Esittelyssä Chersey

Päätalli

Cherseyn päätalli on vuonna 1986 rakennettu massiivinen tiilirakennus, joka iästään huolimatta toimii erinomaisesti 56:n hevosen ympärivuotisena asuinpaikkana. Tallia on remontoitu vuosien saatossa muutamaan otteeseen, viimeisen kerran vuoden 2015 kesällä, jolloin rakennuksen sisätilat saneerattiin täysin. Vaikka tallia onkin remontoitu nykyaikaisemmaksi ja helppohoitoisemmaksi, on se kuitenkin pyritty pitämään mahdollisimman alkuperäisen näköisenä. Päätalli saakin lähes poikkeuksetta kehuja vierailijoilta, jotka eivät ole tottuneet näkemään näin massiivista ja näyttävää rakennelmaa täällä koto-Suomessa.

Talli on jaettu paloturvallisuus- ja käytännöllisyyssyistä kahteen osastoon, joihin kumpaankin on erillinen kulku rakennuksen kummastakin päädystä. Lisäksi päätallissa on keskellä rakennusta suuri pääsisäänkäynti, josta normaalisti pääsee kulkemaan tallin kummallekin osastolle. Välittömästi pääsisäänkäynnin vieressä on rakennuksen hallinnolliset tilat, eli käytännössä tallin omistajan toimisto sekä lukittavat varustehuoneet. Lisää varastointitilaa hevosten varusteille löytyy tallin ylisiltä, missä säilytetään myös heinää sekä kuivikkeita.

Karsinoiden yhteydessä on käytettävissä neljä solarium- ja pesupaikkaa, kaksi kummallakin osastolla. Lisäksi käytössä on kuusi hoitopaikkaa, joissa ei ole pesumahdollisuutta. Edestä katsottuna tallin oikean puoleinen osasto on tarkoitettu ensisijaisesti tammoille. Tammaosastolla karsinoita on määrällisesti neljä vähemmän kuin orien puolella, mikä johtuu siitä, että tammojen puolelta löytyy neljä suurta varsomiskarsinaa.

Pikkutalli