Silverberry Willow

VH19-021-0082


Silverberry Willowin kuvat © AK

Kutsumanimi Perry Syntymäaika, -paikka, ikä 12.11.2019, Puola, 3-vuotias
Rotu Trakehner Sukupuoli Ori
Väri Rautiaankimo Säkäkorkeus 165cm
Koulutus Vaativa B, 160cm, CIC3 Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Weeping Willow Estate Omistaja Cherry, VRL-12299

20.11.2020: KV-II
(6 + 3 + 5 + 5 + 1 + 0 = 20p)

30.11.2020: EV-II
(9 + 8 + 2 + 1 + 3 + 9 = 32p)

31.03.2021: KEV-II
(9 + 3 + 4 + 4 + 2 + 9 = 31p)

Perry on komea, kapasiteetikas ja kilpahevosen luonteella varustettu puoliveriori, jonka kanssa yksikään päivä ei ole samanlainen. Kimo trakehner on kuuluisa säpäkkyydestään, joka kilparadoilla on edullinen piirre, mutta arkielämässä se lähinnä hankaloittaa elämän rullaamista. Ratsastaessa Perry ei ole helppo hevonen, mutta onnistuminen sen kanssa on hyvin palkitsevaa.

Hevosen liioitellun suuret reaktiot ovat arkipäivää kimon kanssa touhuillessa. Perry rakastaa rutiineja ja niistä poikkeaminen saa sen mielenrauhan pitkäksi aikaa järkkymään. Ori on myös tarkka ympäristöstään, eikä siltä jää pienetkään muutokset huomaamatta. Draamakuninkaan vikaa puoliverisessa on sen verran, että pienistäkin asioista se saa halutessaan järjestettyä suuren numeron. Tutussa ympäristössä ja tuttujen ihmisten ympäröimänä Perry on suhteellisen selkeä käsiteltävä, mutta reissussa sitä ei voi laskea silmistään hetkeksikään. Ori on levoton matkustaja, ja pelkästään sen lastaaminen vaatii rautaisia hermoja. Kisapaikoilla hevosesta on helppo aistia siitä huokuva hermostuneisuus, mutta liikkeelle päästessään sen jännitys yleensä alkaa purkautua. Taluttaessa trakehnerilla on hyvä käyttää pitkää ketjunarua, sillä silloin narun jatkeena olevalla henkilöllä on sananvaltaa vielä pienten vihreiden miesten käydessä päällekin.

Perry on perinyt loistavat hyppygeenit vanhemmiltaan, mutta uudelleenkoulutettuna se on omaksunut hienosti myös muut kenttähevoselta vaadittavat taidot. Kouluratsastuksesta innostuminen vie Perryn kohdalla oman aikansa, mutta vauhtiin päästessään ori on lähes pitelemätön: se taitaa kauniisti niin sivuttaisliikkeet kuin laukanvaihdotkin. Puolalaista perää oleva puoliverinen on kevyt ratsastettava, ja siksi se soveltuu hyvin myös naisen laiteltavaksi. Ilmaiseksi Perry ei anna mitään, mutta oikein pyydettäessä se tekee asiat vastustelematta. Komentamalla hevosta ei saa kuin protestoimaan, ja melkoisia kevätjuhlaliikkeitä kimo halutessaan osaakin esittää.

Hyppääminen Perryltä sujuu vaivattomasti, eikä se joudu juuri näkemään vaivaa suuriakaan esteitä selvittäessään. Kapasiteetinpuutteesta menestys ei siis jää kiinni, vaan ongelmat muodostuvat yleensä puhtaasti ratsukon välisen yhteistyön takkuamisesta. Esteradalla Perry saattaa jäädä ajoittain vahvaksi kädelle, mutta vastaan vetämällä tilanne ei muutu kuin huonommaksi. Istuntaa ori kuuntelee yleensä hyvinkin tarkkaan, ja siksi ratsastajan tasapainon heittelehtiminen voi joskus aiheuttaa yllättäviä suunnanmuutoksia ja äkkinäisiä temmonvaihteluja. Maastoilusta ja maastossa hyppäämisestä trakehner pitää kovasti, mutta mitään rauhallisen rentoja lenkkejä sen kanssa ei kannata kuvitella tekevänsä: Perry tuulettaa ajatuksiaan maastossa vain menemällä täysillä!


Suku & jälkeläiset

i. G.C. Winterberry
trak, 166cm, mkm
ii. Starcroft Red Hot EVM
trak, 165cm, m
iii. Starcroft Hellberry EVM
trak, 168cm, rn
iie. Radical v.d. Leine EVM
trak, 162cm, mkm
ie. G.C. Wineberry EVM
trak, 168cm, rnkm
iei. G.C. Shiraz Lane EVM
trak, 166cm, mkm
iee. Lovian Watergate EVM
trak, 164cm, trn
e. Stiletto Kisses
trak, 158cm, prt
ei. Knife Fight Alley EVM
trak, 164cm, m
eii. Fight Club EVM
trak, 163cm, m
eie. Kiss The Blade EVM
trak, 163cm, rnkm
ee. Sparrowhawk Attack EVM
trak, 160cm, rn
eei. Black Hawk EVM
trak, 161cm, rn
eee. Firange Swansong EVM
trak, 160cm, rn

Sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Emä Omistaja

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

ERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

KERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

03.12.2019 - Historiateksti - Evony Hirsch (kasvattaja) (155 sanaa)
Stilan varsaa kutsuttiin jo tamman tiineyden aikana hopeamarjaksi, sillä siitä toivottiin isänsä kaltaista komeaa kimoa; Jagoda pyysi Stilalta valkovarsaa vähintäänkin kerran päivässä, ja lahjoi punarautiasta tammaa porkkanoilla. Marraskuun vajaassa puolessavälissä Stila kävi makuulleen varsomiskarsinan heiniin ja pusersi maailmaan tähtisilmäisen honkkelin, jonka päivänvalossa paljastui rautiaaksi. Otus sai nimekseen Silverberry, vaikka väristä ei ollut vielä varmuutta, ja Willow’n henkilökunta rakastui uuteen tulokkaaseen ikihyviksi. Silver oli alusta asti hieman ujo, mutta mahdottoman utelias, ja muutamassa kuukaudessa sen rohkeus kasvoi, ja orin pehmeää turpaa sai kokoajan tuuppia pois tieltä.
Hieman kasvaessaan Silverberry rupesi kimoutumaan, ja Jagoda taisi salakuljettaa Stilalle sylillisen porkkanoita kiitokseksi. Silverberry sen sijaan sai ekstrarapsutuksia, vaikka tuskin se sitä edes huomasi; Ori meinaan sai henkilökunnan jokaisen liikenevän sekunnin rapsutuksina muutenkin. Silveristä muodostui varsin tasainen tapaus. Sillä oli vauhtia töppösissään ja työnsi uteliasta turpaansa minne ikinä vain kerkesi, mutta se ei kuitenkaan ollut mikään mahdoton energiapommi, vaan osasi käyttäytyä rauhallisestikin tarvittaessa. Kovaa se meni silloin, kun oli lupa.

20.12.2019 - Hypytystreeniä - Jagoda Bartowska (kasvattaja) (446 sanaa)
Silverberry vastasi lämpimällä hörähdyksellä, kun kutsuin sitä nimeltä lähestyessäni tarhauksen porttia. Nurmi oli huurteessa poikkeuksellisen kylmän yön jäljiltä ja Silverin hengitys huurusi, kun se ravasi portille korvat hörössä. Aurinko paistoi jo alastomien puiden välistä, kun otin Silverin kiinni ja annoin sen tulla ulos aitauksesta. Sheldon yritti änkeä samalla portinavauksella mukaan, kun taas Chitauri mulkoili hieman kauempaa. Mutisin Chitaurille sen happamuudesta, ja lähdin taluttamaan Silveriä kohti tallirakennusta. Päivän ohjelmana olisi irtohypytystä ja sen jälkeen kävelylenkki maastossa Kingsleyn kanssa. Ihana ominaisuus Silverberryssä oli sen into lähteä töihin, vaikka se ei edes tiennyt, mitä tänään tehtäisiin. Nytkin ori kulki varsin reippaasti vierelläni, ja sitä sai muistutella kulkemaan minun tahdissani.
Dorian oli maneesissa lopettelemassa hyppytreeniä Cassien kanssa, joten pyysin häntä aitaamaan Silverille keskihaastavan hyppytreenin. “En ehdi, laita Evony asialle”, mies vastasi lyhyesti, pidätellen korskahdellen päätään heittelevää tammaa. Pyöräytin silmiäni, mutta lupasin pyytää Dorianin aisaparia valmistelemaan radan nuorelle orille. Vaaleaverikkö tulikin vastaan tallikäytävällä, kun palasin hakemasta Silverin harjoja. “Kerkeätkö laittamaan Silverille irtoradan maneesiin?” “Kysy Milolta!”, Evony huikkasi, ja katosi varustehuoneeseen missatakseen vaikerrukseni. Ei esterataa ollut vaikea koota, mutta ainahan se oli helmpompi, jos joku teki sen puolesta. Harjasin Silverin perusteellisesti ja laitoin sille ohjattomat suitset päähän, ennen kuin suuntasin maneesiin.
Maneesissa odotti kuin odottikin valmiiksi aidattu esterata. Miłosz seisoskeli katsomossa ja nojaili maneesinseinämään käsivarsillaan. “Prinssi saapui pelastamaan”, pisamakasvoinen poika - mikä mies, Milo on 23-vuotias - virnisteli. “Tiedät hyvin, etten tarvitse prinssejä”, huomautin Milolle. Laitoin Silverin lämmittelemään juoksutusliinassa sillä välin kun yhden miehen yleisö kalasteli tarmokkaasti kiitoksia ja kehuja radan kokoamisesta. “Olit melkein listan viimeinen”, huomautin pojalle huvittuneena. “Pyysin Doriania ja Evonya ensin. Itse asiassa en edes pyytänyt sinua.” “Evony pyysi”, Milo selvensi. “Ah, aivan.”
Nuori ori ravaili vetreästi ympyrää, toisinaan yrittäen varastaa laukalle. Se tiesi, että kohta se pääsisi menemään, eikä se olisi malttanut odottaa. Milo oli jäänyt katsomaan, mitä Silver pitäisi pojan kasaamasta radasta. Itse olin tyytyväinen rataan, se haastaisi Silveriä sopivan paljon ja erinomaisilla, taitoja kehittävillä tavoilla. Ohjasin orin luokseni ja irroitin juoksutusliinan. Milo ojensi minulle juoksutusraipan, ja niin Silver pääsi päivän todellisen työn pariin. Tietysti niin nuorella hevosella oli vielä opeteltavaa mitä tuli hyppäämiseen, eihän varsaparka ollut vielä kuin raapaissut pintaa, mutta Silverissä näki jo nyt potentiaalin, jonka se oli perinyt isältään - siitä tulisi aivan taatusti upea estehevonen. Ori työskenteli lähinnä yksinkertaisten pystyesteiden kanssa, mutta sai koettaa muutamaa okseria ja jopa yhtä sarjaestettä. Silver itse tuntui tykkäävän, ja sillä oli edelleen virtaa, kun kutsuin hionneen hevosen luokseni; Eihän se olisi malttanut edes tulla.
Päätin kuitenkin lähteä Silverin ja Kingsleyn kanssa vielä lyhyelle maastolenkille. Heitin herkullisen joulunpunaisen loimen Silverin selkään ja kiinnitin suitsiin riimunnarun. Hain vielä Kingsleyn tarhasta, suitsin sen ja talutin molemmat orit sitten ulos pihalle. Kiipesin vanhemman mustan orin selkään ja otin suunnaksi melko tasaisen, reippaan puolituntisen maastoreitin.

31.10.2020 - Suunnitelmia - omistaja (107 sanaa)
Perry oli ehtinyt asettua taloksi parisen viikon ajan, kun ensimmäisen kerran otimme sen tulevaisuudensuunnitelmat aamupalaverissa puheenaiheeksi. Ori laitettiin marraskuussa esitettävien hevosten listalle niin este-, koulu- kuin kenttävarsojenkin karkeloihin, ja samana aamupäivänä alkoivat hevosen armottomat valmistelut. Eevi sai tehtäväkseen kävelyttää puoliveristä joka aamu puolen tunnin ajan, minkä lisäksi hevosen treeniohjelmaan lisättiin viikoittaiset irtohypytys ja juoksutusharjoitukset. Tavoitteena oli kasvattaa jo alunperinkin melko hyväkuntoisen nuoren lihaskuntoa ja suorituskykyä sen verran, että ori voisi olla parhaimmillaan H-hetkien koittaessa. Perryä ei ylimääräinen huomio tuntunut vaivaavan, vaan se omaksui uudet rutiininsa mukisematta. Samaan aikaan orin varovaisesti alkanut ratsukoulutus jatkoi edistymistään, niin että jo joulukuun puolella sen kanssa voitaisiin aloittaa vakavamielinen treenaaminen kohti kilpakenttiä.