Dare Stable

RUTHLESS DARE

VH19-011-0066

EV-II


Ruthless Daren kuvat © Bob Langrish

Name Ruthless Dare Spitzname Ruth
Züchten, Geschlecht Hannoverinhevonen, tamma Widerristhöhe, Farbe 174cm, tummanrautias
Geburtsdatum, -ort 01.03.2019, Saksa Alter 3-vuotias
Ausbildung Helppo A, re. 160cm, me. 110cm Betonung Esteratsastus
Züchter Dare Stable Eigentümer Cherry, VRL-12299

DIE ART DER BESCHREIBUNG

Ruthless Dare on kolmas ja viimeinen maaliskuussa 2019 syntynyt kasvatti. Sen emä on ensikertalainen Seventh Heaven, joka kokemattomuudestaan huolimatta hoiti niin varsomisen kuin varsansa kasvatuksen taidokkaasti. Isänä Ruthilla on Fata Morgana, joka on menestyksekkäästi kilpaillut ja potentiaalinsa myös jalostusorina osoittanut Grand Prix -tason estehevonen. Tamman geneettisessä potentiaalissa ei siis pitäisi olla valittamista, kun reilun kolmen vuoden ikäisenä siitä aletaan leipoa tulevaa esteratojen kuningatarta.

Ruth on jokseenkin säpäkkä ja reaktiivinen kilpahevonen, joka näkyy selvästi aivan arkipäiväisessä elämässä tamman kanssa. Sitä ei kannata tarhata kaverin kanssa samojen aitojen sisään, mikäli ei halua lahjoittaa rahojaan eläinlääkäriasemalle ja kerrata omia taitojaan haavojen hoitamisessa. Varsinaisesti ilkeä se ei missään nimessä ole, mutta omaa melko jyrkkiä mielipiteitä muita nelijalkaisia kohtaan. Ruth on melko ääniherkkä niin tallissa kuin tallin seinien ulkopuolellakin, eivätkä sen reaktiot aina ole kovin lieviä. Vetopaniikkinen rautias ei ole, mutta se saattaa kiskaista itsensä irti lähtiessään hippulat vinkuen menemään esimerkiksi ämpäripinon rämistessä varoittamatta pitkin käytävää. Puunaamisesta tamma kyllä pitää kovasti, mutta aivan tuntikausia se ei jaksa hoitopaikalla tyhjänpanttina seistä. Hieman sama pätee myös matkustamiseen: pienen hetken se on kivaa, mutta sitten alkaa pannussa keittää ruuan loppuessa ja tylsyyden iskiessä. Oikein pitkät matkat Ruthin kanssa kannattaakin pyrkiä jakamaan usealle päivälle, jotta hevonen saa elämäänsä muutakin sisältöä kuin kuljetusauton seinien tuijottelun. Kaikeksi onneksi puoliverinen ei ole erityisen herkkä rikkomaan itseään, vaan se selviää kummallisistakin tilanteista yleensä naarmuitta, eivätkä sen lihaksetkaan kovin helposti jumiudu, vaikka kommelluksia joskus sattuukin. Erityisesti vieraissa paikoissa kannattaa taluttajan varautua tamman kanssa kävelyyn pitkällä ketjunarulla, jotta tilanteen ollessa päällä on hänellä mahdollisuudet selviytyä Ruthin kanssa samaa matkaa vielä takaisinkin talliin. Jännittäviin asioihin törmätessään löytää suurehko tamma sisäisen arabinsa, jota seuraava leijailu on toki näyttävää, mutta ei niin kovin miellyttävää hoitajan näkökulmasta tutkailtuna. Kaukokatseisuus on siis paikallaan tämän nuorehkon ja melkoisen eläväisen, vaikka siltikin aina hyväntahtoisen hevosen kanssa toimiessa.

STAMMBAUM

i. Fata Morgana
hann, 175cm, rn
ii. Phantasmagoria EVM
hann, 169cm, trn
iii. Phantasmal EVM
iie. Visual Fallacy EVM
ie. D.B. Bananae EVM
hann, 174cm, tprn
iei. Balderdash EVM
iee. D.B. Numerous Times EVM
e. Seventh Heaven
hann, 169cm, rt
ei. Sixth Sense EVM
hann, 170cm, tprn
eii. Secret Service EVM
eie. Fifth Avenue EVM
ee. Harmless Sin EVM
hann, 166cm, rt
eei. Hardstone EVM
eee. Bounce Tales EVM

Isälinja: Fata Morgana
Emälinja: Seventh Heaven

FAMILIENBEZIEHUNGEN

Sukuselvitys tuloillaan

NACHWUCHS

skp. Varsan nimii. Isän nimi

RENNEN

ERJ:n alaisia sijoituksia yhteensä 0kpl.

ERJ 160cm
ERJ 160cm

AUSZEICHNUNGEN

31.12.2019 - Estevarsojen laatuarvostelu - 100-120cm - (7+9+2+1+4+9=32p) - EV-II

TAGEBUCH

10.12.2019 - Stunttihommia - omistaja - 123 sanaa
Ruth alkaa olla jo sen verran iso tyttö, että irtohypytyksen ja juoksutusharjoitusten lisäksi sen viikko-ohjelmaan alkaa ilmestyä myös ratsastusharjoituksia. Ensimmäiset treenit stunttiratsastaja Marikan kanssa tehtiin tänään: herkkuämpärin johtaessa kookkaan tummanrautiaan ajatukset iloisiin asioihin, kapusi kolmekymppinen rodeoratsastajamme ensin mahalleen, ja myöhemmin myös aivan istuskelemaan, yhdeksännentoista kasvattini satulaan. Ruth suhtautui tilanteeseen yllättävän kypsästi, sillä draamakuningattaren tittelistä nauttivan hevosen oli etukäteen kuviteltu protestoivan ylimääräistä taakkaa selässään huomattavasti voimakkaammin. Treenien luistaessa kuin rasvattu, päätimme toisen avustajan turvin kiertää pyöröaitauksen vielä pariin otteeseen Marika satulasta maisemia tiirailleen. Ruth ahdistui ensimmäisten askelten aikana selvästi, mutta todettuaan ratsastajan pysyvän kyydissä melko vakaasti rimpuilusta huolimatta, rauhoittui se verrattain nopeasti syömään herkkuja sille tarjotusta vadista. Ensimmäiset metrit tamman ratsunuralla olivat toden totta onnistuneet ja niitä tullaan ehdottomasti jatkamaan talven aikana enenevissä määrin.

31.12.2019 - Laatuarvosteluaamun tohinat - omistaja - 211 sanaa
Ruth, tallin nuorukaisten kruunaamaton kuningatar, oli yksi Itämeren yli seilanneista varsoista, jotka tänään esiintyisivät estevarsojen laatuarvostelutilaisuudessa Hukanhelmen Suomenratsujen tiloissa. Tamman osalta kolmen päivän mittainen matka sujui yllättävän hyvin, ottaen huomioon, että sen matkaseurana oli kaksi testosteronihuuruissaan hyörivää nuorta oria. Autossa ei juuri saanut jätettyä hajurakoa remuavien poikien ja omaan elämäänsä kyllästyneen Ruthin välille, mutta öisin se oli sentään saanut rauhoittua omiin oloihinsa. Ensimmäisen yön vietimme Jönköpingissä ja toisen Turussa, mistä olisi enää lyhyt ajomatka Raisioon. Ennen auton starttaamista edessä oli kuitenkin noin tuhat suoritettavaa tehtävää, joista yksi tärkeimmistä oli nuorukaisten puunaaminen ja letittäminen. Varsat olivat matkustuksen jäljiltä hieman kuivuneita, mutta mash-vesien juottamista enempää emme sen asian eteen enää voineet tehdä. Ruthin harjaan kauniit sykeröt sopivat erinomaisesti saaden sen näyttämään heti huomattavasti vanhemmalta ja pätevämmältä. Varsa sai päähänsä myös puhtaaksi jynssätyn riimun, joka tosin vaihtuisi perillä kauniisiin hopeasolkisiin edustussuitsiin. Pääsimme starttaamaan matkan viimeiselle etapille noin puoli tuntia aikataulusta myöhemmin, mutta kuitenkin riittävän ajoissa ehtiäksemme perillä rauhassa mittauttaa ja verrytellä varsoja. Nyt ei voinut enää valmistautua kasvattien tuleviin koitoksiin kuin toivomalla parasta ja pelkäämällä pahinta. Ruthin kohdalla hienoinen ongelma tulisi olemaan sen keskeneräisen emän kilpailutulokset, mutta hyvällä tuurilla tamma kompensoisi asiaa hyppäämällä yhtä hyvin kuin harjoituksissa. Se voisi ansaita myös askellajeistaan muutaman ylimääräisen pojon, kunhan malttaisi esittää ne rauhassa ja tuomarien päälle loikkimatta.

COACHING

Ei vielä merkintöjä