Algophobia

VH18-031-0014


Algophobian kuvat © Midas-Touch Warmblood Stud (with permission!)

Kutsumanimi Fobba Syntymäaika, -paikka, ikä 29.07.2017, Suomi, 11-vuotias
Rotu Suomalainen puoliverinen Sukupuoli Ori
Väri Mustankirjava Säkäkorkeus 169cm
Koulutus Vaativa B, 160cm, CIC3 Painotus Yleispainotus
Kasvattaja Nikki, VRL-14085 Omistaja Cherry, VRL-12299

3 Star Prospect (978p)

Fobba tekee lähtemättömän vaikutuksen jokaiseen tapaamaansa ihmiseen. Orin ulkonäkö on kaukana tavanomaisesta ruunikosta ja sen iloinen elämänasenne saa huonommankin päivän muuttumaan paremmaksi. Työmotivaatio Foballa on aivan omaa luokkaansa eikä se tunnu koskaan saavan tarpeekseen uuden oppimisesta.

Vaikka suurikokoinen puoliverinen viihtyykin loistavasti lajitovereidensa seurassa, valitsee se silti tilaisuuden tullen mielummin ihmisen seuralaisekseen. Erityisesti Fobba rakastaa pitkiä harjaustuokioita ja sekä rauhallisia puunaushetkiä. Hoitotoimenpiteistä vain eläinlääkäri saa orin nyrpistelemään nokkaansa, eikä se silloinkaan rupea edes oikeasti tuhmaksi. Oriksi Fobba on todella lapanen ja se uskoo jo pienestä komennuksesta kaiken. Oikein kovasti hurjistuessaan se saattaa antaa muiden kuulla itsestään, mutta yleensä se on hyvin hiljainen ja rauhallinen, täysillä tekemiseensä keskittynyt työjuhta.

Ratsastaessa hevosella on hienot ja ilmavat liikkeet sekä valtavan voimakas moottori takaosassa. Nuoresta iästään, kokemattomuudestaan ja tasapainottomuudestaan johtuen sille on tapana vaipua kovin etupainoiseksi, mutta siitähän se on täysin mahdollista kouluttaa pois. Potentiaali ei Fobassa aivan vähään lopukaan, sillä sen hienot vanhemmat mahdollistavat orillekin todella menestyksekkään uran.

Hyppääminen Foban kanssa on vasta aloitettu, mutta se ylittää esteet tarkkaavaisesti ja mielellään. Sille on jo alkanut kehittyä hyvä estesilmä, jota ori varmasti tulee tulevaisuudessa tarvitsemaan kilpailuissa. Maastossa Fobba on käynyt vasta muutamaan otteeseen, mutta se on joka kerta mennyt rohkeasti vieraisiinkin paikkoihin, viimeisimmällä kerralla myös aivan yksinään. Kirjavasta suomalaisesta povataankin tallille uutta kilpatykkiä lajiin kuin lajiin.


Suku & jälkeläiset

i. Schizophrenia
trak, 171cm, mkrj
KTK-III, ERJ-I, KERJ-II
ii. Nightbeast EVM
xx, 175cm, m
iii. Cryptmutant EVM
xx, 177cm, m
iie. Nikita EVM
xx, 169cm, rn
ie. Surya EVM
trak, 167cm, mkrj
iei. Aragorn EVM
trak, 168cm, m
iee. Svanhild EVM
trak, 164cm, mkrj
e. Ankylosing Spondylitis
sf, 167cm, m
ERJ-II
ei. Worn-Out Martian EVM
sf, 170cm, m
eii. Wormhole EVM
sf, 168cm, mkm
eie. Rose of Mars EVM
sf, 157cm, prt
ee. Split Personality Disorder EVM
sf, 165cm, mrn
eei. '86 Testarossa EVM
sf, 162cm, prt
eee. Knock-Out Psycho EVM
sf, 167cm, m

ii. Nightbeast on mielenkiintoisen yhdistelmän tuotos. Rauhallinen ratsutamma yhdistettiin erittäin temperamenttiseen laukkaoriin ja tulokseksi saatiin tämä isänsä tavoin yönmusta pirullinen ori jolla on erittäin hyvä kapasiteetti. Nightbeast on näyttänyt kykynsä isojen luokkien kenttäratsuna eikä sitä voi moittia kapasiteetista koulu- ja esteradoillakaan. Hankala luonne valitettavasti periytyi isältä, mutta annetaan se anteeksi erittäin ansiokkaan kilpailemisen vuoksi. Nightbeastilla on takanaan kolme kenttämestaruutta, sekä ollut mukana myös isoissa koulu- ja estekilpailuissa sijoittuen. Korkeutta tältä komeudelta löytyy 175cm verran eikä rakenteessakaan ole ollut valittamista, sillä se on perinyt sen emältään.
iii. Cryptmutant on yönmusta englantilainen täysiverinen ori joka oli eläessään oikea ratojen kauhu. Laukkahevosena toiminut ori aiheutti kaaoksen aina, aivan sama minne se vietiin. Sen selkään kovinkaan moni jockey ei uskaltanut sillä kaikki pelkäsivät henkensä edestä, mutta Cryptmutantin onneksi eräs nuori mies suostui sen vakiojockeyksi. Ori menestyi erittäin hyvin keskipitkillä matkoilla ja onhan sillä takanaan myös arvokisamenestystä. Jo nelivuotiaana tämä huimat 177cm korkea ori päätyi jalostuskäyttöön, sillä se loukkasi viimeisessä kilpailussaan etujalan. Vielä tänäkin päivänä Cryptmutant on suosittu jalostusori josta myös ratsukasvattajat haluavat varsoja sen uskomattoman voiman ja kestävyyden vuoksi.
iie. Nikita on kaunisrakenteinen englantilainen täysiverinen tamma joka on koko elämänsä toiminut kenttäratsuna. Mikään isojen ratojen mestari se ei koskaan ole ollut, mutta ihan hyvää menestystä on tullut CIC2 luokista. Ystävällisen ja rauhallisen luonteen omaava Nikita on 169cm korkea isomerkkinen ruunikko tamma joka toimii nykyään ainoastaan siitostammana, sillä sen hermot eivät enää kestäneet suurien kisapaikkojen hälinää. Hyvän rakenteensa vuoksi Nikita kuitenkin toimii edelleen siitostammana ja on saanut tähän mennessä kolme varsaa.
ie. Surya oli kaunis 167cm korkea musta sabino trakehner tamma joka menestyi este- ja kouluradoilla ihan kivasti. Mikään isojen ratojen tähti se ei ole koskaan ollut, mutta 140cm / vaativa A radat menivät helpostikin nuoren ratsastajansa kanssa. Takanaan sillä onkin kaksi juniorimestaruutta kouluratsastuksen puolella, sekä yksi esteradoilta. Tamma oli omistajaperheen ainoa hevonen johon panostettiin erittäin paljon. Valitettavasti Surya menehtyi onnettomuudessa matkalla kilpailupaikalta kotiin. Tamma ehti saada ainoastaan yhden varsan joka on meidän oma Schizophrenia.
iei. Aragorn on 168cm korkea musta trakehner ori josta löytyy säpäkkyyttä edelleen eläkepäivilläänkin. Koko kilpailu-uran aikana se voitti kolme kotimaansa estemestaruutta ja takanaan sillä on myös lukuisia sijoituksia ja voittoja muista isommista kilpailuista. Aragorn on luonteeltaan erittäin miellyttämisenhaluinen ja ystävällinen, mutta tiettyä säpäkkyyttä ja taisteluntahtoa siinä on ollut aina syntymästään asti. Ori viettää eläkepäiviään kasvattajallaan Saksassa ja nauttii rauhallisesta elämästään.
iie. Svanhild on aivan tavallinen harrasteratsu jolla on startattu muutamissa pienemmissä koulukilpailuissa, niissä tosin voittaen tai ainakin sijoittuen. Se toimi omistajaperheen teini-ikäisen tytön ratsuna ja sai nauttia erittäin rauhallista elämästä maalla. Svanhild on 164cm korkea trakehner tamma, jonka karvapeitettä koristaa musta sabino väritys. Se on aika erikoinen näky joten se kyllä huomataan eri paikoissa.

ii. Worn-Out Martianin nimi on vähän harhaanjohtava, mutta se tulee pääasiassa siitä, että ori näytti jo syntyessään olevan ihan “done” ihmisten kanssa. Muutaman päivän sisässä se piristyi ja siitä kasvoi eloisa kaveri, joka ei näytä merkkiäkään hidastumisesta. Marsiksi kutsuttu ori hyppää ratana “vain” 140 senttiä, mutta sillä on hieno hyppytyyli ja loistava työmoraali, mikä antaa Litallekin sen ahkeran työntekijän ominaisuuden. Nykyään Marsin menestyksekkäät urat kilparatsastuksessa ja hevosnäyttelyissä ovat ohitse, ja ori on jättänyt perintönsä kuuden jälkeläisen muodossa, mutta se toimii yhä opetusmestarina nuorille.
iii. Wormhole oli patalaiska tatti, eikä kukaan ole varma, mistä se on dominoivan luonteenpiirteensä perinyt. Sitä sai jatkuvasti ajaa eteenpäin pohkein ja raipan kera, ja joskus tuntui, etteivät nekään auttaneet mitään. Wormhole ei siis ollut mitenkään häikäisevä kilparatsu, mutta niinä harvoina päivinä, kun se otti itseään niskasta kiinni ja toimi yhteistyöllä, se hyppäsi hienosti. Ei kovin korkeita, mutta hienosti. 18-vuotiaana kimosyövän takia lopetettu Wormhole jätti jälkeensä yhden jälkeläisen.
iie. Rose of Mars oli aikoinaan “häpeäpilkku” Marsin sukutaulussa, sillä vaikka tamma on rohkea korkean tason hyppääjä ja erinomainen luonne, se on koko elämänsä ollut ratsastuskouluhevonen. Siitä on vähän vahingossa tullut vuosien mittaan estehevonen, mutta sitä on rauhallisessa tahdissa viety eteenpäin korkeushypyn saralla, sillä Rose hyppää puoltatoista metriä ratana. Kauniin punarautiaan värityksensä Rose perii emältään, mutta isältään tamma on perinyt herasilmät, jotka tekevät tammasta vielä vähän uniikimman. Varsoja tammalle on syntynyt vain yksi, eikä sille olle suunnitteilla enempää.
ee. Split Personality Disorder, lyhyemmin vain Desirée, on vähän temperamenttinen ja vaativa estetamma, jota saa ratsastaa kuin silkkihansikkaat kädessä. Desirée on tätä nykyä neljän varsan emä, ja periyttänyt kolmelle ainakin vivahteita temperamenttisuudestaan, joten nyt ei kyllä puhuta mistään pienestä huonotuulisuudesta silloin tällöin! Ei tämä äkäpussi niin paha ole, ettei sen kanssa voisi työskennellä, tamma on vain vähän draamakuningatar, joka pääsee nopeasti yli loukkaantumisestaan ja jatkaa sitten töitä, kunnes seuraava skandaali iskee.
eei. '86 Testarossa, italialaisen superauton mallin mukaan nimetty ori, jota myös Rossiksi kutsutaan, on todellinen rallikaara. Rossilla on korkeat energiatasot ja se on vauhdikas kaveri, jonka kanssa saa aina neuvotella jarrujen käytöstä. Ehdoton esteratojen kuningas, sillä Rossin ennätys ratana on hurjat 180 senttiä, vaikka se on sitten loppujen lopuksi kuitenkin aika pieni hevonen. Melkein tulenpunaiselta näyttävä Rossi on myös voittanut muutamia näyttelypalkintoja. Jälkeläisiä Rossilla on kolme kappaletta, joista jokaiselle ori on periyttänyt hyppylahjaansa.
eee. Knock-Out Psycho

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Saavutukset Emä Omistaja

Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset sijoitukset (40 kpl)

07.01.2019 Stall Fernweh Vaativa B 2/40   20.03.2019 Pirunportti Vaativa B 3/30
08.01.2019 Stall Fernweh Vaativa B 6/40   22.03.2019 Pirunportti Vaativa B 2/30
09.01.2019 Stall Fernweh Vaativa B 4/40   05.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset Vaativa B 3/40
11.01.2019 Stall Fernweh Vaativa B 2/40   07.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset Vaativa B 5/40
02.03.2019 Kuuran Suomenratsut Vaativa B 3/38   13.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset Vaativa B 2/40
04.03.2019 Kuuran Suomenratsut Vaativa B 6/38   19.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset Vaativa B 4/40
08.03.2019 Kuuran Suomenratsut Vaativa B 6/38   22.01.2020 Team J&K Vaativa B 2/40
11.03.2019 Team J&K Vaativa B 4/40   23.01.2020 Team J&K Vaativa B 1/40
12.03.2019 Team J&K Vaativa B 2/40   26.01.2020 Team J&K Vaativa B 4/40
12.03.2019 Kuuran Suomenratsut Vaativa B 5/40   29.01.2020 Team J&K Vaativa B 6/40
13.03.2019 Team J&K Vaativa B 1/40   30.01.2020 Team J&K Vaativa B 1/40
14.03.2019 Team J&K Vaativa B 4/40   11.02.2020 Hiivurin Suomenhevoset Vaativa B 2/50
14.03.2019 Kuuran Suomenratsut Vaativa B 2/40   21.03.2020 Mörkövaara Vaativa B 1/29
15.03.2019 Pirunportti Vaativa B 3/30   23.03.2020 Mörkövaara Vaativa B 3/29
15.03.2019 Kuuran Suomenratsut Vaativa B 6/40   28.03.2019 Mörkövaara Vaativa B 5/29
16.03.2019 Kuuran Suomenratsut Vaativa B 6/40   04.04.2020 Hornanhovi Vaativa B 3/30
17.03.2019 Kuuran Suomenratsut Vaativa B 5/40   05.04.2020 Hornanhovi Vaativa B 3/30
16.03.2019 Pirunportti Vaativa B 2/30   06.04.2020 Hornanhovi Vaativa B 4/30
19.03.2019 Team J&K Vaativa B 1/40   07.04.2020 Hornanhovi Vaativa B 1/30
20.03.2019 Team J&K Vaativa B 2/40   09.04.2020 Hornanhovi Vaativa B 1/30

ERJ:n alaiset sijoitukset (40 kpl)

24.12.2018 Colosseum 160cm 3/47   17.02.2019 Dare Stable 160cm 1/30
26.12.2018 Colosseum 160cm 6/47   27.02.2019 Chowter Sporthorses 160cm 5/30
03.01.2019 Colosseum 160cm 6/40   10.03.2019 Chowter Sporthorses 160cm 3/30
04.01.2019 Colosseum 160cm 6/40   11.03.2019 Chowter Sporthorses 160cm 5/30
05.01.2019 Colosseum 160cm 4/40   15.03.2019 Chowter Sporthorses 160cm 3/30
09.01.2019 Colosseum 160cm 3/40   16.03.2019 Chowter Sporthorses 160cm 2/30
14.01.2019 Colosseum 160cm 4/40   16.03.2019 Caswell Sporthorses 160cm 2/30
17.01.2019 Colosseum 160cm 1/40   17.03.2019 Caswell Sporthorses 160cm 3/30
20.01.2019 Colosseum 160cm 4/40   17.03.2019 Chowter Sporthorses 160cm 1/30
20.01.2019 Colosseum 160cm 6/40   17.03.2019 Team J&K 160cm 1/40
29.01.2019 Colosseum 160cm 2/40   18.03.2019 Team J&K 160cm 5/40
30.01.2019 Colosseum 160cm 5/40   18.03.2019 Chowter Sporthorses 160cm 2/30
02.02.2019 Dare Stable 160cm 5/30   18.03.2019 Team J&K 160cm 5/40
02.02.2019 Dare Stable 160cm 4/30   19.03.2019 Chowter Sporthorses 160cm 4/30
05.02.2019 Chersey 160cm 5/50   20.03.2019 Caswell Sporthorses 160cm 4/30
05.02.2019 Dare Stable 160cm 2/30   20.03.2019 Chowter Sporthorses 160cm 3/30
08.02.2019 Dare Stable 160cm 1/30   21.03.2019 Chowter Sporthorses 160cm 4/30
10.02.2019 Dare Stable 160cm 5/30   21.03.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus 160cm 1/30
12.02.2019 Dare Stable 160cm 3/30   22.03.2019 Chowter Sporthorses 160cm 2/30
14.02.2019 Dare Stable 160cm 2/30   23.03.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus 160cm 1/30

KERJ:n alaiset sijoitukset (0 kpl)

 
 

Valmennukset

Ei vielä valmennuksia


Päiväkirja

Ei vielä merkintöjä