Merimiina

VH19-018-0229


Merimiinan kuvat © AK

Kutsumanimi Riimi Syntymäaika, -paikka, ikä 15.06.2018, Suomi, 7-vuotias
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli Tamma
Väri Tummanruunikko Säkäkorkeus 157cm
Koulutus Vaativa B, 100cm, Helppo, Noviisi Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Cherry, VRL-12299 Omistaja Cherry, VRL-12299

20.03.2019: KV-II
(5p + 1p + 5p + 1p + 0p + 0,5p + 10p = 22,5p)

30.04.2019: KEV-II
(8 + 8 + 5 + 2 + 5 + 4 = 32p)

20.03.2018: SV-II
(5,8p + 5p + 7p + 4,5p + 7,3p + 10p = 39,6p)

Riimin kanssa elämä on tasapainottelua oikean ja väärän välillä. Tamman hoitaja joutuu työssään punnitsemaan päivittäin päätöstensä eettisyyttä, sillä siinä missä hän haluaisi kuristaa Riimin niille sijoilleen, ei se kuitenkaan olisi oikein ennemmin tyhmää kuin tahallaan ilkeää luontokappaletta kohtaan. Vääryyden hevosen tappamisesta tekisi vielä sekin, että yksinkertaisuudestaan huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, se on menestyvä kilpahevonen peräti neljässä eri lajissa - aivan kuten isänsäkin.

Vaikka Riimi ei tahallaan tuhoa kaikkea ympärillään olevaa, onnistuu se siinä silti kerta toisensa jälkeen. Mikään ovi, portti tai naru ei pidättele tummanruunikkoa pirulaista, kun se keksii poistua takavasemmalle. Kaikeksi onneksi se tulee hyvin muiden hevosten kanssa toimeen, eikä vahingoita niitä luvattomilla seikkailuillaan. Sen sijaan ahne suomenhevonen syö kaiken eteensä sattuvan ja on useampaan kertaan sairastanut ummetusähkyn siitä hyvästä. Riimiä ei voi kohdella hetkeäkään kuten tavallista hevosta, tai irtaimiston lisäksi pian hajoavat myös hoitajan luut. Taluttaessa, lastatessa ja jopa matkan aikana tamma tekee äkkinäisiä liikkeitä, jumittaa ja syöksätelee eteenpäin ilman minkäänlaista ajatusta. Selviytymisvaistoa hevoselle ei ole suotu alkuunkaan, vaan se ajaa itsensä kerta toisensa jälkeen tilanteisiin, joista se ei ilman ihmisen apua selviäisi. Hevonen on jatkuvasti sairaslomalla erinäisten vammojen vuoksi, eikä siltikään ole oppinut elämässään varomaan edes omaa vartaloaan aiheuttaessaan harmia ja harmaita hiuksia koko tallin henkilökunnalle.

Ratsastaminen Riimillä on suorastaan jännittävää, sillä koskaan ei voi tietää, mitä asiaa tamma seuraavaksi säikähtää. Toisinaan se tekee niin nopeita käännöksiä poispäin pelottavista asioista, että se unohtaa ottaa jalkansa mukaan pakoonsa. Seurauksena se heittää komean kuperkeikan tuhoten niin satulansa, suitsensa kuin myös ratsastajan varusteet kypärästä saappaisiin saakka. Tamma pitää saada keskittymään yli sataprosenttisesti työntekoon, jos sen kanssa haluaa selvitä ilman ylimääräisiä keskeytyksiä esimerkiksi kouluradalla. Helppoa Riimin kanssa ei ole koskaan, minkä vuoksi se ei missään nimessä sovellu aloittelijoiden tai harjoittelijoiden ratsastamaksi. Se saattaa näyttää sivustaseuraajan silmään melko tavalliselta suomalaiselta, mutta ratsastaja saa nopeasti huomata, että näin ei ole. Riimi ei ole vahva millekään avulle, vaan reagoi selkeästi ja viiveettä niin ohjas- kuin pohjeapuihinkin. Se liikkuu kauniisti ja vaikuttaa tyytyväiseltä työntekoonsa, vaikkei sitä läheskään aina oikeasti ole.

Hypätessä Riimi joko ryhdistäytyy ja alkaa nostella jalkojaan, tai sitten se antaa pupujussin asustella pöksyissään ja kieltäytyy menemästä lähellekään radan ensimmäistä estettä. Tammaa on melko turha yrittää saada yli erikoisesteistä, kuten pitkästä vedestä tai optisesti todella harhaanjohtavista rakennelmista. Se ei myöskään pidä valoista ja varjoista, vaan pärjää parhaiten tasaisesti valaistulla ratsastusareenalla maneesin suojissa. Ulkokentillä ympärillä on myös huomattavasti enemmän ärsykkeitä, jolloin Riimin aika kuluu hyppäämisen sijaan maisemia ihastellen tai peläten. Pomppua tammasta löytyisi varmasti hieman enemmänkin, mutta koska sen pään sisään ei ole onnistunut pääsemään vielä kukaan, ei yksikään ratsastaja pysty sitä myöskään luotsaamaan suuremmilta radoilta maaliin.

Maastoilu on Riimin kanssa venäläistä rulettia, joka yleensä päättyy hyvin, mutta voi toisinaan johtaa myös täydelliseen katastrofiin. Yksin ollessaan hevonen on melkoinen nössö, joka jänistää samojen kivien ja postilaatikkojen ohittamista vuosi toisensa perään. Vieraassa maastossa se on lähes rohkeampi menijä, sillä ympäristönsä vaaroja miettiessään ei tamma ehdi reagoida jokaiseen, kuten tutuissa maisemissa. Pitkiä ohjia ei maastossa kannata harkita laisinkaan, sillä tällöin Riimi palaa hippulat vinkuen takaisin kotiin heti ensimmäisen tekosyyn saadessaan. Hyppääminen maastossa on luonnollisesti haastavaa, mutta yleensä jokseenkin mahdollista. Ruunikko ei ole järin varovainen hyppääjä, joka maastoesteillä vielä menettelee, mutta rataesteillä aiheuttaa helposti pudotuksia. Lisäksi se tarvitsee ratsastajaltaan niin rohkaisua kuin kehujakin pysyäkseen luottavaisena ja tyytyväisenä itseensä.

Valjakkoajo Riimin kanssa jää yleensä vähemmälle, sillä kolmansien vaunujen tuhoamisen jälkeen se saavutti budjettinsa kyseistä lajia kohtaan. Tamma ei siis ole kovin kummoinen valjaissa, mikä on sääli, sillä siinä olisi laadullisesti potentiaalia olla paljon parempi ja menestyneempi. Perusasiat suomenhevonen taitaa jotenkuten, eikä se varsinaisesti vaunuja perässään pelkää, mutta aina ajurin käyttäessä jotain apua tuntuu Riimi hieman säpsähtävän kuin peläten, että seuraavaksi ajuri hyökkää vaunuista sen kimppuun raadellen sen palasiksi ja paistaen lounaaksi. Joku kerta niin voi vielä käydäkin, sillä niin mahdoton kuin Riimi onkin, eniten sen kanssa harmittaa se fakta, että se voisi olla niin paljon parempi jos vain hieman yrittäisi.


Suku & jälkeläiset

i. Näkinkenkä
sh, 157cm, rt
KRJ-I
ii. Näsäviisas EVM
sh, 162cm, trt
iii. Viuhahdus EVM
sh, 160cm, prt
iie. Niksipirkka EVM
sh, 159cm, klm
ie. Lentsikka EVM
sh, 157cm, tprn
iei. Ponteva EVM
sh, 150cm, rtkm
iee. Sorja EVM
sh, 149cm, tprt
e. Mikseliina
sh, 157cm, trn
ei. Vallan Mahroton EVM
sh, 162cm, m
eii. Vallan Mahti EVM
sh, 161cm, rn
eie. Voitto-Lupaus EVM
sh, 160cm, m
ee. Kukkastiina EVM
sh, 158cm, trn
eei. Merran Kelmi EVM
sh, 159cm, trn
eee. Kiirun Kalina EVM
sh, 158cm, prn

Sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Isä Omistaja

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

ERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

KERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

VVJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

Ei vielä merkintöjä