Dare Stable

ICELYN DARE

VH21-011-0017

EV-I


Icelyn Daren kuvat © Benny de Ruiter Stables (with permission)

Name Icelyn Dare Spitzname Icelyn
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, tamma Widerristhöhe, Farbe 168cm, ruunikko
Geburtsdatum, -ort 06.01.2021, Saksa Alter 3-vuotias
Ausbildung Helppo A, re. 160cm, me. 110cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Vuosi 2020 oli Daren kasvatustoiminnan osalta hyvin hiljainen, vaikka muilla saroilla edistyimmekin melko mukavasti: hevoset saivat kilpailutavoitteitaan pakettiin ja ensimmäiset aikuiset saatiin esitettyä niin laji- kuin rotulaatuarvosteluissakin. Uusien kasvatusperiaatteiden takia, sekä hieman myös erikoisen vuoden tuoman kiireen ja stressin vuoksi suuri osa jo suunnitelluista varsoista jäi laittamatta alulle: Ismeralda kuitenkin astutettiin Junggesellellä, ja näin kalenterin käännyttyä jo seuraavan vuoden puolelle syntyi kaunis tammavarsa Icelyn Dare. Kivaliikkeinen ja symppisluonteinen varsa oli omiaan avaamaan kasvatusvuoden 2021; eihän näin hyvin alkanut vuosi voisi muuttua huonommaksi edetessään, eihän?

Icelyn on moneen muottiin mukavasti taipuva kilpahevonen, jolla riittää kapasiteettia erityisesti painotuslajiinsa esteratsastukseen. Tamma on kotioloissa varsin huoleton tyyppi, jonka tyytyväisenä pitäminen perustuu pelkästään hevosen perustarpeista huolehtimiseen. Rutiinien rikkoutuessa Icelyn voi hetkeksi muuttua huolestuneeksi, mutta takaisin arkeen palatessaan se rauhoittuu hyvin nopeasti. Ruunikko reagoi elämäntilanteidensä vaihteluihin voimakkaasti vatsallaan, minkä vuoksi sitä pidetään mahansuojalääkityksellä paitsi kilpamatkoilla, myös esimerkiksi treeniohjelman vaihtuessa. Hektisellä kilpatallilla asuessaan puoliverinen on tottunut lajitoverien välittömään läheisyyteen, eikä se siksi oikein viihdy omissa oloissaan. Tarhakaveria Icelynille ei kuitenkaan ole istutettu tamman ollessa lievästä läheisriippuvuudestaan huolimatta myös melko tarkka omasta henkilökohtaisesti tilastaan. Hoitotilanteissa estehevonen on suhteellisen korrektikäytöksinen ja kärsivällinen yksilö, vaikkei satulavyön kiristämisestä liiemmin välitäkään. Myös käsihevosena hannoverilainen on fiksu, eikä sen kanssa tallustellessa tarvitse turvautua vippaskonstien käyttöön. Matkustajana Icelyn on kohtalaisen kokenut, mutta silti se stressaa erityisesti pitkiä siirtymiä jonkin verran. Lauttamatkat ovat hevoselle erityisen raskaita koettelemuksia, joskin ahkeralla juottamisella ja mahdollisimman usein pidetyillä kävelytystauoilla se selviää reissuista kohtalaisen hyvin voimissaan. Kilpailupaikoilla ruunikko voi olla aavistuksen vireämpi käsiteltävä, mutta hankalaa tai hermoja koettelevaa siitä ei saa muovailtua yrittämälläkään.

Ratsain Icelyn on hieman tahmea, mutta kuitenkin kohtalaisen kivasti ja hauskassa raamissa liikkuva tasavarma pötköttäjä. Puoliverinen ei niin välitä selässään keikkuvan ratsastajan avuista, vaan keskittyy sataprosenttisesti omaan suoritukseensa. Sileällä hevonen on valmis antamaan paljon ratsastajansa epämääräisyyksiä anteeksi, kunhan avut eivät aivan totaalisesti sodi joka askeleella keskenään. Icelyn ei tasaisella liikkuessaan osaa mitään perusasioita ihmeellisempää, mutta sen kanssa treenaaminen on kuitenkin ihan mukavaa ruunikon pysyessä pehmeänä ja avuille vastaanottavaisena melko suurinpiirteiselläkin ratsastustyylillä. Hypätessä puoliverinen vaatii selkäänsä melko varmaotteisen ratsastajan, joka osaa vaatia hevosen rehellisesti ryhdikkääksi. Icelyn on periaatteessa melko varma suorittaja vaativillakin radoilla, mutta sillä on taipumusta etupainoisuuteen, joka taas tekee kaikki asiat heti tuhat kertaa vaikeammiksi toteuttaa. Ruunikon perisyntinä on pituusesteiden takapuomien pudottelu - tamman hyppytyyli kun suuntautuu helposti liikaa eteen ja liian vähän ylöspäin. Sopivan railakkaan ratsastajan kanssa Icelyn suorittaa kaikkein parhaiten, sillä vauhdin hurmaan heittäytyessään ei mikään voi tätä estetykkiä pysäyttää. Maastoratsuna puoliverinen on melko tarmokaskin etenijä, vaikka se helposti jännittääkin erinäisiä reittien varrelta bongailemiaan vihreitä miehiä ja näiden salaliittolaisia. Kokonaisuutena Icelyniä voisi väittää paitsi toimivaksi opetusmestariksi tasoaan kohottavalle ratsastajalle, myös hyväksi kilpakumppaniksi jo kokeneemmalle kilpakuskille.

STAMMBAUM

i. Junggeselle
hann, 168cm, rnkm
ii. Johannisbeere EVM
hann, 170cm, trn
iii. Johannisbrot EVM
iie. Lustiges EVM
ie. Freifrau EVM
hann, 168cm, mkm
iei. Fehlerfrei EVM
iee. Tabelle EVM
e. Ismeralda
hann, 171cm, trn
ei. Almendro EVM
hann, 173cm, prn
eii. Adiago EVM
eie. Rivina EVM
ee. Edenas EVM
hann, 172cm, tprn
eei. Emilio EVM
eee. Kayjowa EVM

Isälinja: Junggeselle
Emälinja: Ismeralda

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Sukuselvitys

NACHWUCHS

o/t. Varsai. Isä

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 160cm 0/00
ERJ 160cm 0/00

AUSZEICHNUNGEN

31.03.2021 - Estevarsojen laatuarvostelu - 100-120cm - (8 + 10 + 1 + 2 + 5 + 9 = 35p) - EV-I

TAGEBUCH

20.01.2021 - Pehmotassu - omistaja - 130 sanaa
Melko herkkähipiäiseksi - ja ennen kaikkea herkkätassuiseksi - paljastunut Icelyn sai ensimmäiset rautamononsa jalkaan vain reilun puolentoista vuoden iässä. Ruunikon sisäänratsastusta ei oltu vielä ajateltukaan, ei tietenkään vielä näin nuorella iällä, vaan siitäkin huolimatta tamma varoi askeliaan pihan kovalla kiveyksellä liikkuessaan. Ontuma oli joinain päivinä niin selkeää, että tamman jalat jopa tutkitutettiin paikallisella klinikalla mahdollisen huomaamatta jääneen vamman paikallistamiseksi. Moista vammaa ei kuitenkaan koskaan löytynyt ja klinikalta tultiin kotiin pelkän kengityskehotuksen kanssa. Icelyn onneksi suhtautui uusiin menomonoihinsa iloisella asenteella päästellen menemään heti ensimmäisellä laidunvuorollaan niin kovaa, että peltoonhan molemmat etukengät sillä reissulla hukkuivat. Tästä viisastuneena (ja turhan paljon köyhtyneenä) nuori tamma päätettiin bootsittaa joka laidunvuorolleen, jolloin kengät pikkuhiljaa alkoivatkin pysyä jalassa. Ohuen anturan vuoksi hevosen kanssa joudutaan todennäköisesti tulevaisuudessa turvautumaan pohjallisten käyttöön, mutta se kuitenkin lienee pieni vaiva hevosen maksimaalisen suorituskyvyn takaamiseksi.

10.02.2021 - Sisäänratsastus - omistaja - 134 sanaa
Icelyn on ollut eskarinsa alusta asti uskomattoman helppo ja kiva koulutettava. Liinassa juoksemisen idean nuorukainen ymmärsi heti ensimmäisellä kerralla, ja yhtä viisaasti tamma suhtautui myös ensitapaamiseena stunttikuskimme kanssa. NIMI kommentoi ruunikon tarjoaman perstuntuman olevan kotoisa ja turvallinen, vaikkei hevonen tilannetta vielä täysin ymmärtänytkään. Hyvän tasapainonsa vuoksi Icelynin oli helppo oppia liikkumaan ratsastaja selässään, eikä mennyt viikkoakaan kun se jo kanniskeli NIMEÄ mukanaan ympäri maneesia. Noin kymmenen treenikerran jälkeen halusin itsekin käydä fiilistelemässä tulevan kilpakumppanini silloista kuntoa, enkä olisi voinut iloisemmin yllättyä! Tamma tiesi ratsastuksesta paljon enemmän kuin sen tällä harjoitusmäärällä olisi kuulunut tietääkään. Se pysyi kaikissa askellajeissa mukavasti rentona ja hakeutui luonnollisen tuntuisesti pehmeälle ohjastuntumalle. Vain kolme viikkoa ensiratsastuksensa jälkeen Icelyn jäi jo ensimmäiselle erinomaisuudellaan ansaitsemalleen lomalle. Nuori kuitenkin palatkoon töihin pienen talvilomansa jälkeen vielä toviksi ennen jo muutaman kuukauden päässä siintävää pidempää kesälomaa.

COACHING

Ei vielä merkintöjä