Dare Stable

CHALLENGER DARE

VH19-011-0215

EV-I


Challenger Daren kuvat © Gál Ildikó (with permission)

Name Challenger Dare Spitzname Allu
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, ori Widerristhöhe, Farbe 168cm, tummanruunikko
Geburtsdatum, -ort 01.09.2019, Saksa Alter 3-vuotias
Ausbildung Vaativa B, re. 150cm, me. 100cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Challenger Dare on yksi lukuisista kaksipolvisista varsoista, joiden isälinjan päästä löytyy tallin kantaori Last Heartbeat. Emänsä puolelta Allulla on kuitenkin selvästi darelaisesta tyylistä poikkeava sukulinja, jonka kantatammana on tyylikkäästi kakkosella kantakirjattu Rewenia. Lisäksi emän puolen suvusta löytyy mitä mahtavin, nyt tosin valitettavasti jo lopetettu ori Dante, jonka uraa seurasin mielenkiinnolla sen koko elämän ajan. Allu tulee siis varmasti kilpauransa jälkeen jäämään talliin siitosoriksi tuomaan toivottua uutta verta alati kaventuviin sukuihin.

Allu on luonteeltaan iloinen sekoitus vanhempiaan. Se osaa olla halutessaan varsin kapinallinenkin, mutta yleensä se yrittää miellyttää kanssaeläjiään parhaansa mukaan. Kovin orimainen se ei kotioloissa ole, vaikka reissussa muistaakin pitää meteliä itsestään ja haluaisi mielellään tehdä lähempää tuttavuutta muiden hevosten kanssa. Arkielämästä ja tutuista kavereista se ei kuitenkaan jaksa innostua, ei vaikka nämä kaverit olisivat tammoja ja juuri kiimassakin. Hoitajan on silti hyvä pysyä hereillä, sillä sekin päivä voi vielä koittaa, kun hormonit ottavat nuoresta orista hetkellisesti vallan. Tästä syystä hevosella käytetään aina taluttaessa ketjunarua, normaalisti turvan ympäri kiepautettuna, mutta spesiaalitapauksissa myös suoraan suuhun laitettuna. Raippaa tai erityisen pitkää narua ei Allun paikasta toiseen siirtämiseen kuitenkaan tarvita, vaan vahva kokemus eläväisistä hevosista kyllä varmasti riittää. Oria ei ole koskaan tarvinnut kouluttaa voimalla, joten joutuessaan komennetuksi on se yleensä enemmän ihmeissään ja loukkaantunut, kuin varsinaisesti perillä läksytyksen syystä. Väkivallan käyttöä ei siis suositella etenkään tämän hevosen käskemisessä, vaikka ei tietystikään myöskään muiden tallin asukkaiden kanssa. Uusien ihmisten kanssa Allu usein yrittää vähän venyttää rajoja, mutta mitään uskomattoman röyhkeää tai ilkeää se ei kuitenkaan tahallaan edes ajattele tekevänsä. Hevosen harjaaminen ja varustaminen onnistuu normaalisti aivan käden käänteessä, sillä naruissa seisomisen jalon taidon ori osaa oikein mainiosti. Sen voi myös jättää seisomaan solariumiin valvomatta, ja sen viereen voi myös tuoda toisen hevosen samaan aikaan hoidettavaksi, ilman murhetta katkeilevista naruista tai omille jaloilleen tallovasta hurjasta orinkuvatuksesta. Aidoissa Allu pysyy ongelmitta, sillä se kunnioittaa sähkölankoja nuoruuden kokeilunhaluisuutensa jälkeen varsin hyvin. Ruunikon lastaaminen onnistuu tarvittaessa yhdenkin ihmisen voimin, mutta huomattavasti helpompaa se on silloin, kun apuna on toinen ihmisolento laittamassa väliaitaa tai takapuomia paikoilleen. Ruualle persona otuksena Allu tekisi mitä tahansa muutamasta porkkanasta, ja matkustaakin se osaa tyynen rauhallisesti silloin, kun edessä on yli äyräidensä pursuava herkullinen heinäverkko.

STAMMBAUM

i. Rascal Dare
hann, 171cm, tprn
EV-I
ii. Last Heartbeat
hann, 170cm, prn
iii. Heartbroken EVM
iie. Rivelona EVM
ie. March Mapril
hann, 171cm, trn
iei. To the Mars and Back EVM
iee. Miss Maple EVM
e. Rowandell Dahlia
hann, 165cm, rn
EV-I
ei. Dante
hann, 168cm, m
VIR MVA Ch, KTK-I, First Champion
eii. Deacon EVM
eie. Wivian EVM
ee. Rewenia
hann, 162cm, rt
KTK-II
eei. Reddington EVM
eee. Euphina EVM

Isälinja: Rascal Dare - Last Heartbeat
Emälinja: Rowandell Dahlia - Rewenia

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Sukuselvitys tuloillaan

NACHWUCHS

skp. Varsan nimie. Emän nimi

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 150cm
ERJ 150cm

AUSZEICHNUNGEN

30.04.2020 - Estevarsojen laatuarvostelu - 100-120cm - (7 + 9 + 4 + 2 + 5 + 9 = 36p) - EV-I (Tilaisuuden paras 3-vuotias)

TAGEBUCH

17.12.2019 - Klinikkareissu - omistaja - 305 sanaa
Mitä tapahtuu, kun kaksivuotias energiapakkaus pakataan hevosautoon ja kuljetetaan sivistymisvierailulle naapurikunnan klinikalle? Ei mitään hyvää ainakaan silloin, kun kyseessä on Challenger. Nuori ja vireä ori aisti tunnelmassa selvän eron tavanomaiseen jo silloin, kun hoitajansa Carol haki sitä pihatosta. Tummanruunikko rumilus jallitti hoitajaansa parhaansa mukaan, vaikka antoikin lopulta ahneuden viedä voiton juoksentelusta. Aikaa varsan pyydystämiseen paloi kuitenkin sen verran paljon, että Allun sai lykätä suoraan autoon käymättä ollenkaan tallin kautta. Lastauskaan ei ollut operaationa aivan yksinkertainen, mutta lauma kiukkuisia hevosihmisiä laittaisi vaikeammankin hevosen ripeästi autoon. Matka sujui suhteellisen rauhallisesti, olihan Allulla kuitenkin matkustusseurana toinen samoissa merkeissä klinikalle lähtenyt varsa. Perillä saimme orin alas melko asiallisesti, mutta klinikan tiloihin päästäksemme jouduimme turvautumaan kahteen taluttajaan. Klinikalla työskentelevä hoitaja kipitti ensimmäiseksi rauhoittamaan hevosen, ennen kuin eläinlääkäri edes saapui keskustelemaan kanssamme. Rauhoitettunakin Allu jaksoi mekastaa, mutta se seisoi kuitenkin suhteellisen asiallisesti kiinni naruissa. Päivän agendana oli hammashuollon ja rokotuksen lisäksi nivelten irtopalakuvaus, joten varsa sai melko nopeasti lisää rauhoittavaa ainetta verenkiertoonsa. Tarvittiin vielä kolmaskin annos rauhoittavaa, ennen kuin Allu saatiin sellaiseen kuntoon, että sen uskalsi viedä röntgenhuoneeseen kuvattavaksi. Kuvat itsessään saatiin otettua melko nopeasti, mitä nyt yksi kuva jouduttiin ottamaan uudestaan huonon näkyvyyden vuoksi. Vaikka Allu vietiin röntgenistä suoraan pakkopilttuuseen, ehti se siltikin herätä niin paljon, että rauhoitusta jouduttiin vielä tehostamaan hammashuollon onnistumiseksi. Suu orilla onneksi oli melko asiallisessa kunnossa, eikä pakkopilttuu aiheuttanut varsassa suurta tunnekuohua. Lopulta rokotuspiikin jälkeen Allu pääsi karsinaan heräilemään noin tunniksi, jotta myös toinen varsa saatiin tutkittua loppuun. Ruunikolta ei löytynyt tässä kasvuvaiheessa irtopaloja, mikä on erittäin iloinen uutinen muuten niin raskaalta reissulta. Kaiken kukkuraksi Allu keuli itsensä nurin kotiinlähdön koittaessa, se ei nimittäin missään nimessä olisi halunnut missään nimessä palata epäilyttävän kiikkerän kulkuneuvon kyytiin. Suuremmilta vahingoilta onneksi vältyttiin, mutta muutaman naarmun kävimme kuitenkin putsauttamassa klinikkahoitajalla, ennen kuin kotimatka lähti käyntiin vielä viimeisen rauhoitteen voimalla. Tiedämmepähän ainakin, että tämän hevosen kanssa matkustamista tarvinnee vielä hieman harjoitella...

22.03.2020 - Suunnitelmia - omistaja - 115 sanaa
Allu kääntyi kolmivuotiaaksi ja selvitti ratsukoulutuksen ensimmäiset viikot kunnialla, joten nyt lienee hyvä hetki suunnitella hieman hevosen tulevaisuutta. Se on hyvinkin ikäistensä tasolla, eikä näkyvillä ole mitään syytä, miksei se voisi startata kilpauraansa nuorten hevosten luokissa nelivuotiaana. Tämä tietenkin edellyttää, että ori tutustuu esteratsastuksen maailmaan 3,5 vuotiaana ja hyppää puolen vuoden kuluttua kotioloissa sujuvasti 90-100cm tehtäviä. Nuorten hevosten luokkia riittäisi hypättäväksi aina seitsenvuotiaaksi saakka, jolloin radat olisivatkin jo 130cm korkeita, ja kokemusta löytyisi rutkasti myös isommista kilpailuista. Hyvin tehdyn pohjatyön jälkeen pitäisi olla helppoa nostaa hevonen lopulliselle tasolleen ja kilpailla sen kanssa näytöt kasaan, jonka jälkeen ori jäänee siitoskäyttöön synnyintallilleen. Aivan ensimmäisenä tavoitteena ruunikolla on kuitenkin estevarsojen laatuarvostelutilaisuus, joka häämöttääkin jo aivan nurkan takana!

COACHING

Ei vielä valmennuksia