Dare Stable

MACINTOSH DARE

VH21-011-0061

EV-I


Macintosh Daren kuvat © Benny de Ruiter Stables (with permission)

Name Macintosh Dare Spitzname Mac
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, ori Widerristhöhe, Farbe 168cm, ruunikko
Geburtsdatum, -ort 17.01.2021, Saksa Alter 3-vuotias
Ausbildung Helppo A, re. 160cm, me. 110cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Monday Madnessiä kuolasin monet kerrat, ennen kuin löysin keinon saada komean suorittajaorin verta omien hannoverilaisteni sukutauluihin: tuontitammani Miami Beach sai kunnian tehdä viimeisen varsansa palkitusta siitosorista, kun haaveeni sen tyttären Malicious v. Helmwaldin siitoskäytöstä kaatuivat tamman yllättävään kuolemaan. Gestüt Helmwaldin johtohahmolle ja Monday Madnessin omistajalle sonyalle järjestely onneksi passasi hyvin, ja niin saivat alkunsa yksitoista erittäin pitkää kuukautta täynnä pelkkää odottamista. Miamin tiineysaika sujui onneksi yllätyksettömästi, ja vaikka toiveissa ollutta tammavarsaa emme tällä kertaa saaneetkaan, ei Macintosh silti missään nimessä ole pettymys: orilla riittää niin kokoa kuin näköäkin, niin että eiköhän siitä vielä aikanaan kunnon kilpahevonen leivota!

Macintosh Dare, lyhyemmin pelkkä Mac, on huumorintajuinen huuliveikko, joka ihmisenä olisi aina viihdyttävää seuraa. Hauska yksilö ori on ihan hevosenakin, eikä sen kanssa tarvitse ikinä kärsiä tylsyydestä. Suurimerkkinen ruunikko on varsin leppoisa käsiteltävä, vaikka kilpahevosmaista terävyyttäkin tarvittaessa löytyy. Orimaisuutta Macista sen sijaan on vaikea kaivaa esiin, vaikka oikeissa olosuhteissa sekin on mahdollista. Puoliverinen on perusluonteeltaan vähän vekkuli, mutta ehdottomasti hyvällä tavalla. Mac tunnetaankin kotitallillaan hieman hönttinä, mutta ehdottoman suloisena otuksena, jonka kanssa huonokin päivä kääntyy hetkessä aurinkoiseksi. Hannoverinhevonen käyttäytyy kaikissa käsittelytilanteissa asiallisesti, vaikka voikin vetää omaa esitystään esimerkiksi kengityksen väliajoilla tai omaa varustusvuoroaan odotellessaan. Orin käytös on esimerkillistä myös valmennusreissuilla sekä kilpapaikoilla, eikä se stressaa liikaa ympäristön vaihtumista tai rutiineista poikkeamista. Ori lastautuu autoon suoraviivaisesti ja matkustaa siivosti aivan kaikkien hevosten kanssa, eikä se menetä elämäniloaan pitkienkään matkojen aikana. Pienestä pitäen hyvin toiminnantäyteiseen elämäntyyliin tottunut Macintosh haluaa olla ihmisten kanssa ja tehdä töitä: vapaapäivät saavat orin vain keräämään ylimääräistä energiaa ja kehittelemään omia ohjelmanumeroitaan muuten niin tasaisesti rullaavaan arkielämään.

Ratsain Mac on hyvin miellyttävä hevonen, joka sopii erinomaisesti myös pienemmän ihmisen ratsastettavaksi: ori on hyvin herkkä avuille ja näin ollen kevyt ratsastaa, eikä sitä normaalisti tarvitse patistaa työntekoon. Ruunikko osaa sileällä perusasiat ja oppisi varmasti paljon enemmänkin, mutta painotuslajinsa vuoksi sen kanssa on keskitytty puhtaasti esteuran kehittämiseen. Puoliverinen liikkuu kauniin letkeästi kaikissa askellajeissa ja se kantaa itsensä kevyesti, eikä sen estetekniikassa juuri ole valittamista. Macin hyppy suuntautuu toisinaan hieman turhan voimakkaasti ylöspäin, mutta muilta osin sen tyyli ylittää esteitä hipoo täydellisyyttä: sen jalkatekniikka on erinomainen ja se käyttää hienosti koko kehoaan tasapainottaakseen itseään esteiden päällä. Ori myös pitää hyppäämisestä kovasti, eikä se valita ratsastajan tekemistä pienistä virheistä kilparadoillakaan. Suurisydäminen ja anteeksiantava puoliverinen on omiaan tutustuttamaan nousevia tähtiä kansainvälisen kilparatsastuksen maailmaan, mutta parhaat suorituksensa ruunikko on tehnyt kokeneiden kilparatsastajien kanssa. Kevyinä päivinään Mac suuntaa mielellään maastoon hölkkäämään viihtyen luonnon rauhassa kuin kotonaan.

STAMMBAUM

i. Monday Madness
hann, 171cm, rn
ERJ-II
ii. Merely Madness EVM
hann, 172cm, rt
iii. Madman EVM
iie. Olympia EVM
ie. Initial April EVM
hann, 167cm, rn
iei. Independent EVM
iee. Dandelion EVM
e. Miami Beach
hann, 162cm, rn
ERJ-I
ei. Miami Vice EVM
hann, 168cm, rn
eii. Nice N Vice EVM
eie. American Girl EVM
ee. Bachelorette EVM
hann, 160cm, vrt
eei. Bachelore EVM
eee. Bondi Beach EVM

Isälinja: Monday Madness
Emälinja: Miami Beach

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Sukuselvitys tuloillaan

NACHWUCHS

skp. Varsan nimie. Emän nimi

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 160cm
ERJ 160cm

AUSZEICHNUNGEN

31.03.2021 - Estevarsojen laatuarvostelu - 100-120cm - (6 + 10 + 3 + 4 + 4 + 9 = 36p) - EV-I

TAGEBUCH

15.02.2021 - Lempilapsi - omistaja - 117 sanaa
Mac on ehdottomasti yksi tämänhetkisistä lempinuoristani, eikä suotta: ori on luonteeltaan hauska, se on kapasiteetikas ja sen tulevaisuuteen on ladattu valtavasti odotuksia paitsi kilpakentille, myös niiden jälkeiseen elämään. Koska puoliverivarsa nauttii jakamattomasta rakkaudestani, on sitä kiikutettu kaiken maailman kissanristiäisiin enemmän, kuin ainuttakaan kasvattia koskaan ennen (tai ainuttakaan kasvattia enää koskaan Macin jälkeen). Hannoverinhevonen on käynyt lyhyen elämänsä aikana tutustumassa niin näyttelykehässä pyörimiseen kuin irtohyppäämiseenkin, eivätkä sen klinikkareissutkaan ole rajoittuneet yhteen tai kahteen visiittiin. Kaikesta tästä johtuen ruunikko on nuoresta iästään huolimatta jo varsin kokenut matkustaja, eikä se pidä reissaamista enää ollenkaan erikoislaatuisena tapahtumana. Macin kanssa on myös aina mukava vierailla muilla talleilla: ori suorittaa aina täydestä sydämestään, ja on kaikessa tekemisessään vielä kaiken kukkuraksi niin pirun hyvä!

09.03.2021 - Irtohypytystä - omistaja - 124 sanaa
Mac on irtohypytyksen suhteen jo ihan konkari, onhan se osallistunut kyseisiin harjoituksiin lähes kymmenen kertaa aiemmin. Oria ei siis pahemmin tarvinnut tutustuttaa hypytyskujaan, vaan sen sai heti päästää kujaan seikkailemaan ilman vieressä kävelevän ihmisen tukea. Muutaman pikkukierroksen jälkeen kujan viimeistä okseria alettiin nostamaan kohti tavoitekorkeutta, eli estevarsojen laatuarvostelutilaisuuden vaatimaa 100-120cm korkeutta. Selvänä pidimme tietysti sitä, ettei vaaditulle tasolle nouseminen ainakaan kapasiteetinpuutteesta jäisi kiinni, eikä tässä vaiheessa koulutusta enää oikeastaan myöskään kokemuksen- tai rohkeudenpuutteesta. Mac tuntui selvästi viihtyvän estetehtävän parissa, eikä se osoittanut missään vaiheessa harjoitusta merkkejä uupumisesta tai uskon loppumisesta. Kuuden kujanjuoksun jälkeen okseri oli jo ylittänytkin vaaditun rajapyykin, eikä ilmavara hevosen ja esteen välissä ollut vielä edes kaventunut hälyttävästi. Selvää siis oli, että ehjänä pysyessään hevosessa riittäisi tulevaisuudessa kapasiteettia aina 150-160cm -tasolle saakka!

COACHING

Ei merkintöjä