Mestari MAR

VH16-018-1281
KRJ-I, SLA-I, KV-II, Premier, Quintessential

Löydetty kuolleena karsinastaan 07.01.2022 ♥



Mestari MAR:in kuvat ovat tallin omaisuutta. Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmiksi.

FAKTAT FAKTOINA


Nimi Mestari MAR Kutsumanimi Mestari
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori Säkäkorkeus, väri 152cm, musta
Syntymäaika, -paikka 06.06.2016, Suomi Ikä 18-vuotias
Koulutus Vaativa B, re. 100cm, me. 90cm Painotus Kouluratsastus
Kasvattaja Március Omistaja Cherry, VRL-12299

HISTORIAN HAVINAA

Márciuksen kasvatti Mestari on elämänsä aikana ehtinyt vaihtaa omistajaa enemmän kuin mitään muuta. Siinä ohessa musta komistus on kuitenkin ehtinyt niittää myös mainetta. Se on kilpaillut menestyksekkäästi pääasiassa Vaativa B -tasolla saavuttaen myös Premier-luokituksen ASES-arvostelusta. Lisäksi Mestari on palkittu kolmevuotiaana kouluvarsojen arviointitilaisuudessa kakkospalkinnolla. Jälkeläisiä orille ei kuitenkaan ennen Kuuraan muuttamista ole syntynyt, eikä se ole ottanut osaa varsinaisiiin aikuislaatuarvosteluihin. Nämä molemmat ovat tietysti tavoitteena tulevaisuudessa, kunhan ori saadaan sille mallille valmisteltua.

NE SANOVAT MINUN OLEVAN

Mestari on kompakti pakkaus menestynyttä sukua, ihailtavaa rakennetta, lennokasta liikettä sekä miellyttävää luonnetta. Orin kanssa sukset ajautuvat aniharvoin ristiin, sillä se pyrkii miellyttämään ihmistä aina parhaansa mukaan. Pattitilanteissa hevonen antaa helposti periksi ja sen kanssa myös kompromissien tekeminen on naurettavan helppoa. Suurimmat ongelmat Mestarin kanssa ovat ratsastuksellisia, eivätkä nekään ole edes oikeita ongelmia. Käsiteltäessä musta herrasmies toimii kuin ihmisen mieli, eikä se aiheuta harmaita hiuksia edes eläinlääkärille. Mestari tuntuu aina tasan tarkkaan tietävän, miten sen odotetaan toimivan. Kengittäessä se seisoo paikallaan kuin tatti antaen sepän tehdä työnsä. Klinikalla ori juoksee taivutuskokeen ilman patistuksia ja rauhoittavien aineidenkin se antaa vaikuttaa ilman vastaan laittamista. Nyt jo jonkin aikaa orin omistaneena uskaltaisin melkein väittää, että jos joku maailman hevosista ymmärtää täysin, mitä sen ympärillä tapahtuu, niin se hevonen on kyllä sitten tässä. Traileria Mestarille ei tarvitse kuin osoittaa, kun se jo astelee rennosti kyytiin jääden sitten odottamaan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Sama itsevarmuus ja rentous hevosessa pysyy myös vieraissa paikoissa ja vaikka se onkin muita hevosia kohtaan lähinnä välinpitämätön, onnistuu se saamaan laumassa johtajan paikan järkkymättömällä varmuudellaan. Laumansa johtajana Mestari on oikeudenmukainen ja reilu, mutta kyllä se tarvittaessa laittaa kapinoijat takaisin aisoihin. Ihmisten seurassa hevonen tyytyy täysin osaansa ihmisen alamaisena, eikä se koskaan yritä astella tämän varpaille ja ottaa ohjia omiin käsiinsä.

Taluttaen Mestari seuraa ihmistä aivan mihin tahansa ja sille on opetettu hyödyllisenä taitona myös paikallaan seisominen silloin, kun naru tai ohjat on pudotettu maahan. Vanha karjapaimenten kikka, jonka Mestarikin tajusi vain muutaman toiston jälkeen. Ollessaan töissä, eli käytännössä minkäänlaisissa tekemisissä ihmisten kanssa, ei hevonen kiinnitä mitään huomiota ympäristöönsä. Ydinpommi saa räjähtää sen korvan vieressä, eikä Mestari sen vuoksi keskeytä työtehtäväänsä. Vaikka laitumella ori saattaakin vaikuttaa mahdottoman säikyltä ja reaktiiviselta hevoselta, ei se sitä työskentelemään lähtiessä ole pätkän vertaa. Mestarilla ei koskaan ole kiire mihinkään ja se seisoo mielellään hoidettavana tuntikausiakin. Se rakastaa suunnattomasti lämpöä, eikä mikään ole hevosen mielestä mukavampaa, kuin seistä pönöttää solariumin alla kylmänä talvipäivänä. Myös hierominen kuuluu orin ehdottomiin lemppareihin ja se onkin oikeutettu viikottaisiin hierontakertoihin kehonhuoltonsa varmistamiseksi. Varustaessa Mestarin kanssa ei tarvitse pitää mitään ihmeellistä mielessä, sillä se seisoo silloinkin täysin liikkumatta paikoillaan. Hevonen ei harrasta pullistelua tai kuolainten välttelyä, vaan kaikki varusteet sujahtavat sen päälle ilman minkäänlaista vastarintaa. Myös ilman varusteita ratsastaminen sujuu Mestarin kanssa, sillä se on hyvin pitkälti koulutettu toimimaan pelkästään ääniavuilla. Äärimmäisen helpon luonteensa ansiosta oria pystyy käsittelemään aivan kuka tahansa, eikä aikaisempaa hevoskokemusta juuri tarvita. Herkkujen perään Mestari ei juurikaan ole, mutta se syö kyllä sille tarjotut omenat ja porkkanat. Melassivettä ori ei suostu juomaan, vaan se haluaa aina joko hieman suolaista tai kokonaan puhdasta vettä tarjoiltuna jokaisen työtuokion jälkeen.

Ratsastusominaisuuksiltaan Mestari on lähempänä puoliveristä kuin suomenhevosta, eikä se välttämättä ole lainkaan huono asia. Ulospäin se ei ehkä näy kovin selkeästi, mutta selkään fiilis on ajoittain aivan uskomaton. Musta ori on ohjalle todella kevyt ja se on helppo saada liikkumaan kootussa muodossa. Myös pohkeeseen Mestari reagoi kyselemättä, vaikkakin reaktiot eivät aina ole aivan halutunlaisia. Yleensä hevonen on hyvä jo ratsastuksen alussa, mutta jos jostain syystä näin ei satu olemaan, ei liika prässääminen ainakaan auta asiaa. Kun Mestarin kanssa yrittää väkisin saada jotain toimimaan, se tuskin onnistuu alkuunkaan. Hyvään lopputulokseen pääsee kyllä varmasti, mutta sen eteen on oltava valmis näkemään hieman enemmän vaivaa. Pukittelu, pystyyn hyppiminen ja ryöstäminen ovat orille täysin vieraita käsitteitä, mutta oikein huonoina päivinään se saattaa yksinkertaisesti lopettaa kaiken yhteistyön ihmisten kanssa ratsain. Näitä päiviä ei vuodessa onneksi kahta enempää ikinä ole, joten Mestarin kanssa treenille lähtiessä voi olla melko turvallisin mielin siitä, että ratsastus tulee olemaan miellyttävä kokemus. Edellä tulikin jo lueteltua kaikki hevosen miinuspuolet ja kaikki tuleva onkin sitten litaniaa orin hyvistä puolista. Puoliverimäisyydessään Mestari on tarvittaessa nopea liikkeissään, vaikka sen sisäänrakennettu suokkimaisuus toki roikkuu roturasitteen myötä aina väkisin mukana. Rotunsa edustajaksi hevonen on yllättävän vähän etupainoinen ja korrektin rakenteensa ansiosta sen on helppo ottaa painoa takajaloilleen. Ori on myös aina ollut nopea oppimaan ja halukas miellyttämään itseään reilusti kohtelevaa ihmistä, joten sen kanssa on ollut helppo nousta tasolta toiselle.

Valmentajan silmien alle päästessään Mestari ryhdistäytyy entisestään ja koutsin painostavan äänen alla se unohtaa huonommankin päivänsä hetkessä. Valmennuksissa hevosesta saakin irti sellaista liikettä ja tunnetta, mitä kotitreenissä on lähes mahdotonta saada kaivettua esiin. Kaikki treenaaminen Mestarin kanssa on yhtä nautintoa, siis jopa ne kaikkein hikisimmätkin liikkeidenhiontatuokiot. Valmentaja kannattaa ottaa mukaan myös kisapaikoille, sillä silloin Mestarista on mahdollista saada näytille ksen kaikkein parhaimmat puolet. Myöskään valmentajan suorittamat säännölliset läpiratsastukset eivät ole huono idea, sillä silloin ori pysyy kaikkein herkimmillään. Mestari pitää kyllä kovasti koulutreeneistä, mutta se vaatii viikko-ohjelmaansa myös vaihtelua. Maastoilu on orin mielestä oikein mukavaa, eikä se säiky reiteillä mitään sen enempää yksin kuin seurassakaan. Ori on varma vetohevonen, joka ei lähde lapasesta muttei sen kummemmin jumitu tientukoksikaan. Myös hyppämisestä Mestari pitää ja se on siinäkin touhussa ihan kelvollinen. Sopivan ratsastajan puutteessa ori ei juuri esteitä ole kilpaillut, mutta kotona se tekee isommatkin radat varmasti ja hyvällä ilmavaralla. Puomeja hevonen ei juurikaan keräile, mutta epävarman ratsastajan kanssa se voi olla yllättävänkin kieltoherkkä. Kokenut kuski saa hevosen kyllä ratsastettua yli niin puomi- kuin maastoesteistäkin turvallisesti. Kaikki Mestarin ominaisuudet tukevat sen kouluratsun uraa ja ori itsekin vaikuttaa pitävän siitä kovasti, joten pääpaino on aina ollut ja tulee aina olemaan siinä lajissa.

PERHE ON PAINAJAINEN

i. Runon Taikatalvi
KTK-III, SV-I
sph, 148cm, mkm
ii. Talventuoja
KTK-III, KERJ-I, SLA-I, YLA2
sh, 152cm, rtkm
iii. Talviukkonen
KERJ-I, SLA-I, YLA1
iie. VIR MVA Ch Sahansaattaja
KERJ-I, SLA-I
ie. Mörkövaaran Helmiira
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I, YLA1
sh, 159cm, rn
iei. Vadelmaniityn Röhnö
KRJ-II, ERJ-I, KERJ-II, SLA-I*, YLA2
iee. Helmililja
KRJ-I, ERJ-II, KERJ-I, SLA-I
e. Viisikon Mielitietty
sh, 158cm, rt
ei. VSN Ch Viisikon Härdelli
KTK-III, KRJ-III, KERJ-III, ERJ-III, VVJ-II
sh, 159cm, rt
eii. Hullunmylly
eie. Seile
ee. Sadun Ilomieli
KTK-III, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-II
sh, 160cm, rn
eei. Kikon Olivier
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, SLA-I, YLA2
eee. Lumiloitsu
SV-I

Kokonaisuudessaan Mestarin suku on hieno. Aivan jokaista hevosta ei runsain meriitein ole palkittu, mutta suurin osa kuitenkin. Erityismaininnan ansaitsevia hevosia orin sukutaulussa ovat Talventuoja, Mörkövaaran Helmiira, Viisikon Härdelli, Sadun Ilomieli, Sahansaattaja, Vadelmaniityn Röhnö sekä Kikon Olivier. Osa näistä on kantakirjattujakin, mutta kirjaamattomatkin ovat keränneet itselleen vakuuttavan listan meriittejä. Erityisen hieno hevonen on Kikon Olivier, joka on kerännyt palkintorivilleen lähes pelkkiä ykkösiä. Upeita ovat myös Sadun Ilomieli sekä Mörkövaaran Helmiira, joista kumpaakin olen ihaillut jo pitkään. Myöskään Vadelmaniityn Röhnöä ei saa unohtaa, sillä ori on sukutaulun ainoa SLA-I*-palkittu hevonen!

POJASTA POLVI PARANEE

28.09.2020 o. Kuuran Mohikaani (e. Liljan Aarnivalkea) om. Cherry VRL-12299
03.01.2022 t. Kuuran Huvivalssi (e. Kuuran Haamumaili) om. Cherry, VRL-12299

RUUSUKEHAI VAUHDISSA

Kouluhevosten laatuarvostelutilaisuus 31.12.2021: KRJ-I (9 + 40 + 21,5 + 20 + 15 = 105,5p)
Suomenhevosten laatuarvostelutilaisuus 20.12.2021: SLA-I (19 (4+10+5) + 20 + 25 + 20 + 17 = 96p)
Kouluvarsojen laatuarvostelutilaisuus 20.06.2016: KV-II (7 + 3 + 4 + 3 + 2 + 7 = 26p)
All-Sim Evaluation Station: Premier
Ratsuhevosten laatuarvostelutilaisuus 11.05.2018: Quintessential (52,222%) (4.5-3.5-8.5-3-8-5.5-4-4-6)

KRJ: 48 sijoitusta

23.06.2016 Silver Moon Vaativa B 1/9
07.08.2016 Huhtalan talli Helppo A 4/28
13.08.2016 Huvitutti Vaativa B 2/50
13.08.2016 Huvitutti Vaativa B 5/50
15.08.2016 Huvitutti Vaativa B 7/50
21.08.2016 Huvitutti Vaativa B 1/50
22.08.2016 Huvitutti Vaativa B 3/50
23.08.2016 Hortensia Vaativa B 4/30
25.08.2016 Hortensia Vaativa B 2/30
26.08.2016 Huvitutti Vaativa B 1/50
01.09.2016 Metsovaara Vaativa B 6/40
03.09.2016 Metsovaara Vaativa B 3/40
03.09.2016 Metsovaara Vaativa B 1/30
04.09.2016 Metsovaara Vaativa B 2/30
04.09.2016 Metsovaara Vaativa B 3/30
04.09.2016 Metsovaara Vaativa B 4/40
05.09.2016 Metsovaara Vaativa B 2/40
06.09.2016 Metsovaara Vaativa B 3/40
07.09.2016 Metsovaara Vaativa B 2/30
09.09.2016 Metsovaara Vaativa B 5/30
10.09.2016 Metsovaara Vaativa B 5/30
21.09.2016 Härdelli Vaativa B 1/50
24.09.2016 Härdelli Vaativa B 2/50
25.09.2016 Härdelli Vaativa B 5/50
27.09.2016 Kuuralehto Vaativa B 2/40
27.09.2016 Kuuralehto Vaativa B 5/40
30.09.2016 Kuuralehto Vaativa B 5/40
28.04.2018 Supernatural Vaativa B 3/50
03.05.2018 Runoratsut Vaativa B 4/50
11.05.2018 Duren Vaativa B 2/30
12.05.2018 Oldfinion Dressage Vaativa B 4/30
13.05.2018 Duren Vaativa B 5/30
14.05.2018 Duren Vaativa B 5/30
15.05.2018 Duren Vaativa B 3/30
16.05.2018 Duren Vaativa B 2/30
19.05.2018 Duren Vaativa B 5/30
20.05.2018 Duren Vaativa B 4/30
20.05.2018 Oldfinion Dressage Vaativa B 2/30
24.05.2018 Duren Vaativa B 3/30
25.05.2018 Duren Vaativa B 4/30
25.05.2018 Oldfinion Dressage Vaativa B 2/30
26.05.2018 Duren Vaativa B 4/30
26.05.2018 Duren Vaativa B 3/30
27.05.2018 Oldfinion Dressage Vaativa B 3/30
30.05.2018 Duren Vaativa B 2/30
30.05.2018 Duren Vaativa B 1/30

LAHJATTOMAT TREENAA

17.04.2018 - Valmentajana Kirsi Mikkonen (omistaja) (330 sanaaa)
Aamupäivän kouluvalmennukseen Cherry saapui suunnitelmiensa mukaisesti uudella vahvistuksellaan Mestarilla. Orin tiedettiin jo kilpailleen menestyksekkäästi vaativalla tasolla, minkä perusteella tehtävien teknisen osaamisen olisi jo voinut kuvitella olevan vahvoilla kantimilla. Näin asia pääpiirteissään olikin, vaikka taukoa aktiivitreenistä olikin ollut yli vuoden ajan. Peruskunnoltaan Mestari vaikutti olevan kohtalaisessa kuosissa; ei se jaksanut itseään koko valmennusta täydellisesti kantaa, mutta ei se kuudenkymmenen minuutin jälkeen liian väsynytkään ollut. Erityiskiitoksen suomenhevonen ansaitsi asenteestaan: ori oli paitsi ratsastajalleen kuuliainen, myös selvästi halukas tekemään parhaansa Cherryn ajoittaisesta epäselvyydestä huolimatta.

Valmennus aloitettiin selkeällä perustyöskentelyllä, jonka tarkoituksena oli paitsi tutustua uuteen hevoseen yksilönä myös hahmottaa ratsukon nykyinen tilanne vahvuuksineen ja heikkouksineen. Cherryllä oli selvästi ajoittain vaikeuksia antaa Mestarille sen vaatima rauha liikkumiseen, mutta päälimmäinen tunne heidän yhteisestä tekemisestään oli kuitenkin helppous. Ori suorastaan huokui positiivista energiaa ja siitä pystyi näkemään, kuinka vaivatonta sen suorittaminen oli. Musta hevonen vaikutti olevan erikoisen hyvissä väleissä kroppansa kanssa, eikä siitä juurikaan voinut aistia suomenhevoselle tyypillistä etupainoisuutta. Ongelmakohtiakin kuitenkin oli: Mestarilla oli tapana kaatua sisälle erityisesti oikeassa kierroksessa, jolloin se ei suinkaan asettunut oikein ratsastajansa jalan ympärille. Lisäksi ori tapasi helposti kadota kuolaintuntumalta turhan tyhjäksi edestä, jolloin Cherryn oli vaikea vaikuttaa siihen riittävän tehokkaasti. Näitä korjattiin ympyräuralla ratsastetuilla väistöaskelilla, jotka väkisin ohjasivat takajalkoja rungon alle sekä kannustivat Mestaria luottamaan ratsastajansa vakaaseen käteen.

Alun työskentely otti tällä kertaa hieman suunniteltua enemmän aikaa, mutta sen jälkeen ratsukon meno olikin jo varsin hyvällä kantilla. Lopputunnin ajan keskityimme hienosäätämään taivutusväistöjä, niiden sujuvuutta sekä tasaisuutta samalla, kun huomio oli kiinnitettynä Cherryn eleettömään ja riittävän sallivaan istuntaan. Mestari oli tunnin mittaan osoittanut viihtyvänsä töissä kaikkein parhaiten silloin, kun se sai tehdä duunia omalla asiantuntijuudellaan; apua ori kaipasi ratsastajaltaan vain silloin, kun sen tasapaino alkoi huojua tai se oli hieman epävarma pyydetyn liikkeen laadusta. Avo- ja sulkutaivutukset suomenhevonen klaarasi hienosti, vaikka alkavaa ruostevauriota niihin oli treenikauden aikana tullutkin; ei kuitenkaan mitään, mitä ei pienellä hiomisella saisi pois päiväjärjestyksestä. Kokonaisuudessaan valmennus oli onnistunut ja tulevaisuutta miettien myös oikein lupaava: hevonen oli ehdottomasti valmis kilpailemaan tasollaan, eikä mikään estänyt ratsukkoa jo lähitulevaisuudessa valloittamasta kouluratoja.

09.05.2018 - Valmentaja Kirsi Mikkonen (omistaja) (236 sanaa)
Mestarin valmentaminen oli aina yhtä mukavaa hommaa: ori oli yritteliäs ja rotuisiinsa verrattuna erittäin laadukas, minkä lisäksi se sopii Cherryn pepun alle erinomaisesti. Seuraava kilpaturnee ratsukolla oli edessään jo tulevana viikonloppuna, joten aikaa oli vain viimehetken viilailulle. Päivän valmennuksen päätimme keskittää VaB:1 -ohjelman harjoitteluun, sen debytointi kun olisi edessä aivan ensimmäisenä. Alkuverryttelyssä Mestari vaikutti virkeältä, mutta perisyntiinsä epätasaiseen tuntumaan silti taipuvaiselta. Yleisvaikutelma ratsukon yhteistyöstä oli positiivinen.

Ennen koko ohjelman läpiratsastamista kävimme ensin yksittäisiä liikkeitä lävitse, ikään kuin kertauksen vuoksi. Avotaivutuksissa Mestari oli tapansa mukaan tasainen ja letkeä, mutta sulkutaivutuksissa kokonaisvaikutelma oli hutera. Jostain syystä orin oli vaikea saada jalkojaan ristiin rytmikkäässä tahdissa, ja hetken yrittämisen jälkeen myös hevosen kärsivällisyys alkoi loppua. Kyllästynyt ilme antoi minulle valmentajana toivottua vinkkiä siitä, mistä moinen takkuaminen mahdollisesti johtui, ja pienen testailun jälkeen ongelma paikannettiin suomenhevosen satulaan. Muutamia kuukausia sitten sovitettu penkki oli alkanut puristaa oria lavoista, eikä se omanarvonsa tuntevana oikein halunnut tehdä töitä täydellä kapasiteetillaan huonosti istuvilla varusteilla.

Nopean uudelleenfyllauksen jälkeen jatkoimme vielä harjoituksia tsekkaamalla laukanvaihtojen sujuvuuden (sujuivat hyvin) ja keskiaskellajien napakkuuden (lähtivät kuin raketin suusta). Viimeiseksi ratsukko sai vielä suorittaa ohjelman koko komeudessaan, minkä jälkeen kävimme sen onnistumiset ja haasteet viimeisen kerran yhdessä läpi. Tuomarin lasien läpi katsottuna raviohjelma oli seesteinen, mutta siitä jäi puuttumaan viimeinen näyttävyys. Laukkaohjelmassa haasteita oli tuntuman kanssa, mutta teknisesti tehtävät onnistuivat helponnäköisesti. Suorituksen perusteella uskalsin luvata Cherrylle kilpailuista noin 65 prosentin tulostason, mutta paremminkin voisi sujua, mikäli nainen saisi ratsunsa verryttelyssä oikein tyytyväiseksi.

RAKAS PÄIVÄKIRJA

08.04.2018 - Kirjoittanut omistaja (100 sanaa)
Vekarasta ja Jätkästä tarjottuani olin jo päättänyt poistua teurasmyynneistä, mutta sitten iskin sattumalta silmäni Mestariin. Korskea musta ori varasti sydämeni siltä seisomalta, eikä minulla ollut muuta vaihtoehtoa kuin pelastaa hevonen teuraskohtalolta. Kuuraan palasin sitten suunnitellun yhden hevosen sijaan kolmen uuden orin kanssa. Koko kotimatkan pyörittelin mielessäni, miten näin näyttävä ja laadukas hevonen on ikinä voinut edes päätyä tuollaiseen pakkomyyntitilanteeseen. Mestarin takaa löytyy vakuuttava suku, joten eiköhän jo niin valmiista hevosesta saada helposti leivottua kouluratsastuksen ehdoton kuningas. Tarkoitus olisi kilpailuttaa Mestari loppuun ja siirtää se sitten siitoskäyttöön. Koska tallissa ei toistaiseksi ole omia kolmepolvisia suomenhevostammoja, täytyy orin morsiamet todennäköisesti lainata muualta.

20.04.2018 - Kirjoittanut omistaja (105 sanaa)
Mestari on yksi tallin ensimmäisiä hankintoja, ja silti se on viimeisen kolmen vuoden ajan lähinnä seistä möllöttänyt tallin orikäytävällä katselemassa, kun nuorempia hevosia kiikutetaan treeniin, siiretään siitokseen, esitetään laatuarvosteluissa ja kuopataan sitten elämäntehtävänsä täyttäneenä. Mestarin kohdalla hidasteena on ehkä toiminut sen pitkä suku: orin oston aikoihin tallissa ei ollut ainuttakaan kolmipolvista koulutammaa, ja tähän päivään mennessäkin niitä on siunaantunut vain muutamia. Vuoden 2020 loppupuolella Mestari sai kuitenkin ensimmäisen jälkeläisensä Ratsutalli Liljasta kolmevuotiaana ostetusta Aarnivalkeasta. Mohikaaniksi ristitty orivarsa kasvoi isänsä vertaiseksi valkoisten aitojen taituriksi osoittaen samalla Mestarin laadun myös periyttäjänä. Mohikaani tuskin jää isänsä ainoaksi jälkeläiseksi: tammoista sekä Haamumaili että Kaunopihlaja soveltuisivat sukunsa puolesta Mestarille erinomaisesti.

04.12.2021 - Kirjoittanut omistaja (119 sanaa)
Elämä on yllätyksiä täynnä, ja suuri sellainen koettiin joulukuussa 2021, kun Mestarin tallikaverin Aramiaksen oli tarkoitus suunnata kohti elämänsä tärkeintä näytönpaikkaa, kouluratsastuksen laatuarvostelutilaisuutta. Osallistumisoikeutta tarkistaessani hämmästys oli kuitenkin suuri, kun huomasin hevosen omistajuuden olevan liiton tietokannassa yhä entisellä omistajalla. Selvää oli, että asian selvittelyssä tulisi menemään oma aikansa, minkä takia Aramiaksen tilalle oli viisasta vaihtaa toinen kandidaatti joulukuun tilaisuuteen. Nopean inventaarion jälkeen päädyin ilmoittamaan vasta 16-vuotiaan Mestarin mukaan karkeloihin, sillä sen kilpa- sekä jälkeläisnäytöt kattoivat vaatimukset kirkkaasti. Jo pidemmän aikaa eläkettä nostanut Mestari palautettiin vain parin viikon varoitusajalla takaisin kevyeen treeniin, mutta sehän ikivihreälle suomimiehelle vain sopi. Huikein kunto näin lyhyellä varoitusajalla jäi tietysti saavuttamatta, mutta orin teräksenvahvaan kokemukseen luottaen lähdettiin sen kanssa silti oikein luottavaisin mielin kohti näytönpaikkaa.