Mikseliina

VH12-018-1040


Mikseliinan kuvat © ransu.kuvat.fi (CC BY-NC 3.0)

Kutsumanimi Miksu Syntymäaika, -paikka, ikä 05.02.2006, Suomi, 23-vuotias
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli Tamma
Väri Tummanruunikko Säkäkorkeus 157cm
Koulutus Vaativa B, 80cm, Harrasteluokka Painotus Yleispainotus
Maahantuoja Jonna, Myyntitalli Wonder Omistaja Cherry, VRL-12299

2 Star Prospect (944p)

Miksu on hyvin perus suokki. Vähän sellainen puskahevonen, oikea pullahiiri ahneudeltaan ja kiltti kuin mikä. Mutta välillä juuri ne puskahevoset tuottavat eniten harmaita hiuksia.

Hoitaessa Miksu osaa seistä aloillaan, oikeastaan ihan missä tilanteessa ja paikassa tahansa. Sitä ei paljoa maailmanmenot hetkauta, vaan mieluiten se mussuttaa heiniä harjauksen ajan. Tamma nostaa hyvin kaviot, mutta aina sitä ei niitä kovin kauaa jaksa omia aikojaan kannatella. Varustaminenkin onnituss - mitä nyt pulla aina paisuu satulavyön kohdalla entisestään!

Taluttaessa Miksu tulee nätisti rinnalla hieman laiskanpulskeaan tyyliinsä. Se tuntee kyllä melko vastustamatonta vetoa pientareiden ruohotupsuihin, mutta kun pitää sen ajatukset muualla ei nälkä pääse yllättämään. Laitumella Miksu viihtyy hyvin oikeastaan kaikkien hevosten kanssa. Sitä huvittaa nuorempiensa riehakointi, mutta itse se ei vahingossakaan ota osaa siihen. Antaa yleensä nätisti kiinni, koska pakeneminen ei vain ole se juttu tamman mielestä. Tarhassa on hyvin tarkka omista ruuistaan - muilla hevosilla ei ole mitään asiaa sen heiniin. Kun kaikki uskovat tämän, viihtyy Miksu melkein kenen kanssa tahansa. Ärsyttävä tapa tammalla on kaluta lauta-aitoja ajankulukseen, siksi aina lisäksi sähkölangat!

Ratsastaessa Miksu on tasainen puksuttelija. Se kulkee sellaista sopivaa tahtia, hidastaa kun vetää ohjasta ja kiihdyttää kun vähän potkii kylkiin. Ei ota nokkiinsa kovinkaan herkästi, ja pysähtyykin aina kun ratsastaja sattuu tipahtamaan. Vaikka tekeekin näin monta tuntia putkeen töitä kevyesti, ei se osaavammalle tarjoa parastaan automaattisesti. Osaa kyllä kaikenlaisia hienouksia, mutta esittää ne vain tarpeen vaatiessa. Esteilläkin etenee varman tasaisesti, mutta isommilla esteillä helposti pudottelee puomit mennessään. Maastoratsuna kenties tallin turvallisin hevonen. Kilpailuissa Miksu suorittaa juuri ja vain ja ainoastaan sen verran kuin on pakko. Jos ratsastajalta löytyy tiedot ja taidot tamman esittämiseen, se myös esittää itsensä kunnialla ja pystyy napsimaan sijoituksia vaativammista koululuokista ja helpommista esteluokista. Mutta jos ratsastaja on omissa maailmoissaan voivat tulokset olla kilpailujen pohjasakkaa. Matkustaa kuitenkin esimerkillisesti, kävelee kyytiinkin aivan itsenäisesti.


Suku & jälkeläiset

i. Vallan Mahroton EVM
sh, 162cm, m
ii. Vallan Mahti EVM
sh, 161cm, rn
iii. Kerran Kelmi EVM
sh, 160cm, trn
iie. Kummaliina EVM
sh, 159cm, rtkm
ie. Voitto-Lupaus EVM
sh, 160cm, m
iei. Lehron Lortti EVM
sh, 163cm, m
iee. Kaste Kikka EVM
sh, 160cm, klm
e. Kukkastiina EVM
sh, 158cm, trn
ei. Merran Kelmi EVM
sh, 159cm, trn
eii. Aika-Poika EVM
sh, 160cm, rn
eie. Vilpun Kuosi EVM
sh, 165cm, prt
ee. Kiirun Kalina EVM
sh, 158cm, prn
eei. Vara-Voro EVM
sh, 159cm, rn
eee. Keppostiina EVM
sh, 155cm, rt

Sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Isä Omistaja
22.06.2013 Ori Zafir's Mikey - N.R. Rock Boy Cherry, VRL-12299
21.09.2014 Tamma Zafir's Marama - Sebastian Cherry, VRL-12299
02.11.2014 Tamma Marisa ZF - Hurman Ritari Cherry, VRL-12299
15.06.2018 Tamma Merimiina SV-II, KV-II Näkinkenkä Cherry, VRL-12299

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

Vaativa B   Vaativa B
Vaativa B   Vaativa B

ERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

80cm   80cm
80cm   80cm

KERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

Harrasteluokka   Harrasteluokka
Harrasteluokka   Harrasteluokka

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

02.11.2014, Kuin ilmetty isänsä, kirjoittanut Cherry (139 sanaa)
Miksun laskettu varsomispäivä! Odotettu päivä valkeni kuulaana. Tamma oli aiemminkin ollut hyvin täsmällinen varsomisissaan, joten nyt osasi mahdollisesti jo vähän varautuakin. Tammaa oli valvottu yön yli, mutta kun mitään ei ollut tapahtunut se päästettiin aamupäivällä ulos. Tallityöntekijän aamukahvitauolla se sitten tapahtui. Kukaan ei taaskaan nähnyt mitään, kuten ei aiemmillakaan kerroilla, ja kun seuraavan kerran meni tammaa vilkaisemaan löytyi tarhasta sen lisäksi tammavarsa. Tuntui jo siltä kuin historia toistaisi itseään, kävi lähes samoin kuin Aman kanssa. Tammavarsa on selvästikin perniyt värinsä isältään, hyvä että huono juttu! Onko aivan mahdotonta saada Miksu periyttämään, kaunista, melko harvinaista väritystään myös jälkeläisille?! Sen sijaan isän värityskin on kyllä hyvin kaunis, joten ei tässä varsinaisesti valituksen aihetta ole. Ja muutenkin hennon varsulin rakenteessa ei näy merkittäviä rikkeitä, joten jospa kerrankin Miksun varsa ei olisi se tallin romuluisin, vaikka eivät ne aikaisemmatkaan lopulta hassumpia ole olleet!

14.10.2014, Hurman hurmaa, kirjoittanut Cherry (131 sanaa)
Ai miten niin taas vauvakuume iskee päälle? No, ehkä sen huomaa siitä että suokkiorit kisoissa ja näyttelyissä alkavat taas kiinnostamaan entistä enemmän ja Miksun kilpailuttamisen lykkäystä on taas tullut pohdittua tarkemmin. Kymmenvuotiaalla tammalla kun on vielä vaikka kuinka paljon aikaa näyttää maailmalle kykynsä, jos se nyt ylipäätään aikoo joskus niin tehdä. Miksu kun aina tuppaa kasvattamaan juuret maahan kun saavutaan vieraaseen paikkaan. Mutta ei siitä nyt sen enempää, pääasiahan tässä jutussa oli nyt aivan eri. Olin nimittäin, ihan vain katsojana kerrankin, Kisakeskus Perderesiesksen näyttelyissä katsomassa ja minut Hurman Ritari hurmasi minut täysin. Otin Jannicaan jo samana iltana yhteyttä ja tadaa! Tässä me olemme. Ritari nimittäin juuri tänään astui tammamme, joten nyt sitten vain odotellaan sitä huippuvarsaa syntyväksi. Jolla toivon mukaan on vähän enemmän työmotivaatiota kuin emällään ja isänsä into ja rakenne.

21.09.2014, Joko pian? kirjoittanut Cherry (154 sanaa)
Miksun kanssa on tullut taas elettyä jännittäviä aikoja. Tamma on pyöristynyt huimaa vauhtia, ja Luojan kiitos ei pelkästään sen järjettömän ahmimisen seurauksena. Laidunkausi alkaa jo olla lopuillaan, mutta jostain kummasta tuo läskipallero aina löytää tuoretta, lihottavaa heinää mussutettavakseen, vaikka suurin piirtein kukaan muu ei koskaan löydäkään. Herkimpiä puoliverisiä ollaan jo alettu ottaa yöksi talliin, mutta tällaiset Miksun kaltaiset karaistuneet yksilöt ovat viettäneet öitään vielä onnellisena ulkona. Siispä olikin tänä aamuna melkoinen järkytys mennä tarkistamaan Miksun laidun, kun sieltä löytyi tamman lisäksi pelkkiä koipia täynnä oleva, ei oikein isän eikä emän näköinen varsa. Oli työn ja tuskan takana saada Miksu kiinni ja siirretyksi pihatarhaan, mutta onneksi myöhemmin tammavarsaksi todettu kaveri seurasi ihan nätisti perässä. Johan oli tallilaisilla ihmettelemistä moisessa! Tamma on ihan kummallisen värinen verrattuna vanhempiin, mutta kenties se siitä tummuu tai vaalenee vielä, mene ja tiedä. Muuten kumpainenkin osasi käyttäytyä ja vaikutti olevan kunnossa. Tamma oli aivan ikionnellinen saadessaan heinää eteensä, juuri niin Miksumaista!

19.05.2014, Ei aikaakaan, kirjoittanut Cherry (194 sanaa)
Olin jälleen selannut ja selannut suomenhevosmarkkinoita läpi, mutta jälleen kerran tuntui niiden kasvatuksessa olevan taantumaa ja Miksulle sopivaa oria ei tahtonut löytyä sitten mistään. Kimpaantuneena paiskasin laptoppini kiinni ja lähdin hakemaan Miksua tarhastaan. Se tuli itselleen uskolliseen tapaan jo portille vastaan, vaikka kello oli vasta puoli seitsemän aamulla. Oli aika lähteä kisoihin kokeilemaan Vaativa B:n tasoista kouluohjelmaa. Valmistelu ja matka sujuivat rutiinilla kuten aina tämän tamman kanssa. Kisapaikalla se kasvatti, kuten aina, itselleen juuret maahan ja niinpä sitten ähisin ja puhisin sen kanssa verryttelyssä. Miten olin kuvitellut ratsastavani laukanvaihtoja hevosella joka ei vaivaudu edes liikkumaan! Radallakaan meno ei ollut kehuttavaa, osasyynä kenties se että olin ottanut väärät kannukset kotoa mukaan. Tamma pudotteli askellajeja alaspäin ja laahusti muutenkin eteenpäin kuin mikäkin etupainoinen etana, välillä pää varmasti jalkojen välissä. Tulospaperissa ei ollut hurraamista, mutta ihan turhaksi reissu ei jäänyt. Nimittäin, bongasin paikanpäältä täydellisen sulhon kisaamista täynnä (ainakin väliaikaisesti) olevalle tammalle. Pepin omistama Sebastian, Seba, oli sekä hauskanvärinen että äärimmäisen osaava ja miellyttämisenhaluinen, se varmasti voisi tuoda Miksun jälkeläiselle vähän poweria! Niinpä kiikutin kaakkini Pepin luokse ja pikaisen neuvottelun loputuloksena sovimme jättäväni tamman samalla sekunnilla astutuskäynnille, ja pian saimme tiineen tamman kotiin. Kisata kyllä ehtii myöhemminkin!

22.06.2013, Täydellinen, kirjoittanut Cherry (120 sanaa)
Miksun suuri päivä koitti, ja vaikkei aamulla kukaan vielä tiennytkään sen tapahtuvan tänään, oli tammassa jo näkynyt pieniä merkkejä tulevasta. Iltatallia tehdessäni olin sitten huomannut vahatipat tamman nisissä, ja hieman ennen puoltayötä oli Miksun vierellä rautias, pelkkiä jalkoja oleva orivarsa. Värinsä se oli selvästikin perinyt isänsä puolelta, vaikka toiveissa olikin ollut Miksun tapaan tummanruunikko, ellei jopa musta varsa. Jälkeläinen nimettiin Mikeksi sen enempää miettimättä. Mike on niin Miksun kuin isänsäkin ensimmäinen jälkeläinen, mutta se tulee saamaan vielä monta pikkusisarusta vuosien varrella, seuraava on tässä ihan jo suunnitteilla. Tässä vaiheessa nyt ei mitään vielä voi sanoa, mutta toivottavasti tästä saadaan se tulevaisuuden suorittaja ori. Ja kyllä vain, tähän mennessä orivarsa on ollut täydellinen, eli vaikkei väritoive toteutunutkaan niin jotain toteutui kuitenkin!