Furry Terry

VH16-046-0120


Furry Terryn kuvat © AK

Kutsumanimi Terry Syntymäaika, -paikka, ikä 12.06.2009, Suomi, 26-vuotias
Rotu Irlannincob Sukupuoli Ruuna
Väri Mustankirjava Säkäkorkeus 149cm
Koulutus Helppo B, 90cm, Helppo Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Mika Pohjola EVM Omistaja Cherry, VRL-12299

2 Star Prospect (893p)

​Terry on tallin niitä hevosia, jotka eivät ole päätyneet sinne taitojensa takia. Syytä ruunan hankinnalle ei kuitenkaan tarvitse kaukaa hakea, kun katsoo ruunan karvaista ja pehmeää ulkomuotoa. Luonteeltaan kirjava on aivan yhtä suloinen, kuin mitä se on ulkonäöltäänkin. Juuri ja juuri hevoskokoinen irlannincob ei ole ikinä tehnyt mitään ilkeää, vaikka sillä joskus hieman pitkät piuhat onkin.

Käsiteltäessä ruuna kerjää aktiivisesti herkkuja, jollei se jostain syystä nuoku pää hoitajansa olkapäällä. Ruuna on maailman leppoisin käsitellä ja sitä voikin pitää huoletta vapaana missä tahansa. Ainoa hankaluus hevosen kanssa voi tulla kavioiden putsauksen kanssa, sillä ne ovat valtavan kokoiset eikä Terry itse jaksaisi niitä vaivautua kannattelemaan. Jotain ruunan ahneudesta kertoo sekin, että kengittäessä hevosella on tapana yrittää saada naulat suuhunsa...

Ratsastaessa ruuna on oikea symppis. Se yrittää aina oikein kovasti ja silloin tällöin villiintyy vähän irrottelemaankin, mutta ikinä se ei ole tehnyt mitään varsinaisesti ilkeää tai saanut ratsastajaa alas selästään. Kouluratsastus on Terrylle hieman vieras käsite, mutta sen ilmeestä näkee hyvin, kuinka paljon se yrittää keksiä, mitä siltä halutaan. Terry onkin kaikkien pienten ratsastajien suosiossa sen tasaisten askeleiden ja tasaisen varman luonteensa ansioista.

Esteilläkään hevonen ei ole erityisen taitava, eikä sen tekniikalla koskaan tule olemaan asiaa kovin isoille radoille. Siitä huolimatta yritys on ruunalla hirmuinen sen pinkoessa eteenpäin minkä jaloistansa pääsee. Hevosella on tapana kiitää hetki aivan innoissaan, mutta jo muutaman hypyn jälkeen se rauhoittuu ihan hyvin ratsastettavaksi. Maastossakin Terry toimii kuin ajatus, onhan se oikeastaan luotu siihen tarkoitukseen. Ei taida olla asiaa, joka saisi tämän hevosen mielenrauhan järkkymään.


Suku & jälkeläiset

i. Also Known EVM
ic, 146cm, rtkrj
ii. Afraid of Death EVM
ic, 145cm, rnkrj
iii. Fast and Furious EVM
ic, 148cm, rnkrj
iie. Just Perfect EVM
ic, 147cm, mkrj
ie. Moonlight Shadow EVM
ic, 150cm, rtkrj
iei. Toward the Sun EVM
ic, 152cm, trtkrj
iee. Miserable Mistake EVM
ic, 152cm, mkrj
e. Full Isolation EVM
ic, 150cm, mkrj
ei. Postcard II EVM
ic, 148cm, mkrj
eii. Born to Pond EVM
ic, 150cm, mkrj
eie. Social Suffocation EVM
ic, 144cm, rnkrj
ee. Wonder Witch EVM
ic, 152cm, mkrj
eei. Reverze EVM
ic, 148cm, mkrj
eee. Semi-Model EVM
ic, 147cm, mkrj

i. Also Known on varsin esimerkillinen rotunsa edustaja. Se on rakenteeltaan lähellä ihanteellista, eikä luonteenkaan puolelta löydy valittamista. Akko on kunnostautunut parhaimmillaan kouluratsastuksessa. Ei ole ihan varmaa, onko se kerännyt pisteitä tupsujaloilla ja laineikkaalla harjallaan, vai täydellä taidolla, mutta useampia luokkavoittoja orin kontolla kuitenkin on. Akko on kilpaillut myös esteillä, mutta ei niin suurella menestyksellä. Jälkeläisiä pidetyllä hevosella onkin lukuisia, joista Terry on taidoiltaan keskitasoa.
ii. Afraid of Death oli varsin kiltti, mutta useimmiten melko vaativa ratsu. Se ratsukoulutettiin aikanaan kunnolla ammattiratsastajan toimesta ja päätyessään harrastelijalle, se joutui täysin väärinymmärretyksi. Detsu oli liian herkkä, liian hyvin ratsastettu toimiakseen harrastelijalla, jonka seurauksena se oli koko elämänsä ajan leimattuna vaikeaksi ratsuksi. Käsiteltäessä ori oli kuitenkin joka ponitytön unelma, sillä hieman hevosrajan alapuolella keikkunut oripoika nautti yhteisistä hetkistä, eikä ikinä pannut pahakseen ylimääräisiä herkkupaloja tai rapsutuksia.
ie. Moonlight Shadow oli suuri ja kömpelö, mutta varsin äidillinen tamma. Sillä riitti aina rakkautta kaikille, eikä Moonin korvat tainneet ikinä liimautua sen niskaan kiinni. Käsiteltäessä tammaa kiinnosti aina kovasti kaikki, mitä ihmiset sen ympärillä puuhailivat. Myös ratsastaessa tamma oli aina kiinnostunut ympäristöstään ja vaikka se teki pienen hetken töitä ratsastuskoulussakin, kunnostautui hevonen kaikkein parhaiten vaellusratsuna. Moon oli niin varmajalkainen, tasainen ja luotettava ratsu, että sen selkään uskalsi laittaa kaikki aina vauvasta vaariin saakka. Tamman pois nukkuminen jättikin suuren loven kymmenien, ellei satojen hevosen fanien joukkoon. Onneksi maailmaan jäi tammalta kolme aivan ihanaa jälkeläistä, jotka ovat perineet täydelliseltä emältään paljon hyvää.
iii. Fast and Furious oli alun alkaen harrastelijamaisen kasvatuksen lopputulos, joka ensimmäisinä vuosinaan sai ilahduttaa kauniilla värityksellään ja ystävällisellä luonteellaan kotieläinpihan vieraita. Toiminnan loputtua parhaassa iässä ollut herranen myytiin yksityisen omistajan kautta ratsastuskouluun, jossa se ruunattiin. Farssista tuli varsin pidetty opetusmestari, jota jäi kaipaamaan tusinoittain pieniä ihmisiä. Onkin onni, että ensimmäisessä kodissaan ori pääsi astumaan tammoja melko vapaasti. Se jättikin maailmaan useita suloisia karvaooppeleita, joista parhaiten menestynyt jopa kilpaili kiitettävällä tasolla.
iie. Just Perfect oli miellyttävä käsitellä ja vielä mukavampi ratsastaa. Tamman vahvinta lajia oli maastoratsastus, sillä varmempaa ratsua sai hakea. Kompuroida ei Fetto edes osannut, eikä säikkyminen kuulunut sen päiväjärjestykseen alkuunkaan. Kentällä pakertamisesta ei tamma pitänyt, mutta metsään päästyään ei työmotivaatio ollut loppua ollenkaan. Muutamia startteja Fetolle kertyi matkaratsastuksesta, joka oli erittäin lähellä paitsi ratsastajansa myös hevosen itsensä sydäntä. Hevosen kohtalo oli kuitenkin jäädä humalassa ajelevan rekkakuskin alle, eikä silloin ollut mitään tehtävissä tamman hyväksi.
iei. Toward the Sun oli ulkokuoreltaan vahva, mutta sisimmästään oikea mamman mussukka. Ori ei helposti luottanut kehenkään, mutta kun maaginen yhteys Tonin ja ihmisen välillä sitten oli syntynyt, oli hevonen valmis tekemään mitä tahansa. Käsiteltäessä ori oli ehkä hivenen murhaavan näköinen, mutta liikkelle päästessään se oli varsin iloinen ja yhteistyöhaluinen tapaus. Miinuspuolena Tonilla oli sen traumaattinen historia, joka sai sen helposti sinkoamaan kuuhun pienestäkin rasahduksesta. Varsin näyttävä ja suurikokoinen irlannincob jätti maailmaan suuria, mutta varsin mukavia jälkeläisiä.
iee. Miserable Mistake oli todellakin suunnittelematon varsa, mutta tällä kertaa lopputulos oli varsin miellyttävä. Kun valjakkotamma ja lännenratsuori yhdistetään, on lopputuloksena varsin miellyttämisenhaluinen mutta tasaluonteinen varsa. Tamman pää kesti aivan kaiken, mitä sillä ikinä keksittiinkään yrittää. Emänsä tapaan Virhe teki leipätyönsä valjakkokärryjen edessä, vaikka ehtikin kokeilla elämässään hieman kaikenlaista. Monen epäonnistuneet yrityksen jälkeen hevonen saatiin kerran kantavaksikin, ja onneksi jälkeläisestä tuli heti napakymppi, sillä Virheen inhottava kiimahäiriö tuhosi haaveet toisesta jälkeläisestä.

e. Full Isolation on varsin miellyttävä hevonen kaikin puolin. Rakenteeltaan hieman kolho tamma korvaa puutteitaan luonteellaan, joka on koko lailla täydellinen. Pikkulapset voi päästää huoletta puuhastelemaan Ison seuraan, sillä tämä tulee vielä aikuisiakin paremmin toimeen nimenomaan lasten kanssa. Ratsuna Iso on varmajalkainen ja rauhallinen ratsu, ei siis ihmekään, että se on vaellustallinsa suosituimpia ratsuja. Tamman leveään selkään voi istuttaa kokemattomimmatkin ihmiset, vaikka nykyään Iso viettääkin pääasiassa leppoisaa eläkeläistamman elämää tehden silloin tällöin varsoja.
ei. Postcard II eli tutummin Posse oli vahvaluontoinen, mutta kerran luottamuksen voitettuaan ikuisesti uskollinen ori. Herralla oli omat ärsyttävät tapansa, kuten hieman jyrätä taluttaessa ja metelöidä ruokinta-aikaan, mutta suoranaisesti ilkeä se ei missään tapauksessa ollut. Ratsastaessa Possella oli usein sama jyrävaihde päällä kuin taluttaessa, mutta mikäli hevosta sai herkisteltyä sopivasti, löytyi siitä myös pieni kilparatsu. Vahvimmillaan ori oli kuitenkin työnteossa, ja se osasi työajon kaikki salat.
ee. Wonder Witch oli monen mielestä pystyynkuollut kehäraakki, ja mikäli arvostelija oli vain satunnaisesti tamman elämään vaikuttava tekijä, tältä todellakin saattoi vaikuttaa. Velhoa paremmin tunteneet kuitenkin ymmärsivät hevosen vain viihtyvän hyvin omissa oloissaan ja päätyneen aivan väärään paikkaan ratsastuskouluun. Eläkepäivinään turvallinen ratsu pääsi pienelle maalaistallille, jossa Velho sai viettää viimeiset vuotensa siitostammana. Se oli varmasti hevosen onnellisinta aikaa, sitä oli tuskin tunnistaa aikaisemmasta.
eii. Born to Pond oli sukunsa tapaan melko vahvaluontoinen otus, vaikkei se ilkeä ikinä ollutkaan. Orilla, sittemmin ruunalla oli hyvin vahvat mielipiteet, joista se ei mielellään luistanut. Bond oli pienestä pitäen irlannincobiksi varsinainen liikeihme, jonka takia sille sen kehnosta luonteesta huolimatta toivottiin muutamaa jälkeläistä. Ruunaamisen jälkeen Bondista tuli helpompi käsitellä, ja sen kanssa pystyi alkaa myös ratsastamaan. Ikinä hevonen ei kuitenkaan saavuttanut mitään suurta, kaikesta huolimatta ei edes näyttelykehässä.
eie. Social Suffocation oli erikoisenvärinen ja pienikokoinen hevonen, joka soveltui loistavasti työskentelyyn niin pellolla kuin metsässäkin. Ratsun uraa Suffeli ei ikinä edes kokeillut, ellei satunnaisia laitumelta talliin ratsastamisia lasketa mukaan. Tamma oli siis puhtaasti vanhan ajan työhevonen, jolla tehtiin vanhoilla päivillään vielä pari jälkeläistä. Kaunis tammavarsa jäi maataloon jatkamaan emänsä jalanjäljissä, mutta hankalaluontoinen oripoika lähetettiin maailmalle.
eei. Reverze oli rauhallinen ja itsevarma herrasmies, jonka yksi tärkeimpiä tehtäviä olikin pitää nuoremmat pojat kurissa ja nuhteessa. Pihaton kuninkaasta kuoriutui tarvittaessa myös teiden ritari, kun se valjastettiin juhlavaunujen eteen. Zeta teki useita keikkoja kyyditen hääpareja, ja vierailipa se myös ilahduttamassa vanhuksia ja päiväkodin asukkaita. Zetaa ei ikinä treenattu tavoitteellisesti ratsuksi, mutta perusasiat se taitoi vaikka unissaan. Orin selkään pystyi turvallisesti laittamaan kenet tahansa ja vankka herra hoiti työnsä kunniallisen arvokkaasti.
eee. Semi-Model eli tutummin Semmi oli oikein vanhan linjan jalostuksen tulos, lyhytjalkainen ja vankkarunkoinen. Se oli käytökseltään tammamainen, vaikka asiallisella käsittelyllä se olikin todella mukava hevonen pienestä luimuilustaan huolimatta. Semmi peruskoulutettiin niin satulaan kuin kärryjen eteen, mutta satunnaisia sunnuntaimaastoja lukuun ottamatta ei tamma pahemmin töitä tehnyt. Ensimmäisen varsansa syntymän jälkeen tamma sai kaviokuumeen, joka lopulta sai kavioluuhun niin paljon muutoksia, että varsan päästessä lähelle vieroitusikää oli armollisempaa päästää Semmi vihreämmille laitumille.

Jälkeläiset
Pakasteita jäljellä 2kpl

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Emä Omistaja
25.05.2020 Ori Furry Jerry KV-III, EV-I, KEV-II Lavendera Cherry, VRL-12299

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (42 kpl)

12.01.2017 Romilly Helppo C 3/69   30.01.2017 Hengenvaara Helppo B 4/50
18.01.2017 Fiktio Helppo C 1/40   30.01.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo B 6/50
19.01.2017 Fiktio Helppo C 2/40   01.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo B 2/50
21.01.2017 Kuuramaan hevostalli Helppo C 4/30   02.02.2017 Kilpakeskus Reiter Helppo B 2/30
11.02.2017 Kisakeskus Lapland Helppo C 4/50   03.02.2017 Kilpakeskus Reiter Helppo B 4/30
12.02.2017 Kisakeskus Lapland Helppo C 2/50   07.02.2017 Teilikorpi Helppo B 5/50
13.02.2017 Romilly Helppo C 4/45   08.02.2017 Teilikorpi Helppo B 7/50
19.02.2017 Romilly Helppo C 3/45   09.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo B 3/50
20.02.2017 Teilikorpi Helppo C 2/50   12.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo B 2/60
21.02.2017 Teilikorpi Helppo C 1/50   13.02.2017 Ventos Helppo B 4/30
27.02.2017 Teilikorpi Helppo C 5/50   16.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo B 2/52
22.05.2017 Fiktio Helppo C 4/38   25.01.2017 Shinevalley Helppo B 3/40
28.05.2017 Fiktio Helppo C 3/38   15.02.2017 Romilly Helppo B 5/59
12.01.2017 Romilly Helppo B 8/82   17.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo B 5/60
17.01.2017 Fiktio Helppo B 5/40   21.02.2017 Teilikorpi Helppo B 5/50
17.01.2017 Hengenvaara Helppo B 6/50   22.02.2017 Teilikorpi Helppo B 6/50
20.01.2017 Hengenvaara Helppo B 1/50   25.02.2017 Teilikorpi Helppo B 1/50
22.01.2017 Hengenvaara Helppo B 6/50   09.03.2017 Oakhill Helppo B 3/30
24.01.2017 Hengenvaara Helppo B 5/50   17.05.2017 Koistila Helppo B 1/30
24.01.2017 Teilikorpi Helppo B 5/50   26.05.2017 Kilpailukalenteri Stewart Helppo B 4/100
28.01.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo B 1/50   31.05.2017 Savage KRJ-CUP Helppo B 11/234

ERJ:n alaiset sijoitukset (42 kpl)

21.01.2017 Ros Cirein 60cm 2/24   17.01.2017 Cadogan Ponies 70cm 4/40
23.01.2017 Ros Cirein 60cm 4/24   14.01.2017 Ratapihan Ratsutalli 70cm 4/20
25.01.2017 Ros Cirein 60cm 2/24   09.01.2017 Romilly 80cm 6/69
27.01.2017 Ros Cirein 60cm 1/24   13.01.2017 Ratapihan Ratsutalli 80cm 6/69
29.01.2017 Ros Cirein 60cm 1/24   15.01.2017 Ratapihan Ratsutalli 80cm 1/26
01.02.2017 Ros Cirein 60cm 2/24   06.02.2017 Bellgrove 80cm 4/29
01.02.2017 Ros Cirein 60cm 4/22   11.02.2017 Ventos 80cm 2/30
02.02.2017 Ros Cirein 60cm 1/24   13.02.2017 Ventos 80cm 4/30
02.02.2017 Ros Cirein 60cm 2/22   15.02.2017 Ventos 80cm 4/30
06.02.2017 Ros Cirein 60cm 3/24   16.02.2017 Metsovaara 80cm 1/40
07.01.2017 Cadogan Ponies 70cm 2/40   18.02.2017 Ventos 80cm 5/30
08.01.2017 Cadogan Ponies 70cm 4/40   20.02.2017 Metsovaara 80cm 4/40
11.01.2017 Cadogan Ponies 70cm 4/40   17.05.2017 Ricota 80cm 3/21
16.01.2017 Cadogan Ponies 70cm 2/40   15.01.2017 Järnbyn hevoskeskus 90cm 3/40
18.01.2017 Cadogan Ponies 70cm 3/40   20.01.2017 Järnbyn hevoskeskus 90cm 2/40
19.01.2017 Cadogan Ponies 70cm 4/40   02.02.2017 Kilpailukeskus Reiter 90cm 3/30
05.01.2017 Cadogan Ponies 70cm 3/40   08.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset 90cm 2/30
06.01.2017 Cadogan Ponies 70cm 5/40   08.02.2017 Järnbyn hevoskeskus 90cm 2/30
07.01.2017 Cadogan Ponies 70cm 1/40   09.02.2017 Bellgrove 90cm 2/30
13.01.2017 Cadogan Ponies 70cm 1/40   12.02.2017 Järnbyn hevoskeskus 90cm 5/30
16.01.2017 Cadogan Ponies 70cm 1/40   17.02.2017 Teilikorpi 90cm 4/40

KERJ:n alaiset sijoitukset (43 kpl)

01.02.2017 Mörkövaara Aloittelijaluokka 2/26   05.06.2017 Turmeltaja Helppo 2/30
03.02.2017 Mörkövaara Aloittelijaluokka 2/26   10.06.2017 Mörkövaara Helppo 2/30
06.03.2017 Mörkövaara Aloittelijaluokka 4/26   12.06.2017 Turmeltaja Helppo 3/30
10.02.2017 Mörkövaara Aloittelijaluokka 4/26   16.06.2017 Cadogan Ponies Helppo 3/30
19.01.2017 Brokeback Helppo 4/30   17.06.2017 Turmeltaja Helppo 3/30
25.01.2017 Brokeback Helppo 4/30   18.06.2017 Cadogan Ponies Helppo 5/30
26.01.2017 Brokeback Helppo 3/30   09.07.2017 Mörkövaara Helppo 4/27
31.01.2017 Brokeback Helppo 1/30   10.07.2017 Mörkövaara Helppo 2/27
01.02.2017 Romilly Helppo 2/40   14.08.2017 Hengenvaara Helppo 1/30
02.02.2017 Kilpakeskus Reiter Helppo 2/30   17.08.2017 Turmeltaja Helppo 3/30
03.02.2017 Romilly Helppo 2/40   18.08.2017 Hengenvaara Helppo 2/30
03.02.2017 Kilpakeskus Reiter Helppo 3/30   14.09.2017 Turmeltaja Helppo 5/30
03.02.2017 Kevolehto Helppo 5/39   25.09.2017 Hengenvaara Helppo 4/30
06.02.2017 Kevolehto Helppo 1/39   27.09.2017 Hengenvaara Helppo 5/30
08.02.2017 Kevolehto Helppo 1/39   01.12.2017 Turmeltaja Helppo 3/40
11.02.2017 Cadogan Ponies Helppo 2/40   04.12.2017 Turmeltaja Helppo 6/40
15.02.2017 Cadogan Ponies Helppo 3/40   06.12.2017 Turmeltaja Helppo 6/40
17.02.2017 Cadogan Ponies Helppo 1/40   07.12.2017 Turmeltaja Helppo 1/40
22.02.2017 Ventos Helppo 5/30   09.12.2017 Team J&K Helppo 5/40
13.05.2017 Turmeltaja Helppo 1/30   11.12.2017 Duán Stable Helppo 4/30
15.05.2017 Turmeltaja Helppo 1/30   05.01.2018 Mörkövaara Helppo 7/77
30.05.2017 Turmeltaja Helppo 1/30          

Valmennukset

22.12.2018, Estevalmennus, valmentajana Jannica (515 sanaa)
Mutta eipä heillä ollut kauaa aikaa ilakointiin, sillä samanlaisia neuvoja oli tulossa heitä kohden melkoisella vauhdilla. Olikohan leiriläisillä mennyt vähän edellisilta kenties myöhäiseksi, kun ei iltapäivällä riittänyt ollenkaan enää motivaatiota, mielessäni kävi jopa perua koko estetreeni ja siirtyä suorilta valmentamaan koko porukkaa koulussa, mutta ehkä eilinen koulutreeni sai riittää toistaiseksi. Saitte nostaa laukan ja tehdä laukassa muutamia ympyröitä, joiden jälkeen pidin kävelytauon ja kävin hakemassa kupposen kuumaa tallityttöjen jäädessä kiltisti kokoamaan rataa maneesiin antamieni piirustusten mukaisesti, jaa-a, saas nähdä millainenkohan rata siellä taas odotti kun tuli takaisin, monet kerrat oli ohjeistettu miten laskettiin askeleita esteiden välissä ja miten mittasuhteet menivät radalla, välillä huomasi ettei heillä juurikaan ratsastuksesta ollut kokemusta kun linjat olivat ihan hukassa. Oli taas yksi niitä päiviä, jolloin teki mieli lirauttaa kahvin joukkoon hieman muutakin.
Palatessani oli erikoisennäköinen rata pystytetty seitsemän esteen kera, joista neljällä lähdimme ensinalkuun verryttelemään ympyrällä. Muuten sujui oikein kivasti, mutta vielä olisi vaadittu lisää skarppiutta Terryltä, lähestymiset olivat kuitenkin hyviä ja hypyt sujuvia, joten en jaksanut itsestään selvyyksiä enää huudella uudelleen keskeltä maneesia, kaippa sitä vauhtiakin sitten tulisi ruunaan (ja ratsastajaan) kun nostettiin esteitä. Marssitin tytöt radalle kaikkien hypättyä kertaalleen nämä neljä estettä nostamaan esteitä. Sekään ei mennyt ihan kuin strömsössä, pari estettä taisi jäädä vähän vinoiksi, noh, mitäpä siitä, naurahdin ja laskin puomit niin että toinen pää oli tosiaankin parikymmentä senttiä alempana. Cherry katsoi minua kulmiaan nostaen, kun sanoin että nyt kelpasi hypätä sitten koko rata, mikäli vielä muistaa miten se menikään. Tyttö katseli arvioivasti esteitä, kertasi mielessään radan ja teki sitten elämänsä ehkä parhaan suorituksen. Kiittelin suoritusta ja näytin toisillekin että näin homma kuului hoitaa kotiin!
Seuraavaksi lisäsin kolmoissarjalle vesimaton kahden viimeisen esteen alle. Terrylle nämä eivät sen kummempaa ihmetyksen aihetta tuottaneet, en ole ihan varma huomasiko ruuna edes että sellaisia siellä oli, se kun oli tajunnut katsomon reunalla olevan takinkin Cherryn huvitukseksi vasta kun tunnista oli kulunut jo reilun puolet. Vesiestettä nostettiin toiselle kierrokselle, alettiin olla Cherryn ja Terryn maksimikorkeudessa jo, toiset vain ihastelivat suorituksia kerta toisensa jälkeen ja katsomoonkin oli alkanut hoitajien lisäksi valua porukkaa ihmettelemään minne kaikki olivat kaikonneet tallista. Kyllähän siinä ihmetellä kelpasikin, työskentely oli saumatonta, enkä olisi ikinä uskonut, että Terry ylittää tämänkorkuisia esteitä, alkutunnin meno kun ei ollut ihan niin sulavaa ollut. Loppuverryttelyt saitte vielä tehdä itsenäisesti kevennellen ja antaen hevosten venytellä kaulaansa.


Päiväkirja

08.03.2017, Eläinlääkärikäynti, kirjoittanut Cherry (62 sanaa)
Tällä kertaa Terry oli päässyt eroon valtaisasta mammuttikarvastaan, jolloin se näyttikin aivan eri hevoselta. Edellisellä kerralla hoidettu madotus oli tuottanut tulosta, sillä hevosen karva oli alkanut kiiltää ja muutoinkin hevonen oli tullut muodoiltaan pyöreämmäksi. Käytökseltään Terry oli tälläkin kertaa varsin lutuinen sen käyttäessä kaiken aikansa taskujeni tutkimiseen herkkujen toivossa. Saattoipa se sieltä jokusen vanhan namusen löytääkin. Kaikin puolin hyvässä kunnossa oleva ruuna.

11.02.2017, Tarinakilpailut Sysälässä, kirjoittanut Cherry (98 sanaa)
Kilpatoverisi on unohtanut ottaa tarpeeksi lämmintä vaatetta ja hytisee nyt huulet sinisenä kylmästä. Suostut lainaamaan hänelle lämmintä päälle. Mitä lainaat?
"Miten on mahdollista, ettet muista ottaa ensimmäistäkään loimea mukaan helmikuisiin pakkaskisoihin?!" jyrähtelin hevosenhoitajalleni. Samalla näin silmäkulmastani kylmästä hytisevän nuoren tyttösen, joka vaikutti jäätyneen kiinni poninsa selkään.
"Katso nyt, jos meillä olisi yksikin viltti mukana, olisin voinut lainata sitä hänelle!" syyttelin hoitajaani, vaikka tiesinkin hänen jo ymmärtäneen pointtini. Kuumeisesti aloin pohtia, mitä voisin tulevaisuuden kilpastaralle lainata. Lopulta päädyin lainaamaan hänelle kerroksen omista vaatteistani. Kunnon kasarivermeet hirvittävine väriyhdistelmineen, lepattavine housuineen ja avonaisine paitoineen olivat lapsen päällä aivan liian suuria ja näyttivät kamalalta, mutta ainakin olin yrittänyt auttaa häntä. Tytön äiti ei kuitenkaan ollut vaatteista kovin ilahtunut, tiedä sitten mistä syystä...