Kasarirevanssi

VH20-018-0409


Kasarirevanssin kuvat © ransu.kuvat.fi (CC BY-NC 3.0)

Kutsumanimi Karri Syntymäaika, -paikka, ikä 19.04.2020, Suomi, 3-vuotias
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli Ori
Väri Vaaleanpunaruunikko Säkäkorkeus 153cm
Koulutus Helppo A, 90cm, Tutustumisluokka Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Cherry, VRL-12299 Omistaja Cherry, VRL-12299

20.05.2020: KV-II
(7 + 5 + 4 + 4 + 2 + 0 = 22p)

30.06.2020: EV-II
(8 + 9 + 1 + 1 + 4 + 9 = 32p)

31.05.2020: KEV-II
(6 + 8 + 2 + 1 + 5 + 9 = 31p)

20.05.2020: SV-I
(6,8 + 10 + 8 + 10 + 7,8 + 5 = 47,6p)

Kasarirevanssi eli tutummin Karri on luonteeltaan nöyrä työmyyrä, joka yrittää parhaansa mukaan miellyttää niin hoitajiaan kuin ratsastajiaankin. Nuori ori on oppivainen ja vielä komeaa katseltavaakin, eikä sen kanssa näyttäytymistä tarvitse hävetä isommissakaan karkeloissa.

Käsiteltäessä Karri on yhteistyöhaluinen ja sopivasti ihmisten tossun alla. Ruunikko ei juuri muista hevosista välitä, eivätkä kiimaiset tammatkaan saa sitä unohtamaan käytöstapojaan. Pienestä pitäen tiukasti koulutettu suomenhevonen osaa seistä naruissa hievahtamatta varustuksen ajan, eikä se protestoi muitakaan hoitotoimenpiteitä millään tavalla. Karri on hieman paukkuarka hevonen, joten korvien piilottaminen hupun alle kannattaa erityisesti maastoon ja kilpareissuille. Myös trailerimatkojen ajaksi hevosen korvat kannattaa sulkea, jolloin ori matkustaa huomattavasti rennommin ja tyytyväisemmin. Muita vippaskonsteja ei ruunikon kuljettamiseen tarvita, sillä se lastautuu asiallisesti ja käyttäytyy hevosiksi myös vieraissa paikoissa. Taluttaessa Karri on reipas etenijä, mutta taluttajansa hallinnasta se ei edes pyri karkaamaan.

Ratsuna Karri on oikein miellyttävä ollen suomenhevoseksi varsin herkkä kaikille avuille. Ori haluaa aidosti miellyttää kuskiaan ja se yrittääkin aina parhaansa niin kotona kuin kilpailuissakin. Kaikesta miellyttämisenhalustaan huolimatta ori pitää ympäristöön jatkuvasti silmällä, eikä koskaan ole täysin pomminvarma edes tutussa kotimaneesissaan. Useissa paikoissa Karri on jopa rennompi ulkokentällä kuin maneesissa, sillä se haluaa nähdä kaiken ympärillään tapahtuvan. Kovat äänet tai äkkinäiset liikkeet voivat saada hevosen sinkoamaan kentän toiseen reunaan, mutta melko nopeasti taitava ratsastaja saa suomenhevosen takaisin avuilleen. Mitään varsinaisia ongelmaliikkeitä ei Karrin kanssa sileällä ole, mutta väistöissä suorana pysyminen on toisinaan orille kovin hankalaa.

Hyppääminen ei kuulu Karrin selkeimpiin lahjakkuuksiin, mutta varsin kiltisti se kuitenkin kiipeilee eteensä laitetuista tikuista ylitse. Kovin tekniset radat tuottavat orille usein eniten vaikeuksia, sillä laakean hyppynsä ja etupainoisuutensa takia suhteutetut linjat ja jatkuvaa keskittymistä vaativat tehtävät saavat hevosen ottamaan puomeja helposti mukaansa. Maastossa Karri on jaloistaan selvästi tarkempi, mutta mikään raketti se ei nopeutensa puolesta ole. Välillä ruunikko menee veteen suurempia kyselemättä, mutta toisinaan sitä joutuu paineistamaan kunnolla, ennen kuin hienohelmaherra suostuu kastelemaan jalkojaan. Vauhtiin päästyään Karri etenee maastossa melko varmasti, mutta hitaassa vauhdissa maisemia katsellessaan se tuppaa kyttäilemään vähän kaikkea. Kotiinpäin eteneminen on hevosen kanssa aina huomattavasti sujuvampaa, kuin sieltä poispäin lähteminen.


Suku & jälkeläiset

i. Varismäen Kasarirokkari
sh, 149cm, trn
SLA-II
ii. Suomirokkia
sph, 144cm, rn
iii. Matkustaja EVM
sph, 146cm, rt
iie. Tulitikkutyttö EVM
sph, 140cm, m
ie. Kalmantanssi
sh, 165cm, rn
iei. Timoteitonttu EVM
sh, 166cm, vrn
iee. Veeran Pajupolkka EVM
sh, 161cm, prn
e. Marisa ZF
sh, 157cm, rt
ei. Hurman Ritari
sh, 157cm, vprt
KTK-III, SLA-III
eii. Lumivalkean Lento EVM
sh, 155cm, vprt
eie. Vilskun Tyttö EVM
sh, 162cm, prt
ee. Mikseliina
sh, 157cm, trn
eei. Vallan Mahroton EVM
sh, 162cm, m
eee. Kukkastiina EVM
sh, 158cm, trn

Sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Emä Omistaja

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

ERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

KERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

02.05.2020, Irtohypytyspohdintaa, kirjoittanut omistaja (110 sanaa)
Karri on päässyt jo muutamaan otteeseen tekemään tuttavuutta irtohypytyskujan kanssa, mutta mitään unohtumatonta vaikutusta se ei ole hypyttäjiinsä onnistunut tekemään. Ori hoitaa osuutensa teoriassa hirveän hienosti, mutta käytännössä se ei ole osoittautunut kummoiseksikaan estelahjakkuudeksi. Hevonen on ollut koko elämänsä ajan varsin välinpitämätön jaloistansa, eikä se näin ollen vaivaudu nostelemaan kinttujaan puhtaasti esteiden ylitse. Lisäksi useampi peräkkäinen este saa hevosen huolimattomaksi, vaikka sen tehtävää yrittäisi helpottaa apupuomienkin avulla. Esteiden korkeudella ei juuri ruunikon kanssa ole merkitystä: se ylittää puomikasat aivan samanlaisella hälläväliä-asenteella kuin tappiinsa viritetyt okseritkin. Huolestuttavinta tässä kaikessa lienee kuitenkin se, että ori ei useista harjoituskerroista huolimatta ole kehittynyt juuri yhtään, mikä tekee tulevan ratsukoulutuksen ja kenttähevosen uran vähintäänkin haasteelliseksi.

01.05.2020, Vappumaasto, kirjoittanut omistaja (149 sanaa)
Karri on sopivalla tavalla vähän juntti, se on vuosien saatossa käynyt selväksi aivan jokaiselle. Tänään hevonen kuitenkin oikein ylitti itsensä, kun ohjelmassa oli hilpeä vappumaasto loistavan talliporukkamme kesken. Leppoisaa rupattelua riitti jo hevosia kuntoon laittaessa, eikä rempseiltä naurunremahduksilta vältytty etenkään silloin, kun hevosia ruvettiin verhoamaan serpentiiniin ja ilmapalloihin. Koska Karri on vasta vihreä kolmevuotias, ei se saanut muiden hevosten tapaan satulaa selkäänsä, vaan lähti lenkille taluttaen. Tästäkin huolimatta ori sai selkäänsä loimivyön, johon lapselliseksi heittäytynyt omistaja viritteli iloisen väriset ilmapallot keikkumaan. Suitsiinsa ja kaulaansa ruunikko sai serpentiiniä, jonka jälkeen olimmekin valmiit lähtemään matkaan. Moni Karrin ikäinen hevonen olisi saanut tästä kaikesta valtavan kohtauksen, mutta junttipoikamme ei touhusta ollut moksiskaan, vaan kulki koko lenkin ajan rentona ja rauhallisena kaikenkokoisten ja -näköisten kaveriensa keskellä. Ylimääräisiä sydämentykytyksiä ei aiheuttanut edes se, että tuulen yllyttyä ilmapallot karkasivat omille teilleen ja serpentiinitkin lentelivät vapaasti silmien ja sierainten välimaastossa. Niin hieno ja viisas nuori mies!

25.04.2020, Tilannekatsaus, kirjoittanut omistaja (112 sanaa)
Karrin kanssa elämä on sujunut mukavan tasaisesti: se on oppinut asioita nopealla tahdilla, kasvanut laidunloman aikana hölmöstä vauvahevosesta aikuiseksi mieheksi ja saanut siinä samalla vähän massaakin kroppaansa. Omasta miehisyydestään ruunikko ei vielä aivan ole perillä, mutta ei sen toki näin nuorena tarvitsekaan olla. Suvunjatkamishommat odottavat Karria vasta hamassa tulevaisuudessa, kun näyttöä hevosen laadusta on saatu kerättyä varsa-arvostelujen lisäksi kilpakentiltä. Sukunsa puolesta Karrin kyllä pitäisi olla kelvollista jalostusmateriaalia, sillä taulusta löytyy jos jonkinmoista monitaituria. Odotukset erisukuista ja hyväkäytöksistä oria kohtaan ovat luonnollisesti suuret, mutta Karrin pitäisi pystyä lunastamaan ne helposti, mikäli se vain pysyy terveenä. Toistaiseksi orin kanssa keskitytään kuitenkin perusasioiden opetteluun ja sen uran ensimmäisien etappien, eli tietysti nuorten hevosten laatuarvostelutilaisuuksien, saavuttamiseen.