Dare Stable

DESTINY DARE

VH19-011-0203

EV-II


Destiny Daren kuvat © Gál Ildikó (with permission)

Name Destiny Dare Spitzname Destiny
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, tamma Widerristhöhe, Farbe 172cm, ruunikonkimo
Geburtsdatum, -ort 01.06.2019, Saksa Alter 2-vuotias
Ausbildung Vaativa B, re. 160cm, me. 100cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Margariten esikoinen Destiny Dare syntyi koleana kesäkuun aamuna. Se oli syntyessään heikossa hapessa, mutta muutaman viikon kuluttua varsaa ei enää ollut tunnistaa samaksi. Ruunikosta karvastaan tamma alkoi hankkiutua eroon jo hyvin nuorena, seuraten peitevärinsä suhteen isänsä Double-Checkin jalanjälkiä. Destinyn toivotaan seuraavan isäänsä myös kilpamenestyksen suhteen, tosin suunnitelmissa on siirtää tamma jo ikäkausiluokkien jälkeen kokopäiväiseen siitostamman rooliin.

Hyvien geenien ja korrektin kasvatuksen seurauksena Destiny on kaikin puolin miellyttävä nuori hevonen, jonka jokapäiväinen käsittely luonnistuu kommelluksitta kokemattomammaltakin hoitajalta. Tamma on rauhallinen niin kotioloissa kuin tien päälläkin, eikä se stressaa vaihtuvia maisemia tai karsinanaapureita. Talutukseen kimo tarvitsee vain riimun ja narun, liinat ja ketjut ovat tämän hevosen kanssa lähinnä hätävarjelun liioittelua. Destinyn lastaaminen kuljetusautoon ei vie montaakaan minuuttia aikaa, sillä tilanteen arvioimisen jälkeen se kävelee kyytiin ilman avustajien painostusta. Vieläkin nopeammin puoliverinen lastautuu silloin, kun autoon on jo valmiiksi pakattu kaveri tai pari. Hevosen harjaaminen ja varustaminen sujuu reippaalla tahdilla Destinyn seistessä hievahtamatta naruissa. Sen ilmekään ei värähdä, vaikka päälle sovitettaisiin huonosti istuvaa satulaa tai ryntäiltä ikävästi kinnaavaa loimea. Kipuherkäksi tammaa ei voi kutsua, sillä se yrittää tehdä parhaansa silloinkin, kun kengät puristavat tai varusteet hiertävät. Ratsastajakin saa olla melko kovakätinen, eikä Destiny silti lakkaa tekemästä työtään. Muiden hevosten kanssa kimo tulee toimeen ongelmitta, ja se jopa tarhaa yhdessä kahden muun ystävällismielisen tamman kanssa.

Ratsastaessa Destiny liikkuu tavallisesti omalla moottorilla, eikä sitä juuri tarvitse patistaa tekemään tehtäviä. Sen ehdoton ykköslaji on esteratsastus, mutta myös jonkin verran kokoamista vaativat koululiikkeet onnistuvat puoliveriseltä tarvittaessa, kuten myös helpon tason maastoesteiden ylittäminen. Destiny ei välttämättä tarvitse estehevosilla yleisesti käytettyjä gramaaneja perustyöskentelyyn tai tehdäkseen lenkin maastossa, sillä tamma on rento ja rehellisesti ratsastajansa avuilla ilman apuvälineitäkin. Se on herkkä niin ohjalle kuin pohkeellekin, mutta koska se ei reagoi epämukavuuteen oikein mitenkään, saattaa sen suoritustaso helposti laskea nopeastikin epäsopivien varusteiden tai huonon ratsastajan takia. Hypätessä tamma on itsevarma ja rohkea, eikä se epäröi suorittaa erikoisella pohjalla tai epätasaisesti valaistussa hallissa. Kovin paljon ylimääräistä ilmaa ei hevosen jalkojen ja puomien välissä yleensä ole, mutta tarkkuutensa vuoksi Destiny kerää virhepisteitä vain harvoin. Kimo osaa suhtautua moneen tilanteeseen tyynen rauhallisesti, mutta palkintojenjakotilaisuuksissa se usein kerää kierroksia muiden hevosten läsnäolosta ja kuumumisesta. Mikään mahdoton kenguru hevosesta ei silloinkaan tule, mutta ratsastajan kannattanee silti pitää kypärä päässään Saksan kansallislaulua kuunnellessa.

STAMMBAUM

i. Double-Check
hann, 175cm, mkm
ii. Dalerian EVM
hann, 177cm, mkm
iii. Domino II EVM
iie. Jewelry EVM
ie. Lupine EVM
hann, 171cm, trt
iei. Ceasar EVM
iee. Black Rose EVM
e. Margarite
hann, 171cm, rn
ei. Mürrisch EVM
hann, 173cm, prn
eii. Mühsam EVM
eie. Trapezes EVM
ee. Bergerite EVM
hann, 172cm, m
eei. Baumwolle EVM
eee. Sargerite EVM

Isälinja: Double-Check
Emälinja: Margarite

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Sukuselvitys tuloillaan

NACHWUCHS

skp. Varsan nimii. Isän nimi

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 160cm
ERJ 160cm

AUSZEICHNUNGEN

31.01.2020 - Estevarsojen laatuarvostelu - 100-120cm - (4 + 7 + 2 + 5 + 3 + 9 = 30p) - EV-II

TAGEBUCH

01.06.2019 - Vauhdikas syntymäpäivä - omistaja - 141 sanaa
Toiset varsat syntyvät ongelmitta ilman ihmisten avustusta, Destiny ei. Varsomisen alkaessa ensikertalainen Rita oli totisesti pulassa, kun esikoisensa oli asettunut nurinkuriseen asentoon syntymistä silmällä pitäen. Neljän miehen vetämänä Destiny kyllä saatiin saatettua maailmaan, mutta ongelmat eivät suinkaan olleet vielä ohi. Varsan jalat olivat melko pahasti solmussa, eikä pelkkä tetrasykliinin kanssa pelaaminen tuottanut toivottua lopputulosta. Ennen jalkoihin liittyvää operaatiota Destiny joutui kuitenkin verikokeen heikkojen tulosten seurauksena vielä plasmantiputukseen, sillä kaikkien aikaisempien sattumusten summana varsa ei ollut saanut ternimaidosta riittävästi vasta-aineita elimistöönsä. Destinyn emä antoi onneksi hoitaa varsaansa vastaanlaittamatta, mutta myöhemmässä vaiheessa, kun Ritan olisi pitänyt itse ottaa vastuu jälkeläisensä hoivaamisesta, ei kokematon ruunikko juuri välittänyt ruokkia jälkikasvuaan. Destinyn ruokailu jouduttiin toteuttamaan niin kotona kuin toimenpidepäivinä klinikallakin Rita pakkopilttuuseen kahlittuna, sillä kipeät utareet saivat nuorehkon emätamman potkimaan varsaansa kiukkuisena. Päiviä myöhemmin tilanne onneksi tasaantui, mutta Destinyn syntymä toden totta aiheutti ylityötunteja itse kullekin.

20.09.2019 - Haavanhoitoa - omistaja - 120 sanaa
Naapurikaupungin hevosklinikka ja sen henkilökunta tulivat Destinylle tutuksi jo sen ensimmäisen elinviikon aikana. Varsomista seuranneet ongelmat saatiin hoidettua nopeassa aikataulussa, mutta vilkas hevosenalku jatkoi itsensä telomista tasaisin väliajoin. Tällä kertaa klinikkavisiitin syynä oli tarhassa saatu vamma, joka ulottui ryntäiltä aina pitkälle lapaan saakka. Tämä järjenvastainen viiltohaava vaati huolellista putsausta sekä parsimista, mutta selkeää aiheuttajaa tapahtuneelle ei keksinyt kukaan. Haava ei antanut viitteitä alkuperästään, eikä tarhasta tai Destinyn kavereista löytynyt merkkiäkään potentiaalisista riskitekijöistä. Reissu klinikalle sujui kuitenkin hyvin ja vakituisena asiakkaana varsa käyttäytyi paikanpäällä erinomaisesti. Kotihoito-ohjeetkin saimme jälleen mukaan, mutta sattuneesta syystä lihasvammojen hoito ja ompeleiden poisto sujuvat henkilökunnaltamme jo varsin rutinoituneesti. Jospa seuraava kerta klinikalla olisi vasta Destinyn kääntyessä kolmivuotiaaksi, ja silloinkin lääkärireissun syynä sopisi olla vain ennalta suunniteltu hammashuolto.

COACHING

Ei vielä merkintöjä