Dare Stable

BOOTLEGGER DARE

VH22-011-0049

-


Bootlegger Daren kuvat © Benny de Ruiter Stables (with permission)

Name Bootlegger Dare Spitzname B.
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, ori Widerristhöhe, Farbe 169cm, mustankimo
Geburtsdatum, -ort 27.01.2022, Saksa Alter 3-vuotias
Ausbildung Vaativa B, re. 160cm, me. 100cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Bootlegger Dare, paremman lempinimen puutteessa pelkkä iso B, syntyi ajatuksen tasolla jo silloin, kun bongasin sen isän Bourbon Couturen rotuliiton orilistoilta. Bourbon edusti paitsi omaan kantaani verrattuna erilaista sukulinjaa, myös kaikilla mittareilla mitattuna erinomaista urheiluhevosta. Tamman keksiminen Bourbonille olikin sitten aivan oma operaationsa, kutkuttavia vaihtoehtoja kun löytyi pelkästään omasta tallista useita kappaleita. Olin jo kysymässä Kujelman Oriaseman toiminnasta vastaavalta lottikselta Venice Silversin astuttamisesta Bourbonilla, kun kuitenkin päädyin vaihtamaan tamman vielä lennosta Ginger Sorbettiin. Yhdistelmä toimi hyvin ja alkuvuodesta 2022 syntynyt orivarsa nimettiin isälleen uskolliseen tyyliin trokariksi.

B. on rehellinen kilpahevonen, luotettava ystävä ja pettämätön elämänkumppani. Orilla on ihastuttava luonne ja erinomaiset käytöstavat, joiden lisäksi puoliverinen on myös urheilullisesti lahjakas. Kotioloissa B. käyttäytyy herrasmiehen elkein, eikä tee omista palleistaan pienintäkään numeroa. Kimo pystyy olemaan hoitopaikalla vaikka kahden tamman välissä pudottamatta kulissejaan, ja sama viileä meno jatkuu myös kuljetusautossa matkustaessa. B:n kanssa on helppo tulla toimeen, vaikka käsittelijällä olisikin vasta vähän kokemusta orihevosista. Hannoverinhevonen on päivästä toiseen tasaluontoinen, suoraviivainen ja elämäänsä tyytyväinen. B. pysyy hyvällä tuulella niin kauan, kun se saa säännöllisesti ruokaa, ulkoilua ja liikuntaa. Hevonen ei ole taipuvainen energian patoutumiseen, mutta liian tylsä elämä saa sen selvästi vähän masentumaan. Vieraissa paikoissa kimo on hieman kotioloja eläväisempi, muttei missään nimessä huonokäytöksinen tai vaikeasti käsiteltävä. Ori tulee erinomaisesti toimeen myös eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa nauttien kaikkien muiden ihmisten lisäksi myös heidän suosiostaan.

Ratsastaessa B. on eteenpäinpyrkivä, notkea ja pehmeä. Sillä on kohtalaisen helposti istuttavat askeleet, minkä vuoksi sen kyydissä viihtyvät vähän heikommallakin ratsastustaidolla varustetut harrastajat. B. ei ole täysautomaatti, vaan se peilaa rehellisesti ratsastajansa taitoja: osaavan kuskin alla ori klaaraa vaativan kokoamisasteen sekä liikkeet vaikeuksitta, mutta sunnuntaimaastoilijan kanssa tekemisen taso on selvästi heikompi. Säännöllisellä läpiratsastuksella hevonen pysyy herkkänä avuille, mikä edistää saumatonta yhteistyötä kotiolojen lisäksi kilparadoilla. Hyppääminen on puoliverisellä selvästi verissä: se tykkää hommasta, omaa erinomaisen jalka- ja selkätekniikan sekä tekee vaikeitakin tehtäviä rohkealla ja itsevarmalla otteella. B. on tuttu näky isojen luokkien palkintojenjakoseremonioissa, joihin ori toki itsekin kokee kuuluvansa. Hevonen tekee estevirheitä vain harvoin, minkä lisäksi sen on kohtalaisen helppo pysyä matkaa voittavan laukkansa ansiosta ajassa. Kilpaileminen kimon kanssa on useimmiten miellyttävän palkitsevaa – ori lieneekin yksi parhaimpia kasvattejani paitsi ihanan luonteensa, myös rajattomalta tuntuvan kapasiteettinsa vuoksi.

STAMMBAUM

i. Bourbon Couture
hann, 170cm, km
EV-I
ii. Batman 71
hann, 168cm, trn
ERJ-I
iii. Bastian v. Reinhold EVM
iie. Leonie GER EVM
ie. Caruana
hann, 166cm, rnkm
ERJ-I
iei. Coronis EVM
iee. Diamonde EVM
e. Ginger Sorbet v. Helmwald
hann, 167cm, mkm
EV-I
ei. Greyback
hann, 167cm, mkm
KTK-III, ERJ-I, HANN-II, YLA2
eii. Attack EVM
eie. Twilight EVM
ee. Heidelbeere
hann, 167cm, mkm
KTK-III, ERJ-I, HANN-II, YLA3
eei. Kürbis EVM
eee. Karotte EVM

Isälinja: Bourbon Couture - Batman 71
Emälinja: Ginger Sorbet v. Helmwald - Heidelbeere

NACHWUCHS

skp. Varsan nimie. Emän nimi

RENNEN

Ominaisuuspisteet (ERJ) Taso
00.00 0/10

TAGEBUCH

11.02.2022 - Pientä valmistautumista - omistaja - 142 sanaa
B. on ehdottomasti yksi lempikasvateistani, eikä syyttä! Se on niin kivaluontoinen ja oppivainen tyyppi, että kaikki tekeminen orin kanssa tuntuu kuin olisi tekemisissä paljon enemmän maailmaa nähneen hevosen kanssa. Välillä meinaan lähes unohtaa, että hevonen on hädin tuskin kääntynyt kaksivuotiaaksi: toki se näyttää takakorkealta ruipelolta, jonka kasvu on huimasta 162cm säkäkorkeudesta huolimatta vielä selvästi vaiheessa, mutta luonne sillä ei eroa aikuisesta oikein millään tavalla. B:tä on käsitelty viime kuukausien aikana melko paljon: sitä on paitsi talutettu ja opetettu kavioidenhuoltoon, myös pikkuhiljaa tutustutettu irtohypytykseen. Aikaa kolmevuotiskaudella käytävään estevarsojen laatuarvostelutilaisuuteen on vielä paljon, mutta koska yleensä olen aina tyylikkäästi myöhässä varsojen koulutuksen suhteen, päätin B:n kohdalla tehdä ryhtiliikkeen jo hyvissä ajoin. Omaan kypsään tyyliinsä ori on suhtautunut uuteen tilanteeseen kylmänviileän uteliaasti: se klaaraa puomikujan ongelmitta ja hyppää pienet esteet iloisesti ja komealla tekniikalla. Tästä on hyvä jatkaa rauhallista valmistautumista tulevaisuudessa häämöttävää ensimmäistä näytönpaikkaa varten!

01.03.2022 - Maastokävelyllä - omistaja - 145 sanaa
Spesiaalipaikan sydämestäni lunastanut B. pääsi tänään hetken mielijohteesta tunnelmalliselle metsäkävelylle. Ori oli rakentanut pientä lihaskuntoa irtojuoksutuksen, -hypytyksen sekä talutuslenkkien muodossa, mutta mitään oikeaa työtä ori ei vielä ollut tehnyt – vastahan se kääntyi kolmevuotiaaksi joitain viikkoja sitten. Kevyestä viikko-ohjelmastaan huolimatta B. näytti hyvältä ja enemmän kuin valmiilta ottamaan osaa tulevaan koitokseensa. Mielestäni kimo oli ansainnut itselleen yhden hyvänmielen maastokävelyn omistajansa seurassa, tai ehkä se olin minä, joka oli raskaan viikon jälkeen ansainnut hetken lempihevosensa kanssa. Niin tai näin, kevääseen heräilevä Hannover näytti meille parastaan kukkaan puhkeavien kasvien ja lauluun intoutuneiden pikkulintujen muodossa. Lisäksi ilma oli jo keväisen lämmin auringon paistaessa suoraan pilvettömältä taivaalta. Olivatpahan liikkeelle ehtineet jo ensimmäiset kärpäsetkin, mutta väliäkö niillä, kun seuralainen oli aivan parhaimmasta päästä. B. oli tapansa mukaan iloinen päästessään liikkumaan (vieläpä uusiin maisemiin!) muistaen kuitenkin käyttäytyä kohteliaasti. Tämä hevonen hipoi minun mittakaavallani täydellisyyttä, enkä olisi millään malttanut odottaa sen kasvamista isoksi.

COACHING

Ei merkintöjä