Dare Stable

DAZZLING DARE

VH20-011-0238

EV-I


Dazzling Daren kuvat © Bob Langrish

Name Dazzling Dare Spitzname Dazzle
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, tamma Widerristhöhe, Farbe 165cm, ruunikko
Geburtsdatum, -ort 01.06.2020, Saksa Alter 3-vuotias
Ausbildung Vaativa B, re. 150cm, me. 100cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Daren kasvatustoiminta oli lähes vuoden jäissä vanhojen siitoshevosten siirtyessä nuorten, mutta vielä hieman keskeneräisten kilpahevosten tieltä eläkkeelle. Dazzling Daren syntymä oli koko tallin kaipaama piristysruiske, joka loi uskoa kasvatustoiminnan jatkumiseen nyt ja tulevaisuudessa. Se on isälleen Guardian Darelle jo kolmas ja viimeinen jälkeläinen, kyseisestä sukulinjasta kovasti toivottu tammavarsa. Emälleen Rowandell Dahlialle Dazzle on toinen jälkeläinen, niin ikään ensimmäinen tamma, ja siksi ruunikko tulee mitä varmimmin pysymään darelaisessa omistuksessa koko elämänsä ajan.

Dazzle on kiva hevonen, jonka kanssa sujuu niin tavallinen arki kuin maailmalla kilpailujen merkeissä matkustelukin. Ruunikko on paitsi kaunis katsella, myös sielukas ja herkästi ihmisten mieliin painuva. Seurallisempaa ja hyväntahtoisempaa tammaa saa tallista hakea, mutta se ei suinkaan tarkoita, etteikö hannoverilaisesta tarvittaessa löydy myös tulisuutta ja kilpailuhenkeä. Käsittelytilanteissa Dazzle on kuitenkin 99% ajasta hyvin rauhallinen, rento ja luottavainen, eikä sen kanssa tule "tilanteita", kuten kilpahevosten kanssa yleensä aina silloin tällöin tulee. Tamma antaa tehdä kaikki huolto- ja hoitotoimenpiteet vastustelematta ja se pitää valokeilassa paistattelusta kovasti. Hevonen haluaa huomiota myös vapaapäivinään, eikä se viihdy pihankoristeena montaakaan päivää. Dazzle haluaa olla siellä missä tapahtuu, joten se seuraileekin päivän ohjelmaa mielummin karsinastaan, kuin möllöttää omassa tarhassaan kyllästymässä. Kierroksia hevonen ei kerää vapaista, mutta huomionkipeys siihen iskee jo päivän puunaustauon jälkeen. Matkustajana tamma on kokenut, eikä se stressaa pitkiäkään reissuja. Kilpamatkoilla Dazzle on muiltakin osin helppo hevonen, sillä se viihtyy paikassa kuin paikassa, eikä esimerkiksi menetä ruokahaluaan missään tilanteessa.

Ratsuna Dazzle on monen kilparatsastajan mieleen. Kotioloissa se on mukavan suoraviivainen ja helppo treenattava, eikä sillä ole pitkää listaa hankalia ongelmia. Kilpailuissa tamma terästäytyy sopivasti vastaten tarvittaessa nopeastikin apuihin. Se ei ole maailman ketterin kääntyjä, mutta se yrittää kuitenkin miellyttää ratsastajaansa parhaansa mukaan. Dazzlessa ehdottomasti paras ominaisuus on sen takajalkatekniikka, eikä se yleensä pudotakaan puomeja takajaloillaan. Toisinaan tamma voisi käyttää selkäänsä hypyissä paremmin, mutta se peilautuu suoraan kotona tehtyjen valmistelevien treenien onnistumiseen. Toisinaan kavalettitreenit tamman kanssa kannattaa tehdä esimerkiksi gramaanien avustuksella, jolloin sitä on helppo auttaa käyttämään kroppaansa oikein. Myös erilaiset jumppatehtävät sopivat hevoselle erinomaisesti auttaen sitä selviytymään paremmin oman itsensä kanssa. Dazzle luottaa ratsastajaansa tilanteessa kuin tilanteessa, mikä on kiva ominaisuus paitsi haastavilla esteradoilla, myös rennoilla maastolenkeillä liikenteen ja muiden häiriötekijöiden keskellä. Hannoverilainen on selvästi lämpimien päivien hevonen, sillä parhaiten se suorittaa hellerajan yli kipuavissa lämpötiloissa. Talven kylmissä keleissä Dazzle on selvästi jähmeämpi, eikä mikään määrä loimia saa sitä suorittamaan yhtä helponoloisesti kuin kauneina kesäpäivinä.

STAMMBAUM

i. Guardian Dare
hann, 166cm, trn
EV-I
ii. Reckless Carma
hann, 164cm, trn
iii. Finest Quelin EVM
iie. Carma Strikes Back EVM
ie. Space Orchid
hann, 168cm, trn
iei. Gentleman MacMarvel EVM
iee. Capriccio EVM
e. Rowandell Dahlia
hann, 165cm, rn
EV-I
ei. Dante
hann, 168cm, m
VIR MVA Ch, KTK-I
eii. Deacon EVM
eie. Wivian EVM
ee. Rewenia
hann, 162cm, rt
KTK-II
eei. Reddington EVM
eee. Euphina EVM

Isälinja: Guardian Dare - Reckless Carma
Emälinja: Rowandell Dahlia - Rewenia

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Sukuselvitys tuloillaan

NACHWUCHS

skp. Varsan nimii. Isän nimi

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 150cm
ERJ 150cm

AUSZEICHNUNGEN

30.09.2020 - Estevarsojen laatuarvostelu - 100-120cm - (9 + 10 + 5 + 4 + 5 + 9 = 42p) - EV-I (Tilaisuuden paras hevonen)

TAGEBUCH

25.06.2020 - Irtohypytys - omistaja - 176 sanaa
Dazzle on kiva kaksivuotias, ei ollenkaan sellainen ruma ankanpoikanen kuin varsat yleensä tässä iässä, ja luonteeltaankin varsin kypsä yksilö. Tamman kanssa ei ole tarvinnut uhrata työtunteja perusasioiden harjoitteluun, se kun oppi ne jo maitovarsana parin lyhyen harjoittelukerran jälkeen. Vaikka viimeisen vuoden ajan Dazzle onkin ollut lähes ilman käsittelyä, ei se kuitenkaan ollut pahoillaan joutuessaan pitkästä aikaa lähtemään tutusta pihattolaumasta hoitajansa matkaan. Määränpää ei tällä kertaa ollut kaukana, sillä matkaa oli taitettava vain muutama sata metriä omilla tiluksilla tönöttävälle maneesille saakka. Siellä ruunikkoa odotti valmiiksi rakennettu irtohypytyskuja, jonka selvittämistä se saisi tästä päivästä lähtien harjoitella viikoittain aina estevarsojen laatuarvostelutilaisuuteen saakka. Ensimmäinen harjoittelukerta pidettiin lyhyenä: taluttaen puomien yli, irtona puomien yli, sitten pienten ristikoiden ylitse ja lopuksi pienenpienten esteiden yli. Dazzle ei missään vaiheessa tehnyt hyppäämisestä ongelmaa, ja se toimi myös kujan ulkopuolella kuin kokenutkin konkari. Hevosen esteälyä tai hyppytekniikkaa emme vielä oikein päässeet analysoimaan, mutta sitä ehtisimme kyllä varmasti tehdä sitten, kun esteitä uskaltaisi nostaa lähemmäs puoliveristen vaatimustasoa edellämainituissa kinkereissä. Harjoitukset olivat tällä kertaa kymmenessä minuutissa ohi, jonka jälkeen puoliverinen pääsi taas jatkamaan ajantappamistaan yhdessä kaveriensa kanssa.

15.07.2020 - Varustehulluutta - omistaja - 139 sanaa
Dazzle ei ollut ensimmäinen kasvattini, ei lähellekään, mutta jostain syystä se tuntui aivan erityiseltä. Tamma oli saanut ällösöpön blingiriimun heti synnyttyään, ja heti siitä ulos kasvettuaan sille oli ostettu kaupan hyllyltä upouusi karvariimu. Muut varsat saivat tyytyä käyttämään itseään vanhemmilta kasvateilta perinnöksi jääneitä kamppeita, mutta Dazzlen piti tietenkin saada ikioma sadeloimi vajaan puolen vuoden iässä. Ensimmäisen syntymäpäivän kunniaksi hannoverilainen sai uudenkarhean kuivatusloimen, jota ei tosin kuivaustarkoituksessa tarvinnut kertaakaan tammalle pukea. Kaksivuotiaaksi mennessä hevosen varustekaapista löytyi jo jos jonkinlaista harjaa ja suojaa, muutamakin erikokoinen ulkoloimi sekä ensimmäinen hevosen omalla nimellä varustettu satulahuopa. Tamma lieneekin tallimme ainoa hevonen, joka on laitettu satulaan sellaisen huovan kanssa, johon on jo valmiiksi kirjailtu hevosen virallinen nimi. Dazzlea on lellitty varusteilla pienestä pitäen, eikä hulluudelle ole loppua näkyvissä: nyt ruunikolle vasta varusteita voikin hamstrata, kun se jo pari kertaa viikossa tekee töitä ihan ratsastajan kanssa!

COACHING

Ei merkintöjä