Plänttis

VH12-017-0634


Plänttiksen kuvat © AK

Kutsumanimi Läntti Syntymäaika, -paikka, ikä 14.06.2007, Suomi, 23-vuotias
Rotu Shetlanninponi Sukupuoli Ori
Väri Lehmänkirjava Säkäkorkeus 90cm
Koulutus Helppo C, 60cm, Aloittelijaluokka Painotus Yleispainotus
Maahantuoja Jonna, Myyntitalli Wonder Omistaja Cherry, VRL-12299

2 Star Prospect (935p)

Läntti on eloisa ja pieneksi poniksi myös yllättävät nopealiikkeinen oripoika, joka osaa halutessaan olla myös varsin jääräpäinen yksilö. Se omaa upean rakenteen, tikittävät liikkeet sekä erittäin ailahtelevaisen luonteen, joiden turvin se on vähintäänkin mielenkiintoinen ratsu pienille ratsastajilleen. Ilkeitä tapoja Läntillä ei ole, mutta lentävästä mielikuvituksestaan se on ansainnut aivan surullisenkuuluisan maineen.

Hoidettaessa Läntti kannattaa ehdottomasti sitoa kiinni, jolloin se ei pääse pyörimään minne sattuu aivan oman päänsä mukaan. Rautiaankirjavan suloisen ulkokuoren alle mahtuu nimittäin varsinainen tättähäärä, joka mielellään kerää suuhunsa kaiken sinne mahtuvan. Poni roikkuu mielellään myös hoitajansa vaatteissa, joten sitä varustava henkilö saa toden totta pitää silmänsä jatkuvasti auki. Kaikesta kovistelustaan huolimatta Läntti on sen verran herkkä poika, että epäreilusta käsittelystä se loukkaantuu nopeasti. Jos ponin kanssa onnistuu saamaan suksensa ristiin, ei sen kanssa auta kuin yrittää hieroa rauhaa. Läntti ei nimittäin päästä vihaamaansa ihmistä edes kosketusetäisyydelle itsestään ilman kunnon rauhoitusta, siksi esimerkiksi eläinlääkärin visiittejä pitää aina valmistella huolella mojovalla esilääkityksellä. Taluttaessa Läntti voi yrittää kuskata taluttajaansa pitkin pihoja, mutta napakat otteet yhdistettynä ketjunaruun usein auttavat. Matkustajana ori on rauhaton, mutta se kuitenkin lastautuu melko hyvin auton kyytiin. Vieraissa paikoissa se on raskas huutaja, joka ei rauhoitu kunnolla useamman päivän reissuillakaan.

Läntti on ratsuna sangen yritteliäs tyyppi ja se tarjoaa mielellään oppimiaan taitoja ratsastajalleen. Se liikkuu pohkeesta hyvin herkästi eteen, eikä se katso hyvällä pikkuihmisten ratsastustyyliä, johon kuuluvat repivät ohjasotteet sekä potkivat pohkeet. Tällaiset huligaanit poni yleensä linkoaa hyvin nopeasti kyydistään, mutta taitavien nuorten kanssa se kyllä työskentelee mielellään. Liitokaviota orista ei saa tekemälläkään, mutta ihan näppärä paketti se on kouluratoja ajatellen silloin, kun selässä on oikeasti ratsastuksen saloihin jo kunnolla perehtynyt ratsastaja. Opetushevosta Läntistä ei ehkä koskaan tule, mutta ainakin se pitää tunnelmaa yllä keksimällä tylsistyessään erikoisia temppuja itsensä viihdyttämiseksi. Jos ori onnistuu jalkauttamaan kuskinsa pysähtymällä äkisti ja jatkamalla toiseen suuntaan, kokeilee se sitä varmasti vielä monta kertaa myöhemminkin. Läntti kannattaakin pitää visusti töissä, ettei sille jää liikaa omaa aikaa ratsastuksen aikana.

Hyppäämisestä Läntti pitää yllättävän paljon. Se ei juuri esteitä katsele, vaan yrittää ylittää esteen kuin esteen kyselemättä. Kapasiteetti orilla on luonnollisesti rajoittunut, mutta mikään muu ei estä sen kanssa hyppäämistä ja jopa esteillä kilpailemista. Pienikokoiseksi poniksi Läntti on yllättävän nopea jaloistaan ja halutessaan se myös kääntyy sangen tiukasti, jolloin aikaratsastuskin on orin kanssa täysin mahdollista. Maastossa poni viihtyy parhaiten seurassa, mutta täysin pelleksi se ei heittäydy yksinkään. Kaverien kanssa rymytessä ori painelee usein juuri sinne, minne turpa milloinkin sattuu osoittamaan. Yksin Läntti on usein hieman tarkempi kulkemisissaan, mutta vettä pelkäävä hienohelma se ei kuitenkaan ole koskaan. Tämä onkin hyvä, sillä monipuolisena shetlanninponina Läntti kilpailee myös kenttäratsastuksessa. Pienet tukit se ylittää samalla innolla kuin rataesteetkin, ja periaatteessa maastovarmana otuksena se on miellyttävä ratsu kenttäkilpailujen maasto-osuudelle.


Suku & jälkeläiset

i. Mr. Dot EVM
she, 89cm, rtkrj
ii. Rhodos EVM
she, 85cm, rnkrj
iii. Lianman EVM
she, 86cm, rtkrj
iie. Raquel EVM
she, 84cm, rn
ie. Dotting EVM
she, 91cm, rtkm
iei. Little Snippet EVM
she, 88cm, vkk
iee. Neferna EVM
she, 90cm, prtkm
e. Hafanana EVM
she, 95cm, m
ei. Harlequin EVM
she, 92cm, mkm
eii. Hemmington EVM
she, 91cm, prnkm
eie. Bailando EVM
she, 89cm, m
ee. Praque EVM
she, 98cm, mkrj
eei. Prehát EVM
she, 100cm, rtkrj
eee. Little Liar EVM
she, 96cm, rn

i. Mr. Dot eli kotoisammin Pilkku oli pienikokoinen rautiaankirjava shetlanninponiori, joka teki leipätyönsä valjakkoajon parissa. Pienen kokonsa vuoksi se ei juuri toiminut ratsuna, vaikka kantoikin pieniä lapsia kiltisti selässään ympäri tallialuetta. Poni osallistui muutamiin suurempiin valjakkoajokilpailuihin, mutta mitään valtavan suurta menestystä se ei kilpakentiltä saavuttanut. Jälkeläisiä Pilkulle jäi neljä kappaletta, ja ne kaikki syntyivät pienen kotikasvattelun lopputuloksena. Valitettavasti Pilkku menehtyi vain 13-vuotiaana äkilliseen ja peruttamattomaan suolenkiertymään.
ii. Rhodos eli Roope oli lähes taskukokoinen ruunikonkirjava poniori, jonka pääasiallinen tehtävä oli toimia kotitallinsa rakastettuna maskottina. Positiivista huomiota Roope keräsikin runsaasti edustaessaan tallin kaikissa tapahtumissa sekä kulkiessaan suurempien lajitoveriensa seuraherrana kilpailuissa satojenkin kilometrien päässä kotoa. Poni osasi myös vetää kärryjä perässään, mutta liian innostunut se ei touhusta koskaan ollut. Kiltin luonteensa vuoksi Roope sai pysyä orina koko elämänsä ajan, ja siinä sivussa sille syntyi yksi ainoa jälkeläinen. Ori lopetettiin kunnioitettavassa 29 vuoden iässä vanhuuden tuomien vaivojen johdosta.
iii. Lianman eli Miekkonen oli pieni poninkoltiainen, joka ei elämänsä aikana juuri säännöistä tai työnteosta perustanut. Rautiaankirjava ori osasi teoriassa kantaa lapsia selässään, mutta heti silmän välttäessä se rupesi kuskailemaan heitä täysin oman mielensä mukaan. Sama ilmiö oli havaittavissa myös silloin, kun pienikokoinen shetlanninponi oli valjastettuna kärryjen eteen. Aikuisten kanssa Miekkonen oli melko asiallinen poni, mutta mikään lasten halinalle se ei koskaan ollut. Ori sai kuitenkin peräti viisi jälkeläistä, joista kolme pääsivät jopa kilparadoille saakka valjakkoajossa sekä raveissa. Miekkonen lopetettiin 21-vuotiaana hammasvaivojen takia.
iie. Raquel, työpaikallaan Kartanon ratsastuskoululla paremmin Raakkuna tunnettu shetlanninponitamma oli pieni ja pippurinen. Sitä käytettiin vain lasten talutustunneilla, tapahtumissa sekä agilityharjoituksissa, ja aina visusti aikuisten valvonnassa, ja siltikin poni onnistui puremaan pikkuihmisiä ja karkaamaan heiltä vähän väliä. Pienestä koostaan huolimatta ruunikko tamma ei siis ollut mikään halittava opetusmestari, vaan se opetti nuoria käsittelemään itseään samalla kunnioituksella kuin isoja, usein jopa paljon Raakkua mukavampia hevosia. Tamma sai elämänsä aikana kaksi jälkeläistä, ensimmäisen, eli Roopen, ollessaan vasta nelivuotias. Toinen varsa jäi Raakun viimeiseksi sen menehdyttyä traagisesti synnytyksessä sattuneisiin komplikaatioihin.
ie. Dotting eli tutummin Dota oli varsinainen tallinsa hienohelma. Se ei halunnut sateella ulos, ei sitten mistään hinnasta, ja limbosi itsensä ulos mistä tahansa aidoista vain päästäkseen sateensuojaan. Sisälläkään Dota ei viihtynyt, ei ainakaan yksin, vaan huusi kavereidensa perään taukoamatta silloin, kun se päätettiin sadesäällä jättää suosiolla karsinaansa seisomaan. Rautiaankimo tamma ei juuri tehnyt ratsun hommia, syynä tähän olivat sen pieni koko sekä melko vahva luonne, jonka kanssa harva lapsi pärjäsi. Dota osasi vetää myös kärryjä ja toisinaan se olikin näytillä kärryponin roolissa, tosin melko harvoin sitä oikeastaan otettiin mihinkään mukaan. Varsoja kimolle kertyi yhteensä viisi kappaletta. Poni lopetettiin 18 vuoden iässä, kun sen pitkäaikainen omistaja lopulta kyllästyi elättämään viratonta murheenkryyniään.
iei. Little Snippet eli Sniper oli maailman kiltein ja suloisin pikkuvoikko. Se hurmasi kaikkien sydämet paitsi söpöllä ulkonäöllään, myös kultaisella luonteellaan. Se toimi pääasiassa suurperheen pienimpien lasten ratsuna kilpaillen useamman kauden niin rataesteitä kuin kouluratsastustakin. Kärryttelyn taidon Sniper osasi myös, mutta enemmän se selvästi nautti ratsastushommista. Vaihtuvat ratsastajat eivät olleet voikolle mikään ongelma, eikä se ollut muutenkaan lainkaan ori- tai ponimainen otus. Sniperista jäi maailmaan peräti kuusi toinen toistaan valloittavampaa jälkeläistä, joista onnekkaimmat perivät isältään sekä ulkonäköä että luonnetta. Ori lopetettiin raskain mielin sen käännyttyä 29-vuotiaaksi valitettavan jännevamman uusittua jo kolmannen kerran.
iee. Neferna eli Nessi oli tasan 90cm korkea shetlanninponi, jonka elämäntyönä oli toimia terapiaponina vammaisten ja vanhusten keskuudessa. Se ei koskaan tajunnut ratsastuksen tai ajamisen ideaa, oikeastaan poni ei ylipäätään pitänyt urheilusta yhtään, mutta jollain tavalla rajoittuneiden ihmisten kanssa se oli kuin kotonaan. Rakennuksien sisällä kulkeminen ja esimerkiksi hissillä ajelu olivat Nessillä aivan tuttua huttua, eikä se koskaan pannut pahakseen asiakkaiden sille tarjoamaa huomiota tai herkkuja. Vaikka tammamaiseen tapaan Nessi saattoikin toisinaan olla mielialojensa kanssa varsinainen tuuliviiri, ei se koskaan näyttänyt huonoja puoliaan asiakkailleen. Nessi sai elämänsä aikana yhden ainoan varsan ja se lopetettiin 24-vuotiaana pitkittyneen ähkyn takia.

e. Hafanana eli Nanna oli kuvankaunis musta ponitamma, joka rohmusi palkintoja näyttelyistä viikonloppu toisensa perään. Ponia kierrätettiin ympäri Eurooppaa ja se keräsi kehuja jopa rapakon takaa tulleilta tuomareilta. Korrektin rakenteensa lisäksi Nannalla oli hieno luonne ja se toimi ehtiessään menestyksekkäästi opetusponina pienille lapsille. Se oli ratsuna aina kiltti, eikä se koskaan keksinyt mitään ponimaisia tempauksia. Jälkeläisiä Nannalle syntyi kuusi kappaletta, joista lähes kaikki ovat emänsä tavoin menestyneet erinomaisesti näyttelykentillä. Nanna jouduttiin lopettamaan jo 16-vuotiaana akuutin kaviokuumeen takia.
ei. Harlequin, jonka nimi sopii suomalaisten suuhun huomattavasti paremmin Harlekiinina, oli karvan verran yli 90cm korkea mustankimo poniori. Se oli rakenteeltaan erinomainen, ja tämän tiedosti myös orin kasvattaja-omistaja. Usean vuoden ajan hän keskitti kaiken aikansa ponin puunaamiseen, kouluttamiseen ja esittämiseen, ja lopulta Harlekiini oli kiertänyt koko Euroopan ympäri useaan otteeseen. Palkintopystejä orilla oli enemmän kuin kukaan koskaan tarvitsisi, ja se menestyi näyttelyuransa ohella kelvollisesti myös valjakkoajossa. Jälkeläisiä orille syntyi shetlanninponille epätyypilliseen tapaan jopa 47. Tammanomistajatkin selvästi huomasivat orin laadun ja sen tuomat mahdollisuudet koko shetlanninponijalostukselle. Harlekiini menehtyi täysin odottamatta omaan karsinaansa 18-vuotiaana.
eii. Hemmington eli Hemppa oli pieni ja itsepäinen poniori, jonka kanssa ei aivan joka tyttö tullutkaan toimeen. Orin bravuuri oli suistaa pahaa-aavistamaton ratsastaja selästään ja liueta sitten paikalta lähimmälle ruohotupsulle. Hemppa ei siis koskaan päässyt nauttimaan suuresta suosiosta, ei ainakaan niiden vuosien aikana, kun siitä yritettiin leipoa jollain tavalla toimivaa opetusponia. Kimon ruunauksestakin aina puhuttiin, mutta jostain syystä se lopulta tehtiin Hempan täytettyä jo 11 vuotta. Orimaiset piirteet siis jäivät, mutta kolmea jälkeläistä enempää poni ei maailmaan päässyt jättämään. Hankaloitettuaan riittävän pitkään useiden eri omistajiensa elämää, päätettiin Hemppa viimein lopettaa pirullisessa 19 vuoden iässä.
eie. Bailando, jonka kutsumanimiin kuuluivat muun muassa Bilehile, Bailuponi sekä Bataatti, asui sulhonsa Hemmingtonin kanssa samalla shetlanninponeihin erikoistuneella ratsastuskoululla, jossa harjoitettiin myös pienimuotoista kasvatustoimintaa. Bataatti oli rakenteeltaan hyvin korrekti, eikä sen luonnekaan ollut sieltä hankalimmasta päästä. Myös ponin musta väritys keräsi ympärilleen ihmettelijöitä, sillä erityisesti kesäkarvassa tamma oli todella näyttävä ollakseen kuitenkin varsin pienikokoinen. Bataatti kierteli elämänsä aikana niin näyttelyissä, ratsastuskilpailuissa kuin valjakkokilpailuissakin, eikä mikään puuha ollut sille ylitsepääsemättömän vaikeaa. Bataatista pidettiin kovasti ja myös sen jälkeläiset osoittautuivat oikein mukaviksi yksilöiksi. Tamma ehti saada yhteensä neljä jälkeläistä, ennen kuin se löydettiin eräänä aamuna kuolleena karsinastaan. Sitä jäivät kaipaamaan kymmenet asiakkaat, eikä heille valitettavasti ikinä edes selvinnyt, mikä Bataatin kuolinsyynä oli ollut.
ee. Praque, tutummin vain Prata, oli lähes metrinen mustankirjava ponitamma, joka eli elämänsä ensimmäiset vuodet onnellisesti suuressa sekalaumassa. Se tuli ensimmäisen kerran tiineeksi vain kaksivuotiaana saaden ensimmäisen varsansa jo vuotta myöhemmin. Yhteensä varsoja kertyi tammalle kolme kappaletta, mutta kaksi niistä syntyivät vasta ponin viimeisten elinvuosien aikana. Prata nimittäin myytiin kolmevuotiaana yhdessä varsansa kanssa ratsastuskouluun, jossa se toimi yli kymmenen vuotta erittäin suosittuna opetushevosena. Tamma olikin kiltti ja turvallinen ratsu kaikille ja se selvästi piti kaikesta saamastaan huomiosta. Kun Prata ensimmäisen kerran oireili kaviokuumetta, se päätettiin myydä eteenpäin. Poni päätyi takaisin kasvattajalleen, joka teetti sillä vielä pari varsaa lisää. Kaviokuumeen uusittua muutama vuosi myöhemmin, päätti omistaja luopua Pratasta.
eei. Prehát eli Pekka oli tasan metrin korkuinen rautiaankirjava poniori, joka sai nautti lähes villihevosen elämästä useamman vuoden ajan. Se asui morsiamiensa kanssa samassa tilassa ympäri vuoden, jonka johdosta se pääsi astumaan kesäisin jopa 20-30 tammaa vuodessa. Jälkeläisiä orille kertyi siis pitkä liuta, ja kun kaikki eivät suinkaan menneet varsoina kaupaksi, jäivät jälkeläisetkin usein samalle tilalle. Mikään erityisen hieno ori Pekka ei ollut, vaan hyvinkin tavallinen hieman oman tiensä kulkija, joka varmasti tiesi osoittaa ne ihmiset, joiden kanssa se ei tullut lainkaan toimeen. Pekka eli vain kahdeksan vuotiaaksi, sillä se menehtyi talviyönä hyvin traagisesti yrittäessään puolustaa laumaansa aitaukseen varoittamatta hyökänneeltä susilaumalta. Susien hyökkäys vaati Pekan lisäksi myös kolmen muun ponin hengen.
eee. Little Liar eli Lita oli lähes metrinen mustankirjava shetlanninponitamma, joka asui yhdessä 20-päisen laumansa kanssa hyvinkin oman onnensa nojassa. Ponit asuivat ympäri vuoden suuressa pihattotarhassa, joka sisälsi niin laidunmaata kuin metsikköäkin. Laumassa oli mukana myös ori, joka sai vapaasti astua tammoja aina kesäisin, ja näin ollen Litakin ehti saada elämänsä aikana kaikkiaan yhdeksän jälkeläistä, mikä on hurjan paljon, ottaen huomioon että tamma eli vain 14-vuotiaaksi. Se menehtyi laumassa sattuneen epäonnisen välienselvittelyn seurauksena, kun ylemmälle paikalle pyrkiessään Lita sai kuolettavan potkun etujalkaansa. Siitostammaa ei ollut mitään järkeä lähteä leikkaamaan kuntoon, joten poni päädyttiin päästämään kärsimyksistään siihen paikkaan.

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Emä Omistaja
12.12.2018 Ori Death Rider KEV-II Dolly Diana Cherry, VRL-12299

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (40 kpl)

31.12.2018 Lehmusvaara Helppo C 5/44   11.03.2019 Wyat Shetlands Helppo C 5/50
01.01.2019 Lehmusvaara Helppo C 6/44   12.03.2019 Wyat Shetlands Helppo C 2/50
12.01.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus Helppo C 1/30   13.03.2019 Wyat Shetlands Helppo C 1/50
13.01.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus Helppo C 5/30   14.03.2019 Wyat Shetlands Helppo C 1/50
19.01.2019 Rushock Bog Helppo C 2/30   15.03.2019 Decnen Virtuaaliset Helppo C 4/30
20.01.2019 Rushock Bog Helppo C 3/30   16.03.2019 Wyat Shetlands Helppo C 5/50
21.01.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus Helppo C 5/30   18.03.2019 Wyat Shetlands Helppo C 4/50
21.01.2019 Rushock Bog Helppo C 4/30   19.03.2019 Decnen Virtuaaliset Helppo C 1/30
22.01.2019 Rushock Bog Helppo C 3/30   22.03.2019 Wyat Shetlands Helppo C 6/50
22.01.2019 Rushock Bog Helppo C 1/30   29.03.2019 Wyat Shetlands Helppo C 1/50
24.01.2019 Rushock Bog Helppo C 2/30   06.12.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus Helppo C 1/30
26.01.2019 Rushock Bog Helppo C 2/30   20.12.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus Helppo C 3/30
29.01.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus Helppo C 3/30   10.01.2020 Hiivurin Suomenhevoset Helppo C 2/50
30.01.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus Helppo C 2/30   07.02.2020 Kadon Kartano Helppo C 4/32
01.02.2019 Chersey Helppo C 7/50   11.02.2020 Kadon Kartano Helppo C 5/32
02.02.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus Helppo C 4/30   14.02.2020 Kadon Kartano Helppo C 5/32
03.02.2019 Chersey Helppo C 7/50   03.03.2020 Hiivurin Suomenhevoset Helppo C 5/47
10.02.2019 Moana part breds Helppo C 6/40   05.03.2020 Hiivurin Suomenhevoset Helppo C 3/47
10.03.2019 Decnen Virtuaaliset Helppo C 4/30   21.03.2020 Hiivurin Suomenhevoset Helppo C 3/47
11.03.2019 Decnen Virtuaaliset Helppo C 3/30   22.03.2020 Hiivurin Suomenhevoset Helppo C 6/47

ERJ:n alaiset sijoitukset (40 kpl)

22.01.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus 60cm 1/30   29.01.2020 Team J&K 60cm 6/34
23.01.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus 60cm 2/30   29.02.2020 Kuunokka SHLA-CUP 60cm 2/9
28.01.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus 60cm 2/30   13.03.2020 Kototalli 60cm 4/30
02.02.2019 Chersey 60cm 4/50   11.05.2020 Aamun tila 60cm 2/36
05.02.2019 Chersey 60cm 6/50   12.05.2020 Aamun tila 60cm 1/36
08.02.2019 Chersey 60cm 1/50   16.05.2020 Aamun tila 60cm 2/36
09.02.2019 Chersey 60cm 6/50   17.05.2020 Aamun tila 60cm 1/36
13.03.2019 Ravikeskus Valmari 60cm 3/30   06.06.2020 Tiiron ratsutalli 60cm 3/32
24.03.2019 Kadon Kartano 60cm 3/22   07.06.2020 KK Bailador 60cm 1/33
26.03.2019 Kadon Kartano 60cm 2/22   19.06.2020 KK Bailador 60cm 2/33
04.04.2019 Stall Fernweh 60cm 2/21   28.06.2020 KK Bailador 60cm 3/33
05.04.2019 Stall Fernweh 60cm 4/21   02.10.2020 Chersey 60cm 3/31
14.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset 60cm 5/40   22.10.2020 Chermia 60cm 3/24
18.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset 60cm 2/40   24.10.2020 Chermia 60cm 4/25
22.01.2020 Team J&K 60cm 2/34   26.10.2020 Chermia 60cm 3/25
25.01.2020 Team J&K 60cm 1/34   28.10.2020 Chermia 60cm 3/25
26.01.2020 Team J&K 60cm 4/34   28.10.2020 Chermia 60cm 1/24
27.01.2020 Team J&K 60cm 4/34   29.10.2020 Chermia 60cm 3/24
27.01.2020 Team J&K 60cm 3/34   01.11.2020 Chermia 60cm 1/16
28.01.2020 Team J&K 60cm 2/34   26.12.2020 Mangovia 60cm 5/30

KERJ:n alaiset sijoitukset (40 kpl)

21.12.2018 Gealán Aloittelijaluokka 3/20   12.04.2020 Kadon Kartano Aloittelijaluokka 1/18
27.12.2018 Gealán Aloittelijaluokka 3/20   13.04.2020 Kadon Kartano Aloittelijaluokka 1/18
19.01.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus Aloittelijaluokka 3/16   02.09.2020 Nessinjärven kilpailukeskus Aloittelijaluokka 4/17
23.02.2019 Rushock Bog Aloittelijaluokka 3/12   07.09.2020 Nessinjärven kilpailukeskus Aloittelijaluokka 4/17
25.02.2019 Rushock Bog Aloittelijaluokka 3/12   11.09.2020 Chersey Aloittelijaluokka 2/14
13.03.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus Aloittelijaluokka 3/22   14.09.2020 Chersey Aloittelijaluokka 1/14
15.03.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus Aloittelijaluokka 2/22   15.09.2020 Chersey Aloittelijaluokka 1/14
27.03.2019 Stall Fernweh Aloittelijaluokka 2/20   22.09.2020 Kilpailukeskus Lupin Aloittelijaluokka 2/13
01.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset Aloittelijaluokka 1/22   06.10.2020 Kilpailukeskus Lupin Aloittelijaluokka 1/13
01.04.2019 Kadon Kartano Aloittelijaluokka 3/13   02.12.2020 Nessinjärven kilpailukeskus Aloittelijaluokka 1/18
04.04.2019 Kadon Kartano Aloittelijaluokka 1/13   07.12.2020 Nessinjärven kilpailukeskus Aloittelijaluokka 1/18
07.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset Aloittelijaluokka 4/22   08.02.2021 Kilpailukeskus Lupin Aloittelijaluokka 3/21
08.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset Aloittelijaluokka 4/22   12.02.2021 Nessinjärven kilpailukeskus Aloittelijaluokka 1/26
18.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset Aloittelijaluokka 2/22   16.02.2021 Nessinjärven kilpailukeskus Aloittelijaluokka 3/26
18.03.2020 Kadon Kartano Aloittelijaluokka 3/17   20.02.2021 Kilpailukeskus Lupin Aloittelijaluokka 2/21
19.03.2020 Kadon Kartano Aloittelijaluokka 3/17   02.03.2021 Nessinjärven kilpailukeskus Aloittelijaluokka 1/26
20.03.2020 Kadon Kartano Aloittelijaluokka 1/17   04.03.2021 Nessinjärven kilpailukeskus Aloittelijaluokka 3/26
07.04.2020 Kadon Kartano Aloittelijaluokka 4/18   05.03.2021 Nessinjärven kilpailukeskus Aloittelijaluokka 4/26
09.04.2020 Kadon Kartano Aloittelijaluokka 3/18   08.03.2021 Nessinjärven kilpailukeskus Aloittelijaluokka 4/26
11.04.2020 Kadon Kartano Aloittelijaluokka 4/18   09.03.2021 Nessinjärven kilpailukeskus Aloittelijaluokka 2/26

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

18.12.2012, Eläinlääkärikäynti (perustarkastus), kirjoittanut Klinikka Amor (137 sanaa)
Hampaissa, eikä korvissa ollut mitään erikoista. Hampaita voisi raspata lähiaikoina ja samoin kaviot vuolla. Kiirettä niissä ei ole vielä hetkeen. Limakalvot olivat heiman ärsyyntyneet, mikä voi johtua täysin sään kylmenemisestä. Samoin kuin Blakkiellä oria kannaittaisi varjella pahimmilta pakkasilta ja katsoa mihin tilanne kehittyy. Silmissä ei ollut pinta naarmuja, tai muita merkkejä muutoksista. Keuhkot ja maha kuulostivat normaalilta. Hieman ylimääräistä massaa mahan seudulla voi olla orilla, muttei paljoa. Jalat olivat hyvässä kunnossa, hieman aristavat. Turvotusta, tai kuumotusta ei kuitenkaan ollut. Aristukseen voi olla syynä rasitus vammat, tai jokin muu. En osaa vastata. En näe kuitenkaan syytä tarkempiin tutkimuksiin, sillä ontumista ei tullut ilmi. Ratsastusta voi mielestäni jatkaa normaalisti. Lihakset olivat muualtakin hiukan arat. Se vahvistaisi oletukseni rasitusvammasta. Kipua ei selvästi ollut, koska selvää reaktiota koskemiseen ei tullut. Karvan laatu oli hyvää, shettiksen tyypillinen paksu ja lämmin talvikarva.