Sycamore Novelle

VH21-029-0178


Sycamore Novellen kuvat © VV / vapaasti

Kutsumanimi Novelle Syntymäaika, -paikka, ikä 15.05.2021, Saksa, 3-vuotias
Rotu Saksalainen ratsuponi 50% Sukupuoli Tamma
Väri Ruunikko Säkäkorkeus 145cm
Koulutus Helppo B, 110cm, Helppo Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Sycamore Ponies Omistaja Cherry, VRL-12299

Itsepäinen ja omasta erinomaisuudestaan erittäin vakuuttunut Novelle on melkoinen pakkaus täpäkkyyttä ja voimakkaita mielipiteitä, mutta sehän ei tamman kannatusta ole koskaan laskenut - päinvastoin, saksalaissyntyinen ratsuponihan päätyi meille asumaan nimenomaisesti päättäväisen elämänasenteensa vuoksi. Nellen sydän sykkii yksinomaisesti esteratsastukselle, mutta rennolla asenteella sen kanssa pystyy harrastamaan vaikka mitä.

Perusluonteeltaan Novelle on kiltti, muttei missään nimessä kaikki käy -tyyppinen hevonen. Ruunikolla on paljon ärsyttäviä käytöstapoja, joiden kestämiseksi hoitajalle suositellaan pitkää pinnaa ja sopivasti huumorintajua. Ruoka-aikoihin Nelle on varmasti se kaikkein äänekkäin hevonen koko tallissa, eikä oman vuoron odottelu ole muutenkaan säpäkälle pikkuneidolle mieluista hommaa. Hoitopaikalla poni seisoo asiallisesti juuri niin pitkään, kun hoitaja pysyttelee hevosen välittömässä läheisyydessä: yksin jäätyään Nelle ryhtyy herkästi kaivamaan, minkä lisäksi se tykkää nojailla naruihin testaillen niiden kestävyyttä. Kahdella narulla kiinni sitominen on Novellen kohdalla ehdottoman tärkeää, sillä houdini avaa umpisolmutkin muutamassa minuutissa. Karkailu onkin ehdottomasti ruunikon lempipuuhaa sen seikkaillessa pihalla ja tallissa lähes säännönmukaisesti oman mielensä mukaan. Kuljettaessa Novellesta nousee esiin pieniä mielensäpahoittajan oireita, mutta mistään kovin vakavasta ei yleensä kuitenkaan ole kysymys: milloin tarjoilu ei miellytä ja milloin matkustustila on liian kuuma tai vetoisa, joskus jopa tamman mmielestä väärin valaistu tai ainakin huonolla seuralla täyteen lastattu.

Ratsain Novelle on menevä ja vähän kiireinenkin hevonen: se haluaa olla paras, muttei aina malttaisi nähdä parhaimmuuden vaatimaa vaivaa. Etenkin sileällä poni pyrkii juoksemaan sieltä, missä vaatimuksia ei juuri ole. Nellen kärsivällisyys ei riitä pitkiin koulusessioihin, vaan sen mielenkiintoa pitää jatkuvasti ruokkia vaihtelevilla tehtävillä sekä palkitsevalla ratsastustekniikalla; vaikeita asioita harjoitellessa Nellen motivaatio pysyy pidempään yllä, mikäli sitä pääsee kehumaan paljon ja useasti. Kovin anteeksiantava tai ymmärtäväinen ratsu ruunikko ei ole, vaan se tekee mieluiten töitä jo hieman kokeneemman poniratsastajan kanssa. Huonokäytöksiseksi Nelleä ei voi kuitenkaan kuvailla, sillä vaikka sen takapää toisinaan kevyt onkin, ei ponin tarkoituksena ole pudottaa ratsastajaa selästään.

Hyppäämisestä Novelle pitää valtavasti, eikä se meinaa pysyä nahoissaan esteradalle rallittamaan päästessään. Ratsuponi on ehdottomasti parhaimmillaan aikaluokissa, vaikka sen kapasiteetti ja taidot riittävät kyllä minkä tahansa aluetason radan suorittamiseen leikiten. Nellen kompastuskivenä toimii tamman ikuinen kiire: kun jalkoihinsa ei jaksa keskittyä riittävästi, saattavat ne huonolla tuurilla kolistella puomeja alas kannattimiltaan. Ponin paras ominaisuus kilparatsuna on sen valtava halu suorittaa, eikä epäröimistä tarvitse tämän tykin kyydissä jännittää edes pitkää vettä hypättäessä. Maastoratsuna Novelle on melko paljon reagoiva, vaikkei varsinaisesti säikky. Tamman kanssa seikkaillessa ei kuitenkaan aika tule pitkäksi - ja jos kovaa haluaa mennä, ei Nelle varmasti väitä vastaan.


Suku & jälkeläiset

i. Drive Through
drp 50%, 142cm, rt
ii. Breakaway EVM
wpb 50%, 131cm, trt
iii. Godspeed xx EVM
xx, 156cm, m
iie. Polje EVM
wA, 118cm, prt
ie. Artritina EVM
drp 50%, 144cm, rnkm
iei. Exploration's Scuffler EVM
kwpn, 168cm, vrn
iee. Lionfishes EVM
wB, 129cm, rtkm
e. Roxbury Nicole
drp 50%, 147cm, rn
ei. Roxbury's Nicholas EVM
nf, 145cm, rn
eii. Roxbury Nickle EVM
nf, 139cm, trn
eie. Michele ROX EVM
nf, 146cm, rt
ee. Nicolette EVM
xx, 159cm, rn
eei. Carcasus EVM
xx, 158cm, rn
eee. Almera Halle EVM
xx, 160cm, m

Sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Isä Omistaja
-

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

ERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

KERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

23.05.2021, Heräteostos - taas, kirjoittanut omistaja (168 sanaa)
Sycamore Novelle on jälleen yksi niistä heräteostoksista, jotka ovat tarttuneet mukaan puoliverihevosten shoppailureissuilta: sitä ei tsekattu etukäteen myyntilistoilta, eikä sitä todellakaan ollut tarkoitus katsella paikanpäällä liikkeessä. Kolmevuotias varsa teki itsensä kuitenkin tiettäväksi ilmestyessään Chanelle v. Helmwaldin irtojuoksutukseen aivan omatoimisesti ja omin nokkineen. Novelleksi ja Nelleksi kirottu ratsuponitamma varasti shown täysin epäröimättä itselleen, ja jollain kieroutuneella tavalla en voinut olla pitämättä sen asenteesta. Novelle tiesi kaiken huomion kiinnittyneen itseensä, eikä varmasti unohtanut olla esiintymättä koko sydämestään. Aivan kuin kolmessa puoliverisessä ei olisi ollut riittävästi, päätin ostaa samalta reissulta vielä yhden mustatukkaisen ja kovin voimakastahtoisen poninkuvatuksen. Vasta kotimatkalla ehdin perehtyä nyt jo kovaa vauhtia kohti Saksan ja Tanskan rajaa kiitävän saksalaisponin sukuun ja historiaan; tamma oli lähtöisin Sycamore Poniesin tuontitammasta Roxbury Nicolesta ja sen isä oli Pauwau Showjumpersien väreissä edustava Drive Through. Novellen vanhemmat olivat jo kilpailleita mutta toistaiseksi meriitittömiä poneja, joiden suoritusten perusteella heräteostoksestanikin voisi tulla ihan kelvollinen kilpapeli. Ensimmäisten elinvuosiensa aikana Novelle ei ollut ehtinyt tehdä ihan hirveästi, minkä vuoksi tamman itseriittoinen olemus niin vahvasti esille ehkä nousikin.