Fascinating

VH17-202-0031


Fascinatingin kuvat © Gál Ildikó

Kutsumanimi Fasu Syntymäaika, -paikka, ikä 13.05.2013, Englanti, 12-vuotias
Rotu Englantilainen puoliverinen Sukupuoli Ruuna
Väri Mustankimo Säkäkorkeus 172cm
Koulutus Helppo A, 140cm, CIC2 Painotus Yleispainotus
Maahantuoja Lucas Mitchell EVM Omistaja Cherry, VRL-12299

2 Star Prospect (906p)

Luonteeltaan Fasu on helppo ja tasainen ruunanrupsukka. Sille käy lähes kaikki niin selästä kuin maastakin, eikä suurikokoinen englantilainen pienestä hätkähdä. Ruuna on omiaan paitsi opettamaan aloittelevat ratsastajat lajin saloihin, myös kantamaan jo pidemmälle edenneet ja kilpailemaan mielivät hevoshullut turvallisesti maaliin. Fasun yksi tärkeimpiä tehtäviä on pitää tallin pienokaiset, alle kolmevuotiaat hevoslapset kurissa.

Käsiteltäessä kenttähevonen on mukavan kiltti ja miellyttämisenhaluinen. Taluttaessa hevonen kävelee nätisti vierellä, eikä se ota kipinää muidenkaan nelijalkaisten hölmöilyistä. Ruunan ei juuri ole nähty säikkyvän, mutta silloin harvoin kun niin käy, on seurauksena ollut hevosen jalkojen juurtuminen maahan. Hoitaessa Fasua voi huoletta pitää vaikka vapaana, sillä huonoja tallitapoja ruunalla ei ole. Kimo komistus on oikea herrasmies, joka seisoo myös varustaessa niillä jalansijoillaan. Suitsiessa puoliverinen osaa jopa laskea päänsä alas, jotta hoitajan on helpompi saada kuolaimet suuhun ja niskahihna korvien taakse.

Ratsastaessa Fasu on vähän hitaammin starttaavaa mallia, joten kannukset kuuluvatkin ratsastajan perusvarustukseen. Kun moottori sitten on saatu kunnolla käyntiin, ei ruuna enää ole kovin hidas. Suurta hevosta pitää ratsastaa melko voimakkaasti pohkeella, jotta siitä saa parhaat puolet esiin. Sileällä herra ei ole vahvimmillaan, mutta se suorittaa kuitenkin vahvasti helpon tason ohjelmat, joiden lisäksi se tietysti taitaa yksittäiset laukanvaihdot. Kuten miesten kanssa yleensäkin, pitää Fasulle asettaa selkeät rajat ja ohjeet, joiden mukaan sen tulee toimia.

Esteiden puolella ruuna on vahvimmillaan, sillä ketterä ja todella varovainen hevonen ylittää helposti leveämmätkin okserit ja korkeammatkin pystyt. Fasu ei juuri erikoisesteitä tuijottele, vaan porhaltaa kuuliaisesti esteen kuin esteen ylitse. Ruuna tarvitsee kuitenkin melko pitkän verryttelyn ollakseen parhaimmillaan, sillä suurella hevosella kestää kauan lämmetä. Maastoon hevonen ottaisi itselleen mieluiten kaverin, mutta luotettavan ratsastajan kanssa ruuna kyllä suostuu lähtemään tallin pihasta yksinäänkin. Maastoesteillä Fasu saattaa välillä hieman jarrutella, mutta kunhan satulassa keikkuu hevosen tunteva ja osaava kuski, ei ongelmia maastoradallakaan pitäisi ilmetä. Vedessä pulikointia kimo puoliverinen rakastaa aivan erityisesti, joten ratsastaja saa olla tarkkana, ettei Fasu heittäydy joka lätäkköön piehtaroimaan.


Suku & jälkeläiset

i. Gorgeous Loser EVM
ewb, 169cm, mkm
ii. Cameleion EVM
ewb, 170cm, mkm
iii. Cameion xx EVM
xx, 162cm, trt
iie. On The Lose EVM
amwb, 175cm, mkm
ie. Searching for Perfection EVM
chwb, 167cm, trn
iei. Perfect Pasteur EVM
chwb, 168cm, rn
iee. Kalifornia Dreaming EVM
old, 170cm, tprn
e. 'La Stara EVM
bwp, 170cm, rtkm
ei. Little Big Boy EVM
ewb, 170cm, vrt
eii. Merdez II EVM
ihb, 166cm, mkm
eie. Carossa xx EVM
xx, 165cm, prt
ee. Rolling On EVM
bwp, 173cm, trtkm
eei. Twoller-Roller EVM
pl, 166cm, vprtkm
eee. Barbara EVM
hann, 175cm, m

i. Gorgeous Loser on estehevonen vailla vertaa. Muiden lajien saroilla Korkki ei ole päässyt ollenkaan kilpailemaan, vaikka itsestään selväähän se on, että sataakuuttakymmentä kilpaileva ori ratsastetaan sileälläkin läpi päivittäin. Korkki aloitti uransa jo nuorena, sillä ennen kuin se vietti ensimmäistäkään syntymäpäiväänsä oli sitä jo kierrätetty kaikenmaailmaisissa kissanristiäisissä. Kolmantena ikävuotenaan se otti osaa laatuarvosteluihin, jossa se palkittiin parhaista estepisteistä. Ikäkausikilpailuissa Korkki menestyi myös ollen hyvin usein kasvattaja-omistajansa luotsaamana kolmen parhaan joukossa. Kahdeksanvuotiaana ori valloitti kansainväliset kilpakentät ja jo yhdeksänvuotiaana se otti osaa ensimmäiseen GP-luokkaansa. Kolme vuotta myöhemmin orista tuli tuttu näky palkintojenjaossa, ja sitä se on vielä tänäkin päivänä. Tällaisen menestyneen kilpahevosen kohdalla tuskin tarvinnee selitellä, miksi sille on kertynyt myös kymmeniä jälkeläisiä.
ii. Cameleion on kilpahevonen, jonka jokainen yhtään estehevosiin perehtynyt kyllä tunnistaa nähdessään. Leolla on erittäin voimakas ja teknisesti korrekti hyppy, joka on siivittänyt sen kymmeniin voittoihin uransa aikana. Leon voittosumma on huikea ja se onkin tehnyt tiliä niin kasvattajalleen kuin lukuisille omistajilleenkin. Valitettavasti orin luonne osaa olla oikukas, jonka takia moni ratsastaja on kyllästynyt siihen menestyksestä huolimatta. Potentiaali Leossa ei siis lopu kesken, mutta yhteistyön ollessa takkuilevaa saattaa musta englantilainen jättää leikin sikseen. Viimeisimmän pilottinsa, Alice Smithin, kanssa se on tehnyt vakuuttavaa työtä jo usean vuoden ajan. Onko ori tulossa vanhaksi vai onko sille viimein löytynyt se oikea kuski? Niin tai näin, eivät tammoilleen oria etsivät ole epäröineet hetkeäkään käyttää Leoa tilaisuuden saadessaan!
ie. Searching for Perfection on rodultaan hieman yllättävästi sveitsinpuoliverinen. Fasun suvusta tosin löytyy lähes kaikkea englanninpuoliveristen jalostukseen käytettävää, joten sinänsä asian ei pitäisi yllättää. Roturasite vihjaa Seran syntyneen Sveitsissä, mutta se ei kerro koko tarinaa. Tamma muutti Englantiin vain muutaman vuorokauden ikäisenä, kun sen emä myytiin ja rahdattiin paikalliselle kilparatsastajalle hyvin lyhyellä varoitusajalla. Sera lähti reissuun kaupanpäälisenä, eikä se enää siltä reissulta palannut. Nuorena tamma oli varsinainen kodinvaihtaja, ja vasta 8-vuotiaana se löysi itselleen pysyvän kodin. Potentiaalisuutensa vuoksi on harmi, ettei ruunikko päässyt kovinkaan aktiiviseen kotiin, mutta kelpo harrasteratsu siitä kyllä kehittyi. Eräs tunnettu kasvattaja osti Seran eläkepäivikseen siittolaansa, sillä hän näki paljon arvoa tamman suvussa. Sera onkin tähän mennessä ehtinyt saada jo neljä varsaa ja lisää on vielä tulossa jos vain sen terveys kestää.
iii. Cameion oli pieni, tummanrautias täysiveriori. Se kunnostautui elämänsä aikana useammassa lajissa, menestyen kuitenkin parhaiten esteratsastuksessa. Kotoisasti Kameleontiksi kutsuttu ori aloitti useampien täysiveristen tapaan kilpauransa laukkaurheilun parissa, mutta hyvin nopeasti selvisi, ettei se perusta päättömästä sinkoilusta tarpeeksi. Kouluratsastukseen sillä ei riittänyt alkuunkaan kärsivällisyys, mutta toisaalta western sai sen sekoamaan täysin jalkoihinsa. Lopulta esteratsastus paljastui Kameleontin lajiksi, sillä pienestä koostaan huolimatta se hyppäsi uskomattoman hyvin. Kameleontti kilpaili parhaimmillaan 140cm luokkia laittaen kampoihin suurille ja esteratsastukseen jalostetuille puoliverisille. Kameleontti ei ollut kasvattajalleen mikään menestystarina, mutta joitain jälkeläisiä orille kuitenkin jäi sen kuollessa vain 12-vuotiaana nivelrikkoon.
iie. On The Lose oli sulhasensa vastapainoksi suurikokoinen tamma, joka raahattiin Englantiin aina Amerikasta saakka. Luuseri teki hienoa työtä esteratsastuksen parissa ensin suuressa maailmassa, sitten vähän pienemmässä. Nuoruusvuosinaan Yhdysvalloissa tamma pääsi kilpailemaan maan tunnetuimpiin kuuluvan Highcoast Warmbloods -tallin nimiin. Se saavutti pikkuhiljaa enemmän mainetta, mutta jäi lopulta hieman maan ehdottomasta eliitistä. Luuseri laitettiin myyntiin, mutta hinta oli täkäläisille kilparatsastajille tamman laatuun nähden aivan liian korkea. Lopulta siitä tehtiin tarjous aina Englannista saakka, ja vain kuukautta myöhemmin tamma lastattiin lentokoneeseen ja lennätettiin saarivaltioon uudelle omistajalleen. Siellä Luuseri jatkoi kilpailemistaan saavuttaen uransa suurimmat saavutukset tason ollessa hieman Amerikkaa matalampi. Vasta vanhoilla päivillään Luuseri teki pari varsaa ennen kuin se kuoli vanhuuden tuomiin vaivoihin 19-vuotiaana.
iei. Perfect Pasteur oli aikanaan yksi Sveitsin tunnetuimmista kenttähevosista. Ori oli vahvoilla jokaisessa osakokeessa, sillä se liikkui näyttävästi, hyppäsi helposti ja oli rohkea. Ei ollut estettä, jonka edessä Pastori olisi kieltäytynyt hyppäämästä. Se ei ollut kovinkaan tarkka ratsastajansa virheistä, jonka takia se saikin saattaa useat aloittelevat kenttäratsastajat alkuun urallaan. Kuten kuitenkin kaikki tiedämme, on kenttäratsastus äärimmäisen kova laji hevoselle, etenkin kun kilpaillaan Euroopan huipulla. Viisi kautta Pastori jaksoi ennen ensimmäisenkään vaivan ilmaantumista, mutta kun vaivoista iski se ensimmäinen, iskivät pian muutkin. Aluksi prakasi selkä, sitten venähtivät lihakset. Liian nopea tauolta palaaminen paukkoi jänteitä ja kirsikkana kakun päällä kaatui Pastori kuljetusautossa murtaen jalkansa pahoin. Kuin ihmeen kaupalla ori selvisi hengissä, mutta käyttöhevosta siitä ei enää tullut. Sen saavutukset puhuivat puolestaan ja vuoden verran sitä pidettiinkin siitoshevosena yhdessä Sveitsin arvostetuimmista siittoloista. Orin suosio ei kuitenkaan ollut aivan toivotunlaista, joten 14-vuotiaana se lopetettiin viemästä karsinatilaa tallista.
iee. Kalifornia Dreaming oli näyttävä tummanpunaruunikko, joka menestyi loistavasti niin este- kuin kouluratsastuksessakin. Oldenburginhevoset mielletään usein kouluhevoseksi, mutta kyllä Dream hypätäkin osasi! Se pisti kovan kovaa vasten aina 145cm luokkiin saakka kerryttäen uralleen useita voittoja ja sijoituksia. Yhtään hassumpi tapaus ei Dream ollut sileälläkään, sillä se kilpaili lähes kylmiltään Inter I -luokkia. Aktiivisella treenillä tammasta olisi helposti saanut sen GP-luokkia kisaavan kouluhevosen, jota kasvattaja tammasta oli aina suunnitellut. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Dream päätyi kilpailemaan molempia lajeja tasapuolisesti. Sitä käytettiin pääasiassa estehevosten jalostukseen, joten tamman vahva koulusuku oli vaarassa kadota sukupuuttoon Dreamin kohdalla. Se vasta kasvattajaa harmittikin, joten viimeiseksi varsaksi ennen tamman lopetusta hän vaati kouluhevosen, jonka hän sitten nopeasti lunasti itselleen. Varsan vieroituksen jälkeen Dream lopetettiin työnsä täyttäneenä. Tammaa jäivät useat kaipaamaan, sillä aivan pieni persoona se ei ollut.

e. 'La Stara on kuvankaunis kimo kenttätamma. Kotitallissa Saraksi kutsuttava hevonen on kunnostautunut niin este- kuin kenttäratsastuksenkin saralla. Nuoruusvuosinaan Sara kilpaili esteratsastuksessa nuorten luokkia, mutta näytettyään kyntensä myös muissa lajeissa siirtyi tamma nopeasti kenttäratsastuksen valmennusrenkaaseen. Se nousi todella nopeasti CIC3-luokkiin, joita se sitten kilpaili usean vuoden ajan. Yksi kohtalokas arviointivirhe maastoradalla ja Saran ura oli ikuisiksi ajoiksi ohi. Tammalta meni jänteet molemmista etujaloista, mutta kuin ihmeen kaupalla se saatiin kuntoutettua kestämään siitostamman uraa. Nyt sillä on takanaan kaksi jälkeläistä ja lisääkin on tulossa niin kauan, kun se vain pystyy elämään mielekästä ja kivutonta elämää.
ei. Little Big Boy on todella komea vaaleanrautias puoliveriori. Sille on jo kertynyt ikää, mutta se ei ole estänyt BB:tä jatkamasta kilpauraansa. Se on tosin palannut nuoruusvuosiensa tasolle, sillä tässä iässä ei oikein enää ole asiaa GP-luokkiin saakka. BB onkin saanut tehtäväkseen nostaa uusia junioriratsastajia 100-120cm luokkiin tuoden näille hurjasti varmuutta kilpailemiseen. Luottotehtävänsä lisäksi ori jatkaa yhä siitosuraansa, sillä sen saavutukset aiemmilta kausilta painavat vaakakupissa edelleen. BB:n hyviin puoliin kuuluu myös sen luotettava ja tasainen luonne. Ori ei ole elämässään kertaakaan ollut hankala käsitellä, korkeintaankin vastahakoinen. Loistavan estetekniikkansa lisäksi BB on periyttänyt jälkeläisilleen kultaista luonnettaan, joka on lisännyt sen suosiota entisestään.
ee. Rolling On on suurehko belgialainen, joka jää hyvin ihmisten mieliin erikoisemman värityksensä sekä kipakan luonteensa ansiosta. Rolli on se tamma, joka kilpailuiden verryttelyssä vinkuu ja pomppii kilpakumppanien tullessa liian lähelle. Radalla se saattaa antaa kaikkensa napaten helposti sijoituksia 145cm luokista. Se tosin saattaa myös kokonaan kieltäytyä hyppäämästä, joka tuottaakin sen ratsastajalle harmaita hiuksia vähän väliä. Hyppytekniikka tammalla on täydellisyyttä hipova, eikä sen liikemekaniikka muutenkaan ole ollenkaan hassumpi. Rollilla olisi voinut olla potentiaalia myös kenttäradoille, mutta sen hankalahkon luonteen vuoksi asiaa ei ikinä ole vakavissaan harkittu. Tamma on saanut vain yhden ainoan jälkeläisen, mutta eläkepäivinään sille on suunnitteilla vielä ainakin toinen varsa.
eii. Merdez II nimettiin isänsä Merdezin mukaan. Tämä irlanninpuoliverinen osoittautui muutenkin hyvin samanlaiseksi tapaukseksi kuin isänsä, sillä Merdezin tapaan Messi kimoutui vanhemmiten, menestyi kelvollisesti esteratsastuksessa sekä oli luonteeltaan ailahtelevaisempi kuin useimmat tammat. Ori ei päässyt ikinä kunnolla kokeilemaan rajojaan sen päätyessä yksityiseksi hevoseksi pienelle englantilaiselle maalaistallille. Ne mahdollisuudet, mitä Messi sai, se kuitenkin käytti hyväksi tuoden lähes joka kilpailuista ruusukkeen kotiin. Vaikka se osasikin olla suorastaan raivostuttava hoitaessa, ei ori harrastanut typeryyksiä ratsastaessa. Kimo sai elämänsä aikana kaksi jälkeläistä, yhden suunnitellun ja yhden vahinkovarsan. Suunnitellusta BB:stä tulikin oikein kiva tapaus (josta kiitos kuuluu pääosin orin emälle), mutta vahinkovarsa oli jo syntyessään kovin rakenneongelmainen. Se lopetettiinkin vain parin kuukauden ikäisenä ja Messi itse seurasi samaa polkua vain muutamaa päivää myöhemmin periksiantamattoman ähkyn uuvuttamana.
eie. Carossa oli hieno täysiverinen, jolta löytyi kaikki rodulle ominaiset piirteet. Karo oli kestävä, nopea, rohkea ja hyväjalkainenkin vielä. Sillä oli siis kaikki urheiluhevoselta vaadittavat ominaisuudet, joiden turvin se kilpailikin yleisesti vähän kaikissa lajeissa menestyen paremmin tai huonommin kaikessa, mihin se ryhtyi. Erikoisimpina lajivaltauksina voidaan pitää Karon kunnostautumista valjakkoajossa sekä working equitationissa. Perinteisempiä lajeja olivat este-, koulu-, kenttä- sekä laukkaratsastus. Risuesteet olivat aivan erityisesti Karon mieleen, mutta perinteinen hyppääminenkin kävi tammalle. Suurimman osan elämästään tamma vietti kilpakenttiä valloittaen, mutta yhden varsan se kuitenkin teki ennen kuolemaansa. Karo lopetettiin vasta 22-vuotiaana rutiinitoimenpiteenä tehdyn hampaanpoiston komplikaatioiden seurauksena.
eei. Twoller-Roller eli tutummin Rolleri oli hieman tuntemattomammasta suvusta oleva puolalainen puoliveriori. Se oli elämänsä aikana taukoamatta ruunausuhan alla, mutta jokin sai kasvattaja-omistajan pitämään sen aina vain orina. Lopulta tämä palkittiinkin Rollerin yltäessä odotuksiin nähden uskomattomiin suorituksiin ja tämän saadessa useampia menestyneitä jälkeläisiä. Puolalaiset tuntuvat jakavan ihmisten mielipiteet, eikä tämä vaaleanpunarautias todellakaan ollut poikkeus. Rollerin kanssa kaikki tähdet olivat kohdallaan ja sen rakenne oli hyväksyttävä ja terveys moitteeton. Parhaimmillaan ori kilpaili 130-140cm luokissa ottaen tasaisin väliajoin myös sijoituksia. Muissa lajeissa se menestyi huomattavasti heikommin, mutta charmillaan sille löytyi morsiamia enemmän, kuin omistaja olisi ikinä uskaltanut toivoa. Lopulta ori lopetettiin 18-vuotiaana sen omistajan terveydentilan romahtaessa äkillisesti.
eee. Barbara oli ulkonäöltään erittäin mieleenpainuva tamma. Suurikokoinen yönmusta hevonen piirtyi lukuisten esteratsastusta seuraavien ihmisten verkkokalvoille ikuisiksi ajoiksi. Mieleen saattoivat jäädä myös Barbaran kipakat pukit ratsastajan ollessa herkkähipiäisen hevosen mielestä turhan kovakourainen. Se opettikin usealle ratsastajalle, mitä tarkoittaa pehmeä ja eleetön ratsastaja. Mikäli tammaa kohteli oikein, suoritti se loistavasti hypäten 150-160cm luokkia, mutta pakottamalla ja kovakouraisella kohtelulla sitä ei saanut edes puomin yli. Omat haasteensa Barbarassa ehdottomasti oli, mutta hyviäkin puolia löytyi: valtava potentiaali, hieno tekniikka, korrekti rakenne sekä menestynyt suku. Nämä plussat olivat omistajalle aivan riittäviä ja kilpakenttien jäätyä taakse siirtyi Barbara suoraan siitoskäyttöön. Kolme varsaa se ehti saada, ennen kuin kuoli äkillisesti erittäin vaikeaan varsomiseen, josta varsa kaikkien onneksi juuri ja juuri selvisi hengissä.

Jälkeläiset

Pakasteita jäljellä 6kpl

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Emä Omistaja
09.10.2020 Ori Prince Charming - Apriella Cherry, VRL-12299

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (43 kpl)

20.05.2017 Hippaleikki Helppo A 3/23   27.06.2017 Huvitus Helppo A 1/30
22.05.2017 Fiktio Helppo A 4/40   30.06.2017 Huvitus Helppo A 2/30
22.05.2017 Adina Helppo A 3/20   30.06.2017 Fiktio Helppo A 6/40
23.05.2017 Adina Helppo A 4/20   01.07.2017 Mörkövaara Helppo A 5/30
27.05.2017 Fiktio Helppo A 1/40   05.07.2017 Mörkövaara Helppo A 2/30
28.05.2017 Kilpakeskus Stewart Helppo A 10/100   06.07.2017 Mörkövaara Helppo A 1/30
28.05.2017 Fiktio Helppo A 4/40   10.07.2017 Mörkövaara Helppo A 2/30
02.06.2017 Mörkövaara Helppo A 2/30   10.07.2017 Mörkövaara Helppo A 5/30
02.06.2017 Mörkövaara Helppo A 4/30   13.07.2017 Daelwyn Helppo A 1/40
03.06.2017 Hengenvaara Helppo A 3/50   15.07.2017 Daelwyn Helppo A 1/40
04.06.2017 Hengenvaara Helppo A 7/50   26.08.2017 Ketola Helppo A 1/30
05.06.2017 Mörkövaara Helppo A 2/30   27.08.2017 Ketola Helppo A 4/30
07.06.2017 Mörkövaara Helppo A 1/30   30.08.2017 Rósgarður Helppo A 1/28
08.06.2017 Mörkövaara Helppo A 4/30   31.08.2017 Kuuralehto KRJ-CUP Helppo A 9/188
09.06.2017 Mörkövaara Helppo A 3/30   02.09.2017 Ketola Helppo A 3/30
09.06.2017 Hengenvaara Helppo A 6/50   03.09.2017 Mörkövaara Helppo A 4/30
12.06.2017 Huvitus Helppo A 2/30   05.09.2017 Mörkövaara Helppo A 4/30
14.06.2017 Huvitus Helppo A 3/30   07.09.2017 Mörkövaara Helppo A 3/30
20.06.2017 Huvitus Helppo A 1/30   09.09.2017 Mörkövaara Helppo A 2/30
21.06.2017 Fiktio Helppo A 6/40   09.09.2017 Mörkövaara Helppo A 3/30
23.06.2017 Fiktio Helppo A 5/40   10.09.2017 Mörkövaara Helppo A 5/30
25.06.2017 Huvitus Helppo A 1/30          

ERJ:n alaiset sijoitukset (42 kpl)

31.05.2017 Ventos ERJ-CUP 140cm 5/74   13.06.2017 Tuiskula 140cm 2/30
01.06.2017 Delicate 140cm 1/30   14.06.2017 Satulinna 140cm 5/30
01.06.2017 Tuiskula 140cm 3/30   15.06.2017 Delicate 140cm 2/30
02.06.2017 Delicate 140cm 3/30   15.06.2017 Tuiskula 140cm 4/30
02.06.2017 Delicate 140cm 2/30   17.06.2017 Delicate 140cm 4/30
03.06.2017 Delicate 140cm 5/30   19.06.2017 Tuiskula 140cm 3/30
03.06.2017 Satulinna 140cm 1/30   21.06.2017 Tuiskula 140cm 3/30
04.06.2017 Satulinna 140cm 4/30   22.06.2017 Satulinna 140cm 2/30
05.06.2017 Delicate 140cm 5/30   23.06.2017 Puzzle Rebellion 140cm 3/30
06.06.2017 Delicate 140cm 1/30   23.06.2017 Satulinna 140cm 4/30
06.06.2017 Satulinna 140cm 5/30   24.06.2017 Puzzle Rebellion 140cm 3/30
06.06.2017 Tuiskula 140cm 2/30   24.06.2017 Satulinna 140cm 2/30
07.06.2017 Delicate 140cm 3/30   24.06.2017 Delicate 140cm 5/30
08.06.2017 Satulinna 140cm 2/30   25.06.2017 Puzzle Rebellion 140cm 1/30
09.06.2017 Tuiskula 140cm 3/30   25.06.2017 Tuiskula 140cm 4/30
10.06.2017 Delicate 140cm 4/30   26.06.2017 Satulinna 140cm 2/30
11.06.2017 Satulinna 140cm 2/30   27.06.2017 Delicate 140cm 4/30
12.06.2017 Tuiskula 140cm 2/30   27.06.2017 Tuiskula 140cm 1/30
12.06.2017 Tuiskula 140cm 3/30   28.06.2017 Satulinna 140cm 4/30
13.06.2017 Satulinna 140cm 4/30   28.06.2017 Satulinna 140cm 4/30
13.06.2017 Puzzle Rebellion 140cm 2/30   29.06.2017 Satulinna 140cm 2/30

KERJ:n alaiset sijoitukset (40 kpl)

23.05.2017 Adina CIC2 3/9   09.01.2018 Mörkövaara CIC2 5/27
26.05.2017 Doomsday Sporthorses CIC2 3/13   12.03.2018 Priton Budyonnys CIC2 3/23
30.05.2017 KK Bailador KERJ-CUP CIC2 3/17   18.03.2018 Priton Budyonnys CIC2 2/23
01.06.2017 Delicate CIC2 3/30   22.03.2018 Dainty CIC2 3/11
11.06.2017 Satulinna CIC2 3/30   24.03.2018 Priton Budyonnys CIC2 3/23
13.06.2017 Delicate CIC2 4/30   25.03.2018 Priton Budyonnys CIC2 3/23
17.06.2017 Tuiskula CIC2 3/30   23.04.2018 Gealán CIC2 5/26
20.06.2017 Tuiskula CIC2 3/30   29.04.2018 Gealán CIC2 2/26
23.06.2017 Delicate CIC2 2/30   21.12.2018 Gealán CIC2 3/26
24.06.2017 Satulinna CIC2 1/30   22.12.2018 Gealán CIC2 1/26
25.06.2017 Satulinna CIC2 3/30   26.12.2018 Gealán CIC2 3/26
26.06.2017 Delicate CIC2 2/30   15.03.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus CIC2 3/30
28.06.2017 Kettula CIC2 5/30   20.03.2020 Kadon Kartano CIC2 3/22
28.06.2017 Tuiskula CIC2 4/30   02.04.2019 Nekkulan suomenhevoset CIC2 1/11
29.06.2017 Delicate CIC2 2/30   11.02.2020 Moana part breds CIC2 5/27
30.06.2017 Tuiskula CIC2 5/30   14.02.2020 Moana part breds CIC2 2/27
07.12.2017 Duán Stable CIC2 2/11   24.02.2020 Ratsastuskeskus Eeva CIC2 1/16
07.12.2017 Team J&K CIC2 1/20   25.02.2020 Ratsastuskeskus Eeva CIC2 1/16
08.12.2017 Duán Stable CIC2 1/11   29.02.2020 Mörkövaara KERJ-CUP CIC2 6/55
11.12.2017 Duán Stable CIC2 3/11   15.03.2020 Kadon Kartano CIC2 3/22

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

24.04.2017, Testissä Fascinating, kirjoittanut Cherry (618 sanaa)
En yleensä lähde ensimmäiseksi vierailla hevosilla kilpailemaan, mutta Fasun tapauksessa tein poikkeuksen. Olin bongannut netistä lupaavan myynti-ilmoituksen kimosta puoliverisestä, joka osasi vähän kaikkea. Kenttäratsastusta kun perimmiltäni harrastan ja kaikki hevoseni ovat siihen jollain tavalla sitoutuneita, päätin lähteä kokeilemaan ruunaa Chermiaan maastoestekilpailuihin.
Joku vähemmän itsetuhoinen ihminen olisi varmasti lähtenyt liikkeelle hieman pienemmästä luokasta, mutta minähän ilmoitin itseni 110cm luokkaan hevosella, josta olin nähnyt pari kuvaa ja irtohypytysvideon. Minulla oli luokkaan liuta omia hevosiakin, jotka kaikki starttasivat ennen Fasua. Missi hyppäsi nopean nollaradan, Bonnyllä takkuili hieman ohjaus ja Ellalla oli maastoesteisiin vielä hieman haparoiva ote. Näkki taas ei ollut lainkaan iskussa ja otti peräti kaksi kieltoa, mutta Fasun kanssa lähdin silti radalle vailla minkäänlaisia odotuksia.
Hevosen myyjä saapui kisapaikalle hieman myöhässä, mutta vaadin silti saavani itse hoitaa englantilaisen komistuksen radalle. Jopa ruunalle täysin vieraassa paikassa se käyttäytyi kuin olisi ollut kotonaan, eikä hevosta olisi vähempää voinut kiinnostaa kilpakumppanien hilluminen ympärillä. Hieman lyhyenläntänä naisena minulla oli pieniä ongelmia saada Fasun painava satula sen selkään, mutta mitään oikeita ongelmia meillä ei ollut. Koska olin hypännyt radan jo neljästi aiemmin, en kokenut enää tarvitsevani kertausta. Suuntasin Chermian suurelle kentälle, joka tänään oli varattu verryttelyä varten.
Fasu tuntui aluksi kovin hitaalta ja askellajit läpi ratsastettuani olisin saattanut jo torpata ostotarjoukseni, mutta päätin antaa hevoselle vielä mahdollisuuden näyttää kyntensä maastoradan puolella. Hevosta myymässä ollut nainen kertoi minulle suurikokoisen hevosen olevan yleensä melko hidas syttymään. Tällä kertaa minun piti uskoa hänen sanaansa, sillä en kuitenkaan voinut viivyttää koko kilpailua vain testaillakseni hevosta hieman lisää. Ensimmäisissä hypyissä Fasu tuntui liikkuvan kuin täi tervassa tai käsijarru pohjassa, mutta kun muutaman kerran sain sen potkaistua eteenpäin alkoi hyppääminen rullata jo sujuvammin.
Jälleen kerran kävin maastoradalle lähtemisestä väittelyä päässäni, mutta yhä edelleen hiljainen ääni käski antamaan ruunalle mahdollisuuden. Hetkistä myöhemmin löysinkin itseni ravailemasta lähtöalueella, ja kun lähtölaskenta alkoi jäin odottamaan "Ratsasta!" kehotusta. Fasun kanssa olikin rentouttavaa vain seistä lähtöruudussa, kun suurin osa hevosistani ei malta odottaa sekuntiakaan aloillaan tietäen jo, minne olemmekaan suuntaamassa.
Kun kannustin kimoa puoliveristä eteenpäin, ei se alkuun olisi oikein halunnut jättää kavereitaan taakseen. Annoin kannusteni käydä kerran lähellä hevosen maksaa ja johan alkoi ruunaan tulla liikettä. Onneksi ensimmäinen este radalla ei suinkaan ollut tapissa, ehkä korkeintaan 90cm korkea tukkieste. Se ylittyi vielä hieman jarrut päällä, mutta muutaman kerran raippaa ja kunnon kevyt istunta, ja olin lopultakin saanut jonkinlaisen rytmin kehitettyä radalle. Seuraavat esteet sujuivatkin jo paljon paremmin, eikä Fasu tuntunut tuijottavan niiden ulkonäköä laisinkaan.
Vesiesteelle päästessämme alkoi ruuna selkeästi jarruttelemaan, mutta hetkeäkään se ei epäröinyt veteen menemistä. Päinvastoin - minusta tuntui että se olisi tainnut haluta jäädä leikkimään sinne pidemmäksikin aikaa! Kun rata oli ehtinyt jo puoleen, alkoi hevonen olla pikkuhiljaa vakuuttanut minut taidoillaan. Esteet sujuivat toinen toisensa perään ja vaikka hevosen laukka alkoi ajoittain hiipumaan, sain sen kuitenkin aina uudestaan jatkamaan matkaansa. Lopulta olimme maalissa virheittä, mutta ajasta minulla ei ollut aavistustakaan. Vaikken todellakaan ollut ottanut tätä vakavamielisenä kilpailuna, oli kilpahenki kieltämättä nostanut päätään.
Annoin Fasun kävellä löysällä ohjalla puhaltaen samalla, kun kuuntelin kovaäänisistä tuloksia. "Ensimmäisellä sijalla maastoestekorkeudessa 110cm tänään Jannica ja Eventyprinsen!" kaikui korviini. Hymyilin naiselle kannustavasti hänen ratsastaessaan palkintojen jakoon. Tiesinkin jo olevani Missillä toisella sijalla, sillä kukaan ei ollut mennyt ohitsemme. Kolmas sija kuitenkin yllätti minut totaalisesti: "Kolmannella sijalla Cherry ja Fascinating!" Taputin ruunaa kaulalle yllättyneenä ja suuntasin sillä palkintojenjakoon. Hyvien tapojen mukaisesti onnittelin ensimmäiseksi Jannicaa ja kehuin jälleen kerran hänen hienoa hevostaan. Tuomarin tullessa ripustamaan Fasun suitsiin sekä sinisen että valkoisen ruusukkeen, en olisi voinut olla paljoa tyytyväisempi.
Hevoselta varusteita purkaessani puhelin samalla Fasun myyjän kanssa ruunan ostamisesta. Viimeistään ruusuketta vastaanottaessani olin vakuuttunut puoliverisestä, ja nyt halusin sen ehdottomasti talliin. Lupasin kilpailuttaa hevosta ja viedä sen myös laatuarvosteluihin ja siihen vastaukseen taisi keskustelukumppanini olla tyytyväinen. Taluttaessani Fasua vieraaseen traileriin sovin samalla ruunan saapumispäivästä Cherseyyn. Odotan jo innolla tulevia seikkailuja tämän hevosen kanssa!