Dare Stable

MIAMI BEACH

VH18-011-0163

ERJ-I, HANN-II

☆ 01.12.2016 - ✞ 25.10.2021


Miami Beachin kuvat © Benny de Ruiter Stables (with permission)

Name Miami Beach Spitzname Miami
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, tamma Widerristhöhe, Farbe 162cm, ruunikko
Geburtsdatum, -ort 01.12.2016, Saksa Alter 17-vuotias
Ausbildung Helppo A, re. 150cm, me. 90cm Betonung Esteratsastus
Züchter Catja Lochner EVM Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Miami Beach tuli talliin täydennykseksi, kun kasvattien sukutaulut alkoivat täyttyä liikaa samoista nimistä. Hessenistä kotoisin oleva pienikokoinen ruunikko oli kilpamatkalla ympäri Saksaa, kun törmäsin siihen sattumalta eräällä kisapaikalla. Tamma kuulutettiin myytäväksi sen voitettua oman luokkansa ja asiaa sen kummemmin miettimättä päätin esittää siitä tarjoukseni. Kotimatkalla autossa seisoi yksi hevonen enemmän kuin menomatkalla, enkä päivääkään ole sitä päätöstä katunut. Miami on osoittautunut hyvähermoiseksi ja selväpäiseksi kilpahevoseksi, joka periyttää jälkeläisilleen fiksua luonnettaan ja voimakasta hyppyään.

Miami on niitä hevosia, joiden kanssa voisi viettää useammankin tunnin vuorokaudesta. Tammassa yhdistyvät niin luotettavan tätiratsun kuin myös nollasta sataan muutamassa sekunnissa kiihtyvän kilpahevosen ominaisuudet, eivätkä ollenkaan haitallisella tavalla. Hevosella on uskomaton kyky aistia, kuinka kokeneen hoitajan tai ratsastajan kanssa se milloinkin on tekemisissä. Rauhaa ja rakkautta etsivä ihminen saa Miamilta varmasti kumpaakin, mutta rämäpäiseen ihmiseen törmätessään ei ruunikko epäröi lähteä mukaan välillä päättömäksikin intoutuvaan menoon. Asiallisesti käsitteltynä tamma on tilanteessa kuin tilanteessa fiksusti järjestämättä numeroa yhtään mistään. Se nostaa jalkansa pienestä hipaisusta, väistää hoitajaansa pelkästä äänimerkistä ja malttaa seistä hoidettavana tuntikaupalla. Hyväharjainen Miami onkin jokaisen aloittelevan letittäjän unelma, sillä se jaksaa odottaa kärsivällisesti aina siihen saakka, että sykeröt lopulta kelpaavat ratsastajallekin. Myös erikoisemmat toimenpiteet sujuvat tamman kanssa ilman rauhoituksia tai muita apuvälineitä, eikä sitä häiritse esimerkiksi kovaääniset klipperit. Miamin valmistelu ratsastukseen ei normaalisti montaa minuuttia vie, vaikka stressaavissa ympäristöissä se saattaakin hieman steppailla. Stressata tamma tuskin edes osaa, vaan muiden hevosten hermoillessa se alkaa innostua yhä enemmän. Rauhallinen käsittelijä onkin tällaisissa tilanteissa hevoselle elintärkeä, jotta se malttaa pysyä nahoissaan liikkeelle lähtöön saakka. Vaikka vieraat paikat saavat Miamin heräämään henkiin, ei se kuitenkaan tee mitään tuhmaa tai muutu raivostuttavan energiseksi. Kuumuessaankin se uskoo kyllä komennuksia, eikä sen seurassa juuri ääntä tarvitse korottaa. Taluttaen Miami seuraa ihistä lähes mihin tahansa, jännittäviin paikkoihin pienen puhinan saattelemana. Jumittamaan tamma ei kuitenkaan koskaan jää, vaan pienen houkuttelun jälkeen se seuraa aivan minne tahansa. Hevosen lastaamisessa tai matkustuskäytöksessä ei ole mitään ongelmaa, sillä kokeneena kilpahevosena se on viettänyt aikaa niin autossa kuin trailerissakin satoja ja taas satoja tunteja.

Ratsain Miamin mukautuva luonne nousee kaikkein vahvimmin esille. Rauhallisen ratsastajan kanssa ruunikko on rauhallinen, siinä missä jännittynyt pilotti saa hevosenkin helposti jännittämään. Tämä ilmenee selkeimmin turhana kyttäämisenä, vaikka tottahan toki myös askeleet muuttuvat lyhyemmiksi ja korkeammiksi. Vauhtia rakastava ratsastaja ei juuri joudu tammaa eteenpäin usuttamaan, mutta toisaalta rauhallisesta maastolenkistä nauttivan ei tarvitse pelätä Miamin yhtäkkiä ottavan ja lähtevän. Saadessaan vannoutuneen tuupparin selkäänsä, kuoriutuu estehevosesta varsin näyttävä kouluhevonen, mutta toisaalta esteratsastaja saa vain nauttia hyppäämisestä tarkan ja varman hyppääjän selässä. Pienet lapset tamma kantaa selässään äärimmäistä varovaisuutta noudattaen, eikä se suutu myöskään kuskinsa ristiriitaisista tai vahvoista avuista. Pelisilmän puutteesta Miamia ei siis voi haukkua, vaan tamma kelpaa valehtelematta aivan kaikenlaiseen harrastamiseen kuin kilpailemiseenkin. Ruunikko on koulutettu pitkälle myös kouluratsastuksessa, mutta sopivan ratsastajan puutteessa sillä ei juuri kyseisen lajin parissa ole kilpailtu. Tamma on kuitenkin vartin herkistelyn jälkeen todella miellyttävä ratsu liikkuessaan omalla moottorilla ja kauniissa muodossa, vastaten minimaalisella viiveellä niin ohjas- kuin pohjeapuihinkin. Sivuttaisliikkeet tammalla tökkivät toisinaan vastaan, mutta sitäkin helpompi sitä on taivutella suuntaan jos toiseenkin, eivätkä avot tai sulutkaan tuota sille mitään ongelmia. Kokoamiskykyäkin hevosesta löytyy, joka hyödyttää sitä suuresti myös esteiden puolella. Miami ei kyttäile sen enempää erikois- kuin maastoesteitäkään, vaan ylittää kaiken rohkeasti ja tarvittaessa huonommastakin ponnistuspaikasta. Ratsastajasta riippuen hevonen tekee joko nättiä pientä piiperrystä huolitelluilla teillä ja teknisesti täydellisyyttä hipovilla hypyillä - tai sitten se vetää mutkat suoriksi laittaen kaikkensa peliin tähtäimenään vain ja ainoastaan ensimmäinen paikka kunniakierroksella. Kilpailemista Miami rakastaa koko sydämestään, eikä se tunnu koskaan saavan tarpeekseen esiintymisestä. Kuten jo aiemmin mainittu, ruunikko on yksi niistä hevosista, joiden kanssa jaksaisi puuhailla vaikka ja kuinka paljon sen ollessa niin mukautuva ja miellyttämisenhaluinen yksilö kaikilla mahdollisilla tavoilla!

STAMMBAUM

i. Miami Vice EVM
hann, 168cm, rn
ii. Nice N Vice EVM
hann, 166cm, prn
iii. Daredevil EVM
iie. Pretty Pinkie EVM
ie. American Girl EVM
hann, 169cm, vrn
iei. Until Dawn EVM
iee. Hawaiian Girl EVM
e. Bachelorette EVM
hann, 160cm, vrt
ei. Bachelore EVM
hann, 165cm, vprt
eii. Single Forever EVM
eie. Love Envoy EVM
ee. Bondi Beach EVM
hann, 161cm, rn
eei. Thunderbolt EVM
eee. Summer Paradise EVM

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Miamin isä Miami Vice oli yksi aikansa legendaarisimmista estehevosista, eikä todellakaan syyttä. Ruunikko nosti ensimmäisen ratsastajansa Christian Spahnin valokeilaan voittaessaan nuoruusvuosinaan lähes kaiken voitettavissa olevan: orilla oli ilmiömainen hyppy ja sen kapasiteetti vaikutti lähes rajattomalta. Luonteeltaan Miami Vice ei ollut se tallin mukavin käsiteltävä, mutta sen kiukuttelua jaksettiin sietää sen muiden ominaisuuksien vuoksi aina vuodesta toiseen. Viisivuotiaana ori kirjattiin hannoverin lisäksi myös muutamaan muuhun kantakirjaan, mutta jalostuskäyttöön se otettiin vasta vuosia myöhemmin kilpauran ollessa jo kauniisti niputettuna. Puoliverinen vaihtoi ratsastajaa uransa aikana muutamaan otteeseen etsien itselleen täydellistä luotsia, ja lopulta sellainen Manuel Leitnerista löytyikin. Leitnerin kanssa Miami Vice nousi kansainväliselle GP-tasolle saakka vakiinnuttaen nopeasti asemansa maailmanrankingin parhaiden estehevosten joukossa. Terveitä käyttövuosia hevoselle siunaantui runsaasti, niin että se varmasti ehti kiertää maailman joka kolkan viiden tähden kilpailuja kiertäessään. 16-vuotiaana ori päätettiin ottaa pois treenistä, sillä pelkona oli, ettei ruunikkoa ehkä ehdittäisikään käyttää jalostuksessa mahdollisen tapaturmaisen kuoleman koittaessa jo kesken hevosen aktiivivuosien. Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä Miami Vice oli elämänsä kunnossa vielä 23-vuotiaanakin, jolloin se päätettiin lopettaa ennen vanhuudenvaivojen ilmaantumista arvoisessaan kunnossa. Jälkeläisiä orilla on useita satoja, useita myös kansainvälisellä tasolla kilpailemassa ja vielä useampia erinomaisin pistein jalostusarvosteltuina.
Miami Vice ei suinkaan ollut mikään kokeilumielessä alulle laitettu varsaoletettu, vaan alusta loppuun saakka hyvin tarkkaan harkittu yhdistelmä Nice N Vicesta sekä American Girlistä. Jällkimmäinen on sukujuuriltaan jenkkiläinen, mutta kuitenkin Eurooppaan lopulta päätynyt hannovertamma, jonka kilpailutulokset puhunevat puolestaan: tamma oli mukana niin Lontoon Olympialaisissa kuin Budapestin maailmanmestaruuksissakin. Aktiivivuosiensa jälkeen pitkäjalkainen vaaleanruunikko siirtyi elelemään siitostamman leppoisaa elämää Chemnitzissä sijaitsevassa valtionsiittolassa. Varsoja tammalle syntyi yhteensä viisi kappaletta ennen American Girlin traagista menehtymistä ähkystä ja sen hoidosta seuranneisiin jälkitauteihin. Tamman viimeiseksi sulhaseksi valikoitui hyvin suosittu ja erinomaisin arvosteluin kantakirjattu hannoverori Nice N Vice. Punaruunikko puoliverinen syntyi Winzenburgin siittolassa, jossa se virallisesti oli kirjoilla koko elämänsä ajan. Joitain vuosia ori majaili kuitenkin myös muilla talleilla keskittyessään siitosorin velvollisuuksien sijaan täysipäiväiseen treenaamiseen ja kilpailemiseen. Parhaassa terässä ollessaan ruunikko hyppäsi menestyksekkäästi GP-luokkia ympäri Eurooppaa, mutta välttämättömien meriittien keräämisen jälkeen se vedettiin nopeasti takaisin synnyintilalleen jalostuskäyttöön. Elämänsä yhdeksän viimeistä vuotta puoliverinen astui tammoja lihottaen kasvattajansa lompakkoa, kunnes eräänä päivänä ori jouduttiin lopettamaan tarhassa saadun jalkavamman vuoksi.

Miamin emä Bachelorette oli hyvin siro ja pienikokoinen puoliveritamma, väritykseltään oikein kaunis vaaleanrautias ja sydämeltään täysiverinen kilpahevonen. Hevonen syntyi Saksassa, mutta myytiin välittömästi emänsä alta Hollantiin kasvamaan ja kilpailemaan. Hannoverinhevonen tuli nopeasti tunnetuksi nuorille hevosille suunnatuista luokista, ja ajan mittaan se vakiinnutti paikkansa myös aikuisten hevosten isoissa luokissa. Huonon onnen saattelemana Bacheloreten ura katkesi vain 11-vuotiaana, ja vakavan jännevammadiagnoosin jälkeen tamma myytiin Janette Schumacherille siitoskäyttöön. Seuraavien vuosien aikana hevonen synnytti yhteensä viisi estesukuista ja myöhemmin laatunsa myös käytännössä todistanutta estevarsaa, mutta jäätyään 16-vuotiaana lukuisista siemennyksistä huolimatta tyhjäksi, päätettiin se lopettaa käytettävissä olevien resurssien maksimoimiseksi: tyhjää tammaa ei tallissa kannattanut seisottaa, kun sen tilalle oli mahdollista ostaa uusi ja tukevasti tiineenä oleva uusi tamma talliin. Bacheloreten jälkeläiset valtasivat aikanaan esteradat ryminällä ja lähes voittamattomina ansaiten saavutuksillaan myös edesmenneelle emälleen takautuvasti myönnetyn jalostysluokka-arvostelun.
Bachelorette peri isältään Bachelorelta paljon muutakin kuin mieleenpainuvan nimensä: sille siunaantuivat myös orin suorituskyky ja palvelualttius yhdistettyinä korrektiin rakenteeseen ja hurmaavaan yleisolemukseen. Bachelore oli siinä mielessä harvinaislaatuinen kilpahevonen, että se pysyi koko 14-vuotisen uransa samalla ratsastajalla: Vincent Rehn sai kunnian luotsata Bacheloren kymmeniin GP-tason sijoituksiin ja siinä samalla myös maineeseen ja mammonaan. Kilpauran jälkeen oli selvää, että orille riittäisi kysyntää puoliverijalostuksessa. Bachelore päädyttiin myymään Schumacherille, jonka hellässä huomassa orilla riitti tammoja lähes jonoksi asti. Rautias menehtyi sydänkohtaukseen 21-vuotiaana, jolloin sen lopulliseksi jälkeläismääräksi jäi 181 tamma- ja 211 orivarsaa. Eräs orilla astutetuista tammoista oli melko pienikokoinen hannovertamma Bondi Beach. Bondiksi kutsuttu ruunikko eli melko tyypillisen kilpahevosen elämän: se syntyi kilpauralta eläkkeelle jääneen emänsä esikoiseksi, kiersi nuoruusvuosinaan kaikki mahdolliset uraansa aloitteleville estehevosille tarkoitetut kinkerit ja nousi kokemuksen karttuessa aina 150cm tasolle kilpailemaan. Vuosikausien kilpailemisen jälkeen Bondi siirrettiin alkavan nivelrikon vuoksi siitoskäyttöön, mutta omistajaa saati kotitallia ei puoliverisen kuitenkaan tarvinnut vaihtaa. Hevonen ehti synnyttää neljä jälkeläistä, ennen kuin sen ontumat pahenivat sille tasolle, ettei kivuton elämä ollut enää mahdollista edes siitostammana. Ruunikko lopetettiin 18-vuotiaana tamman ollessa vielä kuolinpäivänäänkin oma iloinen itsensä olemukseltaan.

NACHWUCHS

t. Avalanche DareEV-IIi. Heinrich von Elke
o. Payback DareEV-IIi. Junggeselle
o. Macintosh Dare-i. Monday Madness

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 40kpl.

04.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 2/32
04.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 1/13
06.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 1/13
07.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 3/13
08.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 3/13
09.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 1/13
12.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 5/32
15.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 1/13
17.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 3/13
20.09.2018 Dare Stable ERJ 150cm 1/13
28.12.2018 Colosseum ERJ 150cm 3/34
14.01.2019 Safiiritiikeri ERJ 150cm 1/26
15.01.2019 Safiiritiikeri ERJ 150cm 3/26
17.01.2019 Safiiritiikeri ERJ 150cm 3/26
31.01.2019 Safiiritiikeri ERJ 150cm 2/26
03.02.2019 Dare Stable ERJ 150cm 2/24
05.02.2019 Dare Stable ERJ 150cm 3/24
12.02.2019 Dare Stable ERJ 150cm 3/24
12.02.2019 Dare Stable ERJ 150cm 4/24
12.02.2019 Dare Stable ERJ 150cm 4/24
16.02.2019 Dare Stable ERJ 150cm 2/24
21.03.2019 Gestüt Helmwald ERJ 150cm 2/30
01.11.2019 Dare Stable ERJ 150cm 1/19
04.11.2019 Dare Stable ERJ 150cm 1/21
06.11.2019 Dare Stable ERJ 150cm 2/19
09.11.2019 Dare Stable ERJ 150cm 4/19
11.11.2019 Dare Stable ERJ 150cm 2/19
13.11.2019 Dare Stable ERJ 150cm 1/19
15.11.2019 Dare Stable ERJ 150cm 3/19
15.11.2019 Dare Stable ERJ 150cm 4/21
18.11.2019 Dare Stable ERJ 150cm 3/19
19.11.2019 Dare Stable ERJ 150cm 4/19
21.12.2019 Lallybroch ERJ 150cm 3/21
21.12.2019 Lallybroch ERJ 150cm 1/21
25.12.2019 Lallybroch ERJ 150cm 4/21
27.12.2019 Lallybroch ERJ 150cm 2/21
22.01.2020 Team J&K ERJ 150cm 4/40
26.01.2020 Team J&K ERJ 150cm 3/40
29.01.2020 Cloverley ERJ 150cm 2/30
29.01.2020 Team J&K ERJ 150cm 6/40

AUSZEICHNUNGEN

31.12.2020 - Estehevosten laatuarvostelu - (9p+40p+20p+20p+15=104p) - ERJ-I
30.01.2021 Hannoverinhevosten laatuarvostelu - (9 + 30 + 7,5 + 21 + 17 = 84,5p) - HANN-II

TAGEBUCH

19.09.2019 - Kisakuulumisia ja terveyshuolia - omistaja - 174 sanaa
Miamin kilpailutuksen kanssa ei ole pidetty valtavaa kiirettä, sillä tamman sijoituksilla ei ole ollut samanlaista pakottavaa kiirettä kuin monella muulla kisalistoilla roikkuvalla hevosellamme on ollut. Sijoituksia oli vuosien saatossa kertynyt reilut parikymmentä kappaletta kansainvälisiltä 150cm radoilta, mutta viimeaikojen suorituksia oli selvästi varjostanut jokin pieni ongelma, joka rokotti tekemisestä sen viimeisen ripauksen. Maaliskuun kisatourneen jälkeen rautias vedettiinkin pois täydestä treenistä, ja se tutkittiin päästä kavioihin Wahlhausen hevosklinikalla. Löydöksiä oli useita, muttei onneksi mitään, mitä ei olisi hyvällä hoidolla pystynyt helpottamaan. Miamin hiekkakuvista löytyi pienehkö, mutta varsin tiivis hiekkakertymä suolen etuosasta, joka saatiin poistettua muutaman päivän letkutuksella kokonaan. Myös pientä mahahaavan tynkää oli havaittavissa, mutta vatsansuojalääkitystä kilpahevosemme saivat jo muutenkin rutiininomaisesti paitsi pitkillä kisamatkoilla, myös rankassa treenissä ollessaan. Etujalkojen vuohisnivelet piikitettiin kortisonilla, kuten myös ylläpitomielessä takapolvet sekä kintereet. Taivutuskokeet tamma läpäisi lähes puhtain paperein; havaitut reaktiot vasemman etujalan alanivelistä olivat olleet tiedossa jo aiemmin, ja niitä oli hoidettu aiemminkin kilometrien lisäämiseksi. Hoitojen, sairasloman sekä rauhallisen kuntoutuksen jälkeen Miamille näytettiin jälleen vihreää valoa kilpailemisen suhteen, ja näillä näkymin sen on tarkoitus jatkaa kilpauraansa vielä tämän vuoden lopussa.

21.12.2019 - Kilpailuissa - omistaja - 215 sanaa
Miamin starttivuoro oli tänään vasta aivan luokan lopussa, minkä vuoksi se seisoi yhä autossa Winnien jo urakoidessa oman suorituksensa maaliin. Yhteensä luokassa oli lähtijöitä reilut parikymmentä, joten vain muutaman suorituksen jälkeen koitti Miamin vuoro lähteä käsihevosalueelle. Tammalle kisapaikka oli uusi, mutta kokeneena kisakonkarina ruunikko ei sanonut alueen hälinästä tuon taivaallista. Huolellisen alkukävelyn jälkeen Janine otti hevosen huostaansa luotsaten sen tottuneesti verryttelyalueelle: naisella oli vielä kevyt hiki yllä aiempien hevosten hyppäämisestä, ja nyt päivän päättelisi mutkattomana ja varmana suorittajana tunnettu hannovertamma. Janine kehui Miamin tuntuvan tänään hyvin terävältä ja vastaanottavaiselta, ja päättäväisen tavoitteellisella asenteella hän radan suuntaan vuorollaan lähtikin. Alkurata lähti rullaamaan hieman hitaasti, mutta kolmoissarjalle ehdittyään nainen huomasi itsekin kellonsa jätättävän, minkä jälkeen ei kaarteissa enää turhia sekunteja tuhlailtukaan. Miami oli mukavasti messissä ratsastajansa mielenmuutoksessa, eikä virhepisteitä lopulta kertynyt ajasta eikä esteiltäkään. Uusintakierrokselle puoliverinen lunasti paikan yhdessä neljän muun ratsukon kanssa: sijoitus oli jo lähes varma, mutta ruusukkeen väristä pääsisi vielä nahistelemaan kilpakumppanien kesken. Uusinta oli tänään rakennettu mukavan haastavaksi, mikä tarjosi Miamille lukuisia mahdollisuuksia nopeaan ja tarkkaan suorittamiseen. Myös hevosen päivän toinen rata onnistui virheittä, mistä Janine oli selvästi hyvin tyytyväinen, mutta valitettavasti aika ei riittänyt kuin kolmanteen sijaan. Hienoinen pettymys ei kuitenkaan kestänyt kauaa, vaan kotimatkalla hymy keikkui jälleen kaikkien osallisten kasvoilla: Miamin ja Winnien lisäksi suorituksessaan oli onnistunut sijoituksen arvoisesti myös Lily.

23.10.2020 - Tilannekatsaus - omistaja - 160 sanaa
Miami hankittiin taloon lähinnä jalostusmielessä: hevosmateriaalia oli verrattain vähän, emmekä tietenkään halunneet kaikkien kasvattien olevan täydellisiä kopioita toisistaan. Tammalla oli hankintahetkellä jo hieman kilpailukokemusta, mutta vahvempien näyttöjen perässä sitä jaksettiin raahata mukana kilpailuissa usean vuoden ajan. Tamman menestys 150cm luokissa oli kohtalaista, mutta mikään ilmiömäisen upea ykköshevonen rautias ei ollut ratsastajiemme silmissä ikinä. Oman tutkimustyömme perusteella Miami vaikuttaisi kuitenkin olevan hyvä emätamma ja erinomainen esteperiyttäjä, ovathan sen tähänastiset jälkeläiset olleet paitsi kapasiteetikkaita, myös hyväluonteisia ja kilpahevosen ominaisuuksilla varustettuja tulevaisuuden suoritushevosia. Sekä Miamin esikoinen Avalanche Dare että tämän pikkuveli Payback Dare kävivät ennen varsinaista kilpauraansa hakemassa kokemusta sekä toisen palkinnon estevarsojen laatuarvostelutilaisuudesta, ja jo tällöin niiden emälinjaa kehuttiin lupaavaksi. Cheva on ehtinyt kilpailunsa jo kilpaillakin siirtyen varmasti jo seuraavana kesänä siitoskäyttöön, kun taas Pacolla on kilpaura vielä jonkin verran vaiheessa. Miami on kuitenkin vielä fyysisesti hyvässä kunnossa, eikä tulevaisuuden varsahaaveita ole missään vaiheessa ehditty unohtamaan: haettuaan omat meriittinsä lajilaatuarvostelun puolelta, on tammalla melko varmasti edessään vielä useita vuosia uusien darelaisten kasvattamista.

COACHING

18.12.2018 - Estevalmennus - Olivia Wilson (omistaja) - 224 sanaa
Miamin kanssa ei suuria murheita ole ratsukon yhteistyön tai hevosen oman suorittamisen kannalta ollut, joten tämänkin estevalmennuksen annoimme sujua kokolailla omalla painollaan eteenpäin: toiveena oli sujuva hyvänmielen setti helponkokoisia esteitä, niin että kilpailemaan ei kuitenkaan tarvitsisi lähteä aivan kylmiltään. Tavallisesta poiketen kulutimme hieman tyypillistä enemmän aikaa sileänverryttelyyn, sillä yleensä melko nopeasti vertyvä tamma vaikutti tänään kropastaan melko jäykältä. Yritteliäisyyttä hevosen suorittamisesta ei kuitenkaan puuttunut, vaan se teki parhaansa niin siirtymisissä kuin eri askellajeissa ja sivuttaisliikkeissäkin. Ruunikko olisi saanut olla vähän rehellisemmin ratsastajansa avuilla, mutta toisaalta Cherry sai syyttää vain itseään ratsunsa hitaista reaktioista: hän ei ollut itsekään kovin tarkka apujenkäyttönsä kanssa, eikä myöskään missään vaiheessa oikeasti vaatinut ratsuaan reagoimaan annettuihin apuihin terävästi. Lyhyiden välikäyntien jälkeen oli verryttelyhyppyjen aika, mitkä sujuivat ratsukon kummankin osapuolen puolesta tasaisen varmalla otteella ylimääräistä säätämättä. Myös pieni radantynkä lähti rullaamaan helponnäköisesti esteiden ollessa tässä vaiheessa hieman reilun metrin korkuisia. Suhteutetut linjat ratsukko suoritti selvästi keskittyneemmin kuin radalla olleet yksittäiset esteet, mutta toisaalta he uskalsivat painattaa sarjalle sisään varsin railakkaastikin. Ratsukon kummallakin osapuolella oli selvästi itsevarma olo tekemisestä, eikä epäröimistä esiintynyt edes esteitä nostettaessa. Cherry tosin ratsasti asiat huomattavasti paremmin loppuun saakka kun radassa oli tarjolla enemmän haastetta, mutta vaikealta hyppääminen ei näyttänyt hetkeäkään. Koska mainitsemisen arvoisia ongelmia ei ollut ja ratsukolla oli edessään tiukka kisakiertue, emme turhaan lähteneet hypyttämään hevosta yhtään ylimääräistä: paukkuja pitäisi riittää paitsi matkailuun, myös kilparatojen valloittamiseen.