Play On Me

VH16-031-0903


Play On Me:n kuvat © ransu.kuvat.fi (CC BY-NC 3.0)

Kutsumanimi Leia Syntymäaika, -paikka, ikä 04.07.2011, Suomi, 19-vuotias
Rotu Suomalainen puoliverinen Sukupuoli Tamma
Väri Tummanruunikko Säkäkorkeus 168cm
Koulutus Vaativa B, 150cm, CIC3 Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Mirva Halonen EVM Omistaja Cherry, VRL-12299

31.12.2020: KRJ-II
(4,5 + 40 + 20 + 20 + 15 = 99,5p)

25.12.2020: KERJ-II
(6,5 + 41 + 20 + 20 + 11 = 98,5p)

3 Star Prospect (1017p)
Premier -mare (71%)

Leia on melko vahvaluontoinen ja mielipiteitä täynnä oleva tamma, mutta kuitenkin ammattimaisin ottein käsiteltynä kaikissa tilanteissa toimiva ja ihan hauskakin hevonen. Ruunikon kärttyisää ilmettä ei kannata säikähtää, vaan koko tamman kiukuttelu kannattaa ohittaa olkia kohauttamalla: Leian ilme kyllä kirkastuu, kun se huomaa pääsevänsä nauttimaan huomion keskipisteessä paistattelusta. Energisenä kilpahevosena puoliverinen on tottunut liikkumaan paljon ja se kerääkin helposti vapaapäivistä virtaa, joka sitten purkautuu pahansisuisena esittämisenä, mikä voi olla hoitajan silmin ärsyttävää, mutta yleensä kuitenkin harmitonta.

Hoitotilanteissa Leia on vähän kärsimätön, mutta muilta osin kuitenkin nöyrä käsiteltävä. Tamma ei ole mikään muiden hevosten suurin fani, vaan se viihtyy hoitopaikalla kaikkein parhaiten omassa ylhäisessä seurassaan. Mikäli ruunikolle antaa vapauden voimakkaisiin mielenilmauksiin, saattaa se jossain vaiheessa pyrkiä ottamaan tilanteen hallintaa kokonaan itselleen, mutta päättäväisellä ja johdonmukaisella kohtelulla tamma kyllä pysyy kiltisti lestissään. Taluttaessa Leia on reipas kävelijä, tähtien asennon mukaan välillä lentoonlähteväkin, mutta pääsääntöisesti kuitenkin tavallisella riimunnarulla ongelmitta hallittavissa. Puoliverinen lastautuu kyselemättä niin traileriin kuin kuljetusautoonkin, eikä se juuri stressaa paikasta toiseen matkustamista. Sen sijaan vieraissa paikoissa yöpyminen on tammalle melko rasittavaa puuhaa, eikä vatsansuojalääkityksen syöttäminen hevoselle ole pidempien kilpamatkojen aikana ollenkaan turha varotoimi.

Satulan alla Leia on kokenut konkari, joka tekee töitä juuri sellaisella intuiteetilla kuin ratsastaja siltä osaa vaatia: aloittelevaa hevosharrastajaa ruunikko vie kuin pässiä narussa ja omista taidoistaan liikaa kuvittelevaa teinityttöäkin hevonen huiputtaa aivan satasella. Ammattilaisen Leia kuitenkin tunnistaa kilometrien päähän, eikä se vaivaudu turhaan edes yrittämään työnteosta laistamista. Osaavan kuskin kanssa puoliverinen taipuu vaativiin kouluratsastusliikkeisiin saakka, vaikkei se varsinainen liikeihme olemukseltaan olekaan. Kovin kovakouraista ratsastusta Leia ei mielellään siedä, vaan se osaa esittää mielipiteensä hyvin selkeästi tilanteen niin vaatiessa.

Esteratsastus on alusta saakka ollut tammalle kaikkein luontaisin laji, johon hevosen lahjat pääsääntöisesti ovat keskittyneet. Ruunikolla on erinomainen esteäly ja se hallitsee kroppansa tiukoissakin tilanteissa nopeasti ja ketterästi. Kuumahkon luonteensa vuoksi Leiassa riittää räjähtävää energiaa, minkä turvaamana se paitsi lentelee talon kokoisten esteiden ylitse, pystyy se myös tekemään rohkean räväköitä ratkaisuja uusintaratojen tiukoissa ratkaisutilanteissa. Maastoileminen on myös kovasti tamman mieleen, vaikkei se rauhallisista metsälenkeistä niin välitäkään, vaan haluaa tyypillisen kuumakallen tapaan päästä revittelemään niin paljon kuin jaloistaan vain suinkin pääsee. Maastoesteet Leia klaaraa rohkeasti ja turhia ihmettelemättä, mikä on ollut omiaan takaamaan hevosen menestyksen myös kenttäratsastuksessa.


Suku & jälkeläiset

i. Fair Play EVM
dwb, 170cm, rn
ii. Fixus EVM
kwpn, 166cm, prn
iii. Bulletproof EVM
bwp, 172cm, prt
iie. Dream Girl EVM
kwpn, 165cm, vprn
ie. NS' Melody EVM
dwb, 169cm, trt
iei. En Live EVM
dwb, 168cm, sysrt
iee. Marry Me xx EVM
xx, 165cm, rn
e. Shooting Star EVM
fwb, 165cm, m
ei. Indiana EVM
fwb, 171cm, rtkm
eii. Ragequit EVM
nwb, 169cm, rn
eie. Key To Heart EVM
swb, 170cm, rtkkm
ee. Melinera EVM
sf, 168cm, m
eei. Robertus EVM
hann, 162cm, vprn
eee. Fruittie EVM
sf, 170cm, klm

i. Fair Play oli lahjakas estehevonen ja korrektirakenteinen puoliveriori, mutta valitettavasti sen elämä oli täynnä pieniä ja hyvin valitettavia takaiskuja milloin terveyden ja milloin lakiperusteisten asioiden takia: kaiken kaikkiaan ori pääsi kilpailemaan vain neljällä kaudella, joista vain yksi oli täysin ehjä ilman ensimmäistäkään suunnittelematonta taukoa. Nuoruuusvuosinaan Fair Play vaihtoi sekä ratsastajaa että omistajaa useaan suhteeseen, mutta treenissä se oli kuitenkin heti kolmevuotiaasta kahdeksanvuotiaaksi saakka katkeamatta. Ruunikko tunnustettiin todella kehityskelpoiseksi tulevaisuuden supertähdeksi ja sitä rakennettiin kansainvälinen menestys silmissä kiiltäen, mutta matkan varrella oli jatkuvasti pieniä murheita: milloin hevonen sairasteli pieniä ähkyjä lähes kuukausittain, milloin se joutui virheellisen kengityksen vuoksi lähes vuoden sairaslomalle ja milloin se onnistui hankkimaan itselleen tarhassa pienen, mutta kuitenkin kallista hoitoa vaatineen jännevamman. Treenit jatkuivat katkonaisina vielä joitain vuosia, mutta toivottua menestystä ei kuitenkaan onnistuttu kovasta työstä huolimatta saavuttamaan. Ori päätettiin siirtää siitoskäyttöön 12-vuotiaana, olihan se kuitenkin kirjattu useampaan eri kantakirjaan heti kolmevuotissyksynään. Tammanomistajien kiinnostus ei missään vaiheessa ollut kovin runsasta, ja se vähäinenkin kiinnostus kärsi suuresti oikeusjuttujen alkaessa pyöriä tiukasti Fair Playn ympärillä. Välillä oikeussalissa kiisteltiin hevosen omistajuudesta ja välillä etsittiin syyllistä sen epäonnistuneeseen kilpauraan, mutta joka kerta uuden oikeustaiston alkaessa suurin kärsijä oli hevonen itse: se seisoi tallissa maineensa menettäneenä ja mitään hyödyllistä tekemättä, ja näillä perustein ruunikko sitten lopetettiinkin sen ollessa vasta 15-vuotias. Jälkeläisiä puoliveriselle syntyi vuosien saatossa vain kourallinen, mikä on valtava sääli ottaen huomioon, kuinka rautaisia suoritushevosia orin perilliset järjestäin sattuivat olemaan.
ii. Fixus oli näppäränkokoinen punaruunikko puoliveriori, joka ehti elämänsä aikana osallistua moneen: ori edusti Hollannin olympiajoukkuessa usealla eri ratsastajalla ja astui eläkevuosinaan satoja tammoja Zwanenburgin puoliverisiittolassa. Nuoruusvuotensa ruunikko oli Jan van Soelen valmennuksessa ennen siirtymistään Jochum Hulsebosin ykköshevoseksi: tästä eteenpäin orin ura oli hyvin nousujohteinen, eikä mennyt kauaakaan, kun hevosesta olivat kuulleet aivan kaikki. 14-vuotiaana Fixus vedettiin pois kilpakäytöstä esiintulleiden terveysongelmien vuoksi ja se siirrettiin asumaan uuden työpaikkansa oritalliin. Seuraavat vuodet olivat puoliveriselle työntäyteisiä ja lopullinen jälkeläismäärä hevosella nousikin lähes neljäänsataan perilliseen. Fixus menehetyi 17-vuotiaana vakavaan ähkyyn, jota ei saatu laukeamaan edes leikkaamalla.
ie. NS’ Melody oli ensimmäisen palkinnon kantakirjatamma vahvasti estepainotteisesta suvusta. Puoliverinen sisäänratsastettiin normaaliin tapaan sen käännyttyä kolmevuotiaaksi, mutta vain muutaman kuukauden laittamisen jälkeen karu totuus paljastui: Melodysta ei tulisi koskaan ratsua sen selästä löydettyjen vakavien röntgenmuutosten vuoksi. Tarkemmat tutkimukset paljastivat rangan muutokset tapaturmaperäisiksi, eivätkä ne näin ollen estäneet suvullisesti arvokkaan hevosen siitoskäyttöä. Tanskalaissyntyinen puoliverinen vaihtoi omistajaa kertaalleen päätyen näin tunnetun puoliverikasvattaja Karoline Sommerin omistukseen. Vuosien saatossa Melody varsoi yhteensä yhdeksän varsaa, joista jokainen kunnostautui myöhemmin elämässään vähintään kilparadoilla ja osa lisäksi myös jalostusuralla. NS’ Melody jouduttiin lopettamaan sen täytettyä 15 vuotta revenneiden vatsalihaksien aiheuttaman kohtuuttoman kipuilun vuoksi.
iii. Bulletproof oli melko tulinen aivan varsasta saakka. Se ei ollut varsinaisesti estehevonen suvultaan, mutta hyvin nopeasti selvisi missä sen lahjat olivat. Ori itsekin kilpaili muutamia 120cm luokkia, mutta erityisesti se periytti vahvaa hyppyä kaikille jälkeläisilleen. Ori kilpaili muutamia startteja myös kenttäratsastuksessa.
iie. Dream Girl oli 160cm-luokkia hyppäävä estehevonen. Sillä oli kuitenkin koko viisivuotisen uransa aikana paljon sanomista jaloissa ja lukuisista kalliista hoidoista huolimatta tamman kisaura päätettiin lopettaa jo 10-vuoden iässä. Se ehti kuitenkin saada jopa viisi erittäin potentiaalista jälkeläistä ennen lopetustaan jalkavaivojen takia 18-vuotiaana.
iei. En Live oli varsinainen vuoristorata luonteeltaan. Oli päiviä, kun oria ei hetkauttanut mikään ja sen kanssa olisi pärjännyt kuka vaan, ja sitten oli päiviä kun kenen tahansa oli hankala pärjätä isoegoisen eläimen kanssa. Hypätä Live kyllä osasi, sillä se hyppäsi useita vuosia 160cm-luokkia hyvällä menestyksellä. Sen ansiosta orilla onkin paljon jälkeläisiä, vaikka käytöstapoja orilla ei juuri ollutkaan.
iee. Marry Me oli myös hyvin perinteinen estehevonen. Sillä oli tapana mennä kovaa ja korkealta, mutta tällä tammalla oli myös erittäin hyvä tyyli hyppäämiseen. Sen ansiosta tamma kilpailikin ansiokkaasti 150cm-tasolla saakka. Hevosen kilpaura kuitenkin loppui loukkaantumiseen kaatumisessa, jonka jälkeen tamma toimi siitoksessa useita vuosia.

e. Shooting Star sai nimensä siitä ysinkertaisesta faktasta, että se paineli menemään välittömästi syntymänsä jälkeen kuin viitapiru konsanaan. Mustaa väritystä kantanut tamma oli peräisin puhtaasti kenttäpainotteisesta suvusta, joten sen velvoittamana myös hevonen itse erikoistui kyseiseen lajiin: siltä löytyi kaikki hyvälle kenttähevoselle tarpeelliset piirteet, kuten matkaavoittava laukka, rajaton rohkeus sekä ennen kaikkea ehtymätön halu miellyttää ratsastajaansa. Hevosta tutustutettiin lajiin jo hyvin varhaisessa koulutusvaiheessa, niin että jo nelivuotiaana tamma voitti joka ikisen kilpailun, johon se päätettiin ilmoittaa mukaan. Lähes yhtä menestyksekkäästi sujuivat myös seuraavat kaudet, ja kymmenvuotiaana hevonen kilpailikin jo kahden tähden tasolla synnyinmaassaan. Shooting Starin kyvyt eivät jääneet huomaamatta myöskään ulkomaalaisilta kilparatsastajilta, ja vaikkei hevosta ollutkaan tarkoitus myydä eteenpäin, esitettiin siitä sellainen tarjous josta ei voinut olla kieltäytymättä. Parhaat vuotensa musta puoliverinen kilpaili Saksasta käsin ympäri Eurooppaa vakiinnuttaen tasonsa aina CIC4-luokkiin saakka. Hevosen kohtaloa pyöriteltiin pitkään sen eläköidyttyä kilpaurheilusta kunnioitettavassa 17 vuoden iässä: lopulta se päädyttiin myymään takaisin Suomeen, jossa hevonen sai keskittyä puhtaasti siitostammana toimimiseen. Shooting Starin ensimmäinen varsa oli lähes täydellinen kopio emästään ja myös seuraavana kesänä syntynyt orivarsa oli hyvin pitkälti samasta puusta veistetty. Play On Me jäi tamman viimeiseksi jälkeläiseksi, mutta tätä ei tiedetty vielä silloin, kun puoliverinen päätettiin kokeilumielessä astuttaa puhtaasti estesukuisella orilla. Shooting Star sairastui jälkeisten kiinnijäämisen vuoksi kaviokuumeeseen ja se jouduttiin parikymppisenä lopettamaan. Leiasta kasvoi vaikuttava multitalentti, joten aivan turhaksi kokeiluksi orivalinta ei onneksi osoittautunut.
ei. Indiana oli suuren täysiveriprosentin omannut kenttäori, joka tunnettiin kotimaansa lisäksi myös laajasti kansainvälisillä markkinoilla. Aktiivikautensa ori majaili keski-Euroopassa, milloin Saksassa ja milloin Hollannissa, kilpaillen ja valmentautuen sieltä käsin ympäri maailmaa. Vuosien saatossa Indiana vakiinnutti tasonsa CIC4-luokkiin, joissa se napsi sijoituksia tasaisen varmalla tahdilla kovatasoisten kilpakumppanien nenien edestä. Kilpakäytöstä ori eläköityi 15-vuotiaana vaivaamaan alkaneiden nivelvaivojen vuoksi, mutta rauhoittumaan ei hevonen päässyt vielä pitkään aikaan: Indianalla riitti tammoja ruuhkaksi asti, eivätkä sen astutuspalvelut olleet millään tavalla vuodenaikaan sidottuja; asiakkaita riitti eri puolilta maailmaa vuoden ympäri. Yhteensä kimolle kertyi jälkeläisiä useita satoja: osasta kasvoi isänsä tapaan menestyviä kilpahevosia, kun taas osasta kehkeytyi mukavia harraste- ja opetushevosia matalammalle vaatimustasolle. Indiana lopetettiin 21-vuotiaana nivelrikkojen riistäytyessä kokonaan hallinnasta.
ee. Melinera oli ranskalaissyntyinen puoliveritamma, joka myytiin välittömästi syntymänsä jälkeen Jean-Jacques Brousseaulle, maan rankinglistojen parhaalle esteratsastajalle. Lupaavasta nuoruudestaan huolimatta hevonen ei kuitenkaan ikinä kivunnut toivotulle tasolleen saakka, mikä pakotti sen vaihtamaan omistajaa uudelleen kahdeksan vuoden iässä: nyt omistajaksi päätyi nuori kenttäratsastaja nimeltä Lionel Couturier. Melinera oli kenttäratsastusta silmällä pitäen hieman turhan varovainen hevonen, mutta CIC2-CIC3 -tasoilla se onnistui kuitenkin keräämään kohtalaisesti menestystä kokemuksensa karttuessa ja itsevarmuutensa kasvaessa. Aktiivikäytöstä puoliverinen poistettiin vasta kenttäradalla saadun jännevamman jälkeen 16-vuotiaana, minkä jälkeen se siirtyikin suoraan naapurisiittolaan siitostammaksi. Puoliverinen ehti synnyttää kaksi varsaa ennen menehtymistään 19-vuotiaana verenmyrkytykseen.
eii. Ragequit oli varsin itsepäinen ori, jonka paksuun kalloon piti oikein takoa mitä siltä haluttiin. Alkuun vaikutti, ettei ori tule loistamaan missään lajissa, mutta hieman vanhemmalla iällä ori keksi hyppäämisen idean ja hieman yllättäenkin se nousi hyppäämään jopa joitain 130cm-luokkia. Vanhoilla päivillään ori sai myös joitain jälkeläisiä, vaikkei siitä nuorena liiemmin oltu kiinnostuneita.
eie. Key To Heart oli kouluhevonen voimakkalla hyppykyvyllä. Vaikka tamma kilpailikin pelkästään valkoisten aitojen sisällä, parhaimmillaan Vaativa B -tasolla, olisi sillä ollut lahjoja myös esteradoille tai jopa kenttähevoseksi. Tammalla oli voimakas hyppy ja matkaavoittava laukka, mutta se päätyi väärän ratsastajan käsiin.
eei. Robertus oli yksi aikansa kovimmista nimistä. Se kilpaili erittäin menestyksekkäästi jopa 160cm-tasolla, joten tästä syystä sille on myös jäänyt useita kymmeniä jälkeläisiä. Ori oli erittäin kilpailuhenkinen ja se venyi usein aivan uskomattomiin suorituksiin, lähes yli omien fyysisten rajojensa. Hevonen periytti vahvaa tahtoaan myös jälkeläisilleen.
eee. Fruittie oli myös estehevonen, joskin siitä ei ikinä kiinnostunut sukunsa takia muut kuin eräs junioriratsastaja. Hänen kanssaan tamma kilpaili joitain 130cm-startteja, mutta ratsastusinnostuksen lopahdettua hevonen jäi ilman ratsastajaa ja päätyi ensin harrastehevoseksi ja sitten opetushevoseksi ratsastuskouluun. Onneksi tamma ehti saada kuitenkin myös yhden varsan elinaikanaan, ettei laatu siinä aivan päässyt valumaan hukkaan.

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Isä Omistaja
21.05.2017 Ori Final Play - Final Fantasy Cherry, VRL-12299
05.10.2020 Tamma Play Date Next Move Cherry, VRL-12299

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (55 kpl)

17.12.2016 Ros Cirein Helppo B 1/30   21.02.2017 Faodail Stud Helppo A 1/38
11.01.2017 Romilly Helppo B 4/82   11.01.2017 Fiktio Vaativa B 1/40
09.01.2017 Ruuvalli Helppo A 2/30   16.01.2017 Fiktio Vaativa B 5/40
12.01.2017 Romilly Helppo A 5/80   19.01.2017 Fiktio Vaativa B 1/40
16.01.2017 Fiktio Helppo A 2/40   20.01.2017 Fiktio Vaativa B 5/40
20.01.2017 Fiktio Helppo A 1/40   27.01.2017 Romilly Vaativa B 3/52
18.01.2017 Hengenvaara Helppo A 1/50   30.01.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 3/50
18.01.2017 Hengenvaara Helppo A 4/50   31.01.2017 Romilly Vaativa B 4/52
19.01.2017 Hengenvaara Helppo A 5/50   02.02.2017 Romilly Vaativa B 7/52
20.01.2017 Hengenvaara Helppo A 1/50   02.02.2017 Priton Budyonnys Vaativa B 1/40
25.01.2017 Romilly Helppo A 1/60   03.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 1/50
30.01.2017 Hengenvaara Helppo A 1/50   05.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 4/50
30.01.2017 Romilly Helppo A 6/60   05.02.2017 Teilikorpi Vaativa B 6/50
02.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo A 4/50   06.02.2017 Teilikorpi Vaativa B 2/50
02.02.2017 Romilly Helppo A 4/60   08.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 7/50
03.02.2017 Romilly Helppo A 1/80   09.02.2017 Priton Budyonnys Vaativa B 2/40
04.02.2017 Faodail Stud Helppo A 4/38   12.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 5/60
06.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo A 5/50   13.02.2017 Teilikorpi Vaativa B 4/50
07.02.2017 Faodail Stud Helppo A 5/38   13.02.2017 Teilikorpi Vaativa B 5/50
09.02.2017 Faodail Stud Helppo A 5/38   13.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 7/50
10.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo A 5/60   14.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 2/50
11.02.2017 Faodail Stud Helppo A 4/38   18.02.2017 Romilly Vaativa B 2/52
16.02.2017 Faodail Stud Helppo A 5/60   19.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 5/60
18.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo A 3/60   24.02.2017 Romilly Vaativa B 1/40
19.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo A 6/60   25.02.2017 Teilikorpi Vaativa B 6/50
19.02.2017 Faodail Stud Helppo A 6/38   26.02.2017 Teilikorpi Vaativa B 6/50
20.02.2017 Romilly Helppo A 2/80   28.02.2017 Teilikorpi Vaativa B 2/50
20.02.2017 Faodail Stud Helppo A 6/38          

ERJ:n alaiset sijoitukset (91 kpl)

02.12.2016 Mörkövaara 100cm 3/30   05.01.2017 Turmeltaja 120cm 3/30
03.12.2016 Mörkövaara 100cm 1/30   09.01.2017 Turmeltaja 120cm 1/30
04.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 3/30   29.01.2017 Kilpakeskus Chermia 120cm 3/44
08.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 2/30   17.01.2017 Järnbyn hevoskeskus 120cm 1/37
12.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 2/30   20.01.2017 Järnbyn hevoskeskus 120cm 4/37
12.12.2016 Ros Cirein 100cm 1/30   27.01.2017 Romilly 120cm 1/51
14.12.2016 Ros Cirein 100cm 3/30   22.01.2017 Romilly 130cm 1/20
15.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 2/30   26.01.2017 Kilpakeskus Chermia 130cm 6/45
15.12.2016 Ros Cirein 100cm 1/30   28.01.2017 Kilpakeskus Chermia 130cm 2/45
16.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 3/30   07.02.2017 Romilly 130cm 4/36
19.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 1/30   11.02.2017 Romilly 130cm 1/60
19.12.2016 Ros Cirein 100cm 2/30   14.02.2017 Romilly 130cm 1/60
23.01.2017 Vähäpellon Ratsutila 100cm 3/24   28.02.2017 Romilly 130cm 1/36
23.01.2017 Vähäpellon Ratsutila 100cm 1/24   31.01.2017 Romilly 140cm 5/40
29.01.2017 Vähäpellon Ratsutila 100cm 4/24   08.02.2017 Romilly 140cm 6/40
30.01.2017 Vähäpellon Ratsutila 100cm 4/24   13.02.2017 Romilly 140cm 6/43
11.01.2017 Hengenvaara 100cm 3/50   15.02.2017 Romilly 140cm 4/43
12.01.2017 Hengenvaara 100cm 1/50   15.02.2017 Romilly 140cm 4/39
16.01.2017 Hengenvaara 100cm 4/50   15.02.2017 Colosseum 140cm 1/27
18.01.2017 Hengenvaara 100cm 1/50   16.02.2017 Colosseum 140cm 3/27
23.01.2017 Hengenvaara 100cm 1/50   17.02.2017 Romilly 140cm 4/39
01.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 5/40   18.02.2017 Romilly 140cm 3/43
11.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 4/40   18.02.2017 Romilly 140cm 6/56
13.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 4/40   19.02.2017 Romilly 140cm 1/43
16.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 4/40   20.02.2017 Metsovaara 140cm 5/29
19.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 5/40   27.02.2017 Romilly 140cm 1/50
20.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 1/40   22.05.2017 Stratocaster 140cm 1/15
05.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 2/40   31.01.2017 Romilly 150cm 3/30
06.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 4/40   02.02.2017 Romilly 150cm 2/30
06.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 4/40   08.02.2017 Romilly 150cm 5/30
09.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 1/40   11.02.2017 Romilly 150cm 5/39
10.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 4/40   11.02.2017 Colosseum 150cm 1/21
11.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 3/40   12.02.2017 Kultahuisku 150cm 1/27
11.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 1/40   13.02.2017 Metsovaara 150cm 5/28
06.01.2017 Romilly 110cm 2/75   13.02.2017 Romilly 150cm 5/39
28.12.2016 Yemene 120cm 2/13   14.02.2017 Romilly 150cm 5/42
29.12.2016 Yemene 120cm 1/14   15.02.2017 Kultahuisku 150cm 4/27
01.01.2017 Yemene 120cm 1/14   15.02.2017 Kultahuisku 150cm 2/27
01.01.2017 Yemene 120cm 1/13   16.02.2017 Kultahuisku 150cm 3/27
04.01.2017 Turmeltaja 120cm 1/30   17.02.2017 Romilly 150cm 4/39
02.01.2017 Yemene 120cm 3/14   18.02.2017 Colosseum 150cm 4/21
02.01.2017 Yemene 120cm 3/13   19.02.2017 Kultahuisku 150cm 3/27
03.01.2017 Yemene 120cm 2/14   19.02.2017 Kultahuisku 150cm 4/27
04.01.2017 Yemene 120cm 1/14   23.02.2017 Colosseum 150cm 1/33
05.01.2017 Yemene 120cm 2/13   25.02.2017 Hirvitammi 150cm 2/5
06.01.2017 Yemene 120cm 1/13          

KERJ:n alaiset sijoitukset (40 kpl)

03.12.2016 Vähäpellon Ratsutila Helppo 3/30   09.02.2017 Brotherhood CIC3 2/28
05.12.2016 Vähäpellon Ratsutila Helppo 2/30   16.02.2017 Romilly CIC3 5/30
07.12.2016 Mörkövaara Helppo 2/30   18.04.2017 Stratocaster CIC3 3/13
08.12.2016 Mörkövaara Helppo 1/30   26.05.2017 Doomsday Sporthorses CIC3 1/10
10.12.2016 Mörkövaara Helppo 1/30   28.05.2017 Stratocaster CIC3 3/13
11.12.2016 Ros Cirein Helppo 1/30   30.05.2017 KK Bailador KERJ-CUP CIC3 1/21
14.12.2016 Vähäpellon Ratsutila Helppo 5/30   02.06.2017 Satulinna CIC3 5/30
18.12.2016 Vähäpellon Ratsutila Helppo 4/30   03.06.2017 Tuiskula CIC3 2/30
18.12.2016 Ros Cirein Helppo 4/30   04.06.2017 Satulinna CIC3 3/30
19.12.2016 Ros Cirein Helppo 2/30   04.06.2017 Kettula CIC3 2/30
04.01.2017 Turmeltaja CIC1 2/30   06.06.2017 Delicate CIC3 4/30
10.01.2017 Turmeltaja CIC1 5/30   12.06.2017 Kettula CIC3 4/30
04.01.2017 Cadogan Ponies CIC1 4/39   13.06.2017 Delicate CIC3 2/30
11.01.2017 Littleness CIC1 1/30   14.06.2017 Satulinna CIC3 2/30
12.01.2017 Littleness CIC1 3/30   19.06.2017 Satulinna CIC3 2/30
14.01.2017 Littleness CIC1 2/30   22.06.2017 Satulinna CIC3 3/30
09.01.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset CIC1 2/28   30.06.2017 Kettula CIC3 2/30
28.01.2017 Priton Budyonnys CIC3 1/23   30.06.2017 Delicate CIC3 5/30
29.01.2017 Romilly CIC3 3/25   09.12.2017 Duán Stable CIC3 1/16
02.02.2017 Priton Budyonnys CIC3 3/23   04.02.2018 Stratocaster CIC3 4/29

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

08.03.2017, Eläinlääkärikäynti, kirjoittanut Cherry (57 sanaa)
Viimeisenä vuorossa oli nuori estetamma Leia. Se ei ollut treffeistämme lainkaan mielissään, vaan luimi ja louskutteli hampaitaan minkä ehti. Jalat tammalla olivat pysyneet edelleen hyvässä kunnossa, eikä kengittämisen tarvettakaan vielä ole. Muutoinkin hevonen oli hyvässä kunnossa. Varmuuden vuoksi se madotettiin, mutta muita toimenpiteitä sille ei tarvinnut tehdä arvojen ollessa normaalit ja hevosen ollessa ulkoisesti terve ja hyvinvoiva.

11.02.2017, Tarinakilpailut Sysälässä, kirjoittanut Cherry (98 sanaa)
Olet juuri suorittamassa rataasi, kun kova tuulenpuuska pölläyttää lunta läheisestä puusta. Tämän jälkeen tapahtuu jotain hassua. Mitä?
Nuori tammani ei tunnu tänään kovin hyvältä. Nytkin se kyttää edessä olevaa possuestettä, kuin se satavarmasti olisi aikeissa syödä pienen hevosen. Kova tuulenpuuska pölläyttää kentän reunalla olleen puun oksilta lunta, ja se leijailee nätisti lähes koko ratsastusalueen päälle. Samalla sekunnilla kaiuttimista kuuluva poppi muuttuu yhtäkkiä punkin, virsien ja iskelmän sekoitukseksi. Katsahdan ympärilleni ja näen katsojien ja toimihenkilöiden hämmentyneet ilmeet. Tuomaritornilta päin alkaa kuulua ärräpäitä, kun viaton lumi on mennyt sekoittamaan koko musiikintoistojärjestelmän. Kaiken kukkuraksi kaiuttimen suojana ollut jätesäkki riistäytyy omille teilleen ja leijailee kentälle. Leia ei kuitenkaan yritäkään paeta, vaan lähtee pyydystämään sitä. Jälleen on yleisöllä naurussa pitelemistä!

03.12.2016, Eläinlääkärikäynti, kirjoittanut Cherry (56 sanaa)
Tämä hapannaama oli heti korvat luimussa, kun sen piti tulla käytävälle hoidettavaksi. Tamman syke oli hieman koholla, mutta kun mittasin sen uudestaan lopuksi oli tamma rentoutunut ja syke palannut normaaliksi, eli ei syytä huoleen. Esteurasta huolimatta jalat olivat hyvässä kunnossa eikä hevosessa muutenkaan ollut huomautettavaa. Rokotuksen jälkeen hevonen pääsi takaisin karsinaansa, josta se oli oikein tyytyväinen.

24.10.2016, Estekisat Varpulassa, kirjoittanut Cherry (244 sanaa)
Leian kanssa kisoihin lähteminen onkin aina yhtä mielenkiintoista. Tällä kertaa hyppäsimme Varpulassa kaksi luokkaa, kumpikaan ei mistään helpoimmasta päästä. Ensimmäisenä hyppäsin 90cm luokan, joka oli pääosin ihan kiva. Muutama nuorelle hevoselle vaikea kohta radalta löytyi, mutta radalta olisi kuitenkin mahdollista päästä maaliin. Verryttelin hoitaessa varsin kipakasti käyttäytynyttä tammaa hieman pidemmän kaavan mukaan ja otin hyppyjäkin enemmän kuin aikaisemmin. Olisiko Leialle puskemassa vähän kiima päälle, kun hypyt eivät olleet ihan niin teräviä kuin yleensä. Hyvillä mielin kuitenkin suunnattiin radalle.
Pääosin rata sujui hyvin, vaikka virheitä kertyikin lopulta kahden pudotuksen verran. Sijoitus oli siis luokan puolivälissä, mutta tammaan sai olla varsin tyytyväinen. Se hyppäsi kaikki radalla olleet oman tasoisensa tehtävät puhtaasti, ja virheitä tuli vain vaikealta kaarevalta linjalta ja sitä seuranneelta sarjalta. Virheitä, jotka jäävät pois kun näitä päästään treenaamaan. Seuraavana oli metrin luokka, jossa starttasin Bonnyn ja Maven välissä Leialla. Esteet radalla näyttivät olevan pääasiassa tapissa, eivätkä tiet olleet helpoimmasta päästä edes alkuradalta.
Verryttelyssä tamma otti melko paljon puomeja mukaansa, mutta hyppäsi rehellisesti kuitenkin kaiken, mitä eteen laitettiin. Radalla Leia keräsi hieman kuumaa, mutta hyppäsi hienosti kaksi ensimmäistä estettä. Jo kolmannelle esteelle perusradalla, oli rakennettu samanlainen jyrkkä ja lyhyt kaareva linja, kuin edellisessä luokassa oli ollut. En löytänyt okserille mitään järkevää paikkaa, joten tamma otti puolikkaan askeleen ennen kuin rehellisesti lähti hyppyyn. Loikka paitsi romahdutti koko esteen myös maastoutti minut satulasta, joten seuraavat kaksi minuuttia käytettiinkin säikähtäneen nuoren metsästykseen. Kävin verryttelyn puolella ottamassa vielä yhdet hypyt, eikä tammalla onneksi ollut mitään sitä vastaan. Sillä lailla.

16.10.2016, Leian ratsastus, kirjoittanut Cherry (293 sanaa)
Ennen päiväheinien jakamista päätin ratsastaa pikaisesti pienen puomiharjoituksen Leialla. Tamma oli tavalliseen tapaansa tarhassa juuri sen näköisenä, kuin olisi juuri syönyt kirpeän sitruunan. Siitä huolimatta se lähti kiltisti mukaani talliin. Laitoin hevosen käytävälle kahta puolta kiinni ja harjasin sen nopeasti läpi ensin kumisualla ja sitten pölyharjalla. Ilme hevosen naamalla ei muuttunut koko varustuksen aikana ja pian olimmekin jo menossa ulos.
Maneesissa asettelin maahan ravipuomit sekä suoralle että kaarevalle uralle, laukkapuomit sekä niiden lisäksi pienen kavalettijumpan sekä pienen yksittäisen kavaletin lävistäjälle laukanvaihtojen treenaamista ajatellen. Sitten nousin satulaan ja keräsin melko nopeasti ohjat tuntumalle. Leia liikkui mukavasti omalla moottorilla eteenpäin ja oli yllättävänkin hyvin heti kuulolla, joten muutaman nopean pysähdyksen jälkeen aloin kevennellä ympäri maneesia. Päätin tänään aloittaa ravailemalla ja laukkailemalla hieman pidemmällä ohjalla, joka sujuikin hyvin lukuun ottamatta yhtä hieman yllättävääkin pukkisarjaa kesken pitkän sivun.
Tämän jälkeen annoin tamman hengähtää hetken ennen kuin keräsin ohjat kunnolla tuntumalle ja parin ravivoltin jälkeen aloin tulemaan ravipuomeja molemmista suunnista. Suoralla olemmekin nyt treenanneet paljon ravipuomeja, joten ne sujuivat jo mukavan tasaisesti. Kaarevalla uralla tasapaino vielä ajoittain vähän järkkyi jolloin vauhti meinasi lähteä kiihtymään, mutta hurjasti on niissäkin tapahtunut kehitystä.
Laukkapuomit suoralla sujuivat myöskin hyvin, vaikka tamman oikea laukka onkin vielä hurjan paljon raaempaa ja vähemmän säädeltävissä kuin vasen laukka. Erittäin hyvä harjoitus laukkaa ajatellen oli kuitenkin pienen pieni jumppa, jonka tulin muutamaan otteeseen molempiin suuntiin. Jälleen näki hyvin, kuinka oikeassa laukassa vauhti meinasi lähteä kiihtymään, mutta hienosti Leia jaksoi tsempata loppuun saakka. Tein molempiin suuntiin vain yhdet laukanvaihdot, sillä tammalle alkoi tulla jo hieman lämmin ja se oli tehnyt hyvin töitä. Kävin keventelemässä loppuravit ja kävelemässä vapain ohjin pienen metsälenkin puolella, jossa tamma tapansa mukaan eteni korvat hörössä innokkaana eteenpäin. Hapannamaa palasi vasta tallissa, kun otin hevoselta nopeasti varusteet pois ja päästin sen tarhan puolelle syömään päiväheiniään.