Kuuran Eversti

VH21-018-0245
EV-I, SV-IIKuuran Everstin kuvat ovat tallin omaisuutta. Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmiksi.

FAKTAT FAKTOINA


Nimi Kuuran Eversti Kutsumanimi Eversti
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori Säkäkorkeus, väri 157cm, voikko
Syntymäaika, -paikka 11.02.2021, Suomi Ikä 14-vuotias
Koulutus Helppo B, re. 110cm, me. 90cm Painotus Esteratsastus
Kasvattaja Kuuran Suomenratsut Omistaja Cherry, VRL-12299

HISTORIAN HAVINAA

Ajatus Sotamaalauksen Enkelveistoksen ja oman kasvattini Kuuran Kultamurun yhdistämisestä syttyi molempien vanhempiehdokkaiden saadessa omat kilpauransa pakettiin. Veetiltä toivottiin varsalle tietysti kermanvaaleaa väritystä, kun taas Murun puolelta lähdettiin hakemaan pidempiä jalkoja sekä tasapainoisempaa elämänkatsomusta. Yhdistelmä osoittautuikin aika kivaksi Everstin perittyä vanhemmiltaan pitkälti juuri ne toivotut ominaisuudet: kapasiteetikkuuden ja nöyrän luonteen. Keltainen ja hyväkäytöksinen tamma olisi ollut oikea Jackpot, mutta kyllä tällaiseen lottovoittoonkin on oltava tyytyväinen!

NE SANOVAT MINUN OLEVAN

Kuuran Eversti on kivakäytöksinen ja miellyttämisenhaluinen suomimies, jota kelpaa katsella niin kotioloissa kuin kilpakentilläkin. Ori on töissä ollessaan aikaansaava ja vähän tosikkoluontoinenkin hevonen, mutta käsittelytilanteissa siitä ei liian vakavaa saa tekemälläkään. Everstin touhuilut ovat huvittavia ja täysin harmittomia tempauksia, joiden turvin hoitajan päivät pysyvät mielenkiintoisina ja voikko kansallisaarre säilyttää oman viihdearvonsa korkealla. Suomenhevonen tietää tarkalleen miten missäkin tilanteessa kuuluu käyttäytyä, eikä se laita vastaan sen enempää omalle passihoitajalleen kuin muillekaan sitä käsitteleville henkilöille. Kuuliaisuutensa lomassa Eversti ehtii kuitenkin touhuta myös omiaan, kuten esimerkiksi järjestelemään kengittäjän pakin uuteen uskoon tai varastamaan ratsastuksen päälle suunnitellut namit heti alkupalakseen. Pahaa ori ei tarkoita kenellekään, eikä se uskalla isotella sen enempää ihmisille kuin muille hevosillekaan. Kaltaistensa seurassa ori on oikeastaan jopa hieman nössö, eikä se uskalla edes puhutella vieraita hevosia lähemmän tuttavuuden tekemisestä puhumattakaan.

Ratsain Eversti liikkuu erinomaisesti omalla moottorillaan. Hevonen on myös erittäin kuuliainen, ja sen kanssa onkin aina yhtä mukava lähteä treenaamaan. Everstin vahvuuksiin lukeutuvat sen ennakkoluuloton asenne erilaisiin tehtäviin sekä hyvä luontainen tasapaino yhdistettynä nopeasti oppivaan luonteeseen. Pääpaino orin valmentamisessa on esteiden puolella, missä Eversti onkin osoittanut paitsi reilua kapasiteettia myös terävää esteälyä sekä kyvykkyyttä teräviin korjausliikkeisiin. Suomenhevonen on kaikkein parhaimmillaan tarkkuutta vaativilla radoilla, mutta se suoriutuu kelvollisesti myös vähemmän teknisistä radoista häviten kuitenkin helposti kilpakumppaneilleen nopeudessa. Eversti ei kyttäile hypättäviä esteitä, eikä se myöskään murehdi liikaa työympäristöään. Maastossa voikko viihtyy loistavasti: se on pieni seikkailijasielu, joka mielellään käyttää aikansa uusiin metsäpolkuihin tutustuen, mutta ei se koskaan pistä pahakseen lenkkejä tutuillakaan reiteillä.

PERHE ON PAINAJAINEN

i. Sotamaalauksen Enkelveistos
ERJ-II, SLA-II, EV-II, SV-II
sh, 153cm, vkk
ii. Enkelintekijä
KTK-III
sh, 151cm, tprt
iii. Lasinpuhaltaja EVM
iie. Enkelin kosketus EVM
ie. Helmilintu
sh, 154cm, vkk
iei. Helmekäs EVM
iee. Linnunlaulu EVM
e. Kuuran Kultamuru
SLA-I, EV-I, SV-I
sh, 162cm, rt
ei. Matkalaukkulapsi
ERJ-I, SLA-I
sh, 165cm, prt
eii. Nipon Ropo EVM
eie. Lapsenlikka EVM
ee. Voiton Kultakutri
ERJ-I, SLA-I
sh, 158cm, rt
eei. Nasin Unohtumaton EVM
eee. Lasikenkä EVM

POJASTA POLVI PARANEE

00.00.0000 o./t. Hevosen Nimi (i./e. Hevosen Nimi) om. Omistaja VRL-00000
00.00.0000 o./t. Hevosen Nimi (i./e. Hevosen Nimi) om. Omistaja VRL-00000

RUUSUKEHAI VAUHDISSA

Estevarsojen laatuarvostelutilaisuus 30.11.2021: EV-I (7 + 10 + 5 + 3 + 4 + 9 = 38p)
Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.12.2021: SV-II (7,8 + 9 + 2 + 6,5 + 7,5 + 10 + 15 = 57,8p)

Ominaisuuspisteet (ERJ) Taso
2441.63 6/5

LAHJATTOMAT TREENAA

00.00.0000 - Valmentajana Valmentaja (000 sanaaa)
Tekstiä tekstiä tekstiä...

RAKAS PÄIVÄKIRJA

20.04.2021 - Kirjoittanut omistaja (149 sanaaa)
Eversti syntyi hyisen kylmänä helmikuun iltana, lähes kuukausi ennen Murun laskettua aikaa. Yllätysvarsominen sujui onneksi aivan oppikirjan mukaisesti, eihän ongelmatilanteita varten ollut vielä millään tavalla varauduttukaan. Lämpimässä tallissa ei vastasyntyneellä varsalla ollut mitään hätää, mutta ulkoilun järjestäminen tuoreelle emälle jälkikasvuineen oli hienoinen haaste. Eversti oli puettava jokaista tarhavuoroa varten lämpimään toppaloimeen, ja siltikään sen ei ollut mukava makoilla kylmässä lumihangessa. Aluksi parivaljakkoa ulkoilutettiinkin vain pienen talutuslenkin verran, sitten lyhyissä tarhavuoroissa ja vasta varsan kasvaessa sekä pakkasen hellittäessä hieman pidempiä aikoja kerrallaan. Näin aikaisin syntynyt varsa aiheutti valtavasti lisätyötä tallin työväelle, mutta toisaalta se tarjosi myös erinomaista turpaterapiaa pimeiden talvipäivien vastapainoksi. Everstin onneksi, henkilökunnan kauhuksi, ori ei suinkaan ollut tänä keväänä ainoa aikaisin syntynyt varsa, vaan Murun esimerkistä innostuneena myös Vattu ja Närhi pyöräyttivät muksunsa helmikuun puolivälin paikkeilla. Painiseuraa varsa sai siis pienestä pitäen niin Casanovasta kuin Matruusistakin, ja myös vieroitus sujui ongelmitta poikakolmikon siirryttyä yhtä aikaa poikamiesboksin puolelle asustamaan.

13.07.2021 - Kirjoittanut omistaja (118 sanaa)
Everstistä kasvoi parissa vuodessa aika hauska nuori, joka oppi nopeasti ja teki asioita ikäisekseen edistyneellä tasolla. Vaikka en ollut hurjan innostunut orista sen syntyessä, aloin vahvasti kiintyä hevoseen sitä myötä, kun sen kanssa pääsi tekemään konkreettisia harjoituksia. Tallikäytös Everstillä oli pienestä pitäen hyvää, mutta narun nokassa kävely herätti varsassa pitkään tarpeen rimpuilulle. Ketjunarun kanssa tehdyt harjoitteet opettivat Everstille kuitenkin sellaista kuuliaisuutta, joka sittemmin on ollut eduksi kaikissa harjoitteissa: voikko oppi ohjasajon jujun nopeasti ja se käyttäytyi myös irtohypytysharjoituksissa selvästi ikäluokkaansa fiksummin. Kärryihin tottuminen vei nuorelta hevoselta luonnollisesti hieman pidempään aikaa, mutta ensimmäistäkään vaaratilannetta ei missään vaiheessa päässyt syntymään. Tätä nykyä Eversti on ihmisten kehonkielelle niin herkkä hevonen, että konkreettista varusteilla ohjaamista sen kanssa ei tarvita enää juuri koskaan.