Karkin Kiro

VH17-018-1096


Karkin Kiron kuvat © AK

Kutsumanimi Kiro Syntymäaika, -paikka, ikä 31.05.2017, Suomi, 18-vuotias
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli Ori
Väri Rautias Säkäkorkeus 160cm
Koulutus Helppo A, 100cm, CIC1 Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Cherry, VRL-12299 Omistaja Cherry, VRL-12299

2 Star Prospect (927p)
Premier-stallion (64%)

Luonteeltaan Kiro on kaunis sekametelisoppa vanhempiaan. Pienestä pitäen Pilde opetti esikoiselleen kiltteyttä, mikä ei ollutkaan ihan helppoa. Isänsä Nalle on nimittäin periyttänyt luonteestaan Kirolle niin kärttyisyyttä kuin kärsimättömyyttäkin, jotka tekivät emän päivistä vilkkaan ja parhaansa mukaan kaikkia terrorisoivan varsan kanssa sangen rankkoja. Lopulta Kirosta kasvoi kuitenkin melko mukava ja helppo käsiteltävä, jota pystyy lahjomaan puolelleen pitämällä taskut täynnä herkkuja.

Kiron hoitaminen ei ole koskaan ollut erityisen miellyttävää, vaikka periaatteessa se melko yksinkertaista onkin. Ori ei tosin ole koskaan oppinut seisomaan kahdelta puolelta kiinni, vaan repii itsensä paniikissa irti käytävän naruista. Ainoa paikka, jossa kaksi narua rautiaan riimuun on ok, on traileri tai kuljetusauto. Siellä Kirolla ei ole tilaa lähteä kokeilemaan narujen kestävyyttä, eikä se näin ollen jaksa nähdä vaivaa itsensä irroittamiseen. Yhdellä narulla orin voi kuitenkin sitoa kiinni, sillä saadessaan hieman pelivaraa se hengailee aivan tyytyväisenä narun päässä. Sama pätee myös hevosen taluttamiseen, vaikka toisinaan se saattaakin saada kummallisia päähänpistoja yrittäen suunnata mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Vaikka tammat tai ruoka eivät oria vedäkään puoleensa ihmisten kanssa touhuillessa, kannattaa sitä kuitenkin turvallisuussyistä taluttaa ketjunarun kanssa. Tällöin taluttaja voi olla varma siitä, että hän on kaksikosta se, joka määrää suunnan ja vauhdin. Kiron varustaminen on nopeasti tehty, sillä se ei vaadi kummallisia varusteita tai tuntikausien puunaamista. Päinvastoin, hoitotuokion pitkittyessä kyllästyy hevonen helposti alkaen kuopimaan maata taukoamatta. Tämä tapahtuu myös lähes joka kerta kengityksen yhteydessä sekä pitkittyneiden klinikkatutkimusten aikana. Kuopiminen ilmaisee tylsistymisen lisäksi joissain tilanteissa myös Kiron stressiä. Matkustajana ori on rento ja rauhallinen ja se viettää aikansa heinäverkosta heiniä natustellen. Vieraissakin paikoissa hevosen kanssa pärjää melko hyvin vaikka yksinään, sillä ollessaan tietoinen tilanteen johtajasta, ei Kiro vaivaudu pörheilemään turhia.

Ratsastaessa Kiro on sopivan eteenpäinpyrkivä juoksematta kuitenkaan koko aikaa pois ratsastajansa alta. Suomenhevoseksi se on todella ryhdikäs, eikä etupainoa ole lähtökohtaisestikaan häiritsevän paljoa. Ori on helppo ratsastaa takajaloilleen ja saada liikkumaan ylämäkeen, joka antaa sen upeille liikkeille hyvän mahdollisuuden myös tulla huomatuksi. Hevosen jalat nousevat maasta reippaasti ja tahdikkaasti ilmaan ja erityisesti laukassa sillä on valtavan paljon säätövaraa askeleen pituudessa. Suustaan Kiro tulee välillä hieman vahvaksi, mutta taitava ratsastaja ymmärtää olla lähtemättä mukaan vetokilpailuun huijaten rautiaan hyväksymään pehmeän tuntuman. Välillä orin toivoisi olevan nopeampi reaktioissaan, mutta tekemättä se ei silti jätä mitään. Pienellä viiveellä se reagoi niin pohkeeseen kuin ohjaankin, eikä aina tarvita mitään muuta kuin pieni muutos ratsastajan istunnassa ja asioita jo tapahtuu. Kouluradalla Kiro loistaa tasaisilla suorituksillaan, sillä hötkyilemätön ja säikkymätön hevonen osaa hurmata tuomarin kuin tuomarin. Orin kanssa on helppo suorittaa eheä ja huolitellulta vaikuttava ohjelma, eivätkä kaikki ratsastajan ja hevosen väliset kommunikaatiokatkokset välity ollenkaan katsojalle saakka. Parhaimmillaan Kiro on ehdottomasti kokeneen pilotin kanssa, mutta se sietää selkäänsä myös epävakaamman ratsastajan kaikkine virheineen. Muista hevosista tai ympäröivistä tapahtumista ori ei juuri välitä, sillä ollessaan töissä se todella keskittyy työntekoon. Rautiasta on helppo motivoida yrittämään parhaansa palkitsemalla se oikein onnistuneista tehtävistä pienellä herkkupalalla, mutta namipalaan indikoivaa "taitava" lausahdusta kannattaa varoa käyttämästä muulloin - ori nimittän pysähtyy niille sijoilleen odottamaan palkintoa tuon sanan puheesta bongatessaan!

Esteillä Kiroon tulee sopivasti lisää potkua, eikä sitä juuri tarvitse eteenpäin ratsastaa. Hevosen suuhun on syytä laittaa hieman kovempaa jarrua, sillä oikein innostuessaan pidätteiden perille meneminen voi joskus tuottaa hieman hankaluuksia. Ori on luonnostaan lahjakas hyppääjä, jolla on paljon potentiaalia sekä kaunis estetekniikka. Myös laadukas laukka puoltaa onnistuneita hyppyjä ja antaa ratsastajalle hurjasti pelivaraa kilparadoilla. Oikeaan mielentilaan viritettynä ja avuille herkisteltynä Kiro on esteradoilla täysin pitelemätön, eikä ori olekaan ollenkaan tavaton näky palkintojenjakotilaisuuksissa. Se ei katsele sen enempää ratahenkilökuntaa, esteitä tai mainoksiakaan, vaan yrittää hypätä kaiken hieman huonommistakin ponnistuspaikoista. Yleensä ori on tarkka jaloistaan ja viimeistään yhden pudotuksen jälkeen se pysyy visusti irti puomeista, mutta toisinaan vetokilpailu ratsastajan kanssa johtaa täydelliseen esteen keilaamiseen. Kirolla on itsellään hyvä estesilmä ja se osaa itsekin sovitella askeliaan, joten ratsastajan ollessa epävarma kannattaa hänen antaa ratsunsa hoitaa homman. Kiro onkin nostanut useamman juniorin metrin luokkiin hoitaen puolet työstä täysin itsenäisesti. Maastoesteillä sama into nousee entistä vahvempana esiin ja välillä rautias on lähes pitelemätön päästessään kenttäradalle baanailemaan. Hyppääminen ei sielläkään tuota ongelmaa, mutta kovassa vauhdissa kapeille esteille osuminen voi toisinaan tuottaa hankaluuksia. Veteen Kiro menee helposti ja se suorastaan rakastaa siellä polskuttelua - onpahan joskus käynyt niinkin, että uittoreissulla ori on heittäytynyt järveen piehtaroimaan. Muuten se on turvallinen maastokaveri, joka on varma jaloistaan ja päästään. Se ei pelkää mitään tai lähde yksinään viemään mihinkään, mutta kilpailutilanteeseen päästessään se ei varmasti anna luovutusvoittoa haastajalleen. Rauhallisemmat maastot kaverin kanssa sujuvat kuitenkin hyvin ja Kiron kanssa voi huoletta pistää vaikka leirin pystyyn kesken matkanteon. Kestävä ori sopii pidemmillekin reissuille ja se onkin osallistunut elämässään useammalle vaellukselle ja jopa matkaratsastuskilpailuihin.


Suku & jälkeläiset

i. Nallekarkki
sh, 156cm, trt
ii. Pelimies EVM
sh, 160cm, prt
iii. Viiksivallu EVM
sh, 154cm, rt
iie. Yllin Kyllin EVM
sh, 163cm, prn
ie. Kettukarkki EVM
sh, 155cm, trt
iei. Pikku-Ipana EVM
sh, 154cm, rt
iee. Kettutyttö EVM
sh, 146cm, prt
e. Noitapilli
sh, 162cm, prt
ei. Kafkan Pilli EVM
sh, 160cm, tprt
eii. Kafkan Kino EVM
sh, 159cm, trt
eie. Pilleriina EVM
sh, 168cm, sysrt
ee. Taian Lumo EVM
sh, 149cm, klrt
eei. Kieromieli EVM
sh, 155cm, tprt
eee. Taikapeili EVM
sh, 156cm, mrn

ii. Pelimies on varsinainen kiusankappale tallilla, ja kovapäisyyttään se on vahvasti periyttänyt myös kaikille kolmelle jälkeläiselleen. Kovin potentiaalinen ratsu se kyllä on, mutta siitä ei juurikaan ole iloa, kun kukaan ei uskalla nousta orin satulaan. Oikeastaan on vain ajan kysymys, milloin Pelimies onnistuu vielä aiheuttamaan suurluokan onnettomuuden, sitä tai kuoppaamista odotellessa...
ie. Kettukarkki on luonteeltaan tasainen suorittaja, jolla kuitenkin on omat tammamaiset oikkunsa. Karkin perusilme on varsin vihainen, vaikkei tamma ole ikinä ketään satuttanutkaan. Henkisestä protestoinnista huolimatta hevoselle käy kaikki ja se onkin kisakentillä varma sijoittuja. Kärryjenkin eteen hevosta on kokeiltu, mutta ei siitä sunnuntaihölkkäilyä enempää ikinä ole kehittynyt.
iii. Viiksivallu ei ollut yhtään jälkeläisiään parempi, vaan ori oli kovin hankala tapaus käsitellä. Jos sen selkään saakka selviytyi, löytyi siitä kuitenkin myös melko osaava, joskin edelleen hieman vaarallinen puoli. Vallu oli tallilaisten keskuudessa varsin tunnettu kynttiläloikistaan, ja lopulta ori tappoikin itsensä keuliessaan ympäri niskansa taittaen.
iie. Yllin Kyllin oli luonteeltaan itse täydellisyys ja ehkä kiltein hevonen, jota maa on koskaan päällään kantanut. Se oli taitava erityisesti kouluratsastuksessa, vaikka joitain estestarttejakin sille kertyi pitkän uransa aikana. Kyllikin valitettavasti ainoaksi sulhaseksi päätyi puolivahingossa Viiksivallu, mikä on sääli, sillä tammasta olisi varmasti saanut paljon mukavampiakin jälkeläisiä.
iei. Pikku-Ipana oli tulta ja tappuraa ratsastaessa, mutta hoitaessa varsin kultainen mammanmussukka. Maasta käsin kaikki kävi ja oli vieläpä ihanaa, eikä huomiota voinut ikinä saada liikaa. Mutta kun sen selkään nousi oli helveltti irti. Ori oli varsin vaikea saada puolelleen, eikä se ikinä antanut mitään ilmaiseksi. Kärsivällisyys ei sillä riittänyt kouluradoille, mutta esteradoilla se oli täynnä räjähtävää voimaa.
iee. Kettutyttö sai taistella hengestään ensi kertaa jo varsana sen emän kuollessa varsomisen komplikaatioihin. Tamma itsekin oli päästä hengestään ja se jäi pienikokoiseksi, jonka lisäksi sen kaularanka vaurioitui pysyvästi. Pikkuruisesta tammasta tuli ystävällinen seurahevonen, joka itsekin varsoi muutamaan otteeseen ennen ikiuneen nukkumistaan.

ei. Kafkan Pilli on vahinkovarsa Kinon päästessä vahingossa astumaan Riinan. Se jäi isänsä ainoaksi jälkeläiseksi, eikä sillä ole edes kilpailuoikeutta ravipuolella. Se koulutettiin vasta nelivuotiaana ratsuksi. Rakenteensa puolesta se ei ole ihanteellinen ratsu, mutta pitkällisen koulutuksen jälkeen ori on startannut muutamat helpot este- ja koululuokat. Ori laitettiin aikanaan myös kärryjen eteen, mutta se on varsin kehno juoksija. Pilli jatkoi sukuaan isänsä tavoin astumalla vahingossa Lumon, suunniteltuja jälkeläisiä ei orille kukaan halunnutkaan ja se ruunattiin pian vahinkoastumisen jälkeen.
ee. Taian Lumo on yhtä kaikki harrastesukuinen tamma. Sen sukutaulusta löytyy kaikkia työhevosesta ravurin kautta ratsuun ja sieltä takaisin pihankoristeeseen. Mitään kovin suunnitelmallista ei siis Lumon takaa löydy, eikä siis liene ihme ettei tamma itsekään ole mikään kova suorittajahevonen. Luonteeltaan lähes ponikokoinen tamma on kuitenkin varsin mukava käsiteltävä. Hevonen on parhaiten menestynyt kouluratsastuksessa, jossa siinäkin sen suurimmat saavutukset löytyvät helppo B tasoisista ohjelmista. Esteillä tammalla on kyllä kovasti intoa mutta ei juuri taktiikkaa, jonka lisäksi se ei kauheasti ehtinyt kilpailla ennen jännevammaa. Siitä lähtien se onkin tehnyt varsoja säännöllisesti vähintään joka toinen vuosi, mutta ratsastukset eivät enää hevosen päiväohjelmaan kuulu.
eii. Kafkan Kino oli puhtaasti ravijalostuksen tulosta. Kino ei kaikista toiveista huolimatta ollut kovin kummoinen juoksija, joten viisivuotiskauden päättyessä sen kilpaura päätettiin lopettaa. Kino laitettiin satulaan, mutta ei se ratsunakaan ollut ihmeellinen. Ori jäi elämään tyhjän päälle, sillä kilpahevoseksi siitä ei ollut. Ori rakasti kovasti maastoilua ja hieman se kokeili työajoakin, mutta lopulta se päätettiin kuopata jo kahdeksanvuotiaana vailla järkevämpää tulevaisuutta. Siitä jäi kuitenkin vahinkovarsa Kafkan Pilli, joka ei ollut enää edes starttioikeutettu ratsusukunsa takia.
eie. Pilleriina oli ratsusukuinen suurikokoinen tamma, joka kilpaili jopa aivan suomenmestaruustasolla saakka. "Kaikki käy!" -tyyppinen tamma hallitsi niin sunnuntaiajelut, valjakkoajon alkeet, kenttäratsastuksen kuin vammaisratsastuksenkin. Luonteeltaan varsin lempeä Riina sai vahinkovarsansa Pillin lisäksi myös neljä suunniteltua jälkeläistä, joista kolme kilpaili kenttäratsastuksessa aina CIC1 tasolla saakka. Kaikki jälkeläiset pärjäsivät myös näyttelyissä oikein hienosti, tietysti Pilliä lukuun ottamatta. Kasvattajansa ylpeys ja silmäterä nukkui ikiuneen kesälaitumella kunnioitettavassa 32-vuoden iässä.
eei. Kieromieli oli pitkällisen ratsujalostuksen lopputulos. Se ei ehkä ollut rakenteellisesti täysin onnistunut, mutta se oli suorittajana varsin vakaa peli. Kelmi kilpaili junnuratsastajansa kanssa vähän kaikissa lajeissa, mutta missään se ei menestynyt niin paljoa, että olisi siitä saanut meriittejä. Muutamalle harrastetammalle oria käytettiin, mutta sen suurempaa siitosarvoakaan ei hevonen koskaan saavuttanut. Se lopetettiin vain 16-vuotiaana junnun lopettaessa ratsastamisen ja hevosen jäädessä tyhjän pantiksi.
eee. Taikapeili oli suvultaan enemmän estehevonen, mutta jo varsaiässä saatu vamma esti hevosen käyttämisen ratsuna. Taika ei kestänyt ratsastusta lainkaan ja muutaman kärryttelykerran jälkeen kävi selväksi, ettei siitä ole siihenkään. Murtunut takajalka luutui kuitenkin sen verran, että Taika pystyi elämään olohevosena kivutonta elämää. Niinpä tamma päätyi pihankoristeeksi rikkaalle leskelle suuren kartanon maille, jossa se sai elellä lähes villihevosen elämää. Muutama varsa Taialla tehtiin, mutta pelkkä suku ei riittänyt vakuuttamaan ihmisiä tamman jalostusarvosta ilman minkäänlaisia näyttöjä hevoselta itseltään. Taika lopetettiin 30-vuoden iässä, sen yleiskunnon romahtaessa nopeasti.

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Emä Omistaja

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (40 kpl)

30.11.2017 Team J&K Helppo A 6/40   20.01.2018 Hengenvaara Helppo A 7/50
01.12.2017 Team J&K Helppo A 5/40   21.01.2018 Hengenvaara Helppo A 3/50
01.12.2017 Teilikorpi Helppo A 4/40   22.01.2018 Hengenvaara Helppo A 1/50
03.12.2017 Teilikorpi Helppo A 5/40   23.01.2018 Hengenvaara Helppo A 3/50
04.12.2017 Team J&K Helppo A 2/40   29.01.2018 Hengenvaara Helppo A 3/50
05.12.2017 Team J&K Helppo A 6/40   14.12.2018 Ruskavaara Helppo A 5/30
07.12.2017 Teilikorpi Helppo A 1/40   18.12.2018 Ruskavaara Helppo A 5/30
09.12.2017 Team J&K Helppo A 1/40   25.12.2018 Stall Fernweh Helppo A 4/30
10.12.2017 Teilikorpi Helppo A 3/40   25.12.2018 Stall Fernweh Helppo A 2/30
13.12.2017 Kilpailukeskus Litt Helppo A 3/40   29.12.2018 Stall Fernweh Helppo A 3/30
14.12.2017 Kilpailukeskus Litt Helppo A 2/40   01.01.2019 Checkmate Ponies Helppo A 1/30
15.12.2017 Kilpailukeskus Litt Helppo A 6/40   02.01.2019 Checkmate Ponies Helppo A 1/30
15.12.2017 Kilpailukeskus Litt Helppo A 2/40   02.01.2019 Ruskavaara Helppo A 4/30
01.01.2018 Hengenvaara Helppo A 5/50   02.01.2019 Ruskavaara Helppo A 2/30
01.01.2018 Hengenvaara Helppo A 7/50   03.01.2019 Checkmate Ponies Helppo A 1/30
03.01.2018 Hengenvaara Helppo A 6/50   03.01.2019 Ruskavaara Helppo A 1/30
10.01.2018 Hengenvaara Helppo A 6/50   05.01.2019 Ruskavaara Helppo A 1/30
13.01.2018 Hengenvaara Helppo A 3/50   05.01.2019 Ruskavaara Helppo A 1/30
19.01.2018 Hengenvaara Helppo A 1/50   22.01.2019 Adina Helppo A 2/68
19.01.2018 Hengenvaara Helppo A 5/50   23.01.2019 Adina Helppo A 7/69

ERJ:n alaiset sijoitukset (42 kpl)

28.11.2017 Rósgarður 100cm 3/18   22.01.2018 Hengenvaara 100cm 9/100
30.11.2017 Team J&K 100cm 1/40   22.01.2018 Supernatural 100cm 7/50
01.12.2017 Turmeltaja 100cm 6/40   24.01.2018 Hengenvaara 100cm 1/100
02.12.2017 Turmeltaja 100cm 3/40   31.01.2018 Mörkövaara ERJ-CUP 100cm 9/175
02.12.2017 Team J&K 100cm 3/40   01.02.2018 Holmberg 100cm 3/30
03.12.2017 Teilikorpi 100cm 1/40   02.02.2018 Holmberg 100cm 2/30
03.12.2017 Team J&K 100cm 1/40   03.02.2018 Holmberg 100cm 5/30
05.12.2017 Teilikorpi 100cm 4/40   05.02.2018 Holmberg 100cm 2/30
06.12.2017 Turmeltaja 100cm 5/40   09.02.2018 Holmberg 100cm 2/30
07.12.2017 Turmeltaja 100cm 6/40   10.02.2018 Holmberg 100cm 3/30
08.12.2017 Turmeltaja 100cm 5/40   16.03.2018 Raatteen Suomenhevoset 100cm 3/30
09.12.2017 Teilikorpi 100cm 2/40   17.03.2018 Raatteen Suomenhevoset 100cm 3/30
12.12.2017 Turmeltaja 100cm 2/40   22.03.2018 Raatteen Suomenhevoset 100cm 5/30
14.12.2017 Turmeltaja 100cm 5/40   24.03.2018 Raatteen Suomenhevoset 100cm 2/30
14.12.2017 Turmeltaja 100cm 2/40   25.03.2018 Raatteen Suomenhevoset 100cm 2/30
15.12.2017 Turmeltaja 100cm 5/40   29.03.2018 Raatteen Suomenhevoset 100cm 3/30
02.01.2018 Mörkövaara 100cm 5/86   30.03.2018 Raatteen Suomenhevoset 100cm 5/30
04.01.2018 Mörkövaara 100cm 5/86   01.05.2018 Turmeltaja 100cm 2/40
05.01.2018 Hengenvaara 100cm 7/100   10.05.2018 Turmeltaja 100cm 5/40
07.01.2018 Mörkövaara 100cm 5/86   14.05.2018 Turmeltaja 100cm 3/40
12.01.2018 Hengenvaara 100cm 3/100   18.05.2018 Turmeltaja 100cm 2/40

KERJ:n alaiset sijoitukset (40 kpl)

02.12.2017 Turmeltaja CIC1 5/40   05.05.2018 Elohiljan Suomenhevoset CIC1 5/30
05.12.2017 Turmeltaja CIC1 3/40   17.05.2018 Walia Arabians CIC1 3/31
06.12.2017 Duán Stable CIC1 5/30   19.05.2018 Walia Arabians CIC1 3/31
08.12.2017 Team J&K CIC1 2/34   26.12.2018 Gealán CIC1 5/44
09.12.2017 Duán Stable CIC1 3/30   23.02.2019 Decnen Virtuaaliset CIC1 5/30
10.12.2017 Teilikorpi CIC1 2/30   26.02.2019 Ristikallio CIC1 3/30
12.12.2017 Turmeltaja CIC1 2/40   26.02.2019 Ristikallio CIC1 2/30
01.01.2018 Hengenvaara CIC1 5/53   27.02.2019 Ristikallio CIC1 1/30
07.01.2018 Hengenvaara CIC1 7/53   02.03.2019 Ristikallio CIC1 4/30
15.01.2018 Duán Stable CIC1 5/30   04.03.2019 Ristikallio CIC1 1/30
19.01.2018 Hengenvaara CIC1 7/53   07.03.2019 Ristikallio CIC1 2/30
25.01.2018 Hengenvaara CIC1 2/53   10.03.2019 Ristikallio CIC1 5/30
05.02.2018 Holmberg CIC1 2/40   17.03.2019 Lähtölaukaus CIC1 3/30
07.02.2018 Turmeltaja CIC1 5/30   28.03.2019 Kontola CIC1 3/18
12.02.2018 Turmeltaja CIC1 5/40   02.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset CIC1 3/40
19.02.2018 Huvitus CIC1 3/30   04.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset CIC1 3/40
20.02.2018 Turmeltaja CIC1 6/40   10.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset CIC1 6/40
20.03.2018 Dainty CIC1 3/22   06.05.2020 Syyn Kartano CIC1 5/36
24.03.2018 Dainty CIC1 1/22   21.06.2020 BRW Eventers CIC1 4/20
23.04.2018 Gealán CIC1 6/50   22.06.2020 BRW Eventers CIC1 4/20

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

31.05.2017, Eläinlääkärikäynti, kirjoittanut Cherry (238 sanaa)
Tällä kertaa pidin hieman kiirettä suunnatessani kohti Cherseytä, sillä siellä oli odottamassa neuvoton omistaja itsekseen varsoneen tammansa kanssa. Kaikki vaikutti olevan kunnossa, mutta just to be sure lupasin tulla paikalle viipymättä. Ensisilmäyksellä kumpikin vaikutti olevan kunnossa, joten suurimmaksi huolen aiheeksi muodostuikin heti tamman jälkeiset, joista kenelläkään ei ollut tietoa. Karsinasta niitä ei varmuudella löytynyt - tai ollut löytymättä. Sisätutkimuksen perusteella epäilin jälkeisten olevan yhä kiinni, ja koska varsomisesta ei edes ole mitään tarkkaa aikaa, ei voida tietää kuinka kauan ne jo ovat olleet siellä. Vielä ei Pilde ollut kipeän oloinen, mutta kiireesti se vietiin ulos kävelemään orivarsan jäädessä sisään odottelemaan. Omistajan talutellessa tammaansa minä kävin varsan läpi. Sillä vaikutti kaikki olevan kunnossa, sillä sydän- ja keuhkoäänet kuuluivat selkeinä, eikä elämää haittaavia virheitä varsan kehityksessä ollut tapahtunut. Se oli myös mitä ilmeisimmin saanut ternimaidon, ja maitoa muutenkin, juotua. Ainakin varsa osasi hienosti jo seistä pieniä aikoja ja myös imemisreaktio sillä oli vahvana olemassa. Pilden tullessa takaisin sisään suuntasi varsan suoraan nisälle, joten sillä on selvästi kaikki kunnossa. Emältä sen sijaan ei kuulunut jälkeisiä vieläkään, joten lopulta edessä oli Pilden ja nuoren varsan elämän ensimmäinen klinikkareissu edessä. Klinikalla tammalle suoritettiin kohtuhuuhtelu ja siltä poistettiin jälkeiset niin sanotusti manuaalisesti. Koska Pildellä on yhä olemassa muunmuassa kaviokuumeen riski, jätettiin ne päiväksi tarkkailuun klinikalle ennen kuin ne pääsivät takaisin kotioloihin. Toimenpide saattaa hieman heikentää tiinehtymistä jatkossa, mutta ei ole mitään syytä, miksei Pilde voisi saada myöhemminkin jälkeläisiä. Tsemppiä hevoslapsen elämään ja tammalle äidin rooliin!

31.05.2017, Mahdoton pitkäkorva, kirjoittanut Cherry (157 sanaa)
Pilden ja Nallen rakkauden hedelmä ei ollut vieläkään putkahtanut maailmaan, kun viimeisen kerran yöllä vilkaisin varsakameran kuvaa. Siitä huolimatta pari tuntia myöhemmin tallissa odotti yksi ylimääräinen nelijalkainen, enkä nyt tarkoita silloin tällöin omine lupineen lämpimään hiipivää naapurin kollia. En ensin edes kiinnittänyt Pildeen erityisesti huomiota, "koska eihän tänäkään yönä mitään tapahtunut". Väkirehuja jakaessani silmiini sattui kuitenkin jotain olkipedille kuulumatonta, nimittäin pitkät ja karvaiset varsan korvat. Meinasi siinä ämpärit ja kauhat pudota kädestä, kun tajusin tammani pyöräyttäneen rautiaan orivarsan maailmaan ilman minkäänlaista tukea. Onneksi kaikki oli sujunut ilmeisen hyvin, sillä vaikka Pilde oli jostain syystä haudannut varsansa olkiin, oli se kuitenkin hyvinvoivan oloinen ja eläinlääkäriä varmuuden vuoksi paikalle tilaillessani se jo nousikin jaloilleen ja suunnisti määrätietoisesti emänsä nisälle. Pilde oli mitä ilmeisimmin hoitanut ensimmäisen varsomisensa niin nopeasti, ettei valvoja ollut ehtinyt siitä ulkoisia merkkejä edes huomaamaan. Myöhemmin tajusin kiittää onneani siitä, että kaikki tosiaan oli mennyt ongelmattomasti, sillä pahimmassa tapauksessa tallissa olisi voinut odottaa vaikka kaksi elotonta nelijalkaista.