kilpailuista, kun sen vasen etujalka ei useasta hoitokerrasta huolimatta parantunut niveltulehduksesta kunnolla. Kymmenvuotiaana tamma synnyttikin toisen jälkeläisensä, jonka jälkeen se teki vielä yhden comebackin kilparadoille. Ongelmaksi muodostunut jalka ei kuitenkaan enää pitkään pelittänyt, ja lopulta Slender's Inferno toimi siitoshevosena kaksitoistavuotiaasta aina kuolemaansa saakka. Tamma lopetettiin 20-vuotiaana pitkittyneen suolistotulehduksen takia. Yhteensä sille kertyi jälkeläisiä kahdeksan kappaletta, joista yksi jopa siitoskäyttöön hyväksytty ori.
Fell in Failure oli ironiaa rakastavan Peter Kaufmannin kasvatti, joka vaikutti heti syntymästään alkaen olevan vähän liian hyvä ollakseen totta. Punaruunikko orivarsa oli ryhdikäs ja korrektirakenteinen, ja se irtohyppäsi vaikuttavalla tekniikalla. Puoliverinen myytiinkin jo nuorena Judith Drachelle, joka ratsutti ja kilpailutti oriaan itse. Fell in Failure hyppäsi ensin nuorten hevosten luokkia edeten myöhemmin aina kansainvälisiin GP-luokkiin saakka. Hevosen terveys kesti ahkeran valmentautumisen hyvin, ja se jäi kilpaeläkkeelle vasta 17-vuotiaana. Samana vuonna ori oli ensimmäistä kertaa tarjolla jalostukseen, ja sitä kohtaan löytyikin heti valtavasti kiinnostusta kasvattajien suunnalta. Siitosorina Fell in Failure toimi aina 25-vuotiaaksi saakka, kunnes se jouduttiin lopettamaan tapaturman seurauksena. Jälkeläisiä terveyden perikuvalle kertyi lähes 200 kappaletta, ja valtaosa niistä on kilpaillut esteratsastuksessa vähintään amatööritasolla. Betrayal oli karvan verran yli 170 senttinen mustanruunikko hannovertamma, joka eli koko nuoruutensa kasvattajansa tyttären kilpahevosena ja silmäteränä. Tamma nousi hyppäämään aina 130cm luokkiin saakka, mutta loukattuaan jalkansa se ei enää ikinä palannut kilparatsastuksen maailmaan. Vain 9-vuotiaana tamma jättäytyi täysipäiväisesti siitoskäyttöön, ja se ehtikin synnyttää kahdeksan estesukuista varsaa seuraavien 12 vuoden aikana. Tamma itse lopetettiin Astorin siittolassa viimeisimmän varsan vieroituksen jälkeen, mutta tamman jälkeläisiä on sittemmin nähty paitsi esteradoilla, myös pieninä vaikuttajina kantakirjansa jalostusohjelmassa.
Slender oli legendaarinen siitosori ja kilpahevonen, eikä tänäkään päivänä ole harvinaista löytää sen nimeä grand prix -tason estehevosten sukutauluista. Slender sai nimensä creepypastoista tutun Slendermanin mukaan, olihan ori musta ja varsana varsin pitkäjalkainen. Valtavaksi hannoverilainen aikuisena kasvoikin, sillä sen säkäkorkeus lähenteli varmasti 185 senttimetriä. Hevonen ei omannut parasta mahdollista etujalkatekniikkaa, mutta se kompensoi roikkuvia jalkojaan hyppäämällä isosti. Menestystä kilpakentiltä Slender niitti tasaisesti, ja myöhemmällä iällä se hyväksyttiin hannoverinhevosen lisäksi lukuisten muiden kantakirjojen jalostukseen. Jälkeläisiä Slenderille kertyi yli 300 kappaletta sisältäen useita siitoskäyttöön hyväksyttyjä oreja, oivallisiksi periyttäjiksi osoittautuneita tammoja, sekä kilpakentillä kunnostautuneita suoritushevosia. Slender lähetettiin taivaslaitumille 21-vuotiaana hampaiden huonon kunnon vuoksi. Glider Grane oli varsana kasvattajansa Tanja Sondheimin kallein aarre, mutta huonoksi onnekseen se hajosi selästään vain reilun vuoden ikäisenä. Ruunikko puoliverinen sai trailerissa vetopaniikin päätyen takapuomin alta karkuteille. Selkärankaan tulleet vauriot eivät olleet hevosen lopettamisen arvoisia, mutta satulaa ei tamman selkään ikinä tarvinnut edes sovittaa. Glider Grane aloitti siitostamman uransa heti kolmevuotiaana, pyöräyttäen 18 elinvuotensa aikana maailmaan yhteensä 12 varsaa. Iän kertyessä hevosta oli aina vain vaikeampi saada tiineeksi, ja jäätyään tyhjäksi kahtena peräkkäisenä vuotena päätettiin varsana niin upeasti leijaillut mammahevonen päästää vihreämmille niityille. Tämän 165cm korkean hannoverilaisen jälkeläisiä on nähty niin este- kuin kouluradoillakin, ja oma panoksensa niillä on ollut myös kantakirjansa jalostamisessa.

NACHWUCHS

t. Carmena DareEV-IIe. March Mapril
o. Demoniac DareEV-Ie. Shame on Hope
o. Darius Daree. Rara Avis

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 43kpl.

02.08.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 6/40
10.08.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 3/40
15.08.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 2/40
18.08.2017 Harmony Sporthorses ERJ 160cm 4/67
23.08.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 1/30
26.08.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 5/30
27.08.2017 Aittohaara ERJ 160cm 2/31
28.08.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 5/30
30.08.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 3/30
30.08.2017 Aittohaara ERJ 160cm 3/31
31.08.2017 Aittohaara ERJ 160cm 5/31
01.09.2017 Aittohaara ERJ 160cm 1/31
01.09.2017 Zurück ERJ 160cm 3/30
08.09.2017 Zurück ERJ 160cm 4/30
15.09.2017 Zurück ERJ 160cm 1/30
28.11.2017 Rósgarður ERJ 160cm 3/23
29.11.2017 Team J&K ERJ 160cm 5/38
04.12.2017 Heidseck Sporthorses ERJ 160cm 5/30
04.12.2017 Team J&K ERJ 160cm 1/34
05.12.2017 Team J&K ERJ 160cm 3/34
06.12.2017 Heidseck Sporthorses ERJ 160cm 3/30
11.12.2017 Heidseck Sporthorses ERJ 160cm 2/32
11.12.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 5/30
14.12.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 2/30
15.12.2017 Rêve de Haussea ERJ 160cm 4/30
16.12.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 4/30
16.12.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 3/30
18.12.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 5/30
19.12.2017 Rêve de Haussea ERJ 160cm 1/30
20.12.2017 Rêve de Haussea ERJ 160cm 4/30
21.12.2017 Rêve de Haussea ERJ 160cm 1/29
22.12.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 2/30
23.12.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 5/30
25.12.2017 Rêve de Haussea ERJ 160cm 5/30
25.12.2017 Rêve de Haussea ERJ 160cm 1/29
29.12.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 2/30
30.12.2017 Gestüt Helmwald ERJ 160cm 5/30
31.12.2017 Kuuralehdon hevostila ERJ-CUP 160cm 5/59
05.01.2018 Mörkövaara ERJ 160cm 2/61
23.01.2018 Colosseum ERJ 160cm 6/38
24.01.2018 Colosseum ERJ 160cm 3/38
13.02.2018 Stratocaster ERJ 160cm 1/36
14.02.2018 Stratocaster ERJ 160cm 2/34

AUSZEICHNUNGEN

30.09.2020 - Esteratsujen laatuarvostelu - (7 + 41 + 20 + 20 + 15 = 103p) - ERJ-I
30.09.2020 - Hannoverinhevosten laatuarvostelu - (8 + 30 + 10,5 + 21 + 17 = 86,5p) - HANN-II

TAGEBUCH

25.12.2017 - Kilpailuissa - omistaja - 308 sanaa
Joulupäivän estekilpailut Rêve de Hausseassa olivat jo kääntymässä loppuaan kohden, kun startattavana oli vielä 160 senttimetrin luokka Draken kanssa. Orilla oli ollut hyvä päivä ja se tuntui verryttelyssä oikein kivalta, joten radalle lähdettiin varovaisen toiveikkain mielin. Hollantilainen ratamestari Dylan Jansen oli taiteillut valtavaan maneesiin paljon tekemistä sisältävän radan, joka sisälsi kuitenkin myös hyviä paikkoja riskienottamiselle sekä ajan ratsastamiselle. Lähtömerkkiä odotellessani ravailin esteiden välissä yrittäen pitää kovasti kierroksia keräävän kisakonkarini vielä hetken pöksyissään. Torven soidessa Drake hypähti itse laukalle, mutta kontrollin nimissä pysäytin sen vielä kerran ja peruututin sitä muutaman askeleen. Kun takajalat oli siirretty hevosen rungon alle, oli aika nostaa uudelleen laukka ja suunnata kohti ensimmäistä estettä. Ensimmäiset kolme estettä sujuivat leikiten Draken leijaillessa niiden ylitse liioitelluin ilmavaroin. Seuraavana vuorossa olleet kaarevat linjat kuudella laukka-askeleella olivat hieman epätasaiset, mutta esteet kuitenkin ylittyivät haparoimisesta huolimatta virheittä. Kapeaa estettä lähestyttäessä oli ilmassa pientä kiemurtelun makua, mutta toivottu suoruus kuitenkin löytyi sarjalle ja sitä seuranneelle kolmen askeleen linjalle.

Loppurata koostui pitkästä kaarevasta linjasta, kolmoissarjasta sekä viimeisestä yksittäisestä okserista. Alkuradalla kääntämistä oli enemmän eikä vauhtia oikein saanut kerättyä, mutta nyt viimeisillä esteillä oli oikeasti tilaa laukata välit reippaasti. Drakelle vauhdin lisääminen sopi paremmin kuin hyvin, ja vaikka sarjaeste minua hieman epäilyttikin, oli ori kerrankin hereillä ja loikki ketterästi jokaisen osan ylitse ilman virheitä. Maaliin pääseminen ilman este- tai aikavirheitä tuntui mielettömän hyvältä, eikä vähiten siitä syystä, että kuuluttaja kertoi Draken nouseen luokassa kärkipaikalle, kun jälkeeni radalle oli lähdössä vielä kolme muuta ratsukkoa. Seuraavat kymmenen minuuttia jännitys sen kuin lisääntyi, kun seurasimme verryttelyalueen näytöltä kilpakumppanien suorituksia. Tällä kertaa meillä oli kuitenkin tuuria, ja jokaiselle haastajalle tuli enemmän tai vähemmän estevirheitä, ja näin ollen ensimmäinen sija päivän pääluokassa oli meidän. Palkintojenjaossa oli upea kuunnella Saksan kansallislaulua Deutschlandliediä tietäen, että musiikki kaikui nimenomaan meidän onnistumisemme kunniaksi. Palkintojenjakoseremonian jälkeen Drake pääsi groomini Natalien hellään huomaan, kun minä suuntasin antamaan lausuntoani lehdistölle, sekä soittelemaan mielettömiä uutisia miehelleni.

22.11.2018 - Sometähti - Caren Engelmann (omistaja) - 183 sanaa
Työnantajani Cherry oli tehnyt sopimuksen uuden sponsorin kanssa, ja yksi osa sopimusta oli sisällön tuottaminen sponsorin sosiaalisen median eri kanaviin. Koska pomoni oli paitsi onneton tekniikan kanssa, myös aina liian kiireinen räplätäkseen puhelintaan, oli materiaalin tuottaminen ja julkaisu nopeasti sysätty vastuulleni. Aloitinkin päivän kuvailemalla vähän yleisiä fiiliksiä, sekä kertomalla tietysti sen, kuinka tyytyväisiä sponsorimme tuotteisiin oikein olimme. Hetken miettimisen jälkeen päätin tarjota sponsorin seuraajille myös pienen maistiaisen siitä, millaisesta huolenpidosta kilpahevosemme saivat nauttia. Mallihevoseksi pääsi Drake, sillä sen kuntoonlaittamiseen minulla oli tänään käytettävissä kaikkein eniten aikaa. Kameran rullalle tallentui niin ruunikon harjausta kuin varustustakin, unohtamatta myöskään hevosen pärstästä otettuja kymmeniä toinen toistaan suloisempia hörökorvakuvia. Someen meni nähtäväksi myös klippejä kavioiden öljyämisestä, sponsorin tarjoamien varusteiden oikeaoppisesta sovituksesta sekä huippuhevosen lahjomisesta sen lempiherkuilla. Päivittelyt taukosivat siinä vaiheessa, kun Cherry ratsasti orin kanssa reilun puolituntisen, mutta myöhemmin julkaisin vielä pari kuvaa hevosen kävelyttämisestä sekä hikien huuhtelusta ja jalkojen kylmäämisestä. Ihme kyllä, muistin kuvata hevosta vielä illallakin kääriessäni sen jalkoihin lämpöpinteleitä, sekä vaihtaessani sille yöksi hoitavan loimen päälle. Myöhemmin oli kiva kuulla palautetta mielenkiintoisesta ja kauniisti toteutetusta päivittelystä, ja saipa Drakekin kehuja hienosta kunnostaan sekä sympaattisesta luonteestaan.

10.07.2020 - Jälkeläisten edesottamuksia - omistaja - 174 sanaa
Drake on kilpauransa ohella kunnostautunut kiitettävästi myös siitoshevosena. Sen ensimmäinen jälkeläinen syntyi vuoden 2017 loppupuolella tammasta nimeltä March Mapril. Carmena Dareksi ristitty tammavarsa on elämänsä aikana ehtinyt saavuttaa kaikenlaista: 3-vuotiaana se palkittiin estevarsojen laatuarvostelussa toisella palkinnolla ja vuoden 2019 aikana se kilpaili aktiivisesti 160cm luokkia ollen sijoilla säännöllisesti. Renaissance Daren Nanna varsoi vuoden 2018 joulukuussa ja Hannibal Daren seuraavan vuoden kesäkuussa. Tänä päivänä tamma on jo eläköitynyt kilpahevosen elämästään ja se pitää taukoa myös varsahommista odottaessaan vuoroaan esteratsastusjaoksen sekä hannoverinhevosten laatuarvostelutilaisuuksiin, joihin hevonen suuntaa isänsä kavionjälkiä seuraten lähiaikoina. Demoniac Dare (e. Shame on Hope) syntyi maaliskuussa 2018. Se on käynyt elämässään läpi samoja asioita kuin isosiskonsa. Kolmevuotiaana ori käväisi estevarsojen laatuarvostelussa napaten ensimmäisen palkinnon sekä Tilaisuuden paras 3-vuotias -tittelin. Vuoden 2019 lopussa Demon aloitti kilpailemisen, jota se on jatkanut pitkälle vuoteen 2020. Vaikka hevosen kilpaura onkin vielä kesken, syntyi sille kuitenkin tammavarsa Aurora Dare jo vuoden 2019 syyskuussa. Drake on periyttänyt kummallekin jälkeläiselleen erinomaista hyppykapasiteettia, tasaista ja helposti lähestyttävää luonnetta, sekä melko korrektia rakennetta. Samoja toivottuja piirteitä on ollut nähtävissä myös Draken jälkeläisten jälkeläisissä.

COACHING

12.11.2017 - Estevalmennus - Lydia (omistaja) - 208 sanaa
Cherry oli tapansa mukaan myöhässä valmennuksesta, joten Draken verryttely jäi tällä kertaa hyvin lyhyeksi. Sileäntyöskentelyä emme tehneet ohjatusti käytännössä ollenkaan, vaikka yleensä se kuului aivan perusasioihimme. Parin okserille otetun verryttelyhypyn jälkeen otimme työn alle kaarevat linjat, joissa oli ratsastettavana lähes 90 asteen kulma. Esteet eivät tänään olleet järin suuria, vaan pääpaino oli korkeushypyn sijaan teknisten asioiden harjoittelussa. Aluksi ratsukolla oli selvästi hakemista ulkoapujen läpisaamisessa, jolloin tiukat kännökset tuottivat vaikeuksia niin laukan säilymisen kuin täsmällisen kääntymisenkin suhteen. Parin harjoittelukierroksen jälkeen homma alkoi kuitenkin rullaamaan Draken oppiessa tehtävän jo ulkoa, ja tällöin ongelmaksi muodostuikin apujen ennakoiminen ja siitä seuraava kuumuminen. Ratsukon pitkä yhteinen historia kyllä näkyi, mutta niin näkyi myös huolimattomasti suoritettu sileänverryttely, ja tekeminen oli kaukana tasaisesta ja kauniista ratsastamisesta. Jälleen kerran neuvoin Cherryä keskittymään mahdollisimman vähäeleiseen ja tarkoituksenmukaiseen ratsastamiseen, jonka tiesimme rauhoittavan Drakea tehokkaasti. Tämä auttoikin, ja vaikka ori ei ollut aivan rehellisesti ratsastajansa avuilla, suoritti se nyt niin esteet kuin niiden välitkin huomattavasti kuuliaisemmin. Lopuksi ratsukko sai hypätä lyhyen radan, joka sisälsi paljon erilaisia kaarteita. Pääasiassa rata sujui nätisti ja ilman sähläystä, vaikka kommunikaatiokatkoksiakin oli. Parannus valmennuksen aloituksesta oli kuitenkin selkeä, joten olimme tyytyväisiä tunnin saldoon ja lopettelimme tältä erää tähän. Kotitehtäväksi Cherry sai Draken herkistelyn puomitehtävillä, sekä erilaisia jumppatehtäviä orin notkisteluun niin ratsain kuin maastakin käsin.