Death Race

VH20-012-0122


Death Racen kuvat © Franz Venhaus (CC BY-ND 2.0)

Kutsumanimi Karri Syntymäaika, -paikka, ikä 01.06.2020, Suomi, 3-vuotias
Rotu Hollanninpuoliverinen Sukupuoli Ori
Väri Ruunikonkimo Säkäkorkeus 162cm
Koulutus Intermediate I, 100cm, CIC1 Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Cherry, VRL-12299 Omistaja Cherry, VRL-12299

20.06.2020: KV-II
(7 + 1 + 5 + 1 + 3 + 1 + 10 = 28p)

20.09.2020: EV-I
(7 + 9 + 5 + 5 + 2 + 9 = 37p)

25.09.2020: KEV-I
(9 + 8 + 4 + 5 + 1 + 9 = 36p)

Karri on nuoresta iästään huolimatta fiksu ja filmaattinen herrasmies, jonka kanssa voi nauttia rennosta yhdessäolosta tai treenata nuttura tiukalla - ja aina hymy huulilla. Kapasiteetti valkoisella prinssihevosella ei etenkään koulukentillä lopu kesken heti kättelyssä, mutta muitakin lajeja orin kanssa voi tositarkoituksella kilpailla.

Käsittelytilanteissa Karri on melkoinen viilipytty, jonka mielenrauhaa on hankala häiritä edes tarkoituksella. Muista hevosista puoliverinen ei välitä tuon taivaallista, mikä on käsittelyn kannalta varsin edullinen ominaisuus. Hoitopaikalla Karri viihtyy pitkiäkin aikoja metelöimättä, eikä se ikinä jätä väliin mahdollisuutta päästä käytävälle puunattavaksi. Orilla ei ole mitään inhokkihoitotoimenpiteitä, vaan se patsastelee yhtä tyytyväisenä niin kaviohuollossa kuin spa-tuokioissakin. Karrin groomiksi voi ryhtyä kuka tahansa, sillä se on asiallinen hoidettava myös kisamatkoilla. Matkustajana ori on levollinen, se lastautuu suoraviivaisesti, eikä se menet ruokahaluaan jännittävissäkään tilanteissa. Taluttajan rinnalla hevonen marssii eteenpäin reippaasti, mutta hauskoja karkaustempauksia se ei ole harrastanut sitten nuoruusvuosisensa. Karri on aina aidosti motivoitunut oppimaan uutta, ja siksi sille on helppo opettaa pieniä, arkielämää helpottavia temppuja ja taitoja.

Ratsastaessa hevonen on hyvin tilanteisiin mukautuva, ja siksi se miellyttää hyvin erilaisiakin ratsastajia. Kovin helposti Karria ei saa pilattua, sillä viikon hömpöttelyn jälkeen sillä voi startata vaikka valkoisten aitojen sisällä ilman pelkoa kasvojensa menettämisestä. Ori osaa kaikki tasonsa asiat kohtalaisesti, vaikka sulkujen tekemiseen se joutuukin keskittymään huomattavasti sarjavaihtoja enemmän. Kimo on ratsastusominaisuuksiltaan monessa mielessä melko keskiverto yksilö: se ei ole laiska muttei kuumakaan, ei herkkä muttei kovakaan, ei jäykkä muttei erityisen vetreäkään... Jokainen ratsastaja muovaa Karria itselleen sopivaksi, ja ratsastajien välissä se palauttaa itsensä taitavasti tehdasasetuksille.

Hyppäämisestä puoliverinen pitää myös kovasti, mutta esteiden puolella sen kapasiteetti on valitettavan rajoittunut. Metrisistä radoista kimo selviää kohtalaisesti, mutta heti korkeuden lähtiessä ylöspäin se menettää itseluottamuksensa ja alkaa tehdä virheitä. Huolimattomuudesta johtuvia pudotuksia Karri tekee jo matalammallakin tasolla, mutta kieltojen määrä lisääntyy merkittävästi metrin rajapyykin jälkeeen. Kiinteitä maastoesteitä ori ylittää jopa hieman varmemmin, vaikkei sen maaliintulo maastoradalta yleensä varmaa olekaan. Vedessä puljaamisesta Karri tykkää erityisesti kauniina kesäpäivinä, muttei sitä ikinä pitkään tarvitse veteen houkutella. Maastomopona Karri on melko varmajalkainen ja rohkea, eikä sillä ole tapana pelätä postilaatikkoja tai säikkyä markastajia. Orin ratsastamisesta tuleekin lähes aina hyvälle tuulelle.


Suku & jälkeläiset

i. Trouble Forever
kwpn, 162cm, mkm
ii. Troublemaker EVM
kwpn, 165cm, mkm
iii. Volcano EVM
kwpn, 164cm, rtkm
iie. Zara Zane EVM
hann, 166cm, m
ie. Superstar EVM
sf, 160cm, rn
iei. Famous Man EVM
sf, 163cm, m
iee. Silence Rose EVM
amwb, 165cm, trt
e. Pep Rally
kwpn, 161cm, prn
ei. Punt van Ruisen EVM
kwpn, 163cm, trn
eii. Punt van Hoev EVM
kwpn, 162cm, prn
eie. Hem Helemaal EVM
kwpn, 166cm, rn
ee. Roze Bloem EVM
kwpn, 160cm, rt
eei. In Origine EVM
kwpn, 165cm, rt
eee. Zonne Bloem EVM
kwpn, 164cm, prt

Sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Emä Omistaja

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

ERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

KERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

07.06.2020, Pala historiaa, kirjoittanut omistaja (141 sanaa)
Death Race on esikoinen kummallekin vanhemmilleen, ja vaikka emänsä Pep Rally onkin ollut aina yksi lempihevosistani, on erityisesti sen isällä Trouble Foreverillä erityinen paikka sydämessäni. Ruuna, josta kaikeksi onneksi on säilytetty muutama spermapakaste aina tähän päivään saakka, muutti Cherseyyn aivan ensimmäisten hevosten joukossa, ja se on saanut olla mukana niin tallin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. Nykyään jo vanha herra Trolli kilpaili kunniakkaasti kouluratsastuksessa, ja siinä sivussa vähän myös muissa lajeissa, mutta sopivan tamman puuttuessa kesti vuosikausia, ennen kuin ajatusta hevosen siitoskäytöstä päästiin käytännössä toteuttamaan. Pepin ja Trollin jälkikasvuun emme kuitenkaan voisi olla enempää tyytyväisiä, sillä sen lisäksi että Karri vaikuttaa tasapainoiselta ja tahdikkaalta kouluhevosenalulta, on se myös rohkea ja hyppääkin kauniilla tekniikalla. Hevosella riittänee rahkeita kolmessa eri lajissa kilpailemiseen, aivan kuten vanhemmillaankin aikoinaan. Hädin tuskin maltan odottaa, että orin koulutus pääsee kunnolla käyntiin ja se pääsee näyttämään kykynsä aina kilpakentille saakka!

18.06.2020, Tulevaisuudensuunnitelmia, kirjoittanut omistaja (133 sanaa)
Miltä Karrin tulevaisuudennäkymät sitten näyttävät? Kirkkailta, pelkkiä vaaleanpunaisia hattaroita täynnä olevilta pilvilinnoilta. Näin hevosen kasvattajana olen ainakin itselleen uskotellut, sillä mitä muutakaan niin kovasti toivotulta puoliverivarsalta voisi muutaman vuoden päästä odottaa. Lähitulevaisuudessa Karri on hetken verran lähes kiireinen kirmatessaan erilaisissa nuorille hevosille tarkoitetuissa karkeloissa kivoja kokemuksia (ja toivottavasti erinomaisia arvosteluja) metsästämässä. Pidemmän ajan tavoitteissa kouluratsastuksessa valmentautuminen, kilpaileminen ja menestyminen kansainvälisesti lienee ykköstavoite, vaikka myös muita lajeja hevosen kanssa on tarkoitus siinä sivussa kilpailla. Ennen eläköitymistä Karri saa toimia hetken verran siitosorina, jos se sellaiselle asetetut vaatimukset onnistuu sitä ennen täyttämään. Kävi kisauran ja siitoshommien kanssa miten tahansa, on puoliverinen kuitenkin ansainnut itselleen rennot eläkepäivät synnyintallissaan, sen verran sillä on pelkästään tunnearvoa kasvattaja-omistajansa silmissä. Aika sitten näyttänee, kuinka lähelle näitä tavoitteita ori elämänsä aikana pääsee, vai pystyykö se peräti ylittämään sitä kohtaan asetetut odotukset.

20.06.2020, Kouluvarsojen laatuarvostelussa, kirjoittanut omistaja (183 sanaa)
Kolmevuotiaana nuorena miehenä Karri pääsi ottamaan mittaa itsestään ikäistensä koulusukuisten varsakaverien seuraan, kun Oldfinion Dressagen tiloissa järjestettiin vuoden 2020 kuudes kouluvarsojen laatuarvostelutilaisuus. Puoliverinen käyttäytyi tilaisuudessa erinomaisesti, vaikka harjoittelun määrä ennen koitosta olikin lähes olematon. Rakenteestaan kimo sai kivan seiskan ja ravista täydet viisi pistettä, mutta harmillisesti tuomarit eivät nähneet käynnissä ja laukassa samaa laatua kuin minä näen, ja näin ollen niistä pisteitä kertyi vain yhdet kappaleet kummastakin. Suvustaan Karri sai myöskin vain yhden ainoan pisteen, yksinkertaisesti siitä syystä etten ollut osannut ilmoittaa sen vanhempien kilpamenestystä lautakunnalle tarpeeksi ajoissa… Kaikkien yllätykseksi ori pokasi nimiinsä myös kymmenen laatupistettä, joita tilaisuuksissa ”annetaan niille hevosille, jotka ovat erityisen hienoja kouluhevosen alkuja.” Tämä, yhdessä sen faktan kanssa, että Karri palkittiin sekä 3-vuotiaiden hevosten luokkavoittajana (yhdessä Kuuran Oktaavin kanssa) että 3-vuotiaiden parhaana puoliverisenä, sai omistajan lähestulkoon pyörtymään palkintojenjakotilaisuuden aikana. Onneksi hevosta esittänyt Katja sai hermonsa pidettyä kasassa ja ori saatiin kukitettua ilman ylimääräistä hämminkiä. Yhteensä Karrille kertyi siis pisteitä 28 kappaletta (oikeuttaen toiseen palkintoon), mikä on kaukana tapahtuman kaikkien aikojen ennätyspisteistä, mutta Cherseyn harrastelunomaisen kasvatustoiminnan näkökulmasta aivan valtava määrä pojoja kertomassa siitä, että oikeaan suuntaan olemme jalostusohjelmamme kanssa matkalla!