Kuuran Sakarias

VH24-018-0003
EV-I, SV-II



Kuuran Sakariaan kuvat ovat tallin omaisuutta. Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmiksi.

FAKTAT FAKTOINA


Nimi Kuuran Sakarias Kutsumanimi Sakke
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori Säkäkorkeus, väri 151cm, tummanpunaruunikko
Syntymäaika, -paikka 02.01.2024, Suomi Ikä 3-vuotias
Koulutus Helppo A, re. 100cm, me. 90cm Painotus Esteratsastus
Kasvattaja Kuuran Suomenratsut Omistaja Cherry, VRL-12299

HISTORIAN HAVINAA

Kuuran Sakarias syntyi heti vuoden vaihduttua, mikä teki orivarsasta myös Kuuran ensimmäisen vuonna 2024 syntyneen kasvatin. Lähes olemattomaksi jääneen kasvatusvuoden 2023 jälkeen Sakken syntymä lupaili hyvää: ryhdikkään ruunikon myötä halu jatkaa jo vuonna 2018 aloitettua kasvatustyötä teki paluutaan voimakkaampana kuin aikoihin. Odotukset Sakken suhteen ovatkin enemmän kuin korkealla: sille povataan menestystä niin kilparadoilta kuin siitosorinakin. Sukujuurtensa puolesta suomenhevosesta ei voi tulla muuta kuin menestyjä!

NE SANOVAT MINUN OLEVAN

Sakke on kohtelias hevonen käsitellä; ei pystyyn kuollut, mutta ei myöskään röyhkeä tai karjas. Orille on ollut pienestä pitäen helppo opettaa käytöstapoja ja vaikka se onkin virtaisa, onnistuu sen energian kanavointi oleelliseen useimmiten vaivatta. Muista hevosista Sakke on kiinnostunut, mutta ei kuitenkaan liian innokkaalla tavalla. Ruunikko pysyy helposti vähän kokemattomammankin käsittelijän näpeissä, eikä se rynni tai riehu taluttaessa vieraissakaan paikoissa. Sakke nauttii pitkistä hoitotuokioista, eikä se pistä pahakseen esimerkiksi klippausta tai kylpytuokiota. Ori on myös helppo varustaa, kengittää ja kuljettaa. Ruuistaan Sakke ei ole tarkka - päinvastoin - välillä hevonen on jopa työläs pitää hyvässä lihassa, kun se nirsoilee rehujensa kanssa eikä aina edes muista maistaa sille tarjottuja eväitä. Runsaalla heinäruokinnalla, energiarikkailla palautusjuomilla ja erityisen maistuvilla ylläpitorehuilla ori pysyy kuitenkin kohtalaisessa kunnossa ja jaksaa vielä tehdä työnsäkin.

Ratsastaessa Sakke liikkuu korvat pystyssä tarmokkain askelin. Orissa on sen verran showmiestä, että se viihtyy parrasvaloissa ja nauttii esiintymisestä täysin siemauksin. Ratsastajalle tuntuma ruunikkoon on kevyt, mutta ei kuitenkaan olematon. Suomenhevonen on herkkä istunnalle, mutta myös ratsastajansa energialle. Mikäli pilotti hevosen satulassa siis jännittää tiettyä estettä kilparadalla, saattaa siitä Sakkenkin mielessä muodostua tarpeettoman pelottava mörkö. Normaalisti hevonen on ennakkoluuloton etenijä, eikä sitä tarvitse patistella erikoistenkaan esteiden ylitse. Hevosen kapasiteetti ei varsinaisesti ole rajoittunut, mutta estekorkeuden noustessa hevosen tekemien huolimattomuusvirheiden määrä kuitenkin nousee selvästi. Maastoratsuna Sakke on liikennevarma ja se sopiikin parhaiten letkan vetohevoseksi. Orilla on vahva kilpailuvietti, joka laukkasuorilla saattaa hetkeksi ottaa vallan muutoin niin kuuliaisesta suomenhevosesta.

PERHE ON PAINAJAINEN

i. Villahaan Salama
SLA-I, EV-II, SV-I
sh, 160cm, rt
ii. Kaunon Sammeli
sh, 156cm, vprt
iii. Toivon Salaisuus
KTK-III, ERJ-I, SLA-I, SV-II
iie. Ch Vähäpellon Marenki
KTK-III, KRJ-I, SLA-I, YLA2
ie. Villahaan Kerttuli
ERJ-I
sh, 157cm, prt
iei. Villahaan Heijalivei
iee. Villahaan Kuisku
KRJ-I, ERJ-I, SLA-I
e. Kuuralehdon Yvonna
ERJ-I, SLA-II, EV-I, SV-II
sh, 150cm, trn
ei. Huvin Elmero
SV-I
sh, 150cm, rt
eii. Elias Luned
ERJ-I, SLA-II
eie. Huvin Melinda
KTK-III, ERJ-I, SLA-I, EV-I, SV-I
ee. Murroksen Yanessa
KTK-II, SV-II
sh, 150cm, rnvkk
eei. Koistilan Suutari
KTK-II
eee. Sylvin Ystävä



iiii. Rönsyrölli KTK-III, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, SLA-I
iiie. Toivon Kipinä ERJ-II, KERJ-III, SLA-II, YLA2
iiei. Kuusvelho KTK-II, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I
iiee. Nokihelmi VSN Ch, KTK-II, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, SLA-I
ieii. Heijaus
ieie. Hippunen
ieei. Pikku-Valio KRJ-II, ERJ-II, SLA-II
ieee. Heinistön Kerttu KRJ-II, ERJ-II, SLA-II
eiii. Sananlasku
eiie. Vinkas
eiei. Kahlitun Savumerkki VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I*, YLA3
eiee. Viiman Melda ERJ-I, SLA-II
eeii. Sumuharja VSN Ch, KTK-II, KRJ-I
eeie. Virili VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, ERJ-I
eeei. Tjefred KTK-II, KRJ-I, ERJ-I, SLA-I, YLA2
eeee. Ikihelmi KRJ-II, KERJ-II, SLA-II, YLA2

POJASTA POLVI PARANEE

00.00.0000 o./t. Hevosen Nimi (i./e. Hevosen Nimi) om. Omistaja VRL-00000
00.00.0000 o./t. Hevosen Nimi (i./e. Hevosen Nimi) om. Omistaja VRL-00000

RUUSUKEHAI VAUHDISSA

Estevarsojen laatuarvostelutilaisuus 31.01.2024: EV-I (8 + 10 + 5 + 1 + 5 + 9 = 38p)
Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.03.2024: SV-II (6,4 + 10 + 7 + 6,75 + 7,5 + 5 = 42,65p)


Ominaisuuspisteet (ERJ) Taso
00.00 0/4

LAHJATTOMAT TREENAA

00.00.0000 - Valmentajana Valmentaja (000 sanaaa)
Tekstiä tekstiä tekstiä...

RAKAS PÄIVÄKIRJA

04.01.2024 - Kirjoittanut omistaja (115 sanaa)
Sakke aloitti harjoittelun tulevaa urheiluhevosen uraansa varten jo nuorena sällinä. Vajaan neljän kuukauden ikäinen varsa teki emänsä Vannin kanssa pari reissua klinikalle - kaikeksi onneksi kuitenkin Vannin terveyshuolien vuoksi, ei omiensa. Nämä reissut sujuivat aina hyvin, sillä sosiaalinen ja luottavainen varsa paineli korvat tötteröllä sinne minne emänsäkin, eivätkä kuljetukset tai tutkimukset klinikalla siten tuottaneet pienintäkään ongelmaa. Vieroituksensa jälkeen noin vuoden iässä Sakke jatkoi matkustusharjoituksiaan yksikseen, ja vaikka ori ei yleensä herkkujen perään kovin perso ollutkaan, tykkäsi se kuitenkin käydä kuljetusautossa makustelemassa omenoita. Lopulta varsa ehdollistui lastaukselle niin vahvasti, että se lähestulkoon juoksi autoon avoimen lastaussillan nähdessään. Myöhemmällä iällä Sakkesta tulikin luottohevonen, jonka rento ja itsevarma olemus kuljetuksen aikana riitti rauhoittamaan kokemattomammatkin kanssamatkustajat iästä ja elämänkokemuksesta huolimatta.

07.01.2024 - Kirjoittanut omistaja (168 sanaaa)
Sakkea oli jo joitain kertoja ratsastettu, myös maastossa, mutta tänään tiedossa oli ensimmäistä kertaa reippaampi maastolenkki kavereiden seurassa. Alkumatka sujuikin rattoisasti kolmevuotiaan orin kulkiessa reippain askelin omalla paikallaan letkassa. Ravipätkien aikana hevonen ravisteli päätään innostuneena, mutta ei kuitenkaan näyttänyt mitään merkkejä liiasta innostumisesta tai uppiniskaisuudesta. Myös rauhalliset laukat menivät hyvin, vaikka ensimmäinen reaktio Sakkella olikin tarjota laukan sijaan raviradoillekin piisaavaa kiitoravia. Välikäyntien jälkeen edessä oli lenkin vauhdikkain osuus, joka olikin lopulta vähän suunniteltuakin villimpi iloittelu ainakin Sakken ja aisaparinsa Saiturin välillä. Ensimmäistä kertaa elämässään ruunikko suomenhevonen nimittäin osoitti kilpailuhenkisyytensä ampaisten letkaa vetäneen rautiaan ohi hetkeäkään epäröimättä. Olo nuoren orin selässä oli hetken aikaa melko avuton, mutta niin vain huono kunto alkoi nopeasti painaa Sakken jaloissa, jolloin jarrutkin alkoivat pikkuhiljaa palailla toimintakuntoisiksi. Vanhalta Saiturilta olisi toki voinut odottaa vähän parempaa käytöstä kuin haastajansa innokasta kirittämistä, mutta toisaalta eläköitynyt kilpahevonen oli tunnettu periksiantamattomuudestaan. Vauhdin huuman jälkeen orit vaikuttivat enemmän kuin tyytyväisiltä suorituksiinsa ja loppulenkki sujuikin jälleen hallituimmissa merkeissä: laukkaakin mentiin vielä kotimatkalla, eikä villistä menosta ollut Sakken kohdalla enää tietoakaan.