Prince Charming

VH20-202-0021


Prince Charmingin kuvat © ransu.kuvat.fi (CC BY-NC 3.0)

Kutsumanimi Prinssi Syntymäaika, -paikka, ikä 09.10.2020, Suomi, 3-vuotias
Rotu Englantilainen puoliverinen Sukupuoli Ori
Väri Mustankimo Säkäkorkeus 169cm
Koulutus Vaativa B, 130cm, CIC3 Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Cherry, VRL-12299 Omistaja Cherry, VRL-12299

20.12.2020: KV-III
(5 + 5 + 3 + 3 + 1 + 1 = 18p)

30.11.2020: EV-I
(9 + 10 + 3 + 3 + 5 + 9 = 39p)

31.03.2021: KEV-I
(8 + 10 + 5 + 5 + 1 + 9 = 38p)

Prinssi ei ole tuhma hevonen: se on valtaosalle ihmisistä liian fiksu käsiteltäväksi ja ratsastettavaksi. Orissa riittää kapasiteettia missä tahansa lajissa menestymiseen, mutta kokemattomia ihmisiä se kusettaa jo tallissa 6-0.

Tallissa Prinssi käyttäytyy kuin pieni sika, ellei sitä ymmärrä alistaa heti kättelyssä. Tavallisesti orin huono käytös ilmenee naruissa roikkumisena ja kuopimisena, mutta pahimmillaan myös ihmisille suorana kiukutteluna. Hoitajan ottaessa johtajan paikan jo hevosta karsinasta hakiessa, ei ongelmia hoitopaikallakaan esiinny. Samaa kaavaa mukaillen sujuvat kaikki muutkin toimenpiteet: klippaukset, kengitykset, kuljetukset… Hevosen ollessa hyvää pataa käsittelijänsä kanssa, ei ongelmia ole sen enempää talutustilanteissa kuin muilla talleilla vierailuissakaan. Sen sijaan vaikeuksien alkaessa on syöksykierre yleensä kiihtyvä, eikä sen katkaiseminen tilanteen jo eskaloiduttua ole välttämättä enää yhden ihmisen hoidettavissa.

Ratsastaessa Prinssi on eteenpäinpyrkivä ja herkkä, mutta vain, jos ratsastaja antaa hevoselle siihen mahdollisuuden. Ori on hyvin herkkä ratsastajansa avuille, eikä se juuri siedä virheitä kuskinsa puolelta. Halutessaan puoliverinen osaa laittaa hanat kiinni hyvinkin nopeasti, eikä se pelkää kertoa mielipiteitään tavoilla, jotka eivät jätä mitään arvailun varaan. Hyvän flown virratessa on hevosella kuitenkin nautinto ratsastaa: se toimii höyhenenkevyesti, rehellisesti ja näyttäen sivustaseuraajien silmään oikein tasaiselta ja tyytyväiseltä suorittajalta. Prinssi tekee kaikki vaativan liikkeet kohtalaisesti, mutta erityisen hyvin se osaa laukanvaihdot sekä lisäykset kokoavien liikkeiden vaatiessa siltä huomattavasti enemmän keskittymistä.

Hyppääminen Prinssiltä sujuu kuin tanssi. Orin loikka on kaunis ja pitkälle kantava, eikä sen kapasiteetti lopu liian aikaisin kesken. Kimo on varsin tarkka jaloistaan, eikä se mielellään tee puomikosketuksiin liittyviä virheitä. Sen sijaan huonoon ponnistuspaikkaan ajautuessaan se ei epäröi pysähtyä, ja myös ristiriitaiset avut ratsastajan suunnalta johtavat nopeasti kieltäytymisiin ja rajuihin protestointeihin. Maastoesteillä Prinssi on monen makuun hieman liian varovainen, mutta toisaalta sen tarkkaavaisuudesta on teknisten tehtävien kohdalla paljon apua. Ori on maastossa usein hieman hidas, mutta riittävän rämäpäisen ratsastajan kanssa se voi intoutua kunnon revittelyynkin.


Suku & jälkeläiset

i. Fascinating
ewb, 172cm, mkm
ii. Gorgeous Loser EVM
ewb, 169cm, mkm
iii. Cameleion EVM
ewb, 170cm, mkm
iie. Searching for Perfection EVM
chwb, 167cm, trn
ie. 'La Stara EVM
bwp, 170cm, rtkm
iei. Little Big Boy EVM
ewb, 170cm, vrt
iee. Rolling On EVM
bwp, 173cm, trtkm
e. Apriella
fwb, 163cm, rtkm
ei. Miserably Welly EVM
fwb, 165cm, rtkm
eii. Regret Nothing EVM
trak, 170cm, mkm
eie. Heartshot EVM
fwb, 165cm, trt
ee. Apriel's Fool EVM
swb, 162cm, rnkm
eei. Wrong Nought EVM
swb, 160cm, rnkkm
eee. Elizabeth EVM
sf, 168cm, prn

Sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Emä Omistaja

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

ERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

KERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

10.10.2020, Syntymä, kirjoittanut omistaja (124 sanaa)
Prince Charming sai alkunsa, kun sen vanhemmat alkoivat tosissaan valmistautumaan erinäisiin laatuarvostelutilaisuuksiin: ne tarvitsivat vakuuttavaa jälkeläisnäyttöä periyttäjänominaisuuksistaan. Nyt jo eläkeikää hipova Apriella teki ensimmäisen varsansa jo kesällä 2017: se synnytti fwb-tamma Aqua Librellan upeasta trakehnerorista Librement Cardiaquesta. Tällä kertaa isäksi valikoitui jo vuosia sitten ruunattu Fascinating, josta onneksi oli tallella runsas määrä pakastespermaa. Ella tiinehtyi ongelmattomasti ensimmäisestä siemennyksestä, ja reipas 11 kuukautta myöhemmin päivänvalon näki selvästi kimoutuva mutta vielä mustakarvainen orivarsa. Pikkumies oli nopeasti tomerasti omilla jaloillaan ja suunnistamassa maitobaarille, mutta välttämättömien toimiensa lisäksi se rupesi heti tekemään tuttavuutta ihastelevan yleisönsä kanssa. Jopa Dennis myönsi uuden tulokkaan olevan oikein suloinen, vaikkei mies yleensä vastasyntyneistä varsoista välittänytkään. Chloe, rakas tyttäreni, kysyi, voisiko pikkupojan ehkä nimetä hurmuriksi, ja niin me seuraavan päivän aikana yksimielisesti päätimmekin tehdä.

19.10.2020, Mutsin mukana klinikalla, kirjoittanut omistaja (113 sanaa)
Prinssin ollessa noin neljän kuukauden ikäinen, pääsi se emänsä Ellan mukana seikkailemaan paikallisen hevosiin erikoistuneen klinikan toimitiloihin. Syötävän suloinen ja peittelemättä kaikkia rakastava hevosenpoikanen aiheutti klinikan henkilökunnassa valtavasti ihastusta, vaikka omaisuustappiot olivatkin lähellä kivuta kymmeniin tuhansiin Prinssin innostuessa retuuttamaan kaikkea suuhunsa mahtuvaa ympäri hoitohuonetta. Lopulta oria jouduttiin hieman rauhoittamaan, jotta Ellan onneksi melko lieväksi diagnosoitu jalkavamma saatiin tutkittua ja hoidettua. Myös Prinssi pääsi tutustumaan klinikan tarjoamiin palveluihin, kun luottotohtorimme Ville Laine rokotti nuorukaisen ensimmäistä kertaa elämässään. Kotiintuomisiksi saimme mukaamme uuden lastin matolääkkeitä, jollaisen Prinssikin sai nauttia muiden nuorten tapaan iltapalaksi. Koko reissu oli oikea jättimenestys: hevoslapsi sai valtavasti positiivista kokemusta niin matkustamisesta kuin klinikkakäytöksestäkin, ja kaikeksi onneksi Ellan sairaslomakin olisi viikoissa lusittu kokonaan.

31.10.2020, Ratsukoulutusta, kirjoittanut omistaja (124 sanaa)
Prinssin ratsukoulutus sujui melko tavalliseen tapaan, kunnes eräänä päivänä ori sitten paljasti todelliset värinsä: se ei sietänyt selkäänsä epätasapainoista ratsastajaa, ja tästä hyvästä se lähetti Alinan lähes maatakiertävälle radalle saakka. Käytös tuli jokseenkin puskista, mikä sai meidät jo huolestumaan orin mahdollisesti olevan jostain todella kipeä. Seuraavalla viikolla Prinssi kävikin tarkoissa tutkimuksissa klinikalla, muttei nuorukaisesta siellä mitään vikaa löydetty, ja ratsukoulutus sai näin luvan jatkua. Tällä kertaa sen satulaan istutettiin Jenny: nuoriin hevosiin ja niiden peruskoulutukseen erikoistunut hevosenhoitajamme, jolla riitti kokemusta kymmenien reaktiivisten varsojen satulaan laittamisesta. Nainen kertoikin Prinssin tuntuvan hyvin herkälle hevoselle, mutta hänen mielestään oikein positiivisella tavalla. Ori itse vaikutti tähän ratsastajaan oikein tyytyväiseltä, eikä se tehnyt elettäkään Jennyn jalkauttamiseksi. Näin Prinssi oli valinnut itselleen oman ratsuttajansa, ja treenit kohti nelivuotiskautta saisivat jatkua.