Dare Stable

LIBERTY DARE

VH21-011-0072

EV-I


Liberty Daren kuvat © Bob Langrish

Name Liberty Dare Spitzname Libby
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, tamma Widerristhöhe, Farbe 169cm, rautias
Geburtsdatum, -ort 14.03.2021, Saksa Alter 3-vuotias
Ausbildung Helppo A, re. 160cm, me. 100cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Liberty Dare kuuluu ehdottomasti henkilökohtaisiin suosikkihevosiini, liekö syynä sitten tamman mieluisa suku vaiko puoliverisen omat ominaisuudet. Libbyn syntymän aikoihin koko estepainotteisiin hannovereihin keskittynyt projektini oli kuitenkin enemmän kuin vähemmän hiljaiselolla, ja siitä syystä myös rautias kaunokainen jäi ensimmäisinä elinvuosinaan valitettavan vähälle huomiolle. Kolmevuotiskeväällä kurssi kuitenkin muuttui nuorukaisen valloittaessa ensin estevarsoille suunnatun tilaisuuden ja suunnattua sen jälkeen mutkailematta kilpakentille.

Libby on mielettömän mukava hevonen käsitellä niin kotitallillaan kuin myös reissunpäällä. Hevosen perusominaisuuksiin lukeutuvat paitsi ystävällinen ja lempeä luonne, myös utelias ja ennakkoluuloton asenne. Libbylle onkin paitsi helppoa, myös useimmiten erittäin miellyttävää opettaa uusia tapoja ja taitoja. Rautias puoliverinen on perso kaikille herkuille, mutta kaikkein parhaiten se on lahjottavissa porkkanoilla: ne tekevät kauppansa aina, oli tilanne kuinka kinkkinen tahansa. Oman hoitajansa tamma tunnistaa jo kenkien kopahtelusta tallin lattiaan, mutta yhtä iloisesti se lähtee myös muiden ihmisten matkaan. Libby nauttiikin suurta suosiota niin kengittäjien kuin klinikkahoitajienkin parissa, ja vaikka hevonen ei varsinaisesti klinikkatason hoidoista nauti, ei se koskaan ole tehnyt niistä tarpeettoman suurta numeroa. Matkustajana puoliverinen on tyynen rauhallinen, oli kyyti kuinka epätasaista tahansa. Rautias ei helpolla menetä ruokahaluaan saati yöuniaan vieraissakaan talleissa, mikä tekee siitä helpon ja huolettoman matkustuskumppanin sekä kilpakaverin. Libbya on toisinaan kuvailtu ihmisen mieleksi, täysin perustellusti tietysti, sillä sellainenhan tamma pitkälti toimissaan onkin.

Ratsain Libby on tutun ja turvallisen tuntuinen, istui kuski kyydissä sitten ensimmäistä tai viimeistä kertaa. Tamman selässä ei helposti saa fiilistä siitä, että tekeminen olisi vaikeaa saati työlästä. Jokaisen tulisi kerran elämässään päästä kokemaan se tunne, kun hevonen todella haluaa täydestä sydämestään miellyttää ratsastajaansa, ja myös huolehtia tämän turvallisesti maaliin saakka. Monet karkelot läpikäynyt Libby on askeleissaan tasainen ja reaktioissaan hyvin ennustettava, mutta tämä ei suinkaan tarkoita, ettäkö se aivan jokaiselle ratsastajalle sopisi. Kansainvälisiä esteratoja kiertäneellä tammalla on paitsi kosolti kokemusta, myös kykyä nopeisiin ratkaisuihin sekä hurjasti skouppia hypyissään. Lisäksi Libby on tottunut laadukkaaseen ratsastukseen, eikä se nauti ohjalla roikkuvasta tai jaloillaan hengenhädässä rautiaan kylkiin puristavista alkeisratsastajista. Tuhmaa puoliverisestä ei saa yrittämälläkään, mutta ilmeillään se kyllä kertoo olevansa aloittelijoiden kanssa kaukana mukavuusalueeltaan. Sileällä työskentely ja esteiden hyppääminen vaativat enemmän taitoa hevosen ratsastajalta, kun taas maastoon sen selkään voi istuttaa lähes kenet tahansa. Rauhalliset maastokävelyt ovat Libbylle viikon kohokohta, eikä muutoinkin sangen verrakisella tammalla ole maastossa kiire minnekään.

STAMMBAUM

i. Fata Morgana
hann, 175cm, rn
ii. Phantasmagoria EVM
hann, 169cm, trn
iii. Phantasmal EVM
iie. Visual Fallacy EVM
ie. D.B. Bananae EVM
hann, 174cm, tprn
iei. Balderdash EVM
iee. D.B. Numerous EVM
e. Longview
hann, 166cm, vprt
ERJ-I, HANN-II
ei. Rocky Point II EVM
hann, 173cm, rn
eii. Rocky Point EVM
eie. Marasha EVM
ee. Love's for Losers EVM
hann, 165cm, vrt
eei. Longshot EVM
eee. Lorette EVM

Isälinja: Fata Morgana
Emälinja: Longview

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Sukuselvitys tuloillaan

NACHWUCHS

skp. Varsan nimii. Isän nimi

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 160cm
ERJ 160cm

AUSZEICHNUNGEN

28.02.2022 - Estevarsojen laatuarvostelu - 100-120cm - (9+10+5+5+3+9=41p) - EV-I

TAGEBUCH

25.11.2021 - Irtohypytys - omistaja - 190 sanaa
"Ja mitäs meiltä sitten täältä löytyy?"
Libbyhan siellä oli, karvaisena ja takkutukkaisena, mutta silti hyväntuulisena ja ikäistään viisaamman oloisena. Varsaparka oli syysmasennuksessa päässyt lähestulkoon unohtumaan (no ei oikeasti, työntekijät muistivat Libbyn ja Carol oli pari kertaa kuluneen kuukauden aikana harjannutkin sen), eikä rautias todellakaan ollut päässyt vielä mukaan nuorten hevosteni koulutusohjelmaan, vaikka ikää löytyikin jo lähemmäs kolmen vuoden verran. Viisampaa olisi ollut antaa tamman koulutus henkilökunnan vastuulle, mutta kun pakkomielteenäni oli olla itse tekemässä nuoria, niin eihän siinä sitten auttanut kuin seisottaa hevosta tyhjänpanttina kunnes kiireisin kisakausi hellittäisi. Hellittihän se, mutta sitten tuli motivaatio treenata vähän vanhempia hevosia ikäluokkakisoihin, ja taas Libby jäi unholaan yhdessä muiden ikäistensä kanssa. Nyt päätin kuitenkin repäistä kunnolla ja ottaa puoliverisen mukaan irtohypytykseen. Kerta oli ensimmäinen kun hyppykujaa tammalle millään tavalla esiteltiin, mutta niin vain rautias otti tilanteen vastaan sellaisena kuin se sille tarjoiltiin. Parin pienemmän harjoituskierroksen jälkeen se todella otti harjoituksen omakseen osoittaen erinomaista oppimiskykyä, mutta myös esteälyä sekä kyvykkyyttä hyppäämiseen. Geeneillä lienee jotain tekemistä asian kanssa, mutta melko mieletön munkki sekin, että järkeä löytyy juuri sen pihatonnurkkaan unohtuneen varsan päästä - se ominaisuus kun ei punaisten tammojen kanssa valitettavasti ole aina ihan itsestäänselvyys.

07.12.2021 - Näyttelyharjoitus - omistaja - 128 sanaa
Little Red Lady - Libby - on osoittautunut niin kivaksi juniorihevoseksi, että sen kouluttaminen etenee valtavin harppauksin. Tamma oppii asiat lähes kerrasta, mikä tässä tilanteessa sopi minulle paremmin kuin hyvin, olinhan jättänyt sen valmistelun estevarsojen laatuarvostelutilaisuuteen aivan viimehetkille. Kahden irtohypytyskerran kokemuksella uskoin Libbyn jo klaaraavan tilaisuuden esteosuuden; nyt huomio painotettiin rakennearvosteluun ja askellajien esittämiseen. Kolmevuotiaaksi kääntynyt varsa suhtautui tilanteeseen tapansa mukaan rauhallisen harkitsevaisesti, eikä sitä ollut ollenkaan vaikea asetella rakenteen arvioimisen kannalta edustavimpaan mahdolliseen asentoon. Libbyn kärsivällinen elämänasenne auttoi myös paikallaan seisomisharjoituksessa, kun varsa ei edes ajatellut jatkavansa matkaa omine aikoineen. Narun päässä ravaaminen oli rautiaan mielestä vähän vastenmielistä hommaa, mutta muutaman spurtin jälkeen se pääsi hommasta jyvälle ja lähes innostui ideasta. Näillä eväillä se esitettäisiin joulukuun varsakinkereissä - toki ensimmäistä palkintoa havitellen, kuten suosikkihevoseni arvolle vain sopii.

COACHING

Ei vielä merkintöjä