Willow Prada

VH20-021-0114


Willow Pradan kuvat © ransu.kuvat.fi (CC BY-NC 3.0)

Kutsumanimi Prada Syntymäaika, -paikka, ikä 05.12.2019, Puola, 3-vuotias
Rotu Trakehner Sukupuoli Tamma
Väri Musta Säkäkorkeus 168cm
Koulutus Vaativa B, 160cm, CIC3 Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Weeping Willow Estate Omistaja Cherry, VRL-12299

20.11.2020: KV-III
(5 + 1 + 3 + 2 + 1 + 0 = 12p)

30.11.2020: EV-II
(9 + 5 + 1 + 3 + 5 + 9 = 32p)

25.12.2020: KEV-II
(8 + 3 + 1 + 2 + 3 + 9 = 26p)

Prada on kiltti ja kaikissa tilanteissa toimiva kilpahevonen, jonka mieltymysten perässä pysyminen kävisi hoitajalle päivätyöstä. Trakehner on käsiteltäessä oikein kultainen, vaikka sitä muiden hevosten läheisyys hieman jännittääkin. Sama arkuus pysyy kuvioissa myös ratsastaessa, mutta hevosen kapasiteetissa tai koulutustasossa ei valittamisen varaa kuitenkaan ole. Prada on laatunsa puolesta loistava kilpakumppani ammatikseen ratsastavalle, muotta opettavaisen luonteensa vuoksi se soveltuu ongelmitta myös amatöörin luotsattavaksi.

Hoitotilanteissa tamma on kiltti ja kohtelias, mutta kahdelta puolelta sitä ei kiinni saa sitoa. Hevonen ei varsinaisesti ole vetopaniikkinen, mutta se lähestulkoon pelkää muita hevosia ja reagoi isosti, mikäli ei pysty halutessaan ottamaan kaipaamaansa etäisyyttä lajitovereihinsa. Prada ei ole ikinä ilkeä muille nelijalkaisille, vaan sen vaistomainen reaktio on aina poistuminen paikalta. Ihmisten kanssa puolalaista perää oleva hevonen tulee toimeen täysin ongelmitta niin kotona kuin vieraissakin paikoissa. Tamma kävelee taluttaessa reippaasti, mutta aina löysällä narulla ja rennolla ilmeellä. Se lastautuu ja matkustaa ongelmitta, eikä murheita ole hoito- tai huoltotilanteissakaan. Prada pitää aivan erityisen paljon lämmöstä, ja se haluaakin talvisin päälleen paksut palttoot pysyäkseen vetreänä, ja ennen kaikkea tyytyväisellä mielellä.

Ratsastaessa hevonen on uskomattoman herkkä, ja sen kanssa pystyy tekemään aivan kaiken pelkkää istuntaa kommunikoinnissa käyttäen. Prada ei ole perinteisessä mielessä säikky, mutta se ahdistuu valtavasti, mikäli jää vahingossa aidan ja toisen ratsukon väliin omasta mielestään liian ahtaaseen tilaan. Tamman kanssa on hyvä opetella sievää apujenkäyttöä, mutta myös vaativan tason kouluratsastusliikkeitä: ne temput hevonen osaa vaikka unissaan. Pradan kanssa on kiva hakea kokemusta niin valmentautumisesta kuin kilpailemisestakin, sillä hevosen kanssa on helppo onnistua suorituksissa ja ansaita kehuja. Pelkästään tamman kauniin olemuksen turvin saa koulupöytäkirjaan tienattua pari ylimääräistä pistettä, eivätkä sen säännölliset liikkeet ja pilkuntarkka suorittaminen kilpailuasetelmia ainakaan huononna.

Hyppääminen Pradalta sujuu iloisen vauhdikkaasti, mutta kuitenkin tarkalla ja hyvin harkitulla tekniikalla. Tamma ei juuri tarvitse ratsastajaltaan tukea tehtävissä onnistuakseen – päin vastoin se saattaa loukkaantua, mikäli sitä menee painostamaan kohtuttoman paljon suorituksen aikana. Puoliverisellä on lähes pettämätön estesilmä ja niin paljon ratakokemusta, että se osaa säästellä voimiaan viimeisillekin esteille välttelemällä ylihyppäämistä, mutta kuitenkin panostamalla jokaiseen ylittämäänsä esteeseen riittävästi, jotta virhesaldon avaamiselta vältytään. Maastoesteet Prada klaaraa myös, joskin sen eteneminen on välillä kenttähevoselle hieman turhan harkitsevaista. Tamma suorittaa tehtävät kuuliaisesti, mutta hitautensa vuoksi se ei aina pääse edes hätyyttelemään luokan palkintosijoja, vaikkei virhepistesaldoa ennen maastokoetta olisikaan kertynyt.


Suku & jälkeläiset

i. Kingsley
trak, 164cm, m
ii. Kingfisher EVM
trak, 166cm, m
iii. A Christmas Carol EVM
trak, 164cm, rnkm
iie. Kiss Me Deadly EVM
trak, 168cm, m
ie. Kingdom Come EVM
trak, 166cm, rn
iei. Traveller EVM
trak, 168cm, rnkm
iee. Karma EVM
trak, 160cm, m
e. Primal Scream
trak, 170cm, m
ei. Rebel Yell EVM
trak, 170cm, mrn
eii. Howling At The Moon EVM
trak, 170cm, mrn
eie. Rebel Queen EVM
trak, 169cm, prn
ee. Primal Instinct EVM
trak, 169cm, m
eei. Deadly Instincts EVM
trak, 167cm, mkm
eee. Primal Love EVM
trak, 168cm, trn

Sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Isä Omistaja

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

ERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

KERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

10.10.2020 - Pradan hankinta - omistaja (112 sanaa)
Ostopäätös Willow Pradasta tehtiin kuten yleensäkin: muutamassa sekunnissa harkitsematta. Nuorella tammalla oli kiva nimi ja hauska suku, sekä kolmen sekunnin irtohypytysvideon perusteella myös kohtalainen laukka ja kiva pomppu. Lisäksi minulla on jokin henkilökohtainen fiksaatio väärinymmärrettyihin puolalaisiin: muille puolantuonnit ovat kotimaan kasvattajia alihinnoittelullaan maahanpolkevaa roskaa, mutta minä olen löytänyt parhaat tuontihevoseni juuri kyseisestä maasta. Prada läpäisi puhtain paperein niin ostotarkastuksen synnyintallillaan Weeping Willowissa kuin myös Gdańskin satamassa suoritetun lauttamatkalle lähtevien eläinten valtontatarkastauksenkin, ja niin mustan puoliveritamman matka Suomeen pääsi alkamaan. Lautta saapui Helsinkiin ajallaan, ja vielä saman päivän iltana Prada pääsi tutustumaan uuteen maahanmuuttajalähiöönsä Cherseyssä. Tumma nuorukainen oli muuton jälkeen hyvin ihmeissään, mutta samalla se onnistui hankkimaan itselleen heti faneja suloisen viattomalla katseellaan.

15.10.2020 - Pradan treenisuunnitelma - omistaja (157 sanaa)
Pradan fiilisteltyä asumista uudella kotitallillaan muutaman viikon ajan, oli aika ottaa se mukaan nuorille hevosille tarkoitettuun treeniohjelmaamme. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että tamma pääsisi kolmesti viikossa osallistumaan jonkinlaisiin tulevaisuuden ratsu-uraa pohjustaviin harjoituksiin: välillä treeni olisi varusteisiin totuttelua tai liinassa juoksemista, välillä taas mäkien marssimista talutuksessa tai vesikävelyä Cherlian kuntoutuskeskuksessa. Lisäksi puoliverinen pääsisi osallistumaan kerran kuussa järjestettäviin irtohypytyksiin, sekä mahdollisesti myös muihinkin fyysistä ja henkistä kasvamista tukeviin harjoitustapahtumiin. Kaikki tämä tuottaisi toki hurjasti ylimääräistä työtä, mutta vuosien kasvatuskokemuksella pystyimme vannomaan, että tässä vaiheessa huolellisesti tehty pohjatyö näkyisi pelkästään positiivisesti paitsi ratsukoulutuksessa, myös nuorille hevosille tarkoitetuissa arvostelutilaisuuksissa. Kiireettömästi ja huolellisesti valmistellut varsat oppivat luottavaisiksi, rauhallisiksi sekä avoimen vastaanottavaisiksi, eivätkä ne tyypillisesti demonisoineet uusiakaan asioita mielessään, kuten käsittelemättömät ikätoverinsa usein tekivät. Lisäksi niiden lihaskunto, motoriikka sekä tasapaino olisivat jo nousukiidossa, ennen kuin ratsuhevoselle tyypilliseksi mielletty treeni olisi vielä päässyt alkamaankaan. Meillä oli siis paljon painavia syitä aloittaa Pradan kanssa ajoissa, ja näin me myös heti seuraavasta päivästä eteenpäin tulisimme tekemään.

16.10.2020 - Kaviopaiseen hoitelua - omistaja (158 sanaa)
Pradan kanssa kaikki oli lähtenyt sujumaan niin helpon vaivattomasti, että ongelmien ilmaantuminen oli enemmän kuin odotettavissa. Kaikki sai alkunsa siitä, kun tammalle päätettiin lyödä liikkumisen helpottamiseksi kengät etujalkoihin. Hevonen ei kuitenkaan perustanut naulaamisesta lainkaan, jolloin heilumisen ja huojumisen seurauksena eräs nauloista upposi turhan syvälle sen kavioon. Tilanne korjattiin ja kenkä saatiin jalkaan, mutta pian saimme huomata, että varotoimenpiteistä huolimatta kavion sisälle oli päässyt bakteereja, jotka nyt aiheuttivat hevosen ontuman kaviopaiseen vuoksi. Kotikonstein hautomalla tilanne ei lauennut, joten seuraavana päivänä soitimme sepän poistamaan kengän sekä avaamaan paiseen, ja mukava määrä verensekaista mössöä kaviosta ulos pursusikin. Pradan olo helpottui heti selvästi, ja jatkohoitona kavion hautomista jatkettiin vielä usean päivän ajan. Viikon kuluttua tilanne vaikutti jo stabiililta ja pystyimme soittamaan kengittäjän jälleen vierailulle: tällä kertaa lyömään kengän takaisin jalkaan. Pradan liikkuessa puhtaasti ja iloisesti, pääsimme palaamaan takaisin hyvin käyntiin lähteneeseen treeniohjelmaan. Tamma oli onneksi erinomaisessa koulutusvaiheessa ennen epäonnista kengitystä, joten ehtisimme sairaslomasta huolimatta valmistella sen perusteellisesti tulevia nuorten hevosten koitoksia varten.