Dare Stable

INVINCIBLE DARE

VH20-011-0241

EV-I


Invincible Daren kuvat © Bob Langrish

Name Invincible Dare Spitzname Inna
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, tamma Widerristhöhe, Farbe 168cm, mustankimo
Geburtsdatum, -ort 01.06.2020, Saksa Alter 3-vuotias
Ausbildung Vaativa B, re. 160cm, me. 100cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Daren ensimmäiset kasvatit syntyivät jo vuonna 2017, joten Innan syntymän aikoihin kasvatustoiminta oli lopultakin kasvanut ulos lapsenkengistään ja löytänyt jonkinlaisen järjen äänen tekemiseensä. Enää tammoja ei varsotettu ennen kilpailemisen lopettamista, eikä oreja otettu jalostusohjelmaan ennen kykyjensä osoittamista. Myös toteutettavia yhdistelmiä pohdittiin tarkemmin, ja yksi tällainen tarkkaan harkittu yhdistelmä oli Implosion LIN:istä ja Foolproof Daresta syntynyt Invincible Dare, jonka on tarkoitus aikanaa tuoda hieman erilaista verta tallin kasvatusohjelmaan. Ei kuitenkaan ennen kuin tamma on kilpakentillä lunastanut sitä kohti asetetut odotukset.

Inna on peruskiva kilpahevonen, ei suinkaan mikään automaatti tai opetusmestari, ei ainakaan sanan perinteisessä merkityksessä, mutta suhteellisen kiltti ja toimiva hevonen kuitenkin. Puoliveristä on pidetty pienestä pitäen kuin kukkaa kämmenellä ja sellaista kohtelua se aina itselleen odottaakin. Joku on joskus kutsunut Innaa diivailevaksi prinsessaksi, mutta kyllä kimon hienohelmaisuus taitaa hyvin pitkälti johtua opituista tavoista ja vahvasta omanarvontunnosta. On diivailussa toki hyvätkin puolensa: Inna ei ole ikinä syyllistynyt kimojen hevosten perisyntiin, nimittäin itsensä likaamiseen. Muiltakin osin tamma on hoitajalleen vähätöinen, sillä sen varusteet ovat täysin tavalliset ilman erityisiä virityksiä, eikä sillä myösään ole pitkää sairaushistoriaa, joka groomia jatkuvasti pitäisi kiireisenä. Tallissa Inna on ehdoton kuningatar, jonka viereen ei aivan ketä tahansa laitetakaan. Parhaiten vinkuiita tulee toimeen rauhallisten ja mahdollisimman ruunamaisten otusten kanssa, mutta vanhemmiten se on oppinut sietämään vähän muitakin. Tämä kannattaa pitää mielessä myös kuljetuksissa ja kilpapaikoilla; tarvittaessa Inna on helppo eristää naapureistaan kevyellä näköesteellä. Matkustajana ja maailmanvalloittajana hevonen on muilta osin melko stressitön, vaikka tokihan se reissun päällä haluaa vähintään yhtä huolellista hoitoa kuin kotioloissa.

Ratsuna Inna on sitten huomattavasti monimutkaisempi tapaus. Tammaksi puoliverisen tunnistaa kuka tahansa, sillä yhtenä päivänä hevonen voi pukitella protestina pohjeavuista ja seuraavana liikkua kuin puhkikulutettu ratsastuskouluponi, jota ei pysty loukkaamaan millään tempauksella. Aina Inna ei halua tehdä yhteistyötä tai miellyttää ratsastajaansa, mutta useimmiten se onneksi ymmärtää oman parhaansa ja hetken testailun jälkeen alkaa pelittää kuten pitääkin. Sileällä kimon ratsastukselliset ominaisuudet eivät esteratsastajiakaan häikäise, muttei niiden näissä piireissä tarvitsekaan. Esteratsasastuksen kannalta on tärkeintä, että Inna on koulupäivinään ratsastettu omista pilvilinnoistaan takaisin tehdasasetuksiin, jolloin ohjaustehostimen tai jarrujen toiminasta ei tarvitse keskustella enää tilanteen ollessa päällä. Kaikkein onnettomimpien ratsastajien kanssa hannoverilainen ei hyppää, sillä sen huumori ei hyvänäkään päivänä riitä kuskin heiluviin raajoihin tai rajuihin otteisiin, puristamisesta ja jännittämisestä puhumattakaan. Pieniä virheitä hevonen pystyy katsomaan läpi sormien, jolloin jo keskivertaisella ratsastajalla on teoreettinen mahdollisuus selvitä keskivaikeasta esteradasta Innan kanssa. Tamma on hyppääjänä älykäs, eikä se halua hypätä puomit suussaan. Tarkasti ja tarkoituksenmukaisesti puoliverinen nostaa jalkansa esteiden yli, eikä se pudota puomeja käytännössä koskaan. Kieltoja tamma ottaa toisinaan, yleensä aina ratsastajan virheestä johtuen.

STAMMBAUM

i. Foolproof Dare
hann, 170cm, m
EV-I
ii. Feuerland
hann, 172cm, m
ERJ-I, HANN-II, YLA2
iii. Trumbauer EVM
iie. Feuertanz II EVM
ie. Space Orchid
hann, 168cm, trn
iei. Gentleman MacMarvel EVM
iee. Capriccio EVM
e. Implosion LIN
hann, 169cm, rnkm
ERJ-I
ei. Tomahawk Tonic
hann, 172cm, rn
eii. Screamworks EVM
eie. Wonderland EVM
ee. Ivory GER
hann, 166cm, rnkm
eei. Brannel EVM
eee. Ivona GER EVM

Isälinja: Foolproof Dare - Feuerland
Emälinja: Implosion LIN - Ivory GER

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Sukuselvitys tuloillaan

NACHWUCHS

skp. Varsan nimii. Isän nimi

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 160cm
ERJ 160cm

AUSZEICHNUNGEN

31.10.2020 - Estevarsojen laatuarvostelu - 100-120cm - (7 + 10 + 4 + 2 + 2 + 9 = 34p) - EV-I (Tilaisuuden paras 3-vuotias)

TAGEBUCH

27.08.2020 - Summa summarum - kirjoittanut omistaja - 138 sanaa
Innan elämä on ollut sen ensimmäisten elinvuosien aikana rikollisen helppoa ja huoletonta: puoliverinen on saanut vieroituksensa jälkeen kasvaa ikäistensä tammavarsojen kanssa pihatossa, eikä sen ole tarvinnut osallistua ihmisten kanssa touhuiluun kuin pakollisten aktiviteettien merkeissä. Hevonen on oppinut mieltämään kaksijalkaiset palvelijoikseen, jotka kellontarkasti tuovat Innalle ja koko sen jengille sapuskaa ja muita elämisen edellyttämiä tarvikkeita. Joskus ja jouluna pikkuinen tammalauma on päässyt juoksemaan maneesiin, jolloin Inna on päässyt esittelemään notkeaa poljentaansa ja ryhdikästä liitämistään. Joskus varsan eteen on laitettu joku puomikin, joten keppien ylittämisen konsepti ei ole enää nuorelle tammalle täysin vieras. Tämä onkin hyvä, sillä vain muutamien viikkojen kuluttua pikku-Innan on aika esiintyä ensimmäisen kerran tuomarien arvostelevien katseiden alla. Puoliverinen on ilmoitettu mukaan lokakuun estevarsojen laatuarvosteluun, kolmevuotiaiden ryhmään ja suurimman estekorkeuden irtohypytykseen. Jännitettävää siis riittää, mutta eiköhän kimo odotukset onnistu lunastamaan, kapasiteetin puutteesta menestys ei ainkaan jää kiinni.

01.09.2020 - Sisäänratsastusta - kirjoittanut omistaja - 126 sanaa
Kolmevuotiasta Innaa ei mitenkään turhan tarkasti valmisteltu ratsukoulutukseen, sillä se käytännössä tempaistiin karsinastaan, satuloitiin hoitopaikalla ja talutettiin maneesiin. Muutaman kierroksen pyörityksen jälkeen Janine roikkuikin jo tamman satulassa, mihin kimo lapsihevonen suhtautui aavistuksen huolestuneesti, mutta kuitenkin kiltisti. Herkkujen kanssa lahjomalla suurin epävarmuus saatiin selätettyä, minkä jälkeen uskaltauduimme kiertämään hallia talutuksessa. Janine oli pelkkää hymyä hypätessään alas Innan selästä, sillä satulaanlaiton ensimmäinen vaihe oli nyt onnistuneesti takanapäin. Seuraavien viikkojen aikana Inna oppisi liikkumaan ratsastaja selässään kaikissa askellajeissa ensin liinassa, ja sitten takaukon avustamana vapaana maneesissa. Kun askellajien väliset siirtymiset ja ohjaus alkavat toimia hiukan sinnepäin, on hevonen ansainnut itselleen muutaman viikon mittaisen loman, jonka jälkeen treeniin jo sisällytettäisiinkin puomit, pienet esteet, ulkona harjoittelu sekä maastoilu. Tekemistä näissä varsoissa aina riittää, mutta touhu on aina mielenkiintoista ja uskomattoman palkitsevaa.

COACHING

Ei merkintöjä