Furry Jerry

VH20-046-0067


Furry Jerryn kuvat © Zuzana Buráňová

Kutsumanimi Jerry Syntymäaika, -paikka, ikä 25.05.2020, Suomi, 4-vuotias
Rotu Irlannincob Sukupuoli Ori
Väri Mustankirjava Säkäkorkeus 146cm
Koulutus Helppo B, 80cm, Harrasteluokka Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Cherry, VRL-12299 Omistaja Cherry, VRL-12299

20.06.2020: KV-III
(6 + 4 + 2 + 1 + 3 + 2 + 1 = 19p)

30.09.2020: EV-I
(4 + 1 + 4 + 2 + 5 + 9 = 34p)

25.09.2020: KEV-II
(7 + 8 + 1 + 3 + 2 + 9 = 30p)

Jerry on rauhallinen pikkumies, oikein fiksu ollakseen vielä varsin vihreäkin. Otus ei viitsi elämää turhaan stressata, saahan haasteet selvitettyä ilman ylimääräistä murehtimistakin. Kiire nuorella orilla ei ole kuin korkeintaan syömään, harvemmin sinnekään niin kovasti, että juoksuaskelia tarvitsisi ottaa. Söpön katseensa turvin tupsujalka onnistuu kerjäämään herkkuja vähän liiankin kanssa. Ilkeäksi näykkijäksi se ei ole oppinut, mutta ylimääräisiä kiloja kirjava hulmuharja runkoonsa helposti kerryttää.

Käsiteltäessä Jerry on mukavuudenhaluinen ja laiskanpulskea, mutta ehdottoman kiltti kuitenkin. Ori näyttää tunteensa avoimesti, etenkin silloin kun hoitaja huitoo kumisualla oikeaan suuntaan. Huomiosta pulska poika pitää kovasti, eikä se fanita liukuhihnapäiviä, jolloin hoidot ja treenaukset tehdään tiukan aikataulun puitteissa. Korvansa Jerry kääntää niskaan vain aniharvoin, yleensä vain tilanteissa, joissa hoitopaikan vieruskaverin naama ei miellytä millään tavalla. Pikkumies ei ole mikään muiden hevosten vihaaja, mutta muutama sellainen hevonen tallista kuitenkin löytyy, joita tankkeri ei pitkän päälle jaksa katsella. Tavoilleen uskollisena tukkajumala matkustaa mutkattomasti, ja se käyttäytyy mallikelpoisesti myös kisapaikoilla. Mahan kurniessa Jerry saattaa hieman pitää meteliä, mutta vieraskoreutta siitä löytyy kuitenkin sen verran, että yökylässä ollessaan se osaa pitää turpansa nätisti kiinni.

Joku voisi kuvailla Jerryä tylsäksi ja ennalta-arvattavaksi ratsuksi, mutta toisaalta sitä pidetään myös pomminvarmana lastenratsuna ja varmajalkaisena tädinkuljettimena. Jokaiselta löytyy joku mielipide tupsujalasta, mutta kaikkien mieleen se ei hitaan käynnistyksensä ja verkkaisen etenemistahtinsa vuoksi ole. Irlannincobin massa tuottaa joitain haasteita ja rajoituksia sen käyttöön, mutta pääasiassa se puksuttaa kaurojensa eteen aivan siinä missä kaikki muutkin. Dieselmallin koneena ei Jerryn kanssa vauhti pääse yllättämään, mutta sen leveässä nojatuoliselässä kelpaa nautiskella Suomen idyllisistä maisemista hieman rauhallisemmassakin tahdissa. Sileänratsastuksessa ori on usein hieman kuuro avuille ja se yrittää laistaa työnteosta parhaansa mukaan. Taitava ratsastaja laittaa kuitenkin nopeasti stopin laiskottelulle, jonka jälkeen Jerry on suhteellisen tasapainoinen ja hetkittäin vähän motivoitunutkin ratsu.

Hypätessä ei tarvitse pelätä, että ponikokoinen sotalaiva lähtisi läpyttämään tai keksisi muitakaan hassunhauskoja tempauksia. Aikaratsastuksesta ei Jerryn kanssa kannata haaveillakaan, mutta lyhytjalkaiseksi lihapullaksi se hyppää yllättävän paljon ja uskomattoman hyvällä tekniikallakin vielä. Tukkajumala ei juuri ylitettävien esteiden koostumuksesta välitä, vaan se kampeaa itsensä ylitse niin puomi- kuin maastoesteistä vesimatot ja haudat mukaanlukien. Maastoratojen vesiesteet, jotka orin tasolla useimmiten ovat pelkkiä pakollisia vedessä olevia portteja, se selvittää rohkeasti ja roiskeita säästelemättä. Jerry onkin melkoinen vesipeto, joka uimaretkelle mukaan päästyään ei malttaisi millään nousta pois vedestä vain kotiinpäin lähteäkseen. Ori ei pelkää käytännössä mitään eikä ketään, joten se on luotettavaa seuraa niin kotona, maastossa kuin kilpareissuillakin, ja juuri tasaisenvarman luonteensa vuoksi se onkin niin loistava tyyppi tutustuttamaan uusia ratsastajia kilpaurheilun ihmeelliseen maailmaan.


Suku & jälkeläiset

i. Furry Terry
ic, 149cm, mkrj
ii. Also Known EVM
ic, 146cm, rtkrj
iii. Afraid of Death EVM
ic, 145cm, rnkrj
iie. Moonlight Shadow EVM
ic, 150cm, rtkrj
ie. Full Isolation EVM
ic, 150cm, mkrj
iei. Postcard II EVM
ic, 148cm, mkrj
iee. Wonder Witch EVM
ic, 152cm, mkrj
e. Lavendera
ic, 144cm, mkrj
ei. Heathertoes EVM
ic, 150cm, mkrj
eii. Sigismondo EVM
ic, 151cm, mkrj
eie. Jaylin EVM
ic, 147cm, mkrj
ee. Perfina EVM
ic, 144cm, mkrj
eei. Tommaso EVM
ic, 160cm, m
eee. Savanah EVM
ic, 150cm, mkrj

Sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Emä Omistaja

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

ERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

KERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

05.06.2020, Varsa-aikojen ihmettelyä, kirjoittanut omistaja (135 sanaa)
Shetlanninponit ja irlannincobit ovat kaikista maailman varsoista niitä kaikkein söpöimpiä: pieniä, paksuja ja uskomattoman karvaisia. Tyypillisesti niiltä löytyy myös kauniit nappisilmät, joilla ne toljottelevat ihmeellistä maailmaa ympärillään. Yhtään muita tänä vuonna syntyneitä varsoja vähättelemättä on pakko myöntää, että suloisuuskilpailussa Jerry on jakamattomalla ensimmäisellä sijalla. Orivarsa on kovasti tullut vanhempiinsa, ja tällä tarkoitan paljon muutakin kuin sen kirjavaa karvapeitettä tai muhkeita vuohistupsuja unohtamatta sen kurittomina rehottavia korvakarvojakaan. Jerry on kovin kaunis yksilö myös sisältäpäin, eikä se ole jäänyt tallilla huomaamatta keneltäkään. Vähän väliä Veran ja Jerryn yhteiseltä karsinalta kuuluu ihastelevia kommentteja siitä, kuinka hieman toista viikkoa tällä pallolla tallustellut varsa voikaan olla niin sosiaalinen, kiltti ja oppivainenkin vielä. Tämä kasvatti tuskin tulee ikinä kapuamaan niin korkeisiin luokkiin kilpailuissa, että se niiden kautta tulisi tunnetuksi, mutta ehkä se onnistuu keräämään itselleen hyvää mainetta erinomaisena harrasteratsuna ja opetusmestarina.

15.06.2020, Kasvukipuja, kirjoittanut omistaja (117 sanaa)
Jerry oli ensimmäisen elinvuotensa kovin pienikokoinen, paksu kyllä mutta säkäkorkeudeltaan selvästi ikätovereitaan matalampi. Sisäloisten varalta varsaa lääkittiin useaan otteeseen ilman selkeää vastinetta hoitoon, ja eläinlääkäriäkin vaivattiin useaan otteeseen mahdollisten muiden ongelmien diagnosoimiseksi. Mitään ei kuitenkaan ikinä löytynyt, ja jo toisena talvenaan Jerry alkoikin kiriä kasvussa oikein hyvällä tahdilla kavereitaan. Kolmevuotiskeväänä otetuissa irtopalakuvissa ei moitittavaa ollut, joten ehkä alun hidas kasvu suojasi sitä nivelten ongelmilta myöhemmällä iällä. Muita ongelmia Jerryn elämän alkutaipaleella ei ollut: se sosialistui tamma-varsa -laumassa, opetteli hevosen perustaitoja hyvien hoitajien käsissä ja väläytteli aina silloin tällöin oikein kivoja luonteenpiirteitäänkin. Jerryä katsellessa minulle tulee usein vahva tunne siitä, että jonain päivänä pikkupojasta kasvaa vielä melko mukava yksilö, joka voisi potentiaalisesti joskus toimia vaikka tyttäreni Amalian harrastuskaverina.

21.07.2020, Ratsukoulutusta, kirjoittanut omistaja (113 sanaa)
Jerry on pienestä pitäen ollut helppo koulutettava ja nopea oppimaan, joten sen satulaanlaittamisesta ei kukaan osannut tehdä vaikeaa edes pahimmissa painajaisissaan. Ori oppi juoksemaan ympyrällä vain parin harjoittelukerran jälkeen, eikä se ollut millänsäkään selkäänsä viritetystä ensisatulastaan. Ratsastajan painoa hevonen ihmetteli muutaman hetken verran, mutta heti satulaannousun jälkeen sen kanssa päästiin ottamaan myös ensimmäiset onnistuneet askeleet stuntti selässä. Harjoituksista jäi joka kerta hyvä mieli niin hevoselle kuin kouluttajillekin, ja nopeasti edistystä oli tapahtunut niin paljon, että ori klaarasi jo kaikki askellajit ratsastaja selässään. Se oli hyvä hetki päästää nuori ori ansaitulle kesälomalle, jonka aikana se saisi kaikessa rauhassa sulatella kaikkea oppimaansa. Tältä pohjalta Jerryn tulevaisuudennäkymät vaikuttivat hyvinkin valoisilta, eikä pakottavaa tarvetta koulutuksessa kiirehtimiseen ollut.