Bounce Boy

VH16-027-0178


Bounce Boyn kuvat © AK

Kutsumanimi Bonny Syntymäaika, -paikka, ikä 15.05.2008, Suomi, 22-vuotias
Rotu Newforestinponi Sukupuoli Ori
Väri Tummanruunikko Säkäkorkeus 145cm
Koulutus Vaativa B, 120cm, CIC2 Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Meeri Ylänne EVM Omistaja Cherry, VRL-12299

2 Star Prospect (889p)
Preferent-stallion (58%)

25.02.2018: NFL-III
(12 (6 + 6) + 40 + 29 + 3 + 28 (18 + 10) + 6 = 90p)

Luonteeltaan Bonny on kenttäponi vailla vertaa. Se ei pienestä hätkähdä ja on aina valmiina uusiin seikkailuihin. Ori on aina kiinnostunut ympäristönsä tapahtumista ja saattaapa se silloin tällöin intoutua vähän riehumaankin. Sydän tällä ponilla on kuitenkin täyttä kultaa ja vaikka se voi joskus näyttää rajultakin tapaukselta, ei se sitä kuitenkaan pohjimmiltaan ole.

Käsiteltäessä Bonny on hieman arka mutta siitä huolimatta oikein kiltti tapaus. Takajalkojen nostaminen on aina ollut sille hieman hankalaa, mutta potkimista tai muuta vastaavaa niskoittelua ei silti ole syytä pelätä. Jokapäiväinen kavioiden putsaus kyllä sujuu, mutta kengittäjältä vaaditaan pitkää pinnaa ja rautaista ammattitaitoa orin takapään laittamisessa. Muita huomioonotettavia seikkoja ei ponin kuntoonlaitossa sitten olekaan, sillä Bonny ei ylimääräistä hoivaamista vaadi. Varustaessa se alkaa kuitenkin usein kerätä hieman kuumaa tietäessään pääsevänsä pian liikkeelle. Kevyellä komentamisella herra kuitenkin malttaa aloillaan kiltisti, vaikka saattaakin huitoa puolihuolimattomasti etujaloillaan ilmaa. Taluttaessa poni seuraa perässä kuuliaisesti pitäen mölyt mahassaan, mutta laumaan päästessään se kyllä näyttää kaapin paikan lajitovereilleen. Aivan kaikkien kanssa ori ei tule toimeen, mutta kiltit ruunat ja orit menevät helposti tarhakavereina pienemmässäkin tilassa. Matkustaminen on Bonnylle hyvinkin tuttua puuhaa, onhan se kiertänyt jos jonkinmoisissa kissanristiäisissä elämänsä aikana. Sen sopii odottaa kävelevän suoraan traileriin ja matkustavan koko matkan rauhassa, ja näin yleensä onkin. Matkaseuraksi sopivat kaikki pikkuponeista työhevosiin ja tammoista oreihin, ori osaa kyllä käyttäytyä tarpeen niin vaatiessa. Kisapaikoilla Bonny usein ilmoittaa itsestään muutamaan otteeseen, mutta rauhoittuu sitten omiin oloihinsa keskittyen täysillä omaan suoritukseensa. Reissussa poni on kovin huono juomaan, joten sen kanssa joutuu usein kikkailemaan omenamehu-melassi-mash -sekoitusten kanssa nestetasapainon ylläpitämiseksi.

Ratsastaessa Bonny on hyvin eteenpäinpyrkivä ja se jännittyy melko helposti ulkoisista kimmokkeista. Tämähän ei välttämättä näy mitenkään sivustaseuraajan silmään, mutta ratsastaja tuntee kyllä selväsi muutoksen levollisesta ja vastaanottavaisesta kimmoisaan ja hermostuneeseen ratsuun. Orille helpot asiat, kuten pohkeenväistöt sekä vastalaukat sujuvat usein ilman sen suurempia tappeluita, mutta kun työskentely muuttuu ponin mielestä vaikeaksi yrittää se usein mennä sieltä, missä aita on matalin. Missään tapauksessa se ei ala nakkelemaan ratsastajia selästään, mutta hienovaraisesti se kyllä alkaa luistaa töistä. Erityisen helposti Bonny jää kiinni vasempaan ohjaan ja mikäli ratsastaja ei sitä siitä saa irrotettua, on työskentely jo parin viikon päästä huomattavan työlästä ponin ratsastajalle. Ei olekaan ollenkaan huonompi idea käydä orin kanssa säännöllisesti valmennuksissa, jotta hienosäädöllä poni saadaan pysymään hyvässä vireessä ilman täysin turhia takapakkeja. Laukanvaihdot ovat Bonnylle sellainen liike, että se kuumuu niistä todella helposti. Jo muutama toisto riittää saamaan ponin pään pyörälle, jonka jälkeen se mielellään juoksisikin koko lopputreenin ajan. Mikäli ratsastaja jää vielä vähän roikkumaan ponin suuhun, on oravanpyörä avuilta karkaamiseen syntynyt. Ensimmäiset vaihdot saattavatkin tulla vielä melko nätisti, vaikkakin liioitellun dramaattisesti, mutta nopeasti orin sisäänrakennettu estehevonen alkaa suorittamaan vaihtoja alati suurenevan pukin kautta. Ennen starttia ei siis välttämättä kannata tehdä ensimmäistäkään vaihtoa, mikäli mielii onnistua niissä varsinaisessa suorituksessa. Vaikka orin kanssa onkin monenlaista pientä kun mietitään vakavamielistä treenaamista, on se silti mitä luotettavin lastenratsu. Kun vaatimustaso on matala, jopa lähes olematon, on poni aina tyytyväisimmillään. Kun sen elämä on helppoa eikä mitään vaadita, ei myöskään säikkymistä tai muuta pelleilyä tarvitse pelätä. Bonny kyllä tietää, kun selässä keikkuu vasta lajin pariin eksynyt lapsi, eikä se silloin tee mitään odottamatonta.

Vaikka kouluratsastuksessa ori saattaakin toisinaan ottaa pieniä lähtöjä naurettavista syistä, kuten maneesin ulkopuolella ulvovasta tuulesta tai kentän laidalle varkain ilmestyneestä viltistä, ei tällaiselle enää ole aikaa esteiden pariin siirryttäessä. Sen keskittyminen on niin sataprosenttisesti hyppäämisessä ja siitä intoilusta, että koko muu maailmaa tuntuu kokonaan unohtuvan pienen ponin päästä. Hyppääjänä Bonny on todella luotettava ja se kantaa maaliin kokemattomammankin ratsastajan. Kovaa se tosin menee, mikäli kuskilla eivät taidot riitä ponin ratsastamiseen. Yhtäkään erikoisestettä ori ei ole uransa aikana vielä kytännyt, ja se on kuitenkin nähnyt jos jonkinmoista porttia ja lankkua pitkän uransa aikana. Potentiaaliakin ponilla on vaikka muille jakaa, sillä metriset esteet se kapuaa yli vielä vaikka takaperin. Toki kilpatasollaan se jo vaatii todella kokeneen ja järkeviä ratkaisuja tekevän ratsastajan selviytyäkseen onnistuneesti maaliin saakka, mutta kukapa tällä tasolla ei tarvitsisi. Pienistä kavaletti- ja kontrollitehtävistä Bonny ei tykkää yhtään, sillä sen olemattomalla kärsivällisyydellä se ei vain kertakaikkiaan jaksaisi keskittyä pieneen piipertämiseen - ei ainakaan kokonaisen valmennuksen verran. Tällöin saattaa esiintyä pienen pientä keulimista kärsimättömyyden ilmaisimena, mutta mitään hurjia kenguruloikkia sen enempää kuin kynttilähyppyjäkään ei kuitenkaan tarvitse pelätä. Maastossa orilla on aina vauhti päällä, eivätkä hitaimmat kumppanit pysy sen perässä sitten millään. Poni kuitenkin rakastaa maastoilua aivan valtavasti, eikä se yleensä harrasta kyttäilyä saatika säikkymistä edes yksin liikkuessaan. Kotiin päin sillä on usein vielä kovempi kiire, mutta ei se keneltäkään ole vielä käsistä lähtenyt. Kun kaksi Bonnyn lempiasiaa, eli hyppääminen ja maastoratsastus yhdistetään, voi vain arvata sen olevan melkoisen innoissaan. Ori ei mitään kyttäile ja se todella menee lujaa, joten rohkeutta ja ratsastustaitoa sen ratsastajalta kenttäradalla ehdottomasti vaaditaan.


Suku & jälkeläiset

i. Poor Romance EVM
nf, 148cm, m
ii. Bad Boy EVM
nf, 138cm, trn
iii. Jump High EVM
nf, 140cm, sysrt
iie. Sunshine EVM
nf, 136cm, rn
ie. Cinderella EVM
nf, 147cm, prt
iei. Dragon EVM
nf, 145cm, vprt
iee. Strosa EVM
nf, 148cm, klm
e. Himalaya EVM
nf, 145cm, trt
ei. Diabolo EVM
nf, 144cm, trt
eii. Donaldo EVM
nf, 140cm, prt
eie. Thrills EVM
nf, 145cm, sysrt
ee. Bechness EVM
nf, 146cm, hrkko
eei. First Look EVM
nf, 145cn, hpm
eee. Rosette EVM
nf, 147cm, hkm

i. Poor Romance on oikeaa kenttäponien aatelia. Roope on luonteikas, mutta erittäin potentiaalinen ja miellyttävä ratsu. Se on kilpaillut kenttää aina CIC2-tasolla saakka saavuttaen jonkin verran menestystäkin uransa aikana. Poni viettää nykyään eläkepäiviään käyden satunnaisesti junioriratsastajansa kanssa pikkukisoissa. Jälkeläisiä sille on kertynyt tusinan verran, joista parhaat ovat seuranneet isänsä jalanjäljissä kenttäkilpailujen vaativampiin luokkiin saakka.
ii. Bad Boy oli melko pienikokoinen tumma ori, joka valloitti pitkillä jouhillaan ja lämpimillä silmillään jokaisen vastaantulijan. Padi oli äärimmäisen kiltti käsitellä, mutta ratsastaessa siitä tuli aivan toisenlainen puoli esiin. Monien ongelmien jälkeen ori saatiin kuitenkin kilparadoille, jossa vastoinkäymisten jälkeen se alkoi niittää myös menestystä. Monet tammanomistajat pelkäsivät käyttää temperamenttista ponia jalostukseen, mutta pari jälkeläistä Padi ehti kuitenkin saada ennen lopetustaan 16-vuotiaana.
ie. Cinderella oli hieman äksy, mutta silti helppo poni kaikin tavoin. Tammalla oli tapana luimistella korviaan lähes kaikelle, mutta siitä huolimatta sen ei muisteta koskaan tehneen mitään kenellekään. Ratsastaessakin Cinderella näytti aina maansa myyneeltä, vaikka oikeasti poni teki ihan mielellään töitä. Kilpailuissa Ella ei juurikaan käynyt, mutta se teki oikein ansiokkaan uran ratsastuskoulun luottoponina. Ainoastaan ainoalle jälkeläiselleen tamman nähtiin osoittavan rakkauttaan ennen lopettamistaan jalkavaivojen johdosta 21-vuotiaana.
iii. Jump High oli varsinainen ketku luonteeltaan. Sillä oli tapana iskeä hampaat kaikkeen liikkuvaan ja muutenkin hamuilla suuhunsa kaikkea mahdollista. Ratsastaessa ori kuitenkin keräsi ajatuksensa työntekoon menestyen hienosti CIC1-luokissa asti. Poni saavutti myös kantakirjapalkinnon elämänsä aikana. Sen luonne kuitenkin verotti hurjasti sen jälkeläisten määrää ja lopulta sillä oli kasassa vain kolme jälkeläistä kuolinpäivänään kymmenvuotiaana. Kaksi varsaa tosin syntyi vielä tämän jälkeenkin. Lähes kaikki Juipin rakkauslapset perivät isänsä hankalan luonteen ja hienon rakenteen.
iie. Sunshine oli kiltti ja yritteliäs tamma, joka aina parhaansa mukaan koetti miellyttää muita. Se oli laumassa pahnanpohjimmainen ja ihmisten kanssa se toimi kuin ajatus. Sunny sipsutteli sievästi kouluratoja aina HeA-tasolla saakka, vieläpä lähes aina voitokkaasti. Jälkeläisiä tamma ei valitettavasti saanut kuin yhden ainoan, sillä se jouduttiin lopettamaan äkillisesti ratsastaessa sattuneen onnettomuuden johdosta.
iei. Dragon oli kiltti, mutta varsin kärsimätön ori. Se ei tahallaan tehnyt mitään, mutta turhaantuessaan alkoivat sen etujalat huitoa. Käytävällä kuuluikin lähes joka kerta raivostuttava kuopiminen, jota ei ikinä saatu karsittua ponin käytöksestä pois. Ratsastaessa vastaava reaktio oli sitten pystyynhyppiminen, josta johtuen ori ei ollut ollenkaan lasten ratsastaettavissa. Siitä huolimatta Drake kuitenkin kilpaili sekä esteitä että koulua harrastetasolla. Orin jälkeläiset kilpailivat myös menestyksekkäästi molemmissa lajeissa.
iee. Strosa oli suurikokoinen, aivan ponirajoilla keikkuva mutta silti varsin kaunis tamma. Sen ominta lajia oli esteratsastus, jossa se kisasi aina 120cm tasolla saakka. Tältä tammalta sujui kuitenkin myös kouluratsastus ja kokeiltiinpa sen kanssa joskus kenttääkin kilpailla. Kelpo monitoimiponi siis, jonka laatu on periytynyt myös jokaiselle Roosan kolmesta jälkeläisestä. Valitettavasti se jouduttiin lopettamaan jo 18-vuotiaana nivelvaivojen alkaessa vaivata sitä, sillä tammasta olisi kovasti haluttu vielä useampi jälkeläinen lisää.

e. Himalaya on enemmänkin koulu- kuin esteponi. Sen suvusta löytyy kyllä kaikenkarvaisia harraste- ja kilparatsuja, mutta tamman oman, jokseenkin vajavaisen työmotivaation takia ponista on helpompi pusertaa esiin sievää sipsuttelua kuin vauhtia ja heittäytymistä. Oikeanlaisella kannustamisella Himalayasta on mahdollista saada esille ihan näppäräkin puoli, jolla se on onnistunut niittämään jonkin verran menestystä kilparadoilta. Välivuosinaan Himppu on tehnyt kaksi varsaa, joista molemmat ovat jo päässeet kilpailemisen makuun. Eläkepäivilleen sille on suunnitteilla vielä pari varsaa lisää, mutta sitä ennen tamma tähtää lajinsa laatuarvosteluun sekä kantakirjaan.
ei. Diabolo oli varsinainen esteponi. Sillä oli aina vauhti päällä ja kiire joka paikkaan. Apollo kisasikin oikein menestyksekkäästi 120cm luokkia, kunnes sen tyhmänrohkeus koitui ponin kohtaloksi. Kesken maastoestetreenien hevonen hyppäsi kokemattoman kuskinsa kanssa aivan liian ison esteen väärästä suunnasta heittäen kuperkeikan suoraan niskoilleen. Ori kuoli tietysti siihen paikkaan jättäen maailmaan vain yhden, siihen aikaan vielä syntymättömän jälkeläisen. Meriittejä Apollo ei ehtinyt kerätä ennen traagista kuolemaansa.
ee. Bechness oli aikanaan varsin mallikas kouluponi. Se oli erikoisen värinen ja omasi poniksi ilmavat liikkeet. Tamma myöskin rakasti esiintymistä ja pisti kouluradalla aina parastaan. Valitettavasti Nessin jalat eivät kestäneet montaa vuotta aktiivikäyttöä ja yhden varsan jälkeen jouduttiin toteamaan, ettei tammaa voi vain seisottaakaan sen kuuman luonteen takia. Nessi lopetettiin nuorena varsin nuorena, vain 8-vuotiaana. Sen ainoa jälkeläinen Himppu lunasti kuitenkin odotuksen menestyen kelvollisesti kouluradoilla.
eii. Donaldo oli yksi aikansa parhaista esteponeista. Se kisasi vuosia huipulla useiden eri poni- ja junioriratsastajien kanssa. Ori oli erittäin rehellinen ja potentiaalinen hyppääjä, mutta sen sijaan kouluratsastuksessa Rontti ei ikinä oppinut liikkumaan oikein päin. Donaldolta löytyy lukuisia ja lukuisia jälkeläisiä jo pelkästään sen kisatulosten ansiosta, mutta lisäksi se kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla sekä palkittiin vuoden parhaana esteponina vuosimallia 2001. Rontti lopetettiin 22-vuotiaana omistajan muuttuneen elämäntilanteen takia.
eie. Thrills oli vahvapohjainen kenttäponi, jonka koko suku on tähdännyt kyseiseen lajiin. Tamma kilpailikin aina CIC2-tasolla saakka jopa voittaen muutaman arvokilpailun. Ponilla oli mielettömän hieno laukka, jolla se hurmasi niin kouluradalla kuin maasto-osuudellakin, eikä hypyssäkään valittamista ollut. Tammalta löytyykin neljä jälkeläistä lähes kymmenen vuoden mittaiselta eläkeajalta. Rilli kuoli vanhuuteen vasta 29-vuotiaana ja se ehti pitkän elämänsä aikana tehdä lähtemättömän vaikutuksen kymmeniin harrastajiin, jotka pääsivät poniin tutustumaan.
eei. First Look oli varsin meneväinen kouluponi. Sitä ei ollut turhalla kärsivällisyydellä pilattu, vaan aina olisi pitänyt saada olla menossa johonkin. Tämä poika oli myös harvinaisen kova huutelemaan muille hevosille, eikä kenellekään jäänyt epäselväksi Luken läsnäolo. Ori kuitenkin kisasi vaativan B:n luokkia tanssahdellen upeiden liikkeidensä saattelemana jokaisen tuomarin sydämeen. Kouluratsastuksen laatuarvostelussakin Luke palkittiin, tosin vain kolmospalkinnolla heikohkon rakenteen takia. Jälkeläisiä orille kertyi viisi kappaletta ennen kuin se laitettiin teuraaksi 18-vuotiaana.
eee. Rosette oli väritykseltään hieman harvinaisempi harmaankimo, jota se myös periytti parille jälkeläiselleen. Tamma oli luonteeltaan melko rauhallinen ja stressaamaton. Ponin hyvät hermot takasivatkin sille menestystä erityisesti koulukisoissa, mutta myös esteratsastuksen puolella. Ponin kilpaura kuitenkin loppui verrattain nuorena puikkoluun murtumaan, joka ei ikinä parantunut siihen kuntoon, että olisi kestänyt treenin aiheuttamaa rasitusta. Ruusu ehtikin tehdä kahdeksan varsaa, ennen kuin se päätettiin kuopata nuorempien tieltä, niin julmalta kuin se kuulostaakin.

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Emä Omistaja
09.02.2018 Ori Straight to Jump KV-II, EV-II, KEV-I Straight to Point Cherry, VRL-12299

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (59 kpl)

05.12.2016 Moonrise Helppo A 2/30   15.01.2017 Romilly Vaativa B 5/69
06.12.2016 Moonrise Helppo A 1/30   16.01.2017 Romilly Vaativa B 7/69
08.12.2016 Mörkövaara Helppo A 4/40   24.01.2017 Teilikorpi Vaativa B 1/50
10.12.2016 Mörkövaara Helppo A 5/40   24.01.2017 Teilikorpi Vaativa B 4/50
11.12.2016 Ros Cirein Helppo A 3/30   26.01.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 1/50
22.12.2016 Romilly Helppo A 1/50   29.01.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 2/50
15.01.2017 Romilly Helppo A 2/80   01.02.2017 Priton Budyonnys Vaativa B 6/40
15.01.2017 Hengenvaara Helppo A 6/50   02.02.2017 Priton Budyonnys Vaativa B 2/40
17.01.2017 Hengenvaara Helppo A 2/50   06.02.2017 Priton Budyonnys Vaativa B 2/40
19.01.2017 Fiktio Helppo A 5/40   07.02.2017 Priton Budyonnys Vaativa B 4/40
21.01.2017 Hengenvaara Helppo A 4/50   09.02.2017 Priton Budyonnys Vaativa B 6/40
22.01.2017 Hengenvaara Helppo A 5/50   09.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 6/50
24.01.2017 Hengenvaara Helppo A 1/50   09.02.2017 Teilikorpi Vaativa B 1/50
25.01.2017 Hengenvaara Helppo A 1/50   10.02.2017 Priton Budyonnys Vaativa B 1/40
27.01.2017 Romilly Helppo A 5/60   11.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 7/60
28.01.2017 Hengenvaara Helppo A 5/50   11.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 7/50
29.01.2017 Hengenvaara Helppo A 1/50   12.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 6/50
05.02.2017 Faodail Stud Helppo A 3/60   13.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 6/50
06.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo A 3/50   14.02.2017 Romilly Vaativa B 2/52
07.02.2017 Faodail Stud Helppo A 5/60   14.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 1/60
08.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo A 5/60   14.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 6/50
11.02.2017 Faodail Stud Helppo A 3/60   14.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 3/56
13.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Helppo A 1/50   15.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 1/60
19.02.2017 Faodail Stud Helppo A 6/60   16.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 1/60
19.02.2017 Faodail Stud Helppo A 2/38   16.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset Vaativa B 1/56
22.02.2017 Romilly Helppo A 6/40   22.02.2017 Romilly Vaativa B 3/40
26.12.2016 Romilly Vaativa B 8/70   27.02.2017 Romilly Vaativa B 6/40
28.12.2016 Romilly Vaativa B 1/70   27.02.2017 Teilikorpi Vaativa B 3/50
08.01.2017 Ruuvalli Vaativa B 1/30   28.02.2017 Teilikorpi Vaativa B 5/50
11.01.2017 Romilly Vaativa B 5/69          

ERJ:n alaiset sijoitukset (73 kpl)

01.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 3/30   20.02.2017 Romilly 110cm 1/50
07.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 3/30   22.02.2017 Romilly 110cm 3/61
07.12.2016 Mörkövaara 100cm 5/30   23.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset 110cm 1/27
09.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 5/30   23.02.2017 Romilly 110cm 4/50
10.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 1/30   23.02.2017 Colosseum 110cm 1/42
11.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 2/30   25.02.2017 Romilly 110cm 3/61
16.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 2/30   27.02.2017 Romilly 110cm 1/61
16.12.2016 Vähäpellon Ratsutila 100cm 3/30   28.02.2017 Hukkapuro ERJ-CUP 110cm 7/189
18.12.2016 Ros Cirein 100cm 2/30   28.02.2017 Colosseum 110cm 3/42
29.12.2016 Phoenix Warmbloods 100cm 4/25   28.12.2016 Virtuaalitalli Yemene 120cm 1/13
30.12.2016 Phoenix Warmbloods 100cm 3/25   29.12.2016 Virtuaalitalli Yemene 120cm 1/13
31.12.2016 Phoenix Warmbloods 100cm 2/25   31.12.2016 Virtuaalitalli Yemene 120cm 3/13
11.01.2017 Hengenvaara 100cm 7/50   01.01.2017 Virtuaalitalli Yemene 120cm 2/14
12.01.2017 Romilly 100cm 1/49   04.01.2017 Turmeltaja 120cm 5/30
16.01.2017 Hengenvaara 100cm 1/50   05.01.2017 Virtuaalitalli Yemene 120cm 3/14
17.01.2017 Hengenvaara 100cm 2/50   05.01.2017 Turmeltaja 120cm 4/30
19.01.2017 Järnbyn hevoskeskus 100cm 5/40   07.01.2017 Turmeltaja 120cm 1/30
21.01.2017 Järnbyn hevoskeskus 100cm 3/40   09.01.2017 Turmeltaja 120cm 4/30
22.01.2017 Hengenvaara 100cm 1/50   10.01.2017 Turmeltaja 120cm 4/30
24.01.2017 Hengenvaara 100cm 5/50   12.01.2017 Romilly 120cm 8/69
25.01.2017 Vähäpellon Ratsutila 100cm 2/24   18.01.2017 Järnbyn hevoskeskus 120cm 2/37
29.12.2016 Phoenix Warmbloods 110cm 3/29   20.01.2017 Järnbyn hevoskeskus 120cm 6/37
01.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 3/40   25.01.2017 Romilly 120cm 6/51
03.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 6/40   11.02.2017 Metsovaara 120cm 2/36
06.01.2017 Romilly 110cm 3/75   11.02.2017 Järnbyn hevoskeskus 120cm 3/25
07.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 6/40   12.02.2017 Metsovaara 120cm 3/36
09.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 6/40   12.02.2017 Romilly 120cm 5/56
10.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 6/40   13.02.2017 Metsovaara 120cm 6/36
13.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 1/40   16.02.2017 Metsovaara 120cm 4/36
20.01.2017 Cadogan Ponies 110cm 1/40   18.02.2017 Romilly 120cm 5/48
26.01.2017 Kilpakeskus Chermia 110cm 3/46   18.02.2017 Romilly 120cm 4/49
03.02.2017 Turmeltaja 110cm 1/30   19.02.2017 Romilly 120cm 7/49
03.02.2017 Turmeltaja 110cm 1/30   25.02.2017 Romilly 120cm 3/36
05.02.2017 Turmeltaja 110cm 3/30   26.02.2017 Romilly 120cm 4/49
08.02.2017 Turmeltaja 110cm 3/30   28.02.2017 Romilly 120cm 4/36
08.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset 110cm 3/30   18.05.2017 Ricota 120cm 2/16
12.02.2017 Kievarinkujan Suomenhevoset 110cm 2/30          

KERJ:n alaiset sijoitukset (60 kpl)

04.12.2016 Mörkövaara Helppo 3/30   17.02.2017 Romilly CIC2 2/23
11.12.2016 Ros Cirein Helppo 2/30   19.02.2017 Brotherhood CIC2 3/23
12.12.2016 Ros Cirein Helppo 3/30   20.02.2017 Brotherhood CIC2 2/23
14.12.2016 Ros Cirein Helppo 1/30   21.02.2017 Brotherhood CIC2 3/23
16.12.2016 Ros Cirein Helppo 4/30   17.04.2017 Stratocaster CIC2 3/14
17.12.2016 Vähäpellon Ratsutila Helppo 3/30   22.05.2017 Adina CIC2 1/9
18.12.2016 Vähäpellon Ratsutila Helppo 2/30   23.05.2017 Adina CIC2 1/9
19.12.2016 Ros Cirein Helppo 3/30   27.05.2017 Stratocaster CIC2 5/26
03.01.2017 Cadogan Ponies CIC1 6/39   02.06.2017 Satulinna CIC2 2/30
05.01.2017 Cadogan Ponies CIC1 4/39   03.06.2017 Kettula CIC2 1/30
05.01.2017 Vähäpellon Suomenhevoset CIC1 3/18   04.06.2017 Kettula CIC2 4/30
05.01.2017 Littleness CIC1 2/30   04.06.2017 Delicate CIC2 2/30
08.01.2017 Vähäpellon Suomenhevoset CIC1 4/18   07.06.2017 Tuiskula CIC2 1/30
09.01.2017 Turmeltaja CIC1 2/30   12.06.2017 Satulinna CIC2 3/30
10.01.2017 Littleness CIC1 4/30   14.06.2017 Kettula CIC2 3/30
18.01.2017 Brokeback CIC1 3/30   15.06.2017 Delicate CIC2 4/30
23.01.2017 Brokeback CIC1 1/30   16.06.2017 Kettula CIC2 4/30
02.02.2017 Brokeback CIC1 2/30   17.06.2017 Kettula CIC2 2/30
03.02.2017 Mörkövaara CIC1 1/30   17.06.2017 Satulinna CIC2 3/30
04.02.2017 Brokeback CIC1 5/30   18.06.2017 Kettula CIC2 5/30
08.02.2017 Mörkövaara CIC1 2/30   18.06.2017 Satulinna CIC2 4/30
27.12.2016 Romilly CIC2 4/22   18.06.2017 Tuiskula CIC2 4/30
25.01.2017 Priton Budyonnys CIC2 4/21   19.06.2017 Delicate CIC2 2/30
28.01.2017 Priton Budyonnys CIC2 1/21   21.06.2017 Kettula CIC2 5/30
29.01.2017 Romilly CIC2 3/25   22.06.2017 Satulinna CIC2 2/30
31.01.2017 Romilly CIC2 2/25   28.06.2017 Satulinna CIC2 4/30
08.02.2017 Brotherhood CIC2 3/23   29.06.2017 Satulinna CIC2 5/30
12.02.2017 Dainty CIC2 4/19   30.06.2017 Delicate CIC2 2/30
13.02.2017 Brotherhood CIC2 1/23   30.06.2017 Tuiskula CIC2 3/30
14.02.2017 Dainty CIC2 1/19   30.06.2017 KK Bailador KERJ-CUP CIC2 5/62

Valmennukset

10.02.2018, Maastoestevalmennus, valmentajana Anna (omistaja) (134 sanaa)
Edellisestä maastoestevalmennuksesta olikin taas venähtänyt aikaa. Pääsinkin hieman moittimaan Cherryä tämän saamattomuudesta siirtää maastoesteet hallin puolelle. Nyt hän oli kuitenkin asian viimein toteuttanut ja ensimmäikseksi ratsukseen hän oli valinnut luottoponinsa Bonnyn. Verryttely oli jo hoidettu niin sileällä kuin puomiesteilläkin, joten pääsimme suoraan maastareiden makuun. Bonny oli touhusta vähintään yhtä innoissaan kuin ratsastajansa ja se tarjosikin jos jonkinmoista kenguruloikkaa aina tilaisuuden tullen. Cherryn oli selvästi vaikea ottaa poniaan tosissaan, mutta molemmat kuitenkin vakavoituivat hieman päästessään kunnolla tekemään tehtäviä. Ratsukolle välillä vaikeat asiat sujuivat tauon jäljiltä paljon odotettua paremmin. Vinoilla linjoilla ratsukko pysyi hyvin linjalla eikä ponnistuspaikoistakaan ollut nyt erimielisyyksiä. Alashyppyjä hallissa ei tietenkään voi treenata, joten se peikko varmasti odottaa jälleen lumien sulaessa ulkona. Kapeat esteet ja kulmat sujuvat myös ongelmitta, ja tavalliset pöydät eivät ikinä ongelmia ole olleetkaan. Tuleva kenttäkausi näyttää siis oikein valoisalta!

15.09.2017, Kouluvalmennus, valmentajana Neea (omistaja) (121 sanaa)
Tällä kertaa minut oli hälytetty Cherseyyn pitämään valmennusta itse tallin omistajalle ja tämän kilpaponille.Ratsukko olikin jo verryttelemässä valtavalla kentällä saapuessani paikalle. Pahoiteltuani muutaman minuutin myöhästymistäni aloitin suoraan opettamisen. Halusin poniorin liikkuvan suuremmalla liikkeellä mutta kiirehtimättä saati jännittymättä, mikä osoittautuikin tänään erityisen vaikeaksi toteuttaa. Ei auttanut pidempi ohja tai tavallista vahvempi tuntuma, ei myöskään raipalla muistuttaminen tai istunnalla vihjailu. Pitkän yrittämisen jälkeen asiaan päätettiin ottaa uusi lähestymistapa kokoamisten kautta, mikä Bonnylle kelpasi paremmin kuin hyvin. Yleensä juuri kokoaminen on ollut sille vaikeaa, mutta nyt se ei ollut ongelma ollenkaan. Jouduttuaan työskentelemään niska ylhäällä jokaisessa askellajissa alkoivat askeleetkin pidentyä aina silloin, kun siihen tilaisuus suotiin. Tällä kertaa onnistuimme siis huijaamaan Bonnyn tekemään mitä halusimme, mutta kyllä se jotenkin todella hankalaa nyt olikin.

30.08.2017, Estevalmennus, valmentajana Iida (omistaja) (205 sanaa)
Esterata oli rakennettu valmiiksi saapuessani Cherseyn maneesiin. Tallin omistaja itse oli jo hyvää vauhtia verryttelemässä poniaan Bonnyä, joka vaikuttikin olevan enemmän kuin tikissä. "Olet sitten alkanut syöttää sille sitä protskua, vai?" kysyin virnistäen naisen kevennellessä lähes ylitseni. "Ai se näkyy noin selvästi?" hän kysyi hämmentyneesti saatuaan voltin ratsastettua loppuun. "Jep, nyt se näyttää kilpaponilta!" kehuin oria, kunnes päätin small talkin jo riittävän. "Keräisit sinäkin ne ohjat käteen ja alkaisit ratsastaa!"
Cherry teki mukisematta työtä käskettyä ja muutaman ravi- sekä laukkakierroksen jälkeen pääsimmekin jo aloittamaan hypyt. Bonny oli tapansa mukaan enemmän kuin innoissaan, mutta vielä toistaiseksi se malttoi hyvin kuunnolle ratsastajansa apuja. Jo ensimmäisen verryttelypystyn jälkeen oli ori siirtänyt painonsa takaosalle ja noussut keulastaan kymmenen senttiä. Päätään se viskeli muutaman kerran kärsimättömänä, mutta esteet se hyppäsi hienosti selkänsä läpi.
Pienten esteiden sujuessa pienestä tauosta huolimatta helpon näköisesti ja kuulemani mukaan myös hyväntuntuisesti, oli aika siirtyä suuremmille esteille. Bonnyn kuumuminen alkoi olla jo siinä pisteessä, että joutuessaan kävelemään meinasi sen etuosa keventyä turhankin paljon. Pariin otteeseen takajaloillaankäytyään malttoi poni kuitenkin taas olla hetken, joten niin minä kuin Cherrykin annoimme käytöksen ponille anteeksi. Viimeinen rata oli tällä kertaa vain noin metrin korkuinen ja se sujuikin sen suuremmitta ongelmitta. "Näin tämän kuuluukin mennä, kun ratsukko kisaa selkeästi korkeammalla tasolla!"

08.08.2017, Kouluvalmennus, valmentajana Ashley (omistaja) (141 sanaa)
Minut oli pyydetty aina Yhdysvalloista saakka saapumaan Suomeen ratkaisemaan Cherryn ja hänen kenttäorinsa ongelmia kouluratsastuksessa. Lento oli ollut pitkä ja raskas mutta sääliä ei herunut - valmennusta oli riennettävä pitämään saman tien. Bonnyssä näin heti paljon potentiaalia, mutta myös kosolti pienempiä ja suurempia ongelmia. Ehkä suurimmaksi tulkitsin ponin jumin ristiselän alueella, joka esti sitä liikkumasta täydellä kapasiteetillaan. Hieroja sille olikin kuulemma jo tilattu, mutta Cherryn hämmästys oli suuri, kun kerroin ongelman ratkeavan ihan ratsastamallakin. Koko valmennuksen ajan teetätin ratsukolla sulkua tai ainakin sen alkeita jokaisessa askellajissa. Ratsastaja oli ajoittain hyvinkin epätoivoisen näköinen, mutta mielestäni ori teki hyvää progressia. Alku oli tietysti hakemista, mutta Bonny keksi nopeasti mitä siltä suurin piirtein haluttiin. Siitä olikin helppo lähteä hienosäätämään ja vaikka ajoittain kuumuva poni tekikin työn vähän hankalaksi, alkoivat sulkutaivutukset sujua kerta kerralta paremmin. Tätä samaa neuvoin jatkamaan kotivalmentajankin kanssa, niin hierojan saisi peruuttaa kokonaan.


Päiväkirja

09.02.2018, Varsaongelmia, kirjoittanut Cherry (176 sanaa)
Bonnyn kohdalla olin jo pitkään harmitellut, ettei sille ollut sopivaa morsianta tullut missään vaiheessa vastaan. Vasta vähän aikaa sitten tajusin, että orin kanssa on aivan turha lähteä merta edemmäs kalaan kerran kotitallistakin löytyy perfect match. Syy siihen, etten paria ollut aiemmin edes ajatellut oli kuitenkin selkeä: olin koko ajan hakenut puhdasta newforestinponitammaa saadakseni yhdistelmästä itselleni uuden kilpaponin. Mikään ei tietysti estä toteuttamasta sitä myöhemmin, mutta tähän hätään omastakin tallista löytyi Bonnylle soveltuva Pointti-tamma. Rodultaan se on suomalainen ratsuponi, mutta kyllähän minulle aina ratsuponivarsakin kelpaa. Ovathan ne ainakin lähes yhtä hyviä käyttoponeja kuin newforestitkin. Astutus sujui hyvin ja Pointin tiineys eteni normaaliin tapaan. Tänään koitti se ilon ja onnen päivä, kun Pointti viimein varsoi kummankin vanhempansa ensimmäisen jälkeläisen talliin. Yllätys oli melkoinen, kun lehmänkirjavan pelkkiä jalkoja olevan hontelon pikkuvarsan sijaan varsomiskarsinasta löytyikin tummanruunikko varsin kookas orivarsa. Olin itse asennoitunut täydellisesti kirjavaan hevoslapseen, mutta tällä kertaa emme sellaista kuitenkaan saaneet. Ei se minua kyllä yhtään haittakaan, sillä tumma on aina helpompi pitää puhtaana. Rakenteeltaan hetimmiten Jumpeksi ristitty varsa oli oikein kelvollinen ja se tullaan varmasti näkemään tulevaisuudessa kilpakentilläkin!

15.01.2018, Irtojuoksutusta, kirjoittanut Cherry (248 sanaa)
Bonny oli ollut jo jonkin aikaa aivan erityisen virtaisa niin käsitellä kuin ratsastaakin. Tällainen virtapiikki sai mahdollisesti alkunsa orin viimeisimmästä klippauksesta, jolloin siltä lähti aivan kaikki karvat. Samaan aikaan kiristynyt pakkanen on hyvinkin voinut olla tällaisen intoutumisen takana. Nyt olemme kuitenkin siinä pisteessä että aivan yhtä kypsiä ponin ylienergiseen käytökseen ovat niin tallityöntekijät, ratsastajat kuin Bonnyn tarhakaveritkin ja jollain tapaa on pakko saada ponin energia purettua turvallisesti ja hallitusti. Eräs hoitajammehan sen sitten keksi, että ponin voisi varmaan päästää juoksemaan maneesiin. Näin tehtiinkin ja jo muutaman minuutin kuluttua Bonny laukkaili villisti pukitellen ympäri maneesia. Porukkaa kertyi enemmänkin seuraamaan orin villiä riehumista ja ihastuneita huokailuja kuului sieltä täältä. "Onhan se vain hienossa kunnossa!" jouduin itsekin myöntämään ponini kirmailua seuratessani.
Virtaa vain tuntui riittävän ja erään toisen hoitajan yllytyksestä päätimme samalla vaivalla hypyttää sitä hieman. Maneesiin ei tarvinnut rakentaa kuin yksittäinen pysty ilman mitään kujia, kun poni jo keksi mitä halusimme sen tekevän. Muutaman verryttelyhypyn jälkeen ori leiskautti ilmavasti vielä 130cm korkean esteen ylitse, jonka jälkeen jouduin itse toppuuttelemaan apujoukkoja esteen nostamisessa: "Sehän on jo kohta Bonnyn kokoinen!" Taluttaessani raskaasti puuskuttavaa ja hiestä märkää, mutta erittäin onnellista ja vapautunutta oria vielä puolta tuntia myöhemmin, ehdin hyvin muistella kuinka kaikki oli aikanaan lähtenyt juuri tämän ja muutaman muun hevosen voimin liikkeelle. Sitten pääsinkin ihmettelemään sitä tilannetta, missä Chersey hevosineen ja hoitajineen nyt on ja mitä kaikkea olemme jo saavuttaneet yhdessä Bonnyn kanssa. Ajattelemattakin tiedän, kuinka koville Bonnyn poismeno tulee aikanaan minut laittamaan, mutta sen aika ei toivottavasti ole vielä pitkään aikaan!

10.04.2017, Kenttäkauden avaus, kirjoittanut Cherry (260 sanaa)
On aina mukava kavuta tumman poniorin selkään, mutta tänään olin aivan erityisen innoissani Bonnyn ratsastuksesta! Suuntasimme nimittäin ensimmäistä kertaa ulkokentille ratsastamaan, eikä suinkaan mihin tahansa hiekkakentälle vaan maastoesteille! Koko talven aikana ei ollutkaan tullut hypättyä oikeita maastoesteitä kuin muutamia kertoja hallissa, joten minä sekä poni olimme molemmat todella innoissamme suunnatessamme kohti Cherseyn omaa maastoesterataa.
Pohja oli paikoin vielä hieman märkä, mutta luotin talvihokkien olevan riittävä varustus pieneen treeniin. Kävin tarkistamassa myös vesiesteen tilanteen, ja se oli suureksi ilokseni varsin hyvä: jää oli sulanut jo kokonaan pois, eikä siitepölyäkään vielä löytynyt lautoittain lainehtimasta veden pinnalta. Annoinkin innokkaan Bonnyn suunnata heti ensimmäiseksi kahlailemaan lätäkköön. Se oli aivan muutaman sekuntin hieman kysyvän oloinen, mutta pääsi sitten tapansa mukaan vauhtiin eikä olisikaan enää millään malttanut lopettaa leikkimistään. Täytyy todeta, että vesi oli vielä tähän aikaa vuodesta jäätävän kylmää!
Kun olin käynyt laukkaamassa muutaman pienen vedon avoimella aukiolla tallin kupeessa, aloitin varsinaisen hyppäämisen. Pienimmät tukit sujuivat helposti, vaikka ilmassa olikin pientä haparointia niin ponin kuin ratsastajankin osalta. Mitä enemmän hyppäsin, sitä enemmän kierroksia alkoi pieni Bonny allani kerätä. Ensin se ilmeni pään viskomisena ennen estettä, sitten muutamana pikku pomppuna hypyn jälkeen. Kun meno alkoi mennä aivan mahdottomaksi ja oripoika yritti jo kerran ihan omia lähtöjäänkin, oli minun pakko hieman komentaa sitä.
Treeni ei kuitenkaan olisi voinut olla enää onnistuneempi! Pääsin tekemään myös näin talven jälkeen melko ruosteessa olevia tehtäviä, kuten vinoja sarjoja ja alashyppyjä. Etenkin jälkimmäiset meinasivat Bonnystä olla jotenkin erikoisen vaikeita tänään, mutta pienellä tsemppaamisella herra kyllä antoi taas kaikkensa. Ylittämämme esteet eivät olleet suurimmillaankaan lähelläkään kilpakorkeutta, mutta maltti on valttia - erityisesti näissä asioissa!

08.03.2017, Eläinlääkärikäynti, kirjoittanut Cherry (84 sanaa)
Tumma newforestori Bonny käyttäytyi alkujännityksen jälkeen melko hyvin, ollaanhan tässä jo melkein vanhoja tuttuja. Lihaksia ei aiemmasta käynnistä ollut ainakaan tippunut, jos mahdollista niitä oli tullut vain lisää. Lyhyeksi klipattu karva oli kiiltävää. Suolistoäänet kuuluivat selvästi ja syke, hengitystiheys ja ruumiinlämpö olivat normaalit. Hampaat eivät tarvitse vieläkään raspausta, eikä pään alueella ollut vieläkään mitään mainittavaa. Jalat olivat kuivat ja viileät ja aiempi haavakin oli parantunut olemattomaksi ruveksi. Selkä ei enää aristanut, joten satulan vaihtamisesta on ollut selkeästi hyötyä. Kaikin puolin hienossa kunnossa oleva herra!

11.02.2017, Tarinakilpailut Sysälässä, kirjoittanut Cherry (98 sanaa)
Tallille tullessasi tajuat unohtaneesi jotain hyvin tärkeää kotitallille. Lähetät paniikkiviestin taustajoukoillesi. Mitä heille kirjoitat? Entä millaisen vastauksen saat?
Tarkistin vielä kolmannen kerran, että tärkeimmät varusteet, ainakin satula ja suitset olivat autossa. Olivathan ne, joten hyvillä mielin lähdin ajelemaan kohti Sysälää. Perillä koin kuitenkin järkytyksen avatessani trailerin sivuoven, sillä olin unohtanut Bonnyn kotiin! Ilmankos minulla olikin ollut koko matkan tunne, että jotain saattoi unohtua. Paniikissa laitoin äidilleni viestin asiasta: "Apua, unohdin ottaa ponin kyytiin! En millään ehdi enää hakemaan sitä, mitä ihmettä oikein voin tehdä?!" Vastaus pirahti puhelimeeni lähes samalla sekunnilla: "Pölkkypää, huomattiin kyllä! Ollaan jo tuomassa oria, mutta varaudu juoksemaan rata keppihevosella tarpeen niin vaatiessa!" Varmuuden vuoksi kaivoin villasukan esiin ja aloin askarrella sitä raipan päähän.

25.12.2016, Joulutreenit, kirjoittanut Cherry (379 sanaa)
Luottovalmentajani Cindy oli lupautunut pitämään minulle valmennuksia joulun pyhinäkin, jotta saisimme parhaat mahdollisuudet pärjätä loppukuun cup-kilpailuissa. Olin vasta varustamassa Bonnya, kun kuulin hänen jo parkkeeravan autoa pihatien varteen. Kiiruhdin satulahuoneesta itselleni kypärän ja ratsulleni suitset päähän ja lähdin sitten maneesille. En ollut ehtinyt rakentaa esteitä, vaikka niin olin luvannutkin, joten teimme vaihtokaupan ja Cindy hyppäsi verryttelemään kenttäponiani minun kantaessa esteet paikoilleen. Pitkä ja hoikka ratsastaja oli hauskan näköinen pienen ponini selässä, mutta poniori liikkui jo muutaman kierroksen jälkeen paremmin kuin aikoihin.
Rakennettuani pikkuruisen radan maneesiin ja valmentajani ollessa tyytyväinen Bonnyn työskentelyyn, sain luvan kavuta itse selkään. Eihän herra varsinaisesti omilla asetuksillani ollut, mutta se oli ihanan tasainen ja yritteliäs ratsastaa. Jo muutaman laukkakierroksen jälkeen olikin aika aloittaa hyppääminen. Tavalliseen tapaan verryttelyesteenä ollut pysty oli aluksi lähes maassa, josta sitä sitten nostettiin hitaasti aina metriin saakka. Sama temppu tehtiin myös okserille, jolle ori otti parempia hyppyjä kuin pystylle. Aluksi se ei olisi millään malttanut hypätä ylös, vaan pudotteli helposti hypätessään laakeasti. Suurimmat intonsa purettuaan alkoi ratsusta löytyä aivan erilaista terävyyttä ja siirryimme radan pariin.
Ensimmäisellä kerralla se hypättiin reilun metrin korkuisena. Ensimmäiselle okserille mokasin itse hieman lähestymisen, mutta aina yhtä innokas newforest räpelsi esteestä kiltisti yli. Heti laskeutumisessa sain kuitenkin palautetta paitsi valmentajalta myös ponilta itseltään usean kipakan pukin muodossa. Sarjalle tullessamme olimme kuitenkin jo takaisin ruodussa ja selvitimme esteet kunnialla. Linjalla sain kuitenkin pienen ajatuskatkon ja jätin yhden askeleen pois, jolloin jälkimmäisestä esteestä lähti puomi matkaamme. Radan jälkeen kuuntelin palautetta radasta ja Cindy kertoikin varsin suorasanaisesti olevamme tänään normaalia tasoamme huonompia. Joulukilot heti häiritsemässä, kuulemma molempia.
Tiukan ripittämisen ja esteiden nostamisen jälkeen oli aika hypätä sama rata uudelleen. Lupasin keskittyä nyt enemmän ratsastamiseen ja vähemmän tallihuoneessa odottavaan joulukinkkuun. Heti ensimmäinen lähestyminen onnistui nyt huomattavasti paremmin ja kun esteetkin olivat esteen kokoisia, keskittyi Bonnykin jo huomattavasti paremmin. Hyppy oli napakka ja lennätti minut laskeutumisessa kaulalle, mutta sarjalle päästessämme oli homma kuitenkin lapasessa jälleen. Viimeisenä vuorossa ollut linjakin meni nyt jo rauhallisemmin ja maltoin ottaa väliin kaikki vaadittavat seitsämän askelta.
Valmennuksen lopuksi Cindy kehui potentiaalista Bonnyä, joka ei selvästi jaksanut edes ottaa pikkuesteitä tosissaan. Vasta päälle metrisille alkoi ponini hypätä kunnolla, jolloin se sitten esittelikin varsin mahtavia loikkia. Itse taas saisin keskittyä huomattavasti enemmän välien ratsastukseen ja vähemmän itse esteiden, jotta menosta tulisi rytmikästä ja määrätietoista. Siinä vasta mietittävää tulevalle vuodelle!

03.12.2016, Eläinlääkärikäynti, kirjoittanut Cherry (69 snaaa)
Oikein komea kenttäponi Bonny oli varsin ihailtavassa kunnossa. Pelkää lihasta koko pieni ori, joskin se tuntui kutistuvan kasaan tutkimuksen alkaessa. Hieman meinasi pientä poikaa jännittää. Jaloissa ei mitään sanomista, hampaat hyvässä kunnossa ja karva oikein kiilsi. Selkäänsä ori kuitenkin hieman aristi, joten satulan sovittaminen ja mahdollinen vaihtaminen voisi olla paikallaan. Rokotuksen jälkeen huomion kiinnitti vielä pieni naarmu orin etujalassa, mutta sitä hoidetaankin jo asianmukaisesti, eikä se vaadi suurempaa hoitoa.