Klikkiprinssi

VH20-018-0408


Klikkiprinssin kuvat © AK

Kutsumanimi Klikki Syntymäaika, -paikka, ikä 20.04.2020, Suomi, 3-vuotias
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli Ori
Väri Rautias Säkäkorkeus 154cm
Koulutus Helppo A, 100cm, Helppo Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Cherry, VRL-12299 Omistaja Cherry, VRL-12299

20.05.2020: KV-III
(6 + 1 + 4 + 4 + 0 + 3 = 18p)

30.06.2020: EV-I
(9 + 8 + 3 + 3 + 2 + 9 = 34p)

22.07.2020: KEV-II
(6 + 8 + 1 + 3 + 5 + 9 = 32p)

20.05.2020: SV-III
(7 + 5 + 6 + 5 + 6,5 + 5 = 34,5p)

Klikki on varsin korrektikäytöksinen nuori mies, joka palvelee ihmisiä mielellään. Erinomaisen luonteensa puolesta se sopii kenen tahansa silmäteräksi, mutta parhaiten sen lahjat pääsevät esille jo vähän kokeneemman hevosihmisen käsissä.

Hoitaessa Klikki on rauhallinen ja hiljainen, mutta kuitenkin hyvällä tavalla ympäristöstään kiinnostunut. Oria ei arkirutiinin rikkominen juuri hetkauta, vaan se on oma leppoisa itsensä myös kisa- ja valmennusreissuilla. Hevonen on pienestä pitäen tottunut kaikenlaiseen käsittelyyn, eikä se vastustele kengitystä tai klippausta ollenkaan. Peseminen ei kuulu Klikin lempiasioihin, mutta silloinkin vastustelu jää kyllästyneeksi ilmeeksi ja painon siirtelyksi jaloilta toisille. Varusteet orille saa päälle nopeasti ja kivuttomasti, ja yhtä helposti sen saa myös tarhattua sekä pakattua autoon. Ori onkin oikea groomin unelmahevonen, jonka kanssa kaikki sujuu eikä mikään asia muodostu edes henkiseksi ongelmaksi.

Ratsastaessa Klikki on eteenpäinpyrkivä, ajoittain jopa kuuma ratsu, joka on kaukana tyypillisestä etupainoisesta suomenhevosesta. Orin liikkeet ovat ilmavat ja se liikkuu hienossa ryhdissä, mutta keskittymiskykyä sille olisi voinut siunaantua vähän enemmänkin. Saman harjoituksen jankkaaminen saa hevosen kyllästymään nopeasti ja se kaipaakin vaihtelua paitsi tehtäviin, myös peräkkäisinä päivinä toteutettuihin treeneihin. Klikin kanssa ei siis kannata pitää viikon tehotreeniä kouluratsastuksessa, vaan se haluaa säännöllisesti niin hyppäämään kuin maastoilemaankin. Pitkät vapaat saavat rautiaan keräämään virtaa, joten parhaimmillaan se on säännöllisessä ja monipuolisessa treenissä, joka pakottaa hevosen töihin paitsi fyysisesti, myös haastaa sen tekemään töitä aivoillaan.

Hyppäämisestä Klikki pitää valtavasti ja etenkin aloittelevan ratsastajan kanssa sille kannattaakin laittaa hieman vahvempaa rautaa suuhun. Ori imee esteille vahvasti ja hyppää rohkealla tekniikalla. Se ei ole liian tarkka jaloistaan, mutta välttää puomit yleensä liioitellun ilmavaran turvin. Rautias ei juuri hypättäviä esteitä katsele, vaan painelee samanlaisella riemulla niin puomiesteet kentällä kuin kiinteät esteet maastoradan puolella. Kenttäratsastus sopiikin orille erinomaisesti: pääseehän se kyseisessä lajissa näyttämään taitonsa kaikissa lajissa yhdellä kertaa. Maastossa rymisteleminen onkin Klikille ehkä kaikkein mieluisinta puuhaa, vaikkei se ikinä ratsastaessa vastahakoinen olekaan.


Suku & jälkeläiset

i. Kaihon Nistiprinssi
sh, 150cm, rt
ii. Jousinisti
sh, 156cm, vprt
iii. Jousimies EVM
sh, 158cm, vrt
iie. Pullanisti EVM
sh, 155cm, prn
ie. Kurpitsaprinsessa
sh, 157cm, trt
KTK-III, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-II
iei. Vuoristoradankuningas EVM
sh, 163cm, m
iee. Vadelmavaunu EVM
sh, 156cm, prt
e. Näkin Muisto
sh, 158cm, rt
ei. Näkinkenkä
sh, 157cm, rt
eii. Näsäviisas EVM
sh, 162cm, trt
eie. Lentsikka EVM
sh, 157cm, tprn
ee. Liljan Muisto
sh, 160cm, prt
eei. Muistelma EVM
sh, 163cm, vprt
eee. Ruusunen EVM
sh, 164cm, prn

Sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Emä Omistaja

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

ERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

KERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

15.05.2020, Laitumellelasku, kirjoittanut omistaja (143 sanaa)
Klikki ja sen pihatosta tutut painikaverit pääsivät aloittamaan kesäloman tänä vuonna aikaisin, joskin se tulee keskeytymään hetkellisesti varsakarkeloiden takia. Nuoret pojat olivat kuitenkin kovin innoissaan päästessään seikkailulle, vaikka kaikki eivät Klikin lailla helposti lastautuneetkaan. Rautias pikkupoika osoittautui kuitenkin varsinaiseksi luonnonlahjakkuudeksi matkustuksen suhteen, sillä se käveli auton kyytiin reippaasti, eikä mekastanut lyhyen, noin kymmenenminuuttisen matkan aikana ollenkaan, vaikka kaverit sitä kovasti yrittivätkin provosoida. Perillä se tuli autosta ulos hyväntuulisena, mutta pysyi kuitenkin kokoajan kuuliaisena taluttajaansa kohtaan. Varsat päästettiin irti samaan aikaan, eikä Klikki todellakaan jäänyt viimeiseksi tapahtumaa seuranneessa rallikilpailussa. Villiä juoksemista ja leikkimielistä haastamista jatkui vajaan puolen tunnin verran, jonka jälkeen viimeinenkin varsoista laski päänsä laitumeen, eikä sitä enää nostanut sieltä. Muistoksi tästä villistä, mutta nuorille hevosille niin tärkeästä tapahtumasta jäi muistikortillisen verran ihania kuvia, joista erityisesti eräs painikuva Klikin ja Karrin välillä tullaan vielä teettämään tauluksi, ja sijoittamaan paraatipaikalle varustehuoneeseen kaikkien yhteiseksi iloksi.

01.05.2020, Ensimmäinen juoksutus, kirjoittanut omistaja (206 sanaa)
Tässä vaiheessa tallin elämää lienee jo julkinen salaisuus, että nuorten laittaminen ratsastuskuntoon tuppaa venähtämään aina vähintään sinne kolmevuotissyksylle, toisinaan jopa nuoren neljännelle auringonkierrolle saakka. Siksi porukka olikin vähintään ihmeissään, kun tavanomaisen työpäivän päätteeksi talutin karvan vaille vajaan kaksivuotiaan orivarsan hoitopaikalle. Kysyvien katseiden alla harjailin Klikkiä hetken samalla totuttaen sitä seisomaan kiinni naruissa. Rautias hevosenalku vaikutti itsekin tilanteesta hyvin hämmentyneeltä, mutta otti yllättävän huomion kuitenkin tyytyväisenä vastaan. Tyytyväisyys kuitenkin karisi siinä vaiheessa, kun varsa huomasi haukkaavansa kuolaimet suuhunsa ja suuntaavansa tallin sivussa sijaitsevan pyöröaitauksen suuntaan. Juoksuttaminen oli Klikille täysin vieras asia, mutta koska inspiraatio asian opettamiseen oli iskenyt juuri päivän viimeistä aikuista hevosta ratsastaessa, päätin hoitaa homman alta pois hetimmiten. Alun harhailun jälkeen ori tajusi jutun juonen ravaten hetken kumpaankin kierrokseen. Tarkoitus ei ollut väsyttää tai järkyttää varsaa, vaan alkaa pikkuhiljaa totuttamaan sitä ajatukseen, että jonain päivänä se joutuu tekemään töitä heiniensä eteen kuten muutkin tallin asukit. Klikin nopeasta oppimisesta ja verrattain positiivisesta asenteesta päätellen työnteko tuskin tulisi sitä tulevaisuudessa haittaamaan. Mitään säännöllistä treeniä ei varsan kanssa tietenkään vielä tulla aloittamaan, mutta toisinaan sen voisi pyöräyttää liinassa nopeasti, lisäten jossain vaiheessa harjoitukseen myös selässä mukana keikkuvan satulan vauhdissa heiluvine jalustimineen. Näin toimittaessa orin pitäisi olla hyvin helppo ja nopea ratsukoulutettava, kun sen aika reilun vuoden päästä koittaa.

20.04.2020, Taustatarinaa, kirjoittanut omistaja (125 sanaa)
Oma kasvattini Näkin Muisto oli jo ehtinyt kilpailla kilpailunsa hyvälle mallille ja tehdä yhden lupaavan varsankin, mutta ennen laatuarvosteluihin matkaamista halusin hevoselle kuitenkin vielä lisää jälkeläisnäyttöjä. Orivalinta ei ollut helppo, sillä sukusiittoisuuden minimoimiseksi en halunnut tällä kertaa käyttää omia orejani jalostukseen. Sattumalta törmäsin Sannin julkaisemaan myynti-ilmoitukseen, jossa usea Sotamaalauksessa asuva suomenhevonen etsi itselleen uutta kotia. Myyntihevosten joukossa oli myös nuorehko rautias Kaihon Nistiprinssi, jonka erikoiseen nimeen ihastuin välittömästi. Orin sukutaulu vaikutti mielenkiintoiselta ja hevonen itsekin melko lahjakkaalta. Vanhoja tuttuja kun olimme, lupasi Sanni minulle varsan Nipasta ennen sen myyntiä. Sopivaa tammaa miettiessäni tajusin Muiston olevan Kaihovaaralaiselle orille täydellinen kumppani, ja niin Klikkiprinssi sai alkunsa. Klikki syntyi huhtikuun loppupuolella vuonna 2020 ja jo ensipäivistään lähtien se väläytteli sellaista laatua, että ori tulee varmasti menestymään elämässään erinomaisesti.